Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Frolic
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:33
- Nahlásit

Myslíte, že jsou tyto pamlsky vhodné pro 6-ti měsíční štěndo? Dáváte je? Slyšela jsem, že pesanům chutnají a tak uvažuju, že bych je Cllifovi koupila na Vánoce. Pamlsků se totiž u nás spotřebuje spousta, jelikož za pamlsky cvičíme.

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:38
- Nahlásit

no řekla bych, že ano...vždyť je to vlastně normální žrádlo, jen polosuché, ale kompletní. pesanům chutnají a myslim že neublíží

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:41
- Nahlásit

grendel
Ptám se, protože někde jsem slyšela, že jsou přesolené.

Mel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:43
- Nahlásit

suesie
Tak zrovna s frolíkama mám dost blbou zkušenost. Dávala jsem je psovi jako odměnu a všechno v pohodě. Táta mu chtěl přilepšit, tak mu koupil pytlík a snad mu ho dal celej. Já pak přišla domů a barák byl totálně zeblitej (krásně červeně) a pes pak blil ještě asi tři dny. Takže už je nedávám, krájím mu buřtíky, točeňák, sýr, apod.

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:47
- Nahlásit

suesie
no já mám jen dobré zkušenosti...když je jednou za čas koupím, je to fajn

Joker
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:48
- Nahlásit

Taky jsem slyšela, že obsahují moc soli. Sice se může zdát, že v pohodě, když jich pes dostává málo, ale nikdo mu nevidí dovnitř, co to tam dělá. Při malém množství se to dlouho nemusí projevit

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:48
- Nahlásit

Mel
no pokud mu dal celej pytlík, tak se nediv je to jako rychlí přechod na jinou značku krmení a to některým psům nedělá dobře..a navíc pokud krmíš granulemi, tak je to i přechod na jiný typ(polosuché) komu by se z toho neudělalo zle??

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:49
- Nahlásit

suesie
Jako kazdy pamlsek z neceho slisovanej, je i Frolik plnej konzervacnich prostredku, barviv, dochucovacu a soli... Par kousku steneteti neublizi. Ale radsi stenikovi pod strom kup treba usi, plice, hrtany - zkratka neco ryze prirodniho... Pozvejka si a bude spokojenejsi, nez z par kolecek Froliku..
grendel
Froliky nejsou normalni zradlo a uz vubec ne kompletni!

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:51
- Nahlásit

Joker
no je to možné...ale opravdu si myslím, že v malém množství(odměny) neuškodí... já, ale i Mel a jiný zase odměňují salámy, párky a tak a ty jsou rozhodně slanější než frolic

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:52
- Nahlásit

Fifi
říkali mi to ve zverimexu a píšou to na obalu a v letácích

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:53
- Nahlásit

Fifi
Asi máš pravdu, jenže u nás je problém, že mu za každý povel musím dát pamlsek (už se to snažím omezovat, ale při přivolání to radši nechávám) a to by s těma ušima a plícema moc nešlo.

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:55
- Nahlásit

suesie
to už ti levněji a výhodněji příjde párek nakrájený na malé kousky...je levný, psům chutná a je to jen kuře a kuřecí kůže...obyčejný kuřecí párky

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:59
- Nahlásit

a co si myslíte o různých takových těch psích sušenkách (nevím, jak to nazvat, prostě ty, co se dají koupit na váhu třeba v Hornbachu, prostě takový ty suchý pamlsky různých tvarů)

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:00
- Nahlásit

suesie
Ahaa, ja myslela, ze Froliky planujes jako dar pod strom... Par kolecek z poslusnost mu urcite neuskodi, zrovna tak jako nakrajenej tvrdej syr... Ja si na poslusnost pro psy uvarim kus masa - treba i kureciho, a tak nemusim resit zda jsou moje pamlsky vhodne nebo neee...
grendel
Tak pokud je to kompletni krmivo tak s tim par dni krm a uvidis - dopadnes jako Mel..

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:00
- Nahlásit

nepoužívám, takže nevím, nemůžu soudit

grendel
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:01 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit

Fifi
já tim krmit nebudu, je to na mě moc drahý jinak souhlasím s tim pro suesie... sejra je taky mocinky dobrej, mexa ho miluje

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:02
- Nahlásit

Fifi
Masíčko taky dáváme, akorát když jdeme na cvičák, tak je to celkem nepraktický, byla bych od toho mastná až za ušima. Takže hledám nějakou vhodnou alternativu.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:08
- Nahlásit

suesie
mě se osvědčilo koupit hověí srdce, nakrájet syrový na kousky a namrazit do malých sáčků. Když jsem šla na cvičák jeden ten sáček jsem rozmrazila a nasypala maso do kelímku od jogurtu - neměla jsem opatlanou kapsu, nelovila jsem to z igeliťáku.....
ale většinou dávám piškoty

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:08
- Nahlásit

suesie
Ze suchyho uvarenyho kureciho se neumastis... Vhodnou alternativou na pamlsky je: tvrdy syr, par kolecek Froliku, nakrajeny dietni parek, piskoty pro psy, uvareny kousky masa(ne tucnyho), atd.... Pokud neskmis za den x kilo pamlsku, jde jen o to, co pejsovi bude chutnat...

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:13
- Nahlásit

birma
Ten kelímek je super nápad
Fifi
no x kg asi ne, ale tak půl kilo to bude Cvičíme totiž jako draci a jemu se za nic makat nechce.

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:50
- Nahlásit

My používáme na pamlsky malé plastové krabičky. Obzvlášť na stopu jsou dobré. Pes se do krabičky nedostane, a odměnu dostane až když přijdu k němu. Při poslušnosti je lepší nacpat odměny rovnou do ledvinky (takové umělohmotné, jde lépe umýt), protože je potřeba odměňovat rychle, což z krabičky nejde.

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 22:07
- Nahlásit

Majda
To jo, jenže doma žádnou nemáme a moc se mi ji nechce kupovat, když mám kapsy. No, možná časem stejně zjistím, že ta ledvinka je fakt užitečná věc.

Majda
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 23:09
- Nahlásit

Susie
Taková krabička s víčkem z plastu stojí tak 12 Kč, tedy nijak velký výdaj. Ale ledvinka - obyčejná ledvinka za 40-50 Kč stačí. Krabička je dobrá na procházku, kdy neodměňuješ pořád, ale jen sem tam.

suesie
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 09:24
- Nahlásit

Majda
Tak za takovou cenu bych brala i tu ledvinku, ale nějak jsem ještě nikdy ledvinku za takovou cenu neviděla

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 09:41
- Nahlásit

Já frolíky nedávám - tedy většinou, jen když je od někoho dostaneme, spíš kupuju bonbonky u Fitmin, mají různý příchutě, netvrdnou v kapse a "nelemtaj" se.
Na cvičák jsem nosila nakrájený eidam na kostičky.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 10:15
- Nahlásit

Froliky (půl froliku) dávám na procházce, piškoty doma (bo se drolí v kapse) a na cvičák či na cvičení za "větší odměnu" nakrájený sýr.

Hafina
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 13:26
- Nahlásit

Já kupuju králičí kroužky (nevím, jaks e to přesně jmenuje, u nás ve zvráku tomu říkáme takhle). vypadá to jako frolik, ale je to z králičího masa. Můj drobek zadarmo taky nic neudělá, takže odměňujem tímle. Může se po nich umlátit. Na cvičák máme občas nakrájenej párek, ale nechci ho tou sójou cpát moc často.

suesie
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 13:50
- Nahlásit

Hafina
To zní dobře, nemohla bys mi prosím tě zjistit, jak se to jmenuje?

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 15:24
- Nahlásit

My froliky jako odměnu požíváme, ale protože jsou krásně měkoučký a aby jich pes nesnědl pokaždé moc tak mu je vždy nalámu minimálně na půl, často i na čtvrt. (nemám žádného mrňouska, ale skoro 40kg bafana a stačí mu to)

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2005 08:33
- Nahlásit

Jo, až tam půjdu, tak se zeptám, ale do vánoc to asi nebude

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání