| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:33
- Nahlásit
Myslíte, že jsou tyto pamlsky vhodné pro 6-ti měsíční štěndo? Dáváte je? Slyšela jsem, že pesanům chutnají a tak uvažuju, že bych je Cllifovi koupila na Vánoce. Pamlsků se totiž u nás spotřebuje spousta, jelikož za pamlsky cvičíme.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:38
- Nahlásit
no řekla bych, že ano...vždyť je to vlastně normální žrádlo, jen polosuché, ale kompletní. pesanům chutnají a myslim že neublíží
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:41
- Nahlásit
grendel
Ptám se, protože někde jsem slyšela, že jsou přesolené.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:43
- Nahlásit
suesie
Tak zrovna s frolíkama mám dost blbou zkušenost. Dávala jsem je psovi jako odměnu a všechno v pohodě. Táta mu chtěl přilepšit, tak mu koupil pytlík a snad mu ho dal celej. Já pak přišla domů a barák byl totálně zeblitej (krásně červeně) a pes pak blil ještě asi tři dny. Takže už je nedávám, krájím mu buřtíky, točeňák, sýr, apod.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:47
- Nahlásit
suesie
no já mám jen dobré zkušenosti...když je jednou za čas koupím, je to fajn
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:48
- Nahlásit
Taky jsem slyšela, že obsahují moc soli. Sice se může zdát, že v pohodě, když jich pes dostává málo, ale nikdo mu nevidí dovnitř, co to tam dělá. Při malém množství se to dlouho nemusí projevit
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:48
- Nahlásit
Mel
no pokud mu dal celej pytlík, tak se nediv je to jako rychlí přechod na jinou značku krmení a to některým psům nedělá dobře..a navíc pokud krmíš granulemi, tak je to i přechod na jiný typ(polosuché) komu by se z toho neudělalo zle??
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:49
- Nahlásit
suesie
Jako kazdy pamlsek z neceho slisovanej, je i Frolik plnej konzervacnich prostredku, barviv, dochucovacu a soli... Par kousku steneteti neublizi. Ale radsi stenikovi pod strom kup treba usi, plice, hrtany - zkratka neco ryze prirodniho... Pozvejka si a bude spokojenejsi, nez z par kolecek Froliku..
grendel
Froliky nejsou normalni zradlo a uz vubec ne kompletni!
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:51
- Nahlásit
Joker
no je to možné...ale opravdu si myslím, že v malém množství(odměny) neuškodí... já, ale i Mel a jiný zase odměňují salámy, párky a tak a ty jsou rozhodně slanější než frolic
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:52
- Nahlásit
Fifi
říkali mi to ve zverimexu a píšou to na obalu a v letácích
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:53
- Nahlásit
Fifi
Asi máš pravdu, jenže u nás je problém, že mu za každý povel musím dát pamlsek (už se to snažím omezovat, ale při přivolání to radši nechávám) a to by s těma ušima a plícema moc nešlo.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:55
- Nahlásit
suesie
to už ti levněji a výhodněji příjde párek nakrájený na malé kousky...je levný, psům chutná a je to jen kuře a kuřecí kůže...obyčejný kuřecí párky
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:59
- Nahlásit
a co si myslíte o různých takových těch psích sušenkách (nevím, jak to nazvat, prostě ty, co se dají koupit na váhu třeba v Hornbachu, prostě takový ty suchý pamlsky různých tvarů)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:00
- Nahlásit
suesie
Ahaa, ja myslela, ze Froliky planujes jako dar pod strom... Par kolecek z poslusnost mu urcite neuskodi, zrovna tak jako nakrajenej tvrdej syr... Ja si na poslusnost pro psy uvarim kus masa - treba i kureciho, a tak nemusim resit zda jsou moje pamlsky vhodne nebo neee...
grendel
Tak pokud je to kompletni krmivo tak s tim par dni krm a uvidis - dopadnes jako Mel..
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:00
- Nahlásit
nepoužívám, takže nevím, nemůžu soudit
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:01 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit
Fifi
já tim krmit nebudu, je to na mě moc drahý jinak souhlasím s tim pro suesie... sejra je taky mocinky dobrej, mexa ho miluje
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:02
- Nahlásit
Fifi
Masíčko taky dáváme, akorát když jdeme na cvičák, tak je to celkem nepraktický, byla bych od toho mastná až za ušima. Takže hledám nějakou vhodnou alternativu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:08
- Nahlásit
suesie
mě se osvědčilo koupit hověí srdce, nakrájet syrový na kousky a namrazit do malých sáčků. Když jsem šla na cvičák jeden ten sáček jsem rozmrazila a nasypala maso do kelímku od jogurtu - neměla jsem opatlanou kapsu, nelovila jsem to z igeliťáku.....
ale většinou dávám piškoty
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:08
- Nahlásit
suesie
Ze suchyho uvarenyho kureciho se neumastis... Vhodnou alternativou na pamlsky je: tvrdy syr, par kolecek Froliku, nakrajeny dietni parek, piskoty pro psy, uvareny kousky masa(ne tucnyho), atd.... Pokud neskmis za den x kilo pamlsku, jde jen o to, co pejsovi bude chutnat...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:13
- Nahlásit
birma
Ten kelímek je super nápad
Fifi
no x kg asi ne, ale tak půl kilo to bude Cvičíme totiž jako draci a jemu se za nic makat nechce.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 21:50
- Nahlásit
My používáme na pamlsky malé plastové krabičky. Obzvlášť na stopu jsou dobré. Pes se do krabičky nedostane, a odměnu dostane až když přijdu k němu. Při poslušnosti je lepší nacpat odměny rovnou do ledvinky (takové umělohmotné, jde lépe umýt), protože je potřeba odměňovat rychle, což z krabičky nejde.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 22:07
- Nahlásit
Majda
To jo, jenže doma žádnou nemáme a moc se mi ji nechce kupovat, když mám kapsy. No, možná časem stejně zjistím, že ta ledvinka je fakt užitečná věc.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 23:09
- Nahlásit
Susie
Taková krabička s víčkem z plastu stojí tak 12 Kč, tedy nijak velký výdaj. Ale ledvinka - obyčejná ledvinka za 40-50 Kč stačí. Krabička je dobrá na procházku, kdy neodměňuješ pořád, ale jen sem tam.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 09:24
- Nahlásit
Majda
Tak za takovou cenu bych brala i tu ledvinku, ale nějak jsem ještě nikdy ledvinku za takovou cenu neviděla
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 09:41
- Nahlásit
Já frolíky nedávám - tedy většinou, jen když je od někoho dostaneme, spíš kupuju bonbonky u Fitmin, mají různý příchutě, netvrdnou v kapse a "nelemtaj" se.
Na cvičák jsem nosila nakrájený eidam na kostičky.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 10:15
- Nahlásit
Froliky (půl froliku) dávám na procházce, piškoty doma (bo se drolí v kapse) a na cvičák či na cvičení za "větší odměnu" nakrájený sýr.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 13:26
- Nahlásit
Já kupuju králičí kroužky (nevím, jaks e to přesně jmenuje, u nás ve zvráku tomu říkáme takhle). vypadá to jako frolik, ale je to z králičího masa. Můj drobek zadarmo taky nic neudělá, takže odměňujem tímle. Může se po nich umlátit. Na cvičák máme občas nakrájenej párek, ale nechci ho tou sójou cpát moc často.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 13:50
- Nahlásit
Hafina
To zní dobře, nemohla bys mi prosím tě zjistit, jak se to jmenuje?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 15:24
- Nahlásit
My froliky jako odměnu požíváme, ale protože jsou krásně měkoučký a aby jich pes nesnědl pokaždé moc tak mu je vždy nalámu minimálně na půl, často i na čtvrt. (nemám žádného mrňouska, ale skoro 40kg bafana a stačí mu to)
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 08:33
- Nahlásit
Jo, až tam půjdu, tak se zeptám, ale do vánoc to asi nebude
|