Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Čím ještě zpestřit jídelníček ???
Autor Zpráva
Bent
# Zasláno: 20 Pro 2005 12:49
- Nahlásit

Bývalého psa jsem krmil granulemi, ale štěňuli jsem hned od prvního dne začal krmit masem. Začínáme sedmý týden tak co kromě masa, rýže, zeleniy a jogurtů jí mám ještě přidat do jídelníčku ???

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 12:50
- Nahlásit

A proč už nekrmíš granulemi, jestli se můžu zeptat.

Bent
# Zasláno: 20 Pro 2005 12:58
- Nahlásit

wensday
No já bych to nežral bejt pes. Prostě to maso vypadá líp a taky ho pěkně baští, nehledě na to že ať jsem krmil jakýmakoliv granulema připadalo mi že to co pes sežral, to z něj vyšlo prostě šílený hromady 3x denně. A po normální baště jednou denně krásnej malej bobek.

Niko
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:02
- Nahlásit

Bent
Můj kaká taky maličko a to papká granule! Já teda dávám jako základ granule, protože bych se bála, aby měl stravu vyváženou a nechybělo mu v ní nic z živin apod. + mu alespoň jednou denně do granulí a nebo zvlášť dám kuřecí maso, rýži, zeleninu /nejvíc te´d vařenou mrkev a nebo rozvařený rajče/, těstoviny /ty málo/, bílý jogur a vejce /to málo. Potom zvlášť pribiňák, tvaroh, bilý jogurt s ovocem apod.... Uf!

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:03
- Nahlásit

Já nevím, tady už se o tom hodně mluvilo, hodně lidí se vrací ke krmení masem... já si včera o tom povídala s vetem a nějak si stojím za tím, že nejlepší jsou kvalitní granule. Je tam všechno, co pes potřebuje. Pamatuju si, když jsem svýho prvního psa krmila masem, co všechno se muselo do krmení přidávat / Roboran, Plastin a bůhvíjaký vitamíny /.

Niko
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:12 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit

wensday
No právě!! Člověk musí do krmení přidávat přesné množství vápníku atd. atd. atd., aby se pes dobře vyvíjel a to není sranda.
Bent: No já bych to nežral bejt pes.
Nehledě na to, na co si pes zvykne to sní. A je mu šumák, zda to páníkovi voní či ne... prostě to nakonec spráská... Mně taky nevoní hoví... a hafanům nejspíš moc, když ho můžou sníst.... fujtajbl
[i][/i]

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:18
- Nahlásit

Bent
nevím jestli jsi myslel masem i rybí maso, takže ještě nějakou tu rybku a občas ovoce, nejlepší je když si na zahradě v sezóně sama vybere na čem si pošmákne. Jo a jako pochoutku a na čistění zubů občas dostane naše tvrdou (usušenou) patku chleba. Potom ještě třeba takový ty smradlaviny sušený (ušiska, hrtany,...), ale to jsou už jen "zákusky".

Velvetka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:22
- Nahlásit

Já se chtěla zeptat,co můžu ještě přidávat štěněti ke granulím.chci aby měl pestrou stravu,ale zároveň nebudu mít čas pořád mu vařit a taky mám pocit že v kvalitních granulích je většina toho co pes potřebuje a jsou víc vyvážený než normální strava.Ale zas nechci krmit jen granule,protože to neni pestrý.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:22
- Nahlásit

to krmení masem je asi pro psa skutečně nejpřirozenější, ale musíme vzít v úvahu výživnost dnešního "masa"......Vlci v přírodě mají organismus utvářený tak, aby z ulovené kořisti vytřískali pro sebe co nejvíce živin apod. Ale musíme si uvědomit, že dnešní psi tuto schopnost šlechtěním a chovem u člověka do značné míry ztratili a masná zvířata, chovaná v pro ně nepřirozeném prostředí též "neobsahují" to, co by "obsahovala", kdyby žila volně v přírodě. Proto pokud chceme psa krmit masem, je nutné přidávat přesný poměr minerálů, vitamínů apod.... Jo a aby si pes z masa skutečně vzal co nejvíc, musel by být zvyklý žrát maso syrové - pak je ovšem nutné mnohem častěji odčervovat.
Mimochodem před pár dny jsem četla, že jak se dříve zakazovalo dávat psům kuřecí kosti, tak teď při současných trendech v chovu drůbeže, kdy kuřata dorostou jateční váhy ještě dříve než jim pořádně osifikuje celá kostra, se nemusíme bát, že by se psu po pozření kuř. kostí něco stalo.
A pokud jde o zpestření jídelníčku, tak já pesany krmím granulemi a tak 3x do týdne něco uvařím, různě přidávám zeleninu, ovoce (ale to méně sladké - např. hroznovým vínem lze psa prý předávkovat ) , sýry - tvrdé i měkké (ty co nejméně slané). Já razím zásadu všeho s mírou a pesani prospívají dobře . Od "všeho" možného ochutnají trošičku a je to v pohodě.

Niko
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:25
- Nahlásit

Evik
Od "všeho" možného ochutnají trošičku a je to v pohodě. Souhlasím se vším!!!

Pastelka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:28
- Nahlásit

Evik
Jak to myslíš? Jako že maso dneska už není to správný maso?

handula
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 13:51
- Nahlásit

já psovi kupuju makrely, po nich se může utlouct, stejně jako já... včera jsem poprvý zkusila dát podmáslí a světě div se, ani se nepo..., teda ještě jsem nebyla doma z práce, takže třeba mě čeká překvapení. Jinak náš pes když mu nedám ovoce, tak žere aspon planý jabka venku. V neděli mi spadla na zem mísa s moučkovym cukrem po vanil. rohlíčcích, můžete hádat dvakrát, kdo ho sežral, než jsem stačila dojít pro vysavač. Můj pes je popelnice.

Niko
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:11
- Nahlásit

A nebojíte se rybích kostiček????? Já našemu rybku ještě nedala a jak vás tu čtu, tak bych chtěla, ale bojím se těch kostiček...!

handula
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:15
- Nahlásit

Kosti jsou měkké, nemůžou mu ublížit. Daleko horší je kost z kuřete, jsou tvrdé, štípavé. Zrovna mi kolegině v práci dneska říkala, jak včera tahali kost psovi z tlamy, když se snažil zhltnout kost najitou u popelnice, prý ji měl zabodlou na patře a v zubu, prý krve jak z vola.
U rybích kostí se nám to ještě nestalo. Nebála bych se toho. Zvlášť u uzených ryb, když jsou kosti změklé.

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:21
- Nahlásit

Já dávám takový ty tresky zmražený nebo ty kostky filé... tam kosti nejsou fakt žádný! No anebo taky přímo ze zveráku buď od Falca nebo prý má i Vetamix rybí maso balený jako tlačenku...

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:24
- Nahlásit

Pastelka
Jak to myslíš? Jako že maso dneska už není to správný maso?

no přesně tak.....dnes jen velmi málo chovatelů hospodářských zvířat chová dobytek a drůbež na přirozených pastvinách co nejvíce přiblížených životu v přírodě.......Týká se to zejména drůbeže....Navíc teď kvůli té pitomé ptačí chřipce se zakazuje chov venku......Pitomci vládní úředníci si neuvědomují, že tím, že tu drůbež zavřou do klecí či velkochovu v uzavřeném prostoru, že je to pro ně mnohem horší, než kdyby byli venku....Zvířata chovaná ve velkochovech, na malém prostoru stovky zvířat, jsou permanentně ve stresu, více trpí nemocemi, a možná se to nezdá, ale i ten "pitomý stres" se odráží v kvalitě masa.
Kdežto, kdyby pes dostal např. bažanta (zoceleného a zdravého díky volnému životu v přírodě), byla by to pro něho mnohem výživnější strava než kuře z velkochovu, tak asi tak jsem to myslela.

handula
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:27
- Nahlásit

Evik

to co píšeš je přesně důvod, proč se bojím dávat psovi syrový maso.

Anonymní
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:45
- Nahlásit

no ale furt lepší kuře z velkochovu než cosi (kdo ví co) uměle zpracovaný v granulích, co výživné už snad ani být nemůže

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 14:53
- Nahlásit

Anonymní ale dyk by ty granule jinak neprošly všema těma normama a testama a kdoví čím, kdyby to bylo, jak píšeš.... Krmím psa jen granulema a je v pohodě.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:04
- Nahlásit

Evik
Z čeho se teda podle tebe vyrábí granule? Myslela jsem, že z masa. Proto se taky vybírá mezi premiovkama a superpremiovkama...I když to tepelný zpracování podle mě není nic moc.
handula
Syrový maso hluboce zmrazený ( -50 °C) je myslím po rozmrazení zcela bezpečné.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:06
- Nahlásit

Niko
Syrové rybí kosti jsou dostatečně pružné a měkké.Navíc treska se např. prodává bez kostí, pokud máš zájem.

Anonymní
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:06
- Nahlásit

no normama si projít můžou, ale já spíš myslela to, že je ještě míň přirozený cpát psa granulema než masem z velkochovu. To maso, tedy moučka z masa (jistě ne libového na svíčkovou:biglol je spolu s přílohama a vitamínama uměle "sešrotovaná" do granule. To je jako by ses celej život cpala uměle vytvořenýma instantníma srajdama typu instantní polívky, omáčky, masové konzervy atd., ty taky projdou normama a testama, a k tomu si lupla nějakej ten vitaminovej preparát, výživový doplněk, nějakej multitabs a nutridrink atd.
Takže ano jde to, ale jde to i jinak. Jen si každý musí vybrat. Co by si vybrali psi si troufám dopředu odhadnout Ale však to už se tu myslím diskutovalo granule x vařená, nevařená strava.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:11
- Nahlásit

Anonymní
Přesně tak, souhlasím. Je to o pohodlnosti a výběru. Svoje dítě jsem taky necpala umělou a instantní stravou.( Bylo by to ovšem pohodlný) Řekla bych, že je to podobný.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 15:13
- Nahlásit

ony ty kvalitní granule se skutečně vyrábí z masa....Někde jsem o tom četla článek, že např. v Americe se pro Purinu Pro Plan chovají kuřata na speciál farmách - volně běhající drůbež...protože mají obrovské možnosti a prostory, tak chovají ve velkém, že si to žrádlo pro psy mohou dovolit dělat skutečně z kvalitní drůbeže......
Je jasné, že v granulích člověk ještě méně pozná, co to skutečně obsahuje.....nezbývá to než risknout a zjistit, zda to pesovi bude svědčit Jinak pokud psům vařím, dávám jim stejné maso jako kupuji sobě, tedy preferuji to maso, na němž je uveden veterinární atest a u kuřat ještě navíc poznámka "přírodní odchov" či podobnou informaci.

Coral
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 17:31
- Nahlásit

Je zvlastni ze se plno chovatelu vraci k varenemu masu. Veterinari vetsinou propaguji granule ale ja si nemyslim ze je v nich vse potrebne. Kazdy pes (stejne jako treba clovek) potrebuje neco jineho a to se kolikrat meni i behem jeho zivota. Nezatracuji granule, urcite jsou super. Ale pes nemuze cely zivot do sebe cpat stejne davky vitaminu a mineralu, musi se to obcas menit. Proc treba muj pes olizoval zed a po pridani vapniku s tim prestal? Granule preci obsahuji vse potrebne ne?
Moji prvni fene granule celkem vyhovovali - do te doby nez jsem ji koupila jednu superpremiovku a ji to rozhodilo metabolismus ze tloustla i kdyz jsem ji temer tyrala hlady. Vyzkousela jsem plno super dietnich granuli, zhubla az po lehkym dietnim mixu z barona, ktery je opravdu dost dietni. Druhy pes mel urcite problemy s kazdyma granulema. Spatna srst, po vetsi namaze se klepal a strasne hubl. Zral celkem velky davky dvakrat denne (naraz by to asi ani nesnedl - a samozrejme zatezovky). Zacala jsem krmit masem a fena hubne naprosto v pohode. I kdyz ji dam min tak mi nelezi s hlavou v misce coz bylo u granuli caste (pres den i v noci). Pes je s tim taky spokojeny.
Granule povazuju opravdu za "instatni" reseni jak uz zde bylo napsano a pouze granulema bych psa uz nikdy nekrmila. Nasim psum ale sem tam granule pridam, jen si nemyslim ze jsou tak super jak o nich plno lidi basni.

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 17:41
- Nahlásit

Coral
řekla bych, že je to opravdu individuální. Náš hafík má po granulích nádhernou srst, moc mu chutnají a žádný problémy nemá. Řekla bych, že když člověk krmí psa od malička kvalitníma superprémiovkama a k tomu mu sem tam přidá nějaký ovoce, zeleninu nebo pribináka, tak je vše OK.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 17:45
- Nahlásit

a smí se u rostoucího štěněte míchat vařený a granule?Jako ne míchat v jednej dávce,ale třeba jednou nebo 2x denně vařený a zbytek granule?slyšela jsem že to neni moc dobrý.

birma
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 18:03
- Nahlásit

granule jsou super pro průměrnýho psa, ale pokud pes jakýmkoli způsobem vybočuje, tak pro něj granule nejsou ideální řešení

joli
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 19:18
- Nahlásit

Vždy jsem pejsanům dávala a dávám kuřecí kostry, mohou se po nich utlouct a nikdy žádný pes neměl problém s kostí v krku

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2005 19:24
- Nahlásit

domaci strava ce docela probirala tady http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=7&topic =1932

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 11:13
- Nahlásit

Velvetka

já tedy ode dne, kdy jsem si pejsu přinesla domů jsem krmila granulemi (superprémiovkami) a třeba 3x týdně uvařila kuřecí či játra, srdíčka, žaludky, rybu....jako přílohu používám vařenou rýži, zeleninu a někdy tvrdý chléb.....Pejsa si na to navykl, srst má krásně lesklou, celkově je na něm vidět, že mu to svědčí......
Ale chce to vyzkoušet, protože každému pejsovi sedí něco jiného. Třeba úplně malým štěndům ale většinou nesedí těstoviny....

Anonymní
# Zasláno: 21 Pro 2005 11:35
- Nahlásit

Evik
no a jak myslis, ze se hospodarsky zvirata chovali poslednich 40 let. Od te doby co komanci vsechno znarodnili, se nic jinyho nez velkochovy neprovadelo. A cim se krmilo jenom masem, zadny granule tady nebyly a hafani prospivali velmi dobre.
Maso je pro psa prirozena potrava. Granule neodsuzuji, krmim je taky, je to pohodlnejsi. Ale stendo krmim 2x dene rano varenym ( maso, ryze nebo testoviny, zelenina, obcas vajicko, lneny seminko apod. ) no a vecer dostane granulky a i ty mu zalivam masovym vyvarem. Delali jsme to tak vzdycky, u vsech pesanu a nikdy jsme nemeli problem.

Petra
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 11:52
- Nahlásit

Já taky granule nezavrhuji, ale moji psy žerou všechno, vařím maso, dávám i syrové. Kupuji morkové kosti, nožičky, uši, ale granule dávám taky. každý den to mají jiné a nikdy nebyly problémi.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 12:18
- Nahlásit

Evik

Oni u paní majitelky dostávaj všechno možný.Já jsem s ní mluvila po telefonu a ptala jsem se a vaří jim krupicovou kaši,kuřecí vývar s masíčkem a rýží,tvaroh se žloutkem,zeleninu a granule dává Trainer.Jelikož jsem je nikde nesehnala tak jsme koupili Acanu Puppy Large Breed ale pak jsem zjistila že je tam moc bílkovin pro obří plemeno.máme toho jen 3 kg tak to kdyžtak zkrmíme a přejdem na jiný.Myslela jsem třeba K9 nebo Chicopee.Takže to teda můžu kombinovat jo?Já slyšela že je to špatně dávat maso i granule.Že se pak křiví nohy a je špatnej růst.Jenže mě se nelíbí krmit jen granulema.Přecejen mi to přijde takový jako instantní.

Anonymní
# Zasláno: 21 Pro 2005 12:33
- Nahlásit

K tématu stravy:

Přijde paní k veterináři a říká: "Pane doktore, ten pes mi nežere, nežere a nežere." Doktor se na něj jen tak podívá a odpoví: "Paní, ten pes vám žrát nebude, nebude a nebude, protože je dřevěnej, dřevěnej a dřevěnej!"

Petra
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 12:38
- Nahlásit

Velvetka podle mně když budeš dávat,garnule a někdy něco jiného tak se nic nestane, já dávám granule tak třikrát týdně jinak mám navařeno, a když dám vařené tak i s roboranem. Opravdu nikdy jsem s tím neměla problémi

Meta
# Zasláno: 21 Pro 2005 12:40
- Nahlásit

Velvetka

Máme nožky jako strunky, nic se nám nekřiví! Rosteme předpisově, veterinář nás chválí. Jen mám trochu podezření, že vápník po přezubení přece trochu chybí. Při testu s vajíčkem
( dát do misky žloutek i se skořápkou) štěník zblajznul k mému údivu opravdu i skořápku...Jsem vyčetla, že aby se vápník využil, musí mít pes dost vitamínu C. Ale pochybuji, že tu skořápku sežere pokapanou citrónem

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 13:46
- Nahlásit

Velvetka

nemusíš mít fakt strach, že bys mohla tím že někdy uvaříš a jindy dáš granule psovi zkazit růst.....(takové věci jako DKK a DLK stejně žrádlem neovlivníš, pokud pro ně pes bude mít dispozice....) Akorát to nechce kombinovat v jedné misce v rámci jednoho krmení

Meta

tak to si piš, že by to sežral i s tím citrónem teda aspoň ti naši jo
jinak já dávám pesanům skoro každý den kus nebo celé jablko a v tom je céčka taky hodně.

Niko
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2005 18:56
- Nahlásit

Evik
Proč se nemůže jídlo /granule+maso/ nakombinovat do jedné misky??

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání