Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Pes k malému dítěti? Jorkšír či maltézák
Autor Zpráva
MarcelaS
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 22:55
- Nahlásit

Rádi bychom pořídili pejska do bytu. Máme dítě 3,5 roku staré, a plánujeme dalšího potomka. Uvažovala jsem o jorkšírském teriérovi - ovšem slyšela jsem o něm, že je to uštěkaný, nervózní a cholerycký pes . Nicméně se nám velmi zamlouvá svým vzhledem. Může mi někdo z majitelů jorkšíra poradit jakou má povahu a jestli se snese s dětmi? Máme velmi klidnou a citlivou holčičku, takže o to, že by pejskovi ubližovala strach nemám. Dále jsem uvažovala ještě o maltézákovi. Nemohu se rozhodnout jestli risknout jorkšíra(i přes pomluvy), nebo raději koupit maltézáčka.

Anonymní
# Zasláno: 16 Pro 2005 06:32
- Nahlásit

MarcelaS
Myslím, že se s dítětem snese v pohodě, ale nesmí mu ubližovat, rušit, když chce odpočívat apod. Navíc pokud bude zvyklý od štěněte, bude to taky OK.
Je to o výchově.

handula
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 08:35
- Nahlásit

upřímně ještě jsem neviděla jorka, který by měl rád malé děti, obecně tyto malá plemena dětí nemusí čívavou počínaje a jorkem konče. Za to znám plno jorků, kteří naprosto suveréně se dokáží ohnat po svém pánovi a na vlastní kůži můžu říct - i od jorka kousanec bolí a to dost...
je to o výchově to je pravda, ale určitý vrozený temperament se myslím nedá nějak ovlivnit. Jenom teda mluvím o těch s kterými jsem se setkala....
Ve vašem případě bych se přikláněla k tomu maltézáčkovi.

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 09:49
- Nahlásit

MarcelaS
Jako majitelka francouzského buldočka bych vám doporučila toto plemeno..Ovšem né každému se líbí jeho vzhled. Má úžasnou povahu, skvělá komediantka, bavička, ráda se mazlí a děti přímo miluje.. A tu její zdrclou tlamičku na ní přímo milujem

Endy
# Zasláno: 16 Pro 2005 09:57
- Nahlásit

Uštěkaného,cholerického a nervózního psa udělá z jorka člověk.Jinak je to velmi milý a živý pejsek milující svojí rodinu.Je dost inteligentní,proto může začátečníkovi přerůst přes hlavu.Zajdi na Můj pes na fórum o jorkovi a přečti si zkušenosti jejich páníčků.
Maltézák je oproti jorkovi klidnější,k dítěti asi vhodnější,jeho nevýhodou je bílá srst a chlupy po bytě.
handula
Štěně vyrůstající s dítětem dítě miluje.A to dokonce i když ho dítě tahá.Není pravda,že malá plemena děti nemusí.Jenom v nich vidí nebezpečí,pokud s nimi nevyrůstají a neznají je.Bojí se jejich špatně koordinovaných pohybů a hlučnosti.Stejně,jako se bojí podnapilých lidí.Některý pes může reagovat útočně,ale je to opravdu jen ve výchově.

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:20
- Nahlásit

Naše dcera 3,5 let vyrůstá od narození s naší 7člennou smečkou foxterierů. Je to v pohodě, naprostop přesně ví, co má dělat a co ne, ale i přesto ji nikdy nenechám byť s jediným psem o samotě. Děti jsou stvoření nepředvídatelná a jejich nápady také a to, co se dlouho pracně budovalo může být během jediné minuty pryč. Rozhodně nezáleží tolik na plemeni, jako na důsledné výchově štěněte od nejútlejšího věku, stanovení určitých pravidel pro psa i pro dítě, aby se předešlo případným střetům. Pes musí být absolutně podřízený své lidské smečce a lidské mládě musí brát jako stvoření, které je třeba ochraňovat, mazlit se s ním, v podstatě jako štěněčí mládě. Ovšem zde vše záleží na vás , na rodičích, jakého psa si ze štěněte uděláte. Štěně je nepopsaný list papíru a co si do něj napíšete a vložíte, tak to tam zůstane po celý život. Mojí srdeční záležitostí jsou teriéři pro jejich temperamentní, veselou a hravou povahu, mají "duši", jsou to osobnosti, takže já jsem pro jorka.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:24
- Nahlásit

Já si taky myslím, že je to o výchově, pořiďte si, co se vám líbí.
Sama mám jezevčíkovou, plemeno, o kterém se toho taky hodně tvrdí, ale není lepší parťačky pro mojí šestiletou neteř než naše čtyřletá jezevčíková. Od mala jsem netolerovala žádné výpady od neteře k štěněti a ani naopak. Dneska mám dojem, že někdy špageta bere víc toho prcka než nás - dospěláky.

handula
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:44
- Nahlásit

Štěně vyrůstající s dítětem dítě miluje

nesouhlasím.
Vyrůstala jsem z čivavou a jako dítě mě neměla ráda. Pamatuju si, jak jsem byla nešťastná z toho, že jsem si ji nesměla pohladit a o pochování si jí nemluvim...Začala mě mít ráda, až tak kolem mých 15let.

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:54
- Nahlásit

Jo jinak pro milovníky jezevčíků vám nabízím odkaz na ty své přátele, kteří už mají stránku v provozu a doporučuji navštívit www.horalka.net

suesie
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:36
- Nahlásit

Souhlasím se Syskou, francouzský buldoček je k dětem naprosto ideální. Ten náš je miluje, ať už malinkatý mimča nebo už větší. vždycky, když slyší někde povykovat děti, hnedka by se k jejich hrám strašně rád přidal.

Verca
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 13:45 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Endy
Maltézák je oproti jorkovi klidnější,k dítěti asi vhodnější,jeho nevýhodou je bílá srst a chlupy po bytě.
Maltézák patří do řady bišonků (jako bišonek frisé, boloňský psík, havanský psík, lvíček) a ti nelínají!!!! Takže v bytě těžko najdeš jeho chlupy. Ale s tou bílou srstí je někdy fakt makačka. Navíc se zabarvují chloupky kolem pusiny a očí.
Já mám 2.5 měsíční štěndo boloňáčka (cenově stejný jako maltézak)a nemůžu si ji vynachválit.... Když je s malými dětmi, tak je ani nekouše (zvláštní ... a mě může sežrat ) a je to o nich i obecně známé, že se velmi dobře snášejí s ostatními zvířaty i dětmi. Podělí se i o své jídlo. Malá mě klidně nechá jíst z misky.
MarcelaS
Můžeš se podívat do galerie http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=569

a york je teriér a ti jsou občas vzteklouni a žárlivci (to hlavně), hlavně yorkové

Břetislava
# Zasláno: 16 Pro 2005 16:13
- Nahlásit

handula
Souhlas. Náš kokr nesnášel bráchu, kterýmu bylo 7, když jsme si štěňátko dovezli. Neměl náladu na děti, i když na ně byl zvyklý od štěňátka. Když nějaké uviděl, utíkal se někam ukrýt.

Endy
# Zasláno: 16 Pro 2005 16:46
- Nahlásit

Verca
Měla jsem maltézáčka i jorkšírka současně,takže to mohu z vlastní skušenosti posoudit.Po maltézáčkovi byly chlupy všude,hlavně na modrém koberci a černém oblečení.
handula
Pokud nemá štěně rádo dítě,je někde chyba v socializaci a následné výchově.Ale s nesnášenlivostí k nim se nenarodí.

Jinak jsem za svůj život vychovala osobně několik jorkšírů a žádný z nich nebyl vzteklý,cholerický ani uštěkaný.Věřte,dámy,že je to opravdu jen ve výchově.

haha
# Zasláno: 16 Pro 2005 20:45
- Nahlásit

MarcelaS
já být tebou volím radši toho maltézáčka ,nebo ještě radši bišonka nebo pudlíka ,jork je k malému dítěti moc křehký pejsek, děcko ho občas šlápne jasně že nerado ale stane se,myslím že větší pejsek se pro ní bude hodit líp

Anonymní
# Zasláno: 16 Pro 2005 21:33
- Nahlásit

řekla bych, že lepší volba bude maltézák...jakémukoliv teriérovi bych moc nevěřila a nenechala bych ho k dítěti.... bývají dominantní a dítě těžko bude vědět, čím ho provokuje k soupeření o dominanci...dobře vychovaný a socializovaný maltézák je ale mnohem klidnější a méně dominantní, taky záleží na štěněti, ketré si vyberete

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 22:03
- Nahlásit

Anonymní
Asi neznas teriery, pri normalni vychove maji do dominance hooodne daleko!!
MarcelaS
Pokud vas laka york, klidne si ho poridte. Vse je o tom, jak si stenatko vychovate. Nedejte na reci. Znam yorky ujecene a agresivni, znam yorky skvele a rodinne...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání