Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Krmení štěňátka
Autor Zpráva
Velvetka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 18:17
- Nahlásit

Příští čtvrtek si jedeme pro štěňátko leonbergera.Se psy mám zkušenost,ale nikdy jsem ho doma neměla.Proto vůbec nevim jak ho mám krmit.Jestli jenom granule (třeba s vývarem nebo i suchý),nebo jen vařit (ale co přímo?),nebo obojí,ale to se zas prej kombinovat nemá...fakt si nevim rady.Nevim taky kolik toho má denně sníst aby nebyl hubenej a ani tlustej...mám v tom zmatek a všude píšou něco jinýho.Nechci něco zkazit když se bude vyvíjet.

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 18:50
- Nahlásit

Jé, Velvetko, tak se ti to přece podařilo? Co maminka???

Jinak já mám obříky-molossíky a štěňátka krmím do 9-12měsíců jen granulemi (superprémiové kvality - Eagle Pack, FirstMate Large Breed Puppy, max. hodnota bílkovin 25%, aby moc rychle nevytáhly), max. přidám trochu vývaru. Od toho roku krmím granulemi a masem. Štěňátkům v době přezubování přidávám preventivně kloubní výživu (Alavis + přírodní formu-sulc z vepřových nožiček). Jako pochoutku dávám tvaroh se žloutkem nebo sýr, ale ne moc, opravdu jen občas a k pochutnání...
Ale určitě dostaneš i spoustu informací od chovatele, rozhodně si je vyžádej!

Velvetka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 18:57
- Nahlásit

No,podařilo.On mi ho totiž koupí brácha s jeho holkou mamka nic neví a bude vědět až na štědrej den psíka už máme zamluvenýho,strašně se těšim...

Chovatelka krmí vývary s rýží většinou...my budeme muset přejít na granule.Nebudu mít čas štěňátku po vánočních prázdninách 4x denně vařit...

ati
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 19:38
- Nahlásit

Dávej granule,dávkování je na pytlích. Tabulka podle plemene,věku a váhy. A buď v klidu to zvládneš. Leonka máme u sousedů je to bezva kámoš našich psů.

fromeli
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 06:54
- Nahlásit

Velvetko
tak to jsem zvědavá, co na to řekne mamka, dej pak vědít

Petra
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 07:29
- Nahlásit

Přeji ti to, já jsem taky tak mámku překvypila. S tátou jsme se domluvili a pořídila našeho prvního BO tervueren, nejdřív byla hodně překvapená a nakonec byla šťastná a pořát se sním mazlila, Byl to můj nejlepší pes na něj nikdy nezapomenu

Velvetka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 15:46
- Nahlásit

Takže mám dávat granulky?No nějaký zas extra drahý kupovat nebudeme,ale chci aby byly kvalitní,takže jsem myslela asi Bosch nebo Purina.A co můžu dávat navíc?Nějaký mléčný výrobky občas?A co mu můžu do granulek přimíchat?A co kloubní výživa?Má nějakou dávat.Byl mi hodně doporučen Alavis.

Bent
# Zasláno: 16 Pro 2005 19:21
- Nahlásit

Můžu šestitýdenní feňuli krmit masem? V útulku prý krmili štěněcíma granulema, ale já bych jí raději krmil normální stravou. A mám ji ještě přikrmovat mlíkem ??? Já tak maličký štěndo ještě neměl.

ati
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 19:30
- Nahlásit

Můžeš krmit i maso ale pomalu jestli jie naučená na granule, a mléko jaké ,buď dávej sušené pro štěňata nebo kozí. Ale lepší je tvaroh a jogurt.

Bent
# Zasláno: 17 Pro 2005 08:32
- Nahlásit

Na večeři dostala masíčko s trochou rýže a mrkvičky, dneska ráno byl krásnej bobek zatím žádnej průjem.

Anonymní
# Zasláno: 16 Led 2006 08:34
- Nahlásit

Mám leonbergera - 11 měsíců. Chovatel krmil granulemi Happy Dog - samozřejmě řadu pro štěňata velkých plemen.Byla zvyklá na suché, tedy jsem to neměnila za namáčené.Sice po nich prospívala, ale dala jsem jí o třídu vyšší Purinu Pro Plan a na té jsem ji měla do září. Tehdy jsem se bohužel nechala ukecat a změnila na Eukanubu. Upozorňuji, že jsem se honem pokorně vrátila k Purině - nelíbila se mi po té Eukanubě a navíc bylo mi řečeno zkušenými chovateli obřích plemen, že Eukanuba LB se moc nevyvedla pro tahle obří štěňátka. Po Purině má feňule nádhernou srst, roste stejnoměrně. Sice jí občas do toho přimíchám trochu konzervy, protože ne vždycky má na Purinu chuť. Jako štěněti jsem jí do granulí přimíchávala acidofilní mléko na ochucení,konzervy, rybičky,již od štěňátka dostává vit.C (prevence DKK) a Alavis MSM nebo střídám s přípravkem PRO klouby, který obsahuje ulity z měkýšů na klouby. Slyšela jsem dobrou chválu i na přípravek Giom. (U dogy jsme přidávali Calci plus a Calcigel)
V době přezubování jsem jí granule musela namáčet, protože skoro nechtěla žrát. Pokud jí bude vyhovovat namáčení granulí, klidně jí to tak dělej pořád.
Hodně kvalitně je třeba krmit tyhle obříky do 1-1,5 roku. Potom už toho krmením nic moc nevylepšíš. A čím líp budeš krmit štěně, tím lepší bude mít zdraví jako dospělý pes. Mně teď Purinu odmítá baštit, tak až budu dokrmovat pytel, koupím zpět Happy Dog, protože s ním mám skvělé zkušenosti i u dospělých psů (malé dávkování, malý odpad a psi v bezva kondici a navíc jim to chutná, což u některých jiných granulí říct nemůžu).
Krmiva, která nám u obrů vyhovovala: Purina PP,Happy Dog,Nutram,Shurgain(tím jsem 5 let krmila dogouše a jak vypadal se můžeš podívat na www.nefritovykaminek.wz.cz
(in memoriam)

Lara
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 10:13
- Nahlásit

Velvetka
Určitě se musíte poradit s chovatelkou, čím vaše štěně bylo doposud krmené a co ti doporučí ona, toho bych se zpočátku držela. Přecházet na jiné krmení se musí pozvolna. časem sami poznáte, co vašemu štěněti nejvíc vyhovuje. A rozhodnete se krmit i podle "vlastní kapsy". Ono to kvalitní krmení hodně stojí.
P.S. Krmím eucanubou. Že by se po ní Lara mohla utlouct, to teda ne. Ale svou dávku sežere, prospívá, netloustne. ( fenka, 8 měsíců, 35kg, 66cm v kohoutku).

Anonymní
# Zasláno: 17 Led 2006 07:32
- Nahlásit

Mám 11 týdenní štěně-mopsičku, krmím pro plan pro štěnata a občas zaleju vývaremz kuřecího a dám i maso s mrkví, tvaroh, pribinák..je to tak dobře, nebo něco chybí?

fromeli
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 07:38
- Nahlásit

Anonymní
podle mě, je v proplanu vše, není nutný nic dodávat. To co dáváš je jen na přilepšenou.

abby
Člen
# Zasláno: 30 Led 2006 11:43
- Nahlásit

Muj strejda ma taky leonberbra a chovatelka mu doporucila znacku granuli.Nic jineho mu nedava.Tak se zeptej chovatele,co mas kupovat,abys vedela,na co je zvyklej.Kazdy vyrobce doporucuje trochu jine davkovani.Poradne si precti navod.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání