Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně a autobus
Autor Zpráva
Kamca
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:14
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat, jestli i 4-měsíční štěně musí mít v autobuse náhubek. Jeli jsme s ním vlakem a průvodčí nám nic neříkali- měla jsem pejska na klíně a ke všemu byl na vodítku. Slyšela jsem ale, že řidiči autobusů někdy mívají "blbé kecy". Od jakého věku je vhodné štěně přivykat na náhubek?
Díky.

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:16
- Nahlásit

já už se svým 4 měsíčním jezdila MHD s náhubkem, čím dřív si zvykne, tím lépe...pokud je malý,můžeš ho mít i ve 4 měsících na klíně-pak asi řidič mlčí))

Kamca
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:19
- Nahlásit

anonymní
Mám westíka, takže moc velký není... A za jak dlouho si tvůj pejsa zvykl na náhubek? A máš kovový nebo kožený?

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:21
- Nahlásit

Kamca
Westika strc do tasky, nauc ho tam jezdit, a mas to zadarmo jako prirucni zavazadlo...

wensday
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:23 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

My začali s nácvikem ve 3 měsících, čím dřív štěně zvykneš, tím líp. Ale pokud jde o westíka, taky bych to řešila taškou.... my máme labinu

Kamca
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:39
- Nahlásit

Díky, s tou taškou to zkusit můžu, jen mám obavu, že tam asi nevydrží. Je strašně hyperaktivní . No ale aspoň než u řidiče koupím jízdenky to třeba vydrží a pak ho můžu vytáhnout...

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:45
- Nahlásit

A za jak dlouho si tvůj pejsa zvykl na náhubek? A máš kovový nebo kožený?

my začali rovnou kovovým, a dvě jízdy a v pohodě....za piškotku) ale mám většího hafa, proto kováč...a navíc na jeho tlamu jinej neměli.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 14:58
- Nahlásit

Já měla problém ve vlaku. Průvodčí měl blbý kecy, že nemá štěně náhubek ( 2,5 měs štěně RTW ) pobavil celý kupé, ovšem na vlastní účet.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:01
- Nahlásit

Kamca
kdyz mu nasadis nahubek a on na to nebude zvykly, tak si ho bude snazit sundat a tim padem uplne zapomene na to, ze je v tasce a v klidu v ni vydrzi

evina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:31
- Nahlásit

Podle přepravního řádu,má mít pes který není ve schráně(nebo tašce)náhubek.Bez ohledu na velikost i stáří.Z toho důvodu je lepší pejska navykat na náhubek co nejdříve,obvykle mu už ve 4.měs. i sedí na čumáčku velikost košíku daného plemene.Nově je ale např. v Praze jízdné za psa tak přemrštěné,že je skutečně výhodnější malého psíka strčit do tašky.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:32
- Nahlásit

evina
no vidis, to me nenapadlo. vim ze to v Praze stalo 6 Kc, kolik chteji za psa ted??

evina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:49
- Nahlásit

Jirikovo:tuším,že je to 20,- nebo 25,-

Rejpalka
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:51
- Nahlásit

I pes v tašce podléhá dle přepravního řádu zaplacení jízdného,pokud je zavazadlo větší než 30x40x60 cm.

Jandula
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:51
- Nahlásit

evina
Jirikovo
Tak to budu muset Sáru ochudit o výlet po Praze, to je drahota lidi...
I když zase v Chorvatsku nesmějí psi ani do tramvají ani do autobusů, už jsem se několikrát hádala s tramvajákama. Smějí jen v určitý den. By mě zajímalo, co má dělat taková stará babča, která jede se psem na veterinu. Jinak tu měli problémy i lidi, co mají vodící psy...

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:56
- Nahlásit

jo v pze pes 20 korun,mám chuť ho vozit na sedadle ale ,když už to tolik stojí

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:57
- Nahlásit

Rejpalka
na to plati jedna vec, naucil me ji kamarad z COI. jeli jsme s baglem, ktery rozhodne na prvni pohled zcela presvedcive prekracoval ne jeden rozmer, ale vsechny tri najednou. revizor ze pry musime zaplatit. kamarad ho pozadal, at zavazadlo premeri a revizor vytahl metr (s tim jsme samozrejme nepocitali). nicmene kamarad zbehly v premerovani cehokoliv co se prodava se siblasky usmal a pozadal revizora, ze pokud mu chce udelit pokutu, at to premeri kalibrovanym meridlem, ktere je odsouhlaseno a ocejchovano od metrologickeho ustavu. a bylo po ptakach. takze za velikost tasky doporucuju neplatit

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:58
- Nahlásit

evina
docela drsna cena ... kdyz si vezmu, ze duchodkyne se dvema taskama, jednou holi a spatnou naladou zaplati polovinu toho, co jeden pes sedici nekde v klidu na zemi ....

evina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:05
- Nahlásit

Jirikovo:to mi povídej...když jedeme na cvičák,stojíme pomalu mezi dveřmi,na pesu šlapou lidi,bouchají ho taškami do hlavy...:madříve byla alespoň směšná pokuta,teď nevím,patrně stejná jako u lidí.Tak si říkám,jestli se nevyplatí,jezdit načerno!!!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:07
- Nahlásit

evina
a kdyz te chytne revizor, tak mu muzes tvrdit, ze se nejdena o psa, ale napriklad o antilopu. pokud neni znalec v oboru zoologie, tak asi nema sanci ...

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:07
- Nahlásit

za psa v Praze se platí 20kč.
Jestli jet s náhubkem nebo bez něj vždy vyloženě záleží na řidiči nebo průvodčím - já to řeším tak, že pejsině visí košík na krku, když je problém, tak jí ho natáhnu na čumák a hotovo. Zatím jsem ho musela nasadit jen 1x ve vlaku, kde prudil průvodčí (vlak byl poloprázdný). Busem jsme jeli jen jednou, mám daleko horší problém - pejsina v buse a autě zvrací (přesněji řečeno bleje jak amina po ujetí cca 500m).Takže vlaky využíváme celkem hojně a až na ten jeden případ nebyl nikdy problém, spíš naopak - lidi v kupé se s ní většinou chtějí družit a náhubek považují vesměs za týrání

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:10
- Nahlásit

mě s kokříkem asi 5-ti měsíčním vyhodili autobusáci dva...a šlapala jsem pěšky....košík jsme jeli kupovat, na jeho krátkou čumu tehdy nebyl.....se stafordem nás nechal jet řidič v pohodě,jen jsme byli u předních dveří.......a kokr a staford v témže věku je malinko rozdíl,že) je to zase o lidech...

birma
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:31
- Nahlásit

evina
my jezdíme na černo - když ho potřebuju do MHD dostat tak 1 - 8x týdně tak bych se nedoplatila. Revizoři nás normálně zastavujou a buď dělaj že psa neviděj, nebo mě upozorněj, že by měl mít lístek a to je tak vše. Kdyby mi pro psa zavedli tramvajenku tak jí koupim, ale takhle by projezdil víc než já

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:37
- Nahlásit

birma
no je fakt, ze dat 160 Kc tydne za prepravu psa, to je neco pres sest stovek mesicne, to je fakt docela luxus ...

birma
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:40
- Nahlásit

Jirikovo
právě. To bych fakt radši sem tam zaplatila pokutu. Naštěstí jí po mě ještě nikdy nikdo nechtěl.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:43
- Nahlásit

birma
a kolik je ted pokuta za psa? netusis?

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:44
- Nahlásit

no já jsem teď několikrát musela jet s pesanem busem a pokaždé jsem si raději štípla, protože jsem za poslední dobu potkala v busech tolik revizáků, že mi to za tu pokutu nestálo...Ale zato jsme nastoupili do busu klíďo bez košíku, ten jsem měla přidělanej na tašce a vůbec jsem si neuvědomila, že ho mám psovi dát. Řidič ani neceknul, přestože jsme seděli šikmo za ním, takže psa musel vidět....asi jsme měli štěstí.
Jinak pro lidi, kteří jezdí se psem často by se něco jako "psí legitka" vyplatilo, jenomže ty asi sotva kdo zavede...

birma
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:44
- Nahlásit

Jirikovo
teď nevim. Dokud byly lístky levný stála 50, ale teď netušim

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:48
- Nahlásit

birma
tak jsem to nasel. pokud se zaplati do 15ti dnu na Bojisti nebo hned na miste, tak je to 100 Kc. teoreticky te muzou s tvoji frekvenci vyuzivani MHD pro psa chytnou sestkrat mesicne a porad na tom vydelas ....

evina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:27
- Nahlásit

birma:tak to já se musím také čestně přiznat,že to praktikuji stejně.Já mám legitku,navíc jako manželka zaměstance DP zlevněnou,tak jen doufám,že pokud nenarazím na blba,mohl by přimhouřit oči.Jirikovo:tak tuhle informaci jsem potřebovala vědět,díky.Jako v té reklamě...a to se vyplatí,ne???

monika
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:40
- Nahlásit

Právě jsem pochopila proč mají Pražáci větší platy než jsou u nás.U nás stojí pes v autobuse 3,50 Kč.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:45
- Nahlásit

monika
Nevím jak moc velký platy, ale já ve státní správě beru 8000 - 9000 čistýho, s požadavkem dvou světových jazyků...

suesie
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:48
- Nahlásit

Já mám štěně buldočka a zatím jezdíme busem bez náhubku, jen tak, protože jsem ještě nikdy žádný náhubek pro buldočky neviděla a pak jsem taky slyšela, že pro takovýto plemena to není zrovna nejvhodnější, vzhelem k jejich dýchacím problémům. A v tašce už se taky moc nosit nedá, má 13kg.

monika
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:40
- Nahlásit

Jandula
vidělas to vysmáté srdíčko na konci?já mám o tři míň se stejným požadavkem.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:47
- Nahlásit

monika
u nas v hlavnim meste muze pes za 3,50 tak maximalne koukat ze zastavky na odjizdejici autobus ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:51
- Nahlásit

Jirikovo
ale nemůže mu ani zamávat, co??? No já zatím nepociťuju touhu se Sárinou lézt do autobusu, což by se mi vzhledem k jejímu strachu ze všeho, vlastní stín nevyjímaje, snad ani nepovedlo, už vidím, jak jí rvu na ty schody, k všeobecnému pobavení cestujících (vždycky jsem toužila se zviditelnit)

monika
život je sv..ě, já jsem jenom zvědavá, jak z tohohle jednou uživím rodinu (pokud se teda nevdám za milionáře, což se asi nevdám)...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:56
- Nahlásit

Jandula
no ja ®onie taky jeste v buse nezkousel, vlak ji sel docela dobre, tak predpokladam, ze autobus nebude delat zadny problem ....

monika
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:24
- Nahlásit

Jandula
život je sv..ě, já jsem jenom zvědavá, jak z tohohle jednou uživím rodinu (pokud se teda nevdám za milionáře, což se asi nevdám)...

jo holka jestli na nějakého natrefíš tak se zeptej jestli nemá kamaráda milionáře.klidně bych spáchala bigamii.a co týká strachu:letos v létě jsme jeli kousek k Praze na dovču.Chtěli jsme si obejít Prahu, ale protože naše dogina není na takové velkoměsto zvyklá (bydlíme skoro na vesnici) a nikdy neviděla metro tak jsme to vzdali. šedesáti kilového macka si nedovedu představit táhnou po eskalátorech.Praha by měla o jednu zábavnou historku víc.

Anonymní
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:29
- Nahlásit

moniko, já mám zase psa asi "praštěnýho" jezdí na schodech hrozně rád- a to od malinka....má to místo houpaček a kolotoče)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:29
- Nahlásit

monika
neboj, on by vas i se psem dav pospichajicich "domacich" na ty eskalatory natlacil a dola by vas zase vytlacil ven ...

monika
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:33
- Nahlásit

no já jsem si to taky myslela,ale pak jsem si říkala, že ostuda, kterou mívám s ní semtam doma mi bohatě stačí.kdysi mi někdo říkal,že doga dostane rozum asi ve dvou letech tak už to mám za pár.teď je jí 11 měsíců a mám pocit, že tři děti, které mám byly slabý čajíček.bože to je rapl!!!!!!

monika
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:41
- Nahlásit

Pochlubím se, co mi provedla když jí bylo sedm měsíců.Bydlím na kraji městečka a přes zahradu mi projíždí motorový vláček do podhorské vesnice.Dora byla s náma na zahradě a celkem se držela pořád kolem mě.Pak začala provokovat naši starou kokřici, ale ta na ni házela bobek.Hledala si jinou zábavu a vyčmuchala ještěrky na hromadě strusky.Rozryla hromadu a manžel ji vyhnal.Uražená si šla lehnou pod strom kousek od těch kolejí.Jenže tam zrovna taky byla ještěrka a ta jí utekla na koleje.Dorina za ní a v dálce troubil na ni vláček.Řvala jsem na ni, běžela k ní a než jsem doběhla, tak už vlak stál.Ona kvůli ještěrky prostě zastavila vlak.Já byla na mrtvici, strojvedoucí naštvaný a pes v pohodě.Chlap řval, že to zaplatím,ale cestující ve vlaku se mě zastali a nakonec to dobře dopadlo.Dneska už je naučená, že na koleje nesmí, ale tenkrát jsem se s ní v duchu už fakt loučila.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:44
- Nahlásit

monika
moment ... tobe vede uprostred zahrady kolej??? tak to je fakt docela drsnarna. jak jsi to resila s detma, kdyz byly maly??

Anonymní
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:48
- Nahlásit

moniko, měla jsi to zkusit jen na těch eskalátorech co jsou jako vstup do podzemí,ne ještě k vlaku,třeba by se jí to taky líbilo))
mému psovi jsou 4 a taky ještě nemá rozum.....že by jakej pán? ))

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:49
- Nahlásit

Jirikovo
Přivázala je za nohu ke stromu... (takhle vázala moje babička mýho tátu, když měl tendence utíkat a chodit na dlouhý procházky - to mu byly asi čtyři roky)...

monika
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:05
- Nahlásit

no my ten barák koupili před šesti lety a to už byli kluci velcí (měli 11 a 9) a malá (má 4 roky)nějak k těm kolejím nechodí.jediné co kluci dělali, byly peníze na kolejích a moc se jim líbilo jaké jim z těch drobných vlak udělal placky.problém je v tom, že nám dráhy nechtějí povolit plot.mám celkem strach o psy.na jaro chci další dogu.Dora tam už sice ke kolejím nechodí a stará kokřice taky ne, ale uhlídat to je vcelku fuška.Navíc nemůžu nechat psy samotné venku.

monika
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 14:07
- Nahlásit

Jirikovo
tobe vede uprostred zahrady kolej???

jasně, máme zahradu prostě přepůlenou kolejema.Když jsem to poprvé viděla tak jsem myslela že se mi to zdá.motoráček projíždí tak 2x do hodiny a jednou denně vlak se dřevem na pilu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání