Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Hra se štěndem
Autor Zpráva
Niko
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:31
- Nahlásit

Asi to tu už zaznělo, ale přesto se chci zeptat: zrovna teď jsem si hrála s pejsou /5 měsíců starý/. Přetahujeme se o uzel nebo hračky a on vrčí. Někdo tvrdí, že je to normální a někdo, že je třeba to včas zastavit, že by štěndo vrčet nemělo.... tak nevím

suesie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:39
- Nahlásit

Niko
Myslím, že když je to při hře, tak je to ok.Neměl by ale vrčet třeba když loudí, nebo tak.

Endy
# Zasláno: 6 Pro 2005 21:03
- Nahlásit

Pokud jenom vrčí,je to v pořádku.Pokud by tě štěndo kouslo,aby jsi mu hračku nechala,budeš ho muset potrestat.
Moje babča takto vrčí už léta,dělá jí to dobře a dokonce mě vrčením provokuje.Přiběhne s hračkou v hubě a vrčí a chce si hrát.Nikdy by nikoho z rodiny nekousla a my jí zlobíme a dráždíme ,aby vrčela víc a víc.Je to hra a musí se správně pochopit.

Pupy
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 06:33
- Nahlásit

Endy
my jí zlobíme a dráždíme ,aby vrčela víc já tu svojí taky dráždim sice u toho nevrčí ale vydáva takové bručivé zvuky a zní to jako medvídek?

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 08:27
- Nahlásit

když štěně vrčí při tahání se o hračku, tak je to naprosto normální. Musí se ale naučit nechat si kdykoli od člověka hračku odebrat, aniž by se jí snažilo bránit.....Když ji nechce pustit, tak je to normální, ale kdyby např. vrčelo a snažilo se ohánět po člověku při tom odebírání hračky, tak to už správně není.
My se s pesanem od štěněte taháme o všechno možné, vrčíme na sebe u toho oba dva a je to naprosto v pohodě. Když chci ukončit hru, psa "posadím" a v klidu odeberu hračku.
Pro štěndo je podle mě hlavně zpočátku důležité aby se mu po odebrání hračka často a rychle vracela, aby pochopilo, že když pustí, zase dostane věc zpátky. Když štěně hračku dobrovolně vydá, chválit a třeba odměnit pamlskem.

Niko
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:18
- Nahlásit

Evik
Poslechne na povel "pusť" a nikdy si nedovolí po nás vyjet... Samozřejmě ji hned dostane zpět a nebo, když ji chci odebrat na dýl, tak mu dám piškot .

Taky na něj někdy vrčím, jako že jsem taky pes a kouká na mě vykuleně....jakoby říkal: "paničko, tobě to vrčení ale nejde, radši toho nech". Jednou jsem zaštěkala a malej se rozštěkal taky. Co si myslíte o štěkání na psa?? Neprovokuje ho to nějak??

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 10:06
- Nahlásit

Niko

no tak to děláš dobře, vidíš. Tvůj pejsa je normální hravé štěndo Jinak s tím štěkáním na psa nevím....Nemyslím si, že by ho to nějak provokovalo, ale každý pes je jiný....Já svého pejsu taky zkoušela rozštěkávat (když jsme učili štěkání na povel) tak, že jsem na něj štěkala sama, ale to bylo bez efektu. Pak můj brácha zkusil mňoukat (opravdu suprově napodobuje kočku), protože náš haf už měl od mala tendenci prohánět kočky....No a mňoukání fungovalo Pejsa se nejdříve rozhlížel, kde je číča a pak začal "řvát"

lenina
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:37
- Nahlásit

my psa ještě nemáme ale myslím ze by nemněl vrčet nikdy

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:41
- Nahlásit

lenina
Vyborne, doporucuji si toho psa ani neporizovat.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:42
- Nahlásit

Při hře je to ok.
Jak jsi ho naučila že pouští?
Pro mýho je to docela problém, i když ví, že mu balonek třeba znovu hodím, tak ho prostě dát nechce.

haha
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:45
- Nahlásit

lenina
a to si chceš pořídit pitbula??

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:46
- Nahlásit

Terri
Jak jsi ho naučila že pouští?
Musis psa presvetcit o tom ze bez pusteni nebude hra pokracovat. Zarazit hru, udrzet hracku uplne v klidu, donutit pustit a nasledne okamzite pokracovat ve hre postupne pes uz pusti sam po sklidneni hracky. cim u mensiho stenete se s tim zacne tim je to snazsi.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:48
- Nahlásit

Tchor
A když ji začne škubat? (má strašně rád přetahování)

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:50
- Nahlásit

Musis hracku udrzet v klidu a ze zacatku psa donutit pustit. dolezity je to okamzity pokracovani ve hre. Kdyz uz sam pousti je dobry postupne prodluzovat klid, ale ze zacatku to musi byt hned.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:55
- Nahlásit

Zkouším to. Pokud je to něco hladkého, jde to lépe, tak to trénujeme. Dělám to jak říkáš, posadím jsem v klidu, a jak dá, hned hrajem dál. Ale na "svou kořist" je fakt docela hrdý. Vím že je to problém; když to jde blbě s hračkou, co pak s kostí nebo fujtajbly..
ALe malé pokroky máme

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 21:55
- Nahlásit

lenina
Precti si tohle forum http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=1&topic =2016

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:03
- Nahlásit

Tchor
Díky. Už jsme spolu jednu potyčku měli (zavrčel, ohnal se, ale když jsem mu dala hlavu k zemi, tak nic, když jsem ho dala na záda, protože se oháněl dál, tak jsem ho podržela na zemi a řvala jsem na něj fuj dokud se nezklidnil a "nepodrobil" - odnesla jsem to kousancema, protože byl rychlejší, hodně sebou mrskal) , no asi je to na tvrdohlavce třeba.
Je mladý, chtěla bych hlavně budovat vztah...

haha
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:04
- Nahlásit

Terri
co máš za plemeno ,nevím jestli si to myslím správně ,nemáš bígla?

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:05 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

haha
ne ne, velkého knírače, svého času těsně přespůlročního.
Chodíme cvičit, snažím se, aby byl sebevědomý - a to je

haha
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:11
- Nahlásit

Terri
aha tak to jsem si spletla,já když jsme takhle krotila bígla tvrdohlavce tak se nechtěl zklidnit ani kdybych ho uškrtila ,pomohl až kýbl studený vody co jsme měla náhodou při ruce na zalejvání ,ale od tý doby už si nedovolil

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:14
- Nahlásit

haha
ješišmárjá chudák
Jinak je kníkač naprosto úžasné stvoření. Jen nesmírně tvrdohlavé a zkoušící neustále mou trpělivost a ..inteligenci.. dá mi někdy zabrat vymyslet aby mě nepřečůral a zabavil se.
I když aportovat a nosit balonek vydrží hodinu a půl (dýl už jsem to nevydržela já). Akorát to "pusť" no. Navíc je docela uspíšený, takže asi už vstupuje do puberty.

haha
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:17
- Nahlásit

Terri
knírače jsme nikdy neměla ,ale sousedi maj černýho střeďáka je mu už 12 let a je to hodně chytrej pes,a taky neúnavně aportuje ,když k nim jdu na kafe vydrží mi celou dobu co sedíme na zahradě nosit balonek

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:18
- Nahlásit

haha
Taky balonek vydrží třeba čtvrt hodiny hledat, když mu ho hodím do terénu!

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:20
- Nahlásit

I když aportovat a nosit balonek vydrží hodinu a půl
Tak takyto zaujem psa o nieco vsetkym zavidim. Mojho psa vsetko prestava bavit po 15minutach...

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:21
- Nahlásit

Samozrejme okrem plavania!!!

haha
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:22
- Nahlásit

pigie
s toho si nic nedělej ,mí psi zájem mají ,ale musím mít zase dva aporty ,jeden hodím a on druhej vyplivne ,jinak sice přinese ,ale kývou se ,uskakujou ,hrajou si a nechtěj dát

haha
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:23
- Nahlásit

Terri
to jeden můj pes taky hledá ,dokonce si i druhej den pamatuje pod kterej keř jsme to včera uschovali

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:23
- Nahlásit

pigie
plavania!!!
No vidíš (Jinak znám tu rodinku s nádhernými fundlany - vyhráli na mezinárodce "chovný pár", jednou jsme se s nima byli projít po našich bahnitých loukách a z krásných jedinců byly tak nádherné prasopsí koule ...)

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:24
- Nahlásit

haha
Můj si pamatuje hlavně když tam bylo nějaké hovno k sežrání a já mu to zakázala
A nebo jde znovu projít stopu jestli tam nezbyly nějaké pamlsky

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:25
- Nahlásit

Terri
Taky balonek vydrží třeba čtvrt hodiny hledat, když mu ho hodím do terénu!

To je ohromna deviza a u VK uz jsem dlouho nevidel takovou vydrz v nejaky cinnosti. Bohuzel z VK co znam vetsina vzdava po nekolika malo minutach prace bez vysledku

haha
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:26
- Nahlásit

Terri
tak to mí by si pamatovali kde je to hovno a běželi by si ho sežrat

pigie
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:28
- Nahlásit

Terri
No hej, ale skus miesto na balonik cvicit so psom na bazen Take moznosti nemam!

evina
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:31
- Nahlásit

Terri:já mám taky knírače(i když středního),7.měsíčního.A projevuje se naprosto stejně.Je to hrozný divoch a tu svojí "inteligenci" používá na vymýšlení lumpáren.Jak už mi někdo řekl "člověk musí být o krok před kníračem"

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:31 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

haha
no však jo!

tchor
Musím "zaťukat", ale mladej má elán a výdrž. Chodíme "kousat" a už mu to stačí jen říct aby se natěšil a já ho sotva udržela.
Proto bych také nerada "brzdila" jeho vývoj (viz. tresty za projevy...) . Nechávám ho vyhrávat při hrách, makáme na kondičce, rád skáče přes přírodní překážky, na každou blbost se těší a je zvědavý. Vyštěkal mi myslivce z roští, a bedlivě hlídá teritorium. Poslušnost - vím že je ještě mimčo, ale trénujem, motivujem...sedáme, leháme, mírně zůstáváme, štěkáme, při aportu přinášíme ale ještě nepouštímě , stopa mi až sleze sníh bude pořádně vysvětlena (ale každopádně přehlížíme pamlsky a stopu celou přeběhneme až na konec )
No a tak, prostě mám radost, zatím to jde...

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:34
- Nahlásit

evina
knírač není pes, to je "knírač"

Handy
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:47
- Nahlásit

Náš Handy je teda taky ze všeho úplně na větvi, aportovat by vydržel hodiny, ale je to ještě 8 měsíční štěndo...jinak s tim výcvikem jsme na tom, vzhledem tomu že je teď Handy puboš, podobně

Endy
# Zasláno: 30 Pro 2005 22:50
- Nahlásit

Knírač je vychcandíra,co si budeme povídat.Bojuji s ním již osm let a pořád mi dává nejevo,že si o sobě moc myslím a on má na pozici super Alfy.

Terri
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 23:00
- Nahlásit

Endy
A ty máš středního nebo velkého? Či snad malého?
Handy
Tak to jsem ráda

Endy
# Zasláno: 30 Pro 2005 23:17
- Nahlásit

Terri
Kdysi jsem chovala velké(opravdu páni psi) a dnes mám malého(díky dceři,která mi ho ráda přenechala),který má povahu a srdce velkého.Nedám na ně dopustit.

evina
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 23:40
- Nahlásit

Endy:já myslím,že všichni MK mají povahu velkýchMěla jsem dva prcky a žádní gaučáci...

Handy
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2005 11:05
- Nahlásit

Terri
A kolik je tvýmu pesovi?...doufam že ne moc malo, to bych měl ostudu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání