Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Držení uší
Autor Zpráva
Meta
# Zasláno: 6 Pro 2005 12:48
- Nahlásit

Když bylo Bertovi (hovík) kolem 4 měsíců, začal nosit jedno ouško složené. Nejprve jsme usoudili, že to necháme na vývoji, po týdnu jsem znervózněla a napsala dotaz do klubové poradny.
Tam mi poradili na nic nečekat a ucho vylepit. Bojovali jsme s tím horko těžko, zkoušeli nejrůznější způsoby lepení, Bert je bravurně sundaval, ale po tom týdnu blbnutí se ucho srovnalo a začal ho nosit zase správně svěšené. Přišel šestý měsíc a máme to tu zas. Tak nevím, zda zase blbnout, nebo tomu nechat volný průběh. Nesouvisí to s obdobím růstu? Jako že chvilku pes nabírá a pak se rychle vytáhne a v tu chvíli mu chybí třeba vápník? (Ušiska má čisté bez zápachu, nedrbe si je, nic)

Petra
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:26
- Nahlásit

Já bych řekla že si vlastně odpověděla sama je to daný růstem, ale je to pouze můj názor. Začala bych přidávat ke krmení ještě vitamíny, nebo kup nožičky nebo prasečí ouška

Anonymní
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:35
- Nahlásit

Mám podobný problém - jak se uši vylepují?

Hanka20
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 13:47
- Nahlásit

Meta
My jsme měli kdysi stejný problém s naším hafanem,všechny živiny mu šli do kostí a kloubů a jedno ucho stálo druhý ne,tak jsme začali přidávat vápník,ale ještě bych se o tom poradila s vetem.

Meta
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:02
- Nahlásit

Hlavně mě vytáčí, že jsem si myslela, že s placatým ouškem nebývají problémy, jako třeba u plemen, kde mají stát.

Nožičky dostává. Ba, psí sulc mu vařím. Jaký je bezpečný přírodní zdroj vápníku pro psa? (S vyváženým fosforem...)

Hanka20
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:08
- Nahlásit

Meta
No já teď kupuju štěndu vápník ve formě tablet, jmenujou se Welpenkalk, ten se může podávat i když krmíš granulemi,ale ještě jsem se radila s veterinářem (pro jistotu)

Niko
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 16:03
- Nahlásit

Já bych to s tím vápníkem nepřeháněla! Co jsem se dočetla, tak prý štěně, které má kvalitní stravu by ho rozhodně brát ve formě tablet nemělo. A u uší /co jsem četla/ je to právě naopak než to píšete... Mohly by mu ztuhnout a zůstat v "rozlítaném" tvaru. Nám totiž první vet, kter¨ý chtěl malému nacpat co se dá, aby vydělal právě dal vápník na růst...a chovatelka, když jsem jí napsala co náš prďola má na přilepšenou mě zarazila, že je to zbytečné. A tak jsem se začala pítit a zjišťovat co se o vápníku dá a na netu a poradnách jsem se dozvěděla právě to, že by se vápník štěndu dávat neměl, když má kvalitní stravu. ta vápník v dosttečném množství obsahuje. Můj nový vet mě na to taky právě upozorňoval.... ale nevím, jestli třeba vaše štěndo ten vápník zase nepotřebuje dodat víc...

Hanka20
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 16:57
- Nahlásit

Já jsem ze začátku dávala tabletky podle návodu i po konzultaci s prvním vetem a když jsem přešla k druhýmu, který mi přijde lepší a víc se o pejska zajímá, tak mi poradil ať ho dávám nepravidelně, třeba když mi začne lízat zeď nebo podobně, tak že se pro jistotu držím jeho rady.

Meta
Jak už jsem psala tak bych se opravdu nejdřív o tom vápníku poradila s vetem,je to jistěší.Já jsem se do toho taky nepouštěla bez konzultace.

suesie
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 17:08
- Nahlásit

Niko
Souhlasím s tebou. Podávání vápníku v tabletách se doporučuje opravdu až po konzultaci s vetem a taky po rozboru krve hafíka.

tuta146
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2005 19:16
- Nahlásit

V současné době sleduji něco podobného u mé 2 měsíční fenky NO, jedno ucho krásně stojí a druhé je od půlky schlíplé. Vím, že je to miminko, ale bojím, se jestli jí to nezůstane.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání