Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Očkování a reakce na něj
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 5 Pro 2005 07:56
- Nahlásit

Včera jsme byli s drobkem na třetím očkování. Chuderka to odnesla nějakou špatnou reakcí, místečko jí nateklo, celý večer poplakávala, v noci měla dokonce teplotku a ani nechtěla do postele. Dnes ráno už sice teplota nebyla, dokonce žrala, ale pořád to není ona. Nehrála si, neblbla, ten píchaneček ji pořád bolí. Je to v pohodě? Vetoš říkal, že možná bude z toho špatná... Teď jsem z toho špatn já a měla jsem strach vůbec odejít do práce!!

Syska
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 07:57
- Nahlásit

Ach to přihlašování..to jsem byla já.

jindriska
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 08:09
- Nahlásit

ahoj, náš tehdy sedmiletý dandík měl taky divnou reakci na očkování. Zvracel, nejedl, nepil, jen ležel schoulený a byl apatický. Po pár hoďkách se zlepšil a do rána se dal do kupy a potíže se již neopakovali. Tak snad to bude dobrý. Jindy se mu to již nestalo.

Petra
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2005 08:12
- Nahlásit

Reakce je možná, tak asi jako u miminek (lidských), ale radši zavolej veta a on ti řekne víc

VlastaK
# Zasláno: 6 Pro 2005 08:52
- Nahlásit

Syska

Našemu prckovi taky nateklo místo, kde dostal očkování. Asi dva dny si na to nenechal sáhnout. Bouličku měl asi 10 dní. Ptala jsem se veta a říkal, že se to stává. Postupně se mu to vstřebalo. Jinou reakci, že by byl nějak unavenější, neměl, ale tvoje holčička je asi citlivější. Držím palce, ať je OK.

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 19:57
- Nahlásit

Anonymní
Vetsinou se po ockovani radi nechat pejska aspon 4-5 dnu v naprostem klidu, a mi pesani taky byvaji podobne prichciply, obcas se na miste vpichu udela boule, ktera ale casem zmizi. Myslim, ze to je ale bezna reakce na ockovani - jako kdyz mne pichali tetanovku, taky jsem se nemohla 2 mesice poradne na zadek posadit..
Ale uz jsem se taky setkala se skutecnou alergii na ockovani, a to u 9 leteho psa - poprve v zivote! s takovou reakci na ockovani. Pes byl skutecne na chcipnuti, nastesti mu to vyhnisalo a mel na boku bouli jako svou hlavu - zhruba 2 litry hnisu a hnusu.. Uz i veterinari nedavali moc sanci.. Ale dnes je jako mlady sokolik...

Endy
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:08
- Nahlásit

Aby se po očkování nevytvořila boulička,radí se hned po vpichu místo pořádně rozmasírovat.Masírování pomáhá i na již vytvořenou bouličku,ale když si na to nechce nechat sáhnout,asi to opravdu mimčo bolí.Nejlépe je ho nechat v teple a klidu a uvařit dobrý vývar.

Pajus
# Zasláno: 6 Pro 2005 20:19
- Nahlásit

naše jezevčice má reakci na leptospiru...takže musíme okovat bez ní (tenkrát vypadala jako sharpei)

Anonymní
# Zasláno: 7 Pro 2005 09:51
- Nahlásit

Našemu pejsovi se to taky objevilo po naočkování víckombinace, kňoural, nechtěl si na to nechat šáhnout a byl chcíplej...(Říkali sme si jestli mu to blbě nepíchli, byla tam taková mladá vetka...) Tak sme zašli k vetovi, ten nám říkal, že to může být chycenej mezižeberní nerv. Ale když sme šli po 3 týdnech na vzteklinu objevila se mu po tom ještě větší boule. Tak sme šli ještě za vetem a ten říkla, že je to alergie, ale že je divný, že tři roky po sobě máme stejnou vakcínu (navíc je to šetrnější typ) a nikdy nedělala problémy a teď najednou alergická reakce a taky že se to bude zhoršovat...6e některým pejsanům oteče celej bok... Tak příště až půjdete na očkování tak zkuste jinou vakcínu, třeba to bude OK.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání