| Autor |
Zpráva |
papyk
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:15
- Nahlásit
Prosím o radu, náš 4 1/2 měsíční Yorkšír přestává jíst Eukanubu, zřejmě mu už nechutná. Dřív misku zbaštil tak za 2min. a ted mu to trvá i 1hod. a nebo to nedojí vůbec a miska zůstane do dalšího krmení. Možná jsem udělal chybu že dostal Purinu Proplan, ta mu jede ale ta Eukanuba nee, jedině zalitá vývarem. Celkem mě to štve protože mám ještě tak 4kg a ta Purina byl jen vzorek než jsem sehnal tu Eukanubu. Poradí někdo co s tím, a co ten vývar, je to O.K.?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:19
- Nahlásit
Je hlavně blbost mu krmení nechávat. Až mu to necháš i s tím vývarem a po několika hodinách to sežere, tak mu bude blbě.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:21
- Nahlásit
Anonymní
Nechapem preco...
papyk
Nechut k Eukanube je velmi beznym javom. Radim, zmenit granule
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:24
- Nahlásit
Co nechápeš? Že mu bude blbě?
Já si myslím, že je to prostě hloupost nechávat žrádlo psovi kdykoliv k dispozici.
Pes se má naučit žrát v určitou dobu, nechávám mu na to dvacet minut a pak mu to, co nechá, beru. Už se mi dlouho nestalo,že bych mu něco bral, protože všechno sežere. Navlhčené granule se prostě brzy zkazí, to je můj názor.
Sorry, že mám jinej názor než vy.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:29
- Nahlásit
Anonymní
Pochybujem, ze nieco sa skazi po par hodinach, to je cele...
A to je zase moj nazor Od toho tu ta diskusia je. Vymienanie nazorov. Kazdy si musi vybrat, co mu vyhovuje
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:32
- Nahlásit
Jo, s tím se dá souhlasit. Každý máme svoje zkušenosti
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:38
- Nahlásit
Ja mam psa, ktoreho som krmila Eukanubou, najprv bastil s chutou, potom menej a menej. Potom ani mokre nechcel. Zmenila som granule a teraz pes ma misku uz tri mesiace vylizanu Ked som krmila Eukanubou pes jedol pocas celeho dna. Resp. tri dni nic nezjedol a potom misku pocas troch hodin zozral, pricom mal ten vyraz, tak dobre, neumriem od hladu...
Anonymní
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:43
- Nahlásit
Já mu to nenechával, vždy tak max. 15min. ale ted co to přestal žrát tak jsem měl strach aby neměl hlad. Jinak nežere ty suché, s tím vývarem sblajzne hned, jde mi jen o to že když je zvyklý na suché tak aby neměl s tím vývarem a změnou granulí za jiné nějaký problém v tomhle věku, a taky mi paní chovatelka tu Eukanubu vychválila až do nebes a že by York neměl jíst za život nic jiného, což si teda osobně myslím že je blbost!
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:45
- Nahlásit
to pigie: 4měsíční štěně mám nechat 3dny o hladu?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:48 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
papyk
Nie, to ti neradim. Moj mal sice vtedy uz asi 8 mesiacov, ale ja som sa vtedy zatala. Moja chyba, proste mu to nechutilo a bolo to zbytocne. Ja ti radim, prejst na to, co mu chuti
|
Endy
|
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:58
- Nahlásit
Ono je úplně jedno,kterou značkou krmíte.Udělá to skoro každé štěndo,že přestane žrát podávané granule a čeká na jiné.Je to otázka,kdo to déle vydrží.Je nesmysl hned měnit značku.Pokud po ní pes prospívá a sedí mu,tak mu neustupujte.To přesně udělali mí rodiče a musí každé dva měsíce hledat jiné granule,aby je jejich slečna žrala.Já krmím také Eukanubu a jak mi jí holčička ze začátku hltala,tak si teď začala vymýšlet.Také zalévám vývarem nebo smíchám s konzervou,nebo nastrouhám trochu sýra a pak jí to jede.Prostě žere čumákem,to co jí voní.Krmiva vyšší kvality nejsou tak dochucována solí a ochucovadli,proto psovi občas nejedou.Na návštěvě mi čubina vymetla misku Chapi a určitě to není lepší krmení.Pokud štěndo není vysloveně otesánek,tak mu ty granule klidně přichuťte,ono se to sice nemá,ale u malých plemen to jinak nejde a ono se s tím časem vyrovná.
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 00:01
- Nahlásit
Jo, to asi taky udělám. A myslím si že ten Proplan je stejně dobrý jak ta Eukanuba, aspoň jsem to teda někde četl. Akorát mi je líto těch zbývajících 4kg granulí, dávat mu to teda s tím vývarem dál a třeba to střídat s tím Proplanem dokud tu Eukan. nedojí (ty 4kg)?
|
Endy
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 00:29
- Nahlásit
papyk
Já bych Ti doporučila zkrmit ta čtyři kila Eukanuby(nebo je někomu daruj) a potom můžeš přejít na něco jiného.Je možné,že za pár týdnů budeš hledat zase jiné krmivo.Je to dost odvaha,koupit malému plemenu větší balení granulí.Čím dřív to zkrmíš,tím lépe.Při delším rozbalení krmiva se v něm začnou rozpínat plísně.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 06:33
- Nahlásit
Nevím, co je na tom pravdy, ale prý po Eukanubě pes přeroste...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 06:47
- Nahlásit
Kamarád taky krmil Eukanubou a přestala mu to žrát. Tak přešel na Purinu Proplan a zatím v poho.
My krmíme Royal Canin a zatím mu to chutná tak, že je do minuty prázdná miska. Akorát mu to vlhčíme vodou, protože strašně hltal
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 06:53
- Nahlásit
Popravdě Garfield se frfňal v žrádle od jakživa. Tak jsem mu pravidelně prokládala granule i masem s vývarem, rýží a těstovinama. Časem si zvykl, že je i to maso samozřejmost a frfňal se i v tom. Je mu jedno co má za granule apod., prostě je nežravej a misku mu mohu brát (příště to stejně zas nesežere), nebo mu ji tam nechat dlouho, zase kolem toho jen znechuceně chodí.
Takže ideální způsob na mého psa, je nedat celý den nic, pak jít odpoledne ven, pořádně mu vyprášit kožich, vylítat, uhonit a uřítit a krátce po příchodu dát nažrat. Tak to zblajzne bez komentářů a blbých xichtů.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:23
- Nahlásit
Garfield
Přesně tak....s tím plně souhlasím. Malá mi od té doby co ji máme žere Purinu a když jsem jí do toho zkoušela jednou přidat maso, misku zhlatla během chvilinky, pak jsem jí druhý den dala opět samotné granule a koukala na mě vyčítavým pohledem, co to jako má znamenat, já chci to maso! Nevšimla si toho dvě hodiny, pak jsem musela někam odběhnout, vrátila jsem se a miska byla prázdná..
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:28
- Nahlásit
Já mám taky psa nežravce a jsme na tom úplně stejně jako Garfield. Něco přidám, on si na to zvykne a pak už to taky nechce. Jediný, kdy pěkně žere je po pořádným zničení...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:34
- Nahlásit
pupyk
jestli ti zbývají 4 kg....tak to se dá zvládnout.... když přecházíš na jiné krmivo, stejně musíš přecházet postupně a ne ho změnit najednou. Purina je dobrá značka a já s ní mám také dobré zkušenosti. Stejně tak jako špatné s Eukanubou.... Prostě začni pejsovi do eukanuby přidávat postupně čím dál víc Puriny a současně ubírat u eukanubu.....během 14 dnů by se měl dostat jen na purinu a pokud ti něco zbude, tak to věnuj třeba do útulku či někomu, komu by to pes baštil....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:40
- Nahlásit
já krmím spíš masem a těstovinami ale když dám granule tak to zblajznou taky , nemám s krmením problémi, ale je fakt že kdaž byl pes malej tak mně taky takhle zlobyl, prostě to štěnda asi zkouší, chce to vydržet
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:08
- Nahlásit
no Ronie je na granulich. jakmile ale zmenim znacku, tak ji to trva tak tyden, nez zase zacne zrat normalne. nejhorsi bylo, kdyz jsme s ni jezdili expotencionalni tchyni na Slovensko. to ji totiz vzdycky krmila varenym kuretem a tak a Ronie potom dokazala klidne ctrnact dni predstirat stavku ohledne sve potravy a ke granulim si chodila jen tak privonet. rekl bych, ze tenhle pes by se nechal rozmazlit jedna dve. nastesti ma panicka s pevnou rukou a hlavne panicka, ktery si i sobe umi uvarit tak maximalne parky ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:09
- Nahlásit
Garfield
hele ta nedospavost je hrozna nemoc. byt v praci pred sedmou ... to vstavas tak v pet abys jeste stihla vyvencit Gafa
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:15
- Nahlásit
Jirikovo
Já vstávám taky po pátý... v práci jsem kolem půl osmý...
Sára vždycky a vše žrala bez problémů, co jsem dala do misky, bylo během minuty sežraný, jako malá měla problémy, že to tak rychle zhltla, že pak zvracela.
Od tý doby, co má falešnou březost je jak lady - tohle jí nechutná, nad tím se ofrňuje, něco si sezobne a zbytek roztahá po bytě, takže si pak rozbiju čumák, když na to šlápnu...
Vždycky jsem si říkala, že je to trest mít rozežranýho psa a že závidím lidem, kterým se pes hrabe ve žrádle, protože nemaj problémy s udržením linie - bože teď chci, aby zase začala normálně žrát - už je hubená jak hrábě, trčí jí páteř a lopatky...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:23
- Nahlásit
Moje malá moc nepapá... Vezme si pár granulek a pak zase a zase...Ale nikdy nesní misku hned.
A proto jí nechávám misku s granulema celý den, aby si mohla "zobnout". Měním ji granule 3x denně. Ty staré vyhodím (tolik penězov:sad . Chovatelka mi říkala, že její psi takhle jí...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:23
- Nahlásit
Jandula
no a nemuze to byt treba jeste opozdena reakce na tu operaci? je fakt ze pri falesce se Ronie taky tvari, ze jidlo je zbytecna vec, ale kdyz pochopi, ze nic lepsiho proste fakt nedostane, tak ji to neda a obcas do tech granuli strci cumak a nejaka se ji prilepi na jazyk.
jen neboj, pes kdyz ma jidlo k dispozici, tak hlady dobrovolne neumre
a dneska jsem vstaval o pul osmy a v praci byl pred devatou ... hec
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:24
- Nahlásit
Jirikovo
Můj drahý líný chlapče. My co ochotně kvůli svým pejskům vstáváme v 5.15 hod. a chodíme do práce na šestou, abychom mohli s našimi plyšáčky jít ven ještě za světla a sluníčka, máme půlku pracovní doby za sebou, zatímco Vy lenoši teprve vstáváte.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:27
- Nahlásit
Garfield
hmmm, i kdybych prisel do prace na sestou, tak se stejne nedostanu domu za svetla a tim padem bych nemohl jit vyvenci Ronie spolu se slunecnim svitem v zadech, takze je to vlastne jedno a jeste jsem vyspanej a dobre naladenej a neprotivnej. na rozdil od nekterych ...
jinak bydlime vedle hotelu, jsou tam ubytovani vetsinou rusaci, takova ta vyssi stredni trida. dneska kdyz jsem rano (pro Garfielda dopoledne) vencil, tak si jeden chtel povidat. ze mam hezkyho psa a tak, ze on ma doma taky. bavili jsme se jako spravni slovane anglicky. potom se ptal na rasu, tak jsem mu rekl, ze to zadna rasa neni (labradora jsem hrde zaprel) a on mi rekl, jak se rekne rusky krizenec. chtel jsem vas timto slovickem po ranu obohatit, bohuzel jsem jej neudrzel ve sve pameti .....
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:34
- Nahlásit
papyk
Já mám se svým štěníkem naprosto stejnej problém. Je mu 5 měsíců. Taky krmíme Eukanubou a už ji jí jen když fakt musí. Nesní snad ani 1/4 denní dávky. Jenže já pořád nevím jaký jiný granule vybrat. Zkusila jsem Nutro Choice, ale po nich měl průjem.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:36
- Nahlásit
Je mu jedno co má za granule apod., prostě je nežravej
Tak to mi nezbývá než ti závidět. Náš pes žere cokoliv v jakémkoliv množští, misku ráno, odpoledne a večer, mimo to dostává i naše jídlo. Když koupim nový granule a než stačim mu nasypat a zbytek pytle uklidit, tak strčí hlavu dovnitř a žere žere a žere. Normálně jsme ho násilým museli od toho pytle odtrhnout. A nejlepší na tom je, že si udržuje pořád štíhlou linii, já to nechápu....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:43
- Nahlásit
Jirikovo
Opožděná reakce na operaci asi ne... Žrala docela normálně... To je ta faleška, ona to nakonec sežere, ale tak 1/3 dávky, co má normálně, ale ty fóry co kolem toho dělá...
handula
Přečti si můj příspěvek výš, taky jsem záviděla těm, co mají nežravce, ale teď když nežere, tak je to šílený...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:45
- Nahlásit
Jandula
hele tak ji nech. proste sezere tolik, na kolik ma chut a zbytek je jeji problem. hlavne z tohodle duvodu nemenit stravu treba na varenou. ona si na to potom zvykne a bude stavkovanim pri granulich vyzadovat to, co ji chutna vic ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:48
- Nahlásit
Jirikovo
Nechci měnit na vařenou kvůli těm jejím kloubům, koupila jsem spešl krmivo od Hillsu pro psy s artrózou, spousta lidí tvrdí, že to fakt pomáhá, takže ho bude muset žrát - chca nechca...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:52
- Nahlásit
Jandula
spravne, tvrde do ni. a to co nesezere, tak zabal do baliku a posli Garfieldovi. tim pomuzes jejimu Gafovi, protoze treba prestane ujidat jeho granule a Gaf diky tomu pribere na predpisovou vahu ...
|
VlastaK
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:31
- Nahlásit
papyk
Zhruba před měsícem tady bylo téma, které je celé nazvané Eukanuba nebo tak nějak. Většina lidí tam psala svoje špatné zkušenosti s tímto krmivem.
Jinak někteří z vás se mnou prožili období nežravosti našeho prvního štěňátka, které ale bylo velmi vážně nemocné a umřelo. Když hafan nežere, je to o nervy.
Musím se přiznat, že dalšího prcka rozmazluju a vařím kuře s rýží. Když vidím, jak to zblajzne a pak má takový blažený výraz, tak mám taky dobrý pocit. Jinak baští i zeleninu, tvaroh, tvrdý rohlíky, ovoce.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 11:03
- Nahlásit
VlastaK
A jak to kuřátko vaříš? Jsou to kuřecí prsa? A vaříš to společně s tou rýží nebo každé zvlášť? Mrkvičku do toho nepřidáváš? Díky moc..
|
VlastaK
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:04
- Nahlásit
Syska
Kuřecí prsíčka byla jen když měl prcek průjem. To byla i mrkvička. Jinak jsou to kuřecí stehýnka, který jsou teď v Albertu v akci. Rýži vařím zvlášť, pytlíkovou, aspoň jí nepřipálím . Zeleninku dávám syrovou, někdy do žrádla, někdy zvlášť, podle toho, kolik času je na přípravu. Tuhle jsme se zdrželi u známých a dostal večeři místo v 7 tak v 10. Než jsem mu to nandala, tak jsem myslela, že mi hlady ohryže nohy.
Občas mám trochu problém se synkem (19 a 1/2), kterej prckovi to maso závidí, protože na něj občas zbyde jen ta rýže, nebo když je moc hodnej, tak mu udělám pizzu
|
handula
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 12:21
- Nahlásit
Jandula
máš pravdu, mě stačí, když je nemocnej nebo když není ve svý kůži a žere míň, taky chci hned aby se ta jeho žravost vrátila.
Nebo náš pes žere málo, když v okolí hárají feny. To je taky zážitek. Tak ať se to brzy spraví, já myslím že tohle období nebude trvat dlouho a pak se pořádně napapká....
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 15:45
- Nahlásit
Děkuji za cenné rady. Jde mi jen o to aby se měl prcek dobře, je to náš první s PP a taky takové malé plemeno, dřív jsme měli střední knírače bez PP a oba se dožili vysokého věku (15,16) takže se asi měli dobře a žrali všechno a granule nepoznali za celý život. Yorka jsme zvolili protože má současná partnerka je alergik a bydlíme teď v paneláku. Jinak mám pocit že mě ta pí.chovatelka akorát tak dohrůzila s tou Eukanubou a že by york neměl žrát nic jiného, ale zas si říkám vždyt je to furt jen pes,ne?
|
Endy
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 16:32
- Nahlásit
papyk
Paní chovatelce se nediv.Zrovna jork je na výživu dost náročný a neměl bys ho určitě krmit jako vaše kníry.U jorka je dost rozhodující srst.A ta se dá hodně ovlivnit výživou.Samozřejmě,že jsou i jiná dobrá krmiva než Eukanuba,ale zrovna s ní mají chovatelé jorků velmi dobré zkušenosti.Psi nemívají vůbec průjmy a ten je u chlupatého psa neštěstím.
Mě můj malý nežravec dneska překvapil a celý den žere granule samotné bez jakéhokoliv ochucování .No snad mi ta radost vydrží i zítra.
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:01
- Nahlásit
Jako já na něm nemíním nějak šetřit, rozhodně chci aby měl to nejlepší a vyvařovat se mi nechce a ani na to nemám čas. Jen mi přijde jako blbost aby jedl celý život jedny a ty samé granule jak mi vsugerovává chovatelka.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 17:20
- Nahlásit
Papyk
Už na mnoha diskuzích tady bylo řečeno, že je třeba si vyslechnout rady, ale řídit se svým vlastním zdravým rozumem. Když mu Eukanuba samotná nejede, tak jí dokrm s vývarem a pak si najdi nějaké jiné kvalitní granule. Nebo jí někomu dej a zkus jiné. Taky si myslím, že je blbost, aby pes žral celej život jednu chuť.
Tak rozum do hrsti a ať ti hezky roste a je to velkej fešák.
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 19:06
- Nahlásit
Ale ten pes má život teprve před sebou,tak z něj nedělejte pokusného králíka.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 19:27
- Nahlásit
Já mám čivavu-nežravce. Eukanubu nevzal ani do huby (naštěstí jsme dostali jen vzorek), Acanu jedl když byla nouze, teď má RC, ale nadšenej teda není. Dneska jsem koupila Purinu ProPlan, dostal trošku ochutnat a myslím, že OK (ale nevím jestli nadšení bude trvalé). Chce to vyzkoušet co mu bude vyhovovat. A ještě k namáčení granulí. Malá plemena bohužel "trpí" na zubní kámen. Mě vet doporučil RC, protože při rozkousávání se štěpí tak, že se zároveň odstraňuje zubní plak. Takže mě nedoporučil namáčet granulky.
|
papyk
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2005 20:13
- Nahlásit
No ono to ani není namáčení, dávám tak čajovou lžičku toho vývaru spíš jen na "ovonění". A s tou Eukanubou už si hlavu nelámu, buď to dojí nebo ji daruji do útulku, holt mi byla vnucena celý pytel na nějakou blbou poukázku na 100kč slevu, co už. A o tom Royal Caninu jsem už taky přemýšlel, mají dokonce přímo variantu pro jorky, ale bohužel až od 10měs. věku, takže zatím zůstanem asi u té Puriny Proplan, ta mu jede a doufám že mu to vydrží.
|
Endy
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 23:27
- Nahlásit
Granulky sami o sobě ukládání zubnímu kameni nezabrání.Pes nekouše všemi zuby,které má v tlamě.Na zubní kámen působí látky v granulích obsažené.Proto mi vyhovuje Eukanuba,která obsahuje dental care a kámen se opravdu neusazuje.No u štěňat je to jedno,juniorka to neobsahuje a zoubky se vymění.
Ještě jsem na internetu našla přípravek Greenies na posypání granulí.Údajně zvyšují chuť k jídlu,odstraňují zubní kámen a zvyšují stravitelnost krmiva.No já to ale zkoušet nebudu.
|
Endy
|
# Zasláno: 2 Pro 2005 23:28
- Nahlásit
Granulky sami o sobě ukládání zubnímu kameni nezabrání.Pes nekouše všemi zuby,které má v tlamě.Na zubní kámen působí látky v granulích obsažené.Proto mi vyhovuje Eukanuba,která obsahuje dental care a kámen se opravdu neusazuje.No u štěňat je to jedno,juniorka to neobsahuje a zoubky se vymění.
Ještě jsem na internetu našla přípravek Greenies na posypání granulí.Údajně zvyšují chuť k jídlu,odstraňují zubní kámen a zvyšují stravitelnost krmiva.No já to ale zkoušet nebudu.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 01:22
- Nahlásit
A co zkusit krmit masem? Viz fórum http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=7&topic =1932&page=2
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 01:23
- Nahlásit
Já jsem po zklušenostech se superprémiovými a lepšími prémiovými granulemi najela více než před rokem na maso a jsem naprosto spokojená, psi taktéž.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 16:50
- Nahlásit
Nikita
Dík, aspoň někdo, kdo je na tom jako my. Kuře s rýží a zeleninou a je spokojenost všeobecná
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 17:12
- Nahlásit
VlastaK
Já i tu rýži dávám jen sporadicky, maso střídám. Ale fakt jsme spokojení všichni
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 18:32
- Nahlásit
Nikita
Prckovi jsou 4 měsíce. Zkusila jsem hovězí, ale to mu moc nejelo a navíc měl po něm průjem. Tak jsme zatím na kuřátku. On je blaženej a mě taky dělá dobře, když vidím, jak během chvilky vyluxuje misku a ještě jí honí po kuchyni
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:20
- Nahlásit
VlastaK
Já mám miminko pětiměsíční
A baští všechno, vybíravá není. Star fena je vůbec vysavač, ale říkala, že maso je maso!
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:47
- Nahlásit
Já jsem hlavně došla k názoru, že nevím, proč bych kór u štěněte měla trvat na tom, že sežere to a to (nějaké super hyper granule), jinak že nic nedostane. Proč bych těm psům nemohla dát to, co jim i chutná?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:51
- Nahlásit
Nikita
Lebo ja by som ako mala tymto sposobom jedla len a len sladkosti
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:52
- Nahlásit
papyk
Jako já na něm nemíním nějak šetřit, rozhodně chci aby měl to nejlepší a vyvařovat se mi nechce a ani na to nemám čas
Víš, tohle si tak nějak odporuje. Já krmím masem dva velké psy (nelze udělat krmení na pár dní dopředu, neb bych to prostě neměla kam dát) a těch 10-15 minut denně jim ráda dám.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:55
- Nahlásit
Nikita
Vedz, ze papyk myslel, ze mu chce dat tie najlepsie granule, nie najlepsie zo vsetkeho.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:55
- Nahlásit
pigie
Ale nejedla. Ty ses nikdy nenacpala třeba zmrzliny tak, že už jsi ji nemohla ani vidět?
Samozřejmě kdyby si ti psi mohli jó vybrat, tak budou chtít jen maso a zeleninu odsunou. Takový prostor zas nemají, v misce dostanou všechno najednou. Ale fakt nevím, proč z nějakého důvodu trvat na granulích a tečka.
Řekni mi, co v těch granulích je, co bych nenamíchala v kýblu
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:58
- Nahlásit
Nikita
Samozřejmě kdyby si ti psi mohli jó vybrat, tak budou chtít jen maso a zeleninu odsunou.
Nevim jak tobe, ale nam se o samotnou zeleninu rozhozenou po dvore zvirata perou )
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 20:59
- Nahlásit
pigie
ze mu chce dat tie najlepsie granule, nie najlepsie zo vsetkeho
jo tak to jedině!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:00
- Nahlásit
Nikita
Nie Nikdy som sa ziadnej sladkosti neprejedla. Behali so mnou po vysetreniach a tak ale nikdy na nic neprisli. Sladkosti som musela kradnut mame zo skriniek, co ich predo mnou schovavala.
Granule nemaju nic lepsie, ale je to jednoduchsie a pohodlnejsie. Nesmies ludi odsudzovat za to, ze nechcu denne dat psovi na varenie tych 10-15 minut. Ja tiez raz budem krmit masom, ale nie teraz, proste naozaj na pripravu krmenia nie je cas. Ono by sa nasiel, ale ja by som mala nervy z toho, ci je vsetko OK. Takto mam pri superpremiovkach pocit, ze davam aspon to najlepsie, co je na trhu, aj ked pre psa to nie je to najlepsie celkovo! Nikdy nechapem, preco do diskusie o granuliach vzdy niekto zacne pisat, preco nevarite. Fakt nechapem...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:00
- Nahlásit
Tchor
Nevím jak Tobě, ale já když dám vybrat, vyberou si maso.
Neříkám, že zeleninu nežerou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:01
- Nahlásit
Tchor
Nikita
Mne pes zeleninu nezozerie, ani keby bola namocena v omastku.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:03
- Nahlásit
pigie
Hele důvod "nemám čas" neberu! Ano, granule jsou pohodlnější, je to o něco rychlejší, nemusíš u toho přemýšlet atd. atd. atd. To všechno mohou být důvody. Ale "nemám 10 minut denně" - to se na mě nezlob...
Nikdy nechapem, preco do diskusie o granuliach vzdy niekto zacne pisat, preco nevarite.
Pro lepší pochopení se podívej na název tohoto fóra: Nechutná mu? Kde vidíš, že se jedná o fórum o granulích???
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:07
- Nahlásit
Nikita
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:09
- Nahlásit
Nikita
OK, dobre, dobre, jasne, mas pravdu vo vsetkom. Staci? A mna vobec nezaujima, co ty neberies ako dovod. Lepsie dat psovi nieco, co ma aku taku zaruku, ze z toho bude ako tak prospievat, nez sa trapit nad tym, ci ma pes dostatok vapnika (rastuci) alebo inych latok. Ak psovi granule nesedia, proste vymenim za ine. Ja nemam ani priestory na kupu mrazaku. Nemam cas chodit kazdy den do obchodu.... A vlastne naco to tu pisem, ze? Ved to tiez nie je dovod
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:13
- Nahlásit
Nikita
10 minut denne mam ale mne to tolko netrva
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:15
- Nahlásit
pigie
Lepsie dat psovi nieco, co ma aku taku zaruku, ze z toho bude ako tak prospievat, nez sa trapit nad tym, ci ma pes dostatok vapnika (rastuci) alebo inych lato
Ano, tohle je rozumný důvod. Někdo se v tom prostě ani babrat nechce, důvodů může být mnoho, ale na férovku to přizná.
Teda ikdyž já vím, že Tě to vlastně nezajímá, co já považuji za rozumné a ne.
Jinak já bydlím v bytě 2+kk, mám dva velké psy, spotřeba 2kg masa denně. Velký mrazák se mi už také nevejde. Kupuji cca jednmou za 5 dní v psím krámě. Každý den bych to fakt nestíhala, když jsem v práci do půl páté.
To nepíšu Tobě, to pro lidi, co mají třeba podobné podmínky, ale zajímalo by je to
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:18 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
No nam to trva tech deset minut na pripravu pro 8 psu velkeho plemene. Presli jsme na maso z pomerne kvalitnich granuli se kterejma jsem byl docela dost spokojenej, ale po tom prechodu na maso (cca pred 4 mesicema) sla kondice vsech zvirat (od 7 mesicu po 12 let) prudce nahoru a sla prudce nahoru i jejich vydrz a vykon na place. udrzet dlouhodobe vyvazenou stravu zas az takovej problem neni, rozhodne mesi nez ji udrzet u dlouhodobeho krmeni jednou znackou granuli.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:22
- Nahlásit
Nikita
Tchoř
Díky. Už jsem měla pocit, že jsem nenormální, když vařím.
No a konečně tu zazněl od pigie důvod proč většina krmí granulema - je to rychlejší a pohodlnější.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:22
- Nahlásit
Nikita
Ale s tym casom je to aj tak pravda. 10 minut mi nasypat granule rozhodne netrva A ja ked mam pracovny den, tak pocitam volny cas na minuty...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:24
- Nahlásit
VlastaK
Ale ved to vsetci dobre vieme Podla mna sa nikto netvari, ze granule su najlepsie. Je to vytvor pre ludi, co potrebuju psa rychlo a pohodlne nakrmit. Priznam sa, ze aj ja zijem na "granuliach"
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:30
- Nahlásit
pigie
myslím, že se každý snažíme svýmu pesanovi dát to nejlepší podle svého svědomí, svých předchozích zkušeností a svých vědomostí.
I teď jsme se snažili papykovi poradit každý podle svého. On ať si vybere, co bude jemu vyhovovat.
Trochu mi vadí, že se tady z toho občas stává válečná zóna
A to nikdo asi nechceme. Radě ji čtu příspěvky, jak vaši hafani prospívaj a co vyváděj
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:32
- Nahlásit
pigie
Podla mna sa nikto netvari, ze granule su najlepsie. Je to vytvor pre ludi, co potrebuju psa rychlo a pohodlne nakrmit.
To ti nikdo nevyvraci mi tady pisem akorat to ze to neni zas az takovej rozdil jak si mnoho lidi mysli. Jediny co muze bejt problem jsou skladovaci prostory v mrazaku. Ja nakupuju to maso po 200-300kg a dostavam se z cennou nekam kolem 8,- kc/kg pri prumerne davce 800g/pes/den masa se se vsema prisadama dostavam v prumeru na cenu nekde mezi 15 - 20,-kc na psa a den. U granuly jsem se dostaval mezi 25 -40 kc/den/pes podle znacky granuli.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:41 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
VlastaK
Jasne aj ja, ale konkretne mi nedalo, ked reakcia na to, ze niekto nechce varit psovi, tak mu nedava to najlepsie. Na toto som citliva, lebo by som velmi rada psovi davala surovu stravu, ale kazdy den to proste nejde a preto nechcem mu rozhadzovat jeho velmi citlive zazivanie... Pre mna su granule v tomto stave proste nutnost.
A co sa tyka stravy myslim, ze pri malom psovi sa neda vyzivou toho pokazit vela, u velkych plemien je to horsie. Akonahle mi to moja praca a priestor dovoli, moj pes tiez opusti granule Ale obavam sa, ze to tak skoro nebude
Ospravedlnujem sa za "valecnu zonu", nestalo sa mi to po prvy krat, holt kazdy mame svoje dni
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:46
- Nahlásit
pigie
Prcka jsem už nakrmila, teď je na řadě manžel, takže pro dnešek končím.
Moc jsi mi pomohla, jako ostatně všichni, při tom prvním štěníkovi, kterej ale bohužel umřel. Ráda si s vámi povídám a vadí mi když se zbytečně hádáme
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 21:50
- Nahlásit
VlastaK
Ja sa nechcem hadat, nemam to v povahe, ako ste si mohli vsimnut, vytaca ma iba tato jedna tema
A ja idem s mojim milacikom von. Prisiel si po mna. Toto je nastastie jeden z tych dni, kedy sa mu mozem venovat naplno (Cize bol by cas aj na struhanie zeleniny )
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2005 22:34
- Nahlásit
pigie
Hele my bychom se dohodli, kdybychom se sešli face to face, tomu věřím. Podla mna sa nikto netvari, ze granule su najlepsie. Je to vytvor pre ludi, co potrebuju psa rychlo a pohodlne nakrmit. Priznam sa, ze aj ja zijem na "granuliach"
Tohle je přesné. Prostě proč to jako chlap nepřiznat?
Já zas netvrdím, že všechny granule jsou apriori špatné. Než krmit zbytky a blivajsy, tak to je určitě lepší nasypat kvalitní granule.
Já se jen celou dobu snažím dát k dispozici protiváhu. Když někdo řeší, že štěně nežere tuhle a tamtu značku, předkládám prostě k zamyšlení jinou variantu, kterou osobně pokládám i za lepší.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Pro 2005 23:52
- Nahlásit
Hele, nechci se hádat a ani nikomu sahat do svědomí, prostě si myslím že štěndovi v tomhle věku asi nejvíc dají granule superpremiovky, co člověk to názor, a taky netvrdím že v dospělosti mu třeba nebudu vařit! Myslím si že je to ted ta nejlepsí volba, když roste atd., a taky asi moje pohodlnost, ale nevykládejte mi že tak drahé granule jswou o ničem a je určitě lepší vařit, to si teda nemyslím! Papyk
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 12:07
- Nahlásit
Anonymní
nevykládejte mi že tak drahé granule jswou o ničem a je určitě lepší vařit, to si teda nemyslím
Tak to já si zase myslím. Co je v těch granulích za složku, kterou nenamíchám doma do kýble? Neříkám, že je to vysloveně "o ničem", ale maso je podle mého lepší.
Já právěže zejména štěně mít jenom na granulích nepovažuji za dobré. Nerozvine se pořádně trávicí trakt (žaludeční stěna,...), to zvíře bude mít v pozdějším věku potencionální problémy s reakcí na změny krmné dávky, protože to trávení je prostě zvyklé na jednu homogenní kaši a dost.
taky asi moje pohodlnost
Ale jasně, jestli jsi pohodlný na čas nebo na shánění informací nebo na obojí nebo na cokoliv jiného, je pro psa určitě lepší nasypat superprémiovku než krmit třeba zbytky, v tom s Tebou souhlasím.
|
Jerryk
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 16:00
- Nahlásit
Papyku já jsem uvažovala podobně-měla jsem obavu, abych dala pejsovi všecko co potřebuje navíc když je nežravec. Vyřešila jsem to tím, že ráno dostane vařený a potom už granule. Řešila jsem to i s chovatelkou a nakonec jsem u této kombinace zůstala. Já vím, že se někdo ozve, že se nemá vařené s granulemi míchat, ale pes je spokojený, že dostane masíčko a já zase že má veškeré látky v granulích. Trávící problémy nemá, bobky OK. Je to přeci o pohodě a to já i pes jsme.
|
Rej
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 18:01
- Nahlásit
No ja tedy nevím,ale jenom kolena vařím deset minut.K tomu nakrájet maso,zeleninu,přidat vitamíny,utřít po tom všem linku a odmýt nádobí...Asi jsem nějaká divná,ale mně to vaření trvá dýl.
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 18:02
- Nahlásit
To jsem já.
|
ami
|
# Zasláno: 4 Pro 2005 18:50
- Nahlásit
bere vam pes toaletni papir
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2005 19:18 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
No ja tedy nevím,ale jenom kolena vařím deset minut.K tomu nakrájet maso,zeleninu,přidat vitamíny,utřít po tom všem linku a odmýt nádobí...Asi jsem nějaká divná,ale mně to vaření trvá dýl.
ono to bude tim ze krmime syrovym hrubomletym masem s minimem obilnejch priloh, v podstate jen obcas kusy chleba. Zeleninu jen na hrubo nakrajenou nasypanou do toho masa + trochu olivovyho olehe + vitaminovo mineralni pripravek + obcas cele vejce. Myslim ze to ani zdaleka tech deset minut neni.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 00:12
- Nahlásit
Rejpalka
no já jednak nevařím a jednak i kdyby, tak to do času nepočítám, neb to hodím na sporák a jdu si po svém, pak to jen vypnu. Nebo Ty u toho celou dobu vaření stojíš a kontroluješ, jak to bublá?
Linku utírám večer stejně. Já prostě hodím syrové maso do velké mísy, nastrouhám zeleninu na hrubém struhadle (to trvá nejdéle), naleju nějaký ten mléčný výrobek, rúčo zamíchám a servíruju. Pak jen utřu tu linku, na zemi psí sliny ( ) a seberu hygienicky čisté psí kastróly
|
Rejpalka
|
# Zasláno: 5 Pro 2005 00:21
- Nahlásit
Jo,jo,kontroluju,neboť pes je pro mě jako dítě a co kdyby se mu to připálilo.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 00:24
- Nahlásit
Rejpalka
Hele já co vařím jsou prasečí nožičky. Dám to do papiňáku, nechám bublat na jedničku a jdu klidně na dvě tři hodinky ven (mám keramickou plotnu, na plynu bych si to nelajsla). Pak přijdu a jen vypnu.
V papiňáku se Ti voda nevyvaří a nepřipálí se to.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Pro 2005 09:55
- Nahlásit
Jo jo, musím se jenom smát. Ještě nedávno jsem byla zarytým zastáncem superprémiových granulí. Je to 10 dní co jsem pejsce ( 5 měs. ) začala "vařit" syrové maso a jsem naprosto spokojená. Nezabere to skoro vůbec žádný čas a mám jistotu, že má jídelníček takový jaký ho má mít.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 11:27
- Nahlásit
Anonymní
Zdravím takyexsuperpremiáře!
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 12:10
- Nahlásit
Nikita
Taky zdravím.To jsem byla já.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 12:16
- Nahlásit
Nikita
Chtěla jsem se jenom zeptat, jestli dáváš vnitřnosti taky syrový, nebo je radši vaříš?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 13:31
- Nahlásit
Pastelka
Jo aha!
Vnitřnosti taky syrové (játra, ledvinky, dršťky), hovězí s droby.
|
Pastelka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2005 13:48
- Nahlásit
Nikita
Tak fajn, díkes !!!!
|