Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Poradíte mi? - granule
Autor Zpráva
suesie
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 21:49 - Změnil/a: Moderátor
- Nahlásit

Vyměnila jsem štěníkovi (5měsíců) granule (Eukanubu pro střední plemena) za Nutro Choice, ale po nich má průjem. Stačí jich do Eukanuby dát jen pár a je to tady, takže pořád přemýšlím, jaký jiný mám koupit? Eukanuba už mu nechutná a tak chci změnu. Uvažuju mezi ANF a Satisfaction. Které z nich jsou podle vás lepší?

Anonymní
# Zasláno: 1 Pro 2005 23:14
- Nahlásit

To nevim, krmim jinejma

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:17
- Nahlásit

Ahoj Zuzi, zkus ten Royal canin, co ti poradila Evka na mujpes.cz...Tessie měla teď taky nějaký nic moc pevný bobky, takže včera měla menší dietku, večer dostala trošku piškotků a dnes ráno byly bobečky výstavní...

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:21
- Nahlásit

suesie
krmím ANF jezevčíkovou a je to to nejlepší, čím jsem kdy krmila, takže já ANF doporučuju.
Nejlepší podle bobanů, srsti, přechod byl naprosto bezproblémů, žádný zvýšený odpad, prostě super

Evik
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:37
- Nahlásit

já mám s ANF také dobré zkušenosti. Krmila jsem štěněcíma pro střední plemena pesana do jeho jednoho roku....pak jsme přešli na Happy Dog Toscana a poslehé H.D. Neuseeland.....u těch už jsme zůstali a pejsům to prospívá. Na tom ANFku byl ale pejsa také v pohodě. Výhodou toho štěněcího pro stř. plem. je, že granulky jsou maličké, takže i hltavci (jako je ten můj) to dobře stráví.

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 07:42
- Nahlásit

Evik
nám zase vyhovuje, že dospělácký ANF jsou větší a tak je psice musí kousat, třeba Acanu polykala v kusech

suesie
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:14
- Nahlásit

V letáčku ANF jsem četla, že střední plemena by měla od 5ti měsíců dostávat ANF 28 což je pro štěňata velkých plemen, což bch asi celkem upřednostnila, protože ten náš hltavec taky zásadně nekouše.
Taky jsem uvažovala o Purina Pro plan salmon and rice...

suesie
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:31
- Nahlásit

Syska
Sylvi, ten mi doporučila jen Evka a zbytek mě od něj odrazje, protože je prý přesolenej. Tak už fakt nevím.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:41
- Nahlásit

Royal canin je přsolenej? Tak to těžko...zkoušela jsem granulku a byla dobrá... Každý (ne tady na foru)my to doporučuje. Jedna paní, která má 6 výstavních psů (chrty apod.) jí používá a psům to prospívá, jsou zdraví, nádherně se lesknou. Říkala, ať se jí držíme, že nic jiného není. Myslím, že tak drahé žrádlo by mělo být dobré (vím, že se kvalita neodvíjí od ceny, ale u této značky bych tomu věřila).

Anonymní
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:51
- Nahlásit

no mně spíš na RC vadí, že obsahuje soju, což je alergen

suesie
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:53
- Nahlásit

Anonymní
Jojo, to prý taky, stejně jako Hill's.

suesie
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:55
- Nahlásit

Verca
Říkalo mi to už celkem dost lidí. Já měla jen vzorek RC, hafíkovi to chutnalo, ale pak mě od toho spousta lidí odrazovalo, takže jsem koupila novej pytel Eukanuby, ten už jsme skoro zkrmili, ale teď už musíme koupit granule jiný, protože s Eukanubou už je to horší a horší...

Syska
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:56
- Nahlásit

suesie
Aha...tak to jsem nevěděla! Tak to asi né, když Tě od toho většina odrazuje, asi ví, o čem mluví...

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 09:57
- Nahlásit

Kruci .... A které teda neobsahují sóju? Nebo aspoň ne moc. Předpokládala jsem, že paní, která se chovem zabývá, bude vědět, co psům svědčí. Vlastně i ta chovatelka, od které štěně mám, tak krmí Royal Canin a má výstavní psy. Nějak se mi to nezdá.... Tak mi řekněte, jak je možné, že jednomu psu plně vyhovuje darling, který obsahuje sóju? (Po K9 málem umřel)

suesie
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:05
- Nahlásit

Verca
No řekla bych, že na sóju je spousta psů alergická, ale samozřejmě existují vyjímky.
Kdyby těch granulí aspoň nebylo na výběr tolik. Vím, že je to o tom vyzkoušet, který hafíkovi vyhovují, ale zase na druhou stranu bych radši zkoušela nějaký osvěčený, ať nemusím měnit každej měsíc...

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:09
- Nahlásit

No ale mě to doporučilo tolik lidí, že jsem ani neváhala kupovat jiné. Jde mi o to, že to dávají svým psům chovatelé, tak proč? A ani jeden z nich nemá problémy (celkem 18 psů dohromady).
Jo, a jak mám poznat, že jí to svědčí? Prý se to pozná, podle "hromádky", ale já netuším, jak velkou má mít hromádku moje mrně.

suesie
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:12
- Nahlásit

100 lidí 100 názorů. Mně taky spousta lidí doporučovalo jako nejlepší Eukanubu. Myslím, že hafíkovi celkem svědčí, ale co nadělám, když mu vůbec nechutí...
Poznáš to podle mě taky podle srsti, když ji má krásně lesklou. Ale prý se to projeí až tak po 2 měsících krmení.

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2005 10:13
- Nahlásit

suesie
dík

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 07:11
- Nahlásit

Omylom som psovi kupila stenacie granule (ryba s ryzou) 15kg. Ide o to, ze psovi nie len chutia, ale ma po nich tak dobru stolicu, aku v zivote este nemal. A to som sa kedysi radovala z kazdeho formovaneho trusu. Krmit tym dlhodobo nechcem, myslim, ze tych 15kg mu neublizi, ale moze sa tym krmit trebars kazdy druhy mesiac? Hm?

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 08:43
- Nahlásit

pigie
v principe by to nemal byt problem - dostane asi viac proteinov a tukov ako v dospelackom. pozri si zlozenie a porovnaj s dospelackym. aka znacka je to?

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 08:45 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
Je to trainer. Keby mali dospelacku ryzu s rybou, tak neriesim. Ale take v ponuke nemaju

Bela
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 08:53
- Nahlásit

pigie
nemyslim, zeby mu to mohlo akokolvek uskodit. Hugo je alergik?

Koko
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 08:58
- Nahlásit

pigie
Já myslím, že to můžeš v pohodě dávat dlouhodobě. Mají 25% proteinů a 14% tuků. Plno adultek od jiných značek má i víc.

pigie
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 09:23 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
jj, Hugo ma od mala problemy s travenim a je fakt, ze dlhodobym hladanim sme skoncili u traineru. A teraz skusame rozne prichute. Tento vyber skoncil omylom, lebo som dlho vymyslala co zobrat, tak som si potom ani neuvedomila, ze su stenacie. Ale doteraz sadli najlepsie zo vsetkych granul, aj Trainerovej ponuky. Dalo by sa povedat, ze to je zazrak, pretoze ma po nich presne taku istu stolicu, i do mnozstva ako po cerstvom mase bez priloh - uplne super.

Koko
Dlhodobo by som ani nechcela, predsa len, oni sa mu urcite prejedia. Ale striedat to, to hej

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání