Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně a schody
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:09
- Nahlásit

Ahojky lidičky, včera mě malá pěkně překvapila. Když jsme šly z procházky, tak jsem jí hned za vchodovými dveřmi odepla vodítko, že zamču a vezmu ji jako vždy do náruče. A ona potvůrka se rozeběhla, než jsem se stačila otočit, vyskákala do prvního patra, pak už se mi ji podařilo chytit...tak doufám, že jí těch pár schodů nějak neublížilo! Je fakt, že když jdeme ven (bydlíme ve 4 patře), tak jak ji nesu, tak s sebou mrská a nejradši by šla po svých (což samozřejmě ještě nemůže..). No tak mě včera převezla, od teď jí raději nebudu vodítko odepínat. A když jsme u toho, tak od kdy můžou štěnda do schodů?

Joker
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:14
- Nahlásit

Já svoje přestala nosit v cca 2.5 měsících

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:19
- Nahlásit

Přece ale jenom..4 patra mi připadají na ni ještě moc

fromeli
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:20
- Nahlásit

Syska
Já bych jí nosila dokud můžeš, ale pokud Ti zdrhne, tak se tím netrap

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:23
- Nahlásit

doma schody, po kterých by pes mohl chodit, nemáme, takže tento problém jsem řešila vždy jen na chalupě....Do 4 měsíců jsem se snažila pejsu nosit, ale on je neposeda, takže jsem to pak vzdala a dbala spíš na to, aby po nich nelítal zbytečně....

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:25
- Nahlásit

jo ještě dodám, že pro různá plemena nejsou schody jako schody......Nějaký ovčák vyběhne v těch 4 měsících schody jako čiperka a např. buldočkovi to dá mnohem víc zabrat....(záda, nožky apod....) Samozřejmě Sysko....když ti Tesinka uteče jednou na schody, tak to není žádná trága

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:37
- Nahlásit

Evik
No samozřejmě, že jí to ještě moc nejde, ale jak ty schody vyběhla, to jsem úplně čučela.. Dneska ráno, jak jsme šly čůrat, tak se zase drala na zem. No holt, jak jednou to poznala a šlo jí to, tak by to chtěla dělat pořád. Pamatuju si, jak nechtěla vůbec chodit ven, teď ze dveří doslova vyletí...a taky je velký rozdíl, jestli jdeme po probuzení, to se jí většinou nechce nebo když je delší dobu vzhůru a třeba rozdováděná, to letí jak splašená..

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:40
- Nahlásit

Syska

no vidíš, tak mrňavka už divočí......Oni se štěnda rychle rozkoukají a rychle učí, zvláště to, co je baví

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:47
- Nahlásit

Evik
A taky mi včera přišlo, jak kdyby značkovala nebo co...myslela jsem, že to dělají jen psi? Čůrala víckrát na více místech, vždycky takový přicmrndnutí..

birma
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 08:53
- Nahlásit

Syska
značkujou i fenky, pokzud mají hodně vysoký sebevědomí (u takhle malýho štěněte by to bylo divný)...
taky může bejt třeba trošičku přinastydlá

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:06
- Nahlásit

Nastydlá? A jéje...no rýminu nemá ani nějak nekašle,tak nevím..

birma
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:08
- Nahlásit

Syska
já neříkám že musí bejt, jenom jeden z příznaků nastydlýho močáku je častější močení.......

Evik
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:11 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Syska

neboj.....můj pejsa jako štěndo taky čural každou chvilku někde jinde a jen tak ucmrndávala....(značkovat začal až když jsme mu pořídili kámoše z útulku - tedy tak cca půl roku zpátky, a to je mu teď 20 měsíců).... Já bych to neviděla nijak tragicky... Tesinku pozoruj. Kdyby byla nachlazená "od spoda", např. zánět moč. měchýře, tak by měla potřebu chodit čurat často. tj. nejen párkrát za procházku, ale i v bytě by každou chvíli chtěla ven.........takže sleduj a když se ti to nebude zdát, tak pro jistotu k vetovi..

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:18
- Nahlásit

Evik
V neděli jedem na očkajdu...třetí. Takže se poptáme. Jinak by mě ještě zajímalo (ikdyž odbočuju od tématu), jak často se odčervuje, naposledy byla odčervená majitelem, když jsme si ji brali, což je měsíc...takovou tou pastou. Záznamy o odčervení má v očkováku, když jsme byli před třemi týdny na druhém očkování, tak vetoš o odčervení nemluvil..

Anonymní
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:21
- Nahlásit

Syska
Teď jsme byli na druhém a veta říkal, že odčervovat budeme zase až při třetí.

Syska
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 09:25
- Nahlásit

Aha...no tak asi budem odčervovat teď...nevěděla jsem, jestli se to dá dělat zároveň při očkování..

Kamca
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:22
- Nahlásit

Syska
Při očkování se odčervovat dá, ale nedoporučuje se to. Lepší je nechat mezi tím aspoň týden odstup.

bob
# Zasláno: 30 Lis 2005 10:25
- Nahlásit

[/b]Syska[b]
Každý to říká jinak, jeden vet nám řekl, že odčervovat čtyřikrát, druhý řekl, že odčervovat půl roku každý měsíc, třetí řekl, že odčervovat dokud roste každé dva měsíce a další nám řekla, že s odčervováním se to nemá přehánět.Prý to také může něčemu neprospívat. Tak si vyberte nebo se jděte zeptat veterinářů, třeba se dozvíte zas něco jiného.

VlastaK
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:36
- Nahlásit

Syska[b][/b]

My máme stejné zkušenosti jako Kamča . Při třetím očkování jsme dostali tabletu, které jsme dali 1/2 za 5 dnů a další půlku za 14 dnů. V půl roce jdem na vzteklinu a domluvíme další.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:39
- Nahlásit

Syska
ja odcervoval prvniho pul roku pravidelne po mesici. docela se to vyplatilo, protoze kdyz jsem videl, co vsechno do ni v utulku vlezlo a u nas doma nasledne vylezlo ven, tak mi moc dobre nebylo ... a od pul roku jsem vahal mezi vetem, ktery rikal jednou za pul roku a druhym, ktery rikal ctyrikrat do roka. tak odcervuju trikrat do roka, vzdy po ctyrech mesicich ...

VlastaK
# Zasláno: 1 Pro 2005 10:46
- Nahlásit

Jirikovo

Malá násobilka

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání