| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:29
- Nahlásit
Zajímalo by mě, jak často štěňátka a vůbec pejskové pijí. Připadá mi, že malá (necelé tři měsíce) pije nějak moc často, nevím. Možná ji až příliš pozoruju...je fakt,že za celý den tu svou mističku vypije téměř celou. Taky je fakt, že dostává granulky většinou suché, takže asi tím víc bumbá...Snad není nemocná. Přítel měl psa nemocného cukrovkou, vím že pila strašně moc, to se snad nemusím obávat?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:35
- Nahlásit
MOje malá taky pije hodně. Během skotačení si vždycky "odskočí" a jde se napít. Zas tak moc bych jí nepozorovala....
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:39
- Nahlásit
Verca
Jo je to přesně jak píšeš...hrajeme si a ona si jen tak odskakuje se napít... Takže se přestanu děsit každého jejího přilítnutí k mističce s vodou..
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:42
- Nahlásit
jak máš velkou tu mističku na vodu? Můj hafík - chodský pes - jako štěně vypil denně nádobu velkou asi jako remoska a byl naprosto zdravý, žádná cukrovka.... Hodně záleží na tom, jestli je vedro nebo zima, zda je pes držen v bytě či venku, zda má hodně či málo pohybové aktivity, pokud je krmen suchými granulemi, pochopitelně se přísun vody také zvyšuje......
Takže podle toho všeho si myslím, že Tvojí fenečce nejspíš vůbec nic nebude a že pije tak jak potřebuje a je zdravá.
Kdybys ale chtěla mít jó klid, tak si kup lakmusové papírky v lékárně a nech pejsině jeden počůrat, abys mohla vyloučit i tu cukrovku ale já fakt myslím, že je to normální.
Jinak obecně se nedá vůbec říci kolik toho pes za den vypije, jak jsem psala, záleží to na spoustě faktorů.....
Např. náš stařík s mlaďochem denně oba dohromady vypijí velký plastový lavor a ještě jim musím večer přidat.....na noc nepijí, ale doslova chlastají. Stařík třeba několik minut v kuse chlemtá a žádnou cukrovku nemá.....(nám už to taky připadalo divné, takže jsme jednou nechali moč vyšetřit a naprosto OK.....) Ono je to prostě silně individuální.....U lidí koneckonců taky.....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:46
- Nahlásit
To ja mam opacny problem, mam pocit, ze moj pes si zaraba na oblickove kamene. Stojatu vodu v miske, to radsej smrt. Takze pit pije iba z kohutika po prechadzke, obcas si vypyta pit aj mimo tychto intervalov, ale skor je to vynimka. A to tiez dostava suche granule...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:53
- Nahlásit
pigie
tak to u nas je to narozove. Ronie kdyz je pres den sama doma, tak nevypije ani jeden jediny lok, potom behem dvou tri hodin spolecnych her do sebe doslova obrati celou misku ...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 13:53
- Nahlásit
Evik
No mistička je taková ta klasická pro pejsky, nerezová s gumovým okrajem, velikost normální pro střední pejsky... Jinak nevím, jak bych Ti ji přiblížila. Bude to asi opravdu normální, jen mi přijde, že třeba pejsové u našich toho moc nevypijí, ale je fakt, že oni granulky nežerou, babča jim vaří...Ona si vždycky zobne granulek a jde to zapít a znovu..takže asi ok.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:00
- Nahlásit
Syska
tak buď fakt v klidu.....až bude fenečka starší, tak takové mističky vypije klidně 3 pořád to bude normální
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:03
- Nahlásit
Evik
Ok, dík...horší by bylo, kdyby nepila vůbec nebo málo, jak píše Pigie co...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:05
- Nahlásit
Syska
nekde jsem cetl, ze na kazdych 10 kg vahy by mel zdravy pes vypit priblizne 1 litr vody ... ale to je asi tak stejne vypovidajici statisticky ukazatel, jako kdyz nekdo tvrdi, ze jedno pivo vyprcha z dospeleho cloveka za dve hodiny ... a to znam lidi, kteri jsou po jednom pivu na plech jeste druhy den ...
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 14:44
- Nahlásit
Mě 4měsíční štěně - 14 kilo vypije za den cca 4 - 5 litrů
|