Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nebude agresivní?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:26
- Nahlásit

Dobrý den, zdalipak mi někdo poradí? Pořídili jsme si před týdnem štěně, desetitýdenního boloňáčka. je hravé jako každé malé štěně, ale někdy mi připadá, že až moc! Vždycky večer ho to popadne, začne řádit, poštěkávat, vrčí (připadá mi, že jakoby vztekle) a kouše do všeho možného včetně nás...protože má zoubky jako jehličky, není to zrovna 2x příjemné. Dělá to, ikdyž si ho nevšímáme. Prostě zničeho nic "chytne rapla" a řádí. Na okřiknutí zareaguje na chvíli, za okamžik rádí zas. přitom když je samotné doma a já přijdu, normálně mě vítá. Mám strach, aby z něj v budoucnu nevyrostl agrsivní pejsek. Poradíte mi? Lenka

Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:27
- Nahlásit

To je u štěňat normální. Provokují Vás ke hře a stejně jako děti jsou při hře "zlý a krutí" a občas ty jejich kousance pořádně bolí (u větších psů) a to že lítá jak postřelené prasátko rochňátko je zcela v normě.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:30
- Nahlásit

Garfield
ano, je to normalni i u lidskych deti ... a nekteri jedinci z toho nevyrostli ani v dospelosti, vid Garfielde

Verca
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:30
- Nahlásit

Nemáme náhodou stejného psa? Nebo aspoň od stejné chovatelky? Mám taky boloňáka a má teď 2 měsíce. Taky strašně šílí a kouše, až je někdy agresivní (vypadá to tak, ale jen si hraje). Už jsem tu také dávala dotaz v tématu Tresty. Taky mi to připadá jako vzteklé vrčení. Třeba ho chci při hře vzít do ruky a on vrčí a kouše jak šílený. Můžu se zeptat, od koho štěňátko máte?

Anonymní
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:44
- Nahlásit

Není ze žádné chovatelské stanice...je od známé. Říkala, že to její fenka, když byla takhle malá, dělala také. No děkuji za odpovědi, tak jsem se trochu uklidnila.. Přítel říká, buď ráda, když blbne, než aby byla nemocná a něco jí bylo...to je taky fakt. Takže se tím nebudu trápit, ona z toho určitě vyroste.

Garfield
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:45
- Nahlásit

Jirikovo
Nemůžeš vědět. Ještě jsu ne dospělá.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:46
- Nahlásit

Garfield
mrkni do obcanky a nasledne do pravnich predpisu, kdyz se v nasich zemepisnych sirkach a delkach predpoklada plnoletost a z hlediska prava i dospelost jedince ....

Anonymní
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:47
- Nahlásit

Anonymní
Žádný strach...naše malá, ta má taky svý chvilky vždycky večer před spaním a ráno po venčení... Řádí jak splašená, lítá tam a sem a to si jí ani nevšímám. Vrčí a poštěkává na všechno, co jí stojí v cestě, na odpadkový koš, na smeták...prostě blbne. Za chviličku se uklidní a je z ní zase mazlivá holčička. No a kouše taky, můžeme jí podstrkovat při hře jakékoliv hračky, nejlíp se prostě kouše do ruky a do nosa a do jiných částí těla..

Syska
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:48
- Nahlásit

Pardóooon..to jsem byla já...

Verca
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:57
- Nahlásit

Jenže ta naše, když se unaví, tak stejně z posledních sil do těch ruk prostě kousat musí. Ona je mazlivá tak minutu po probuzení. Pak se mi pustí do ruk.... ale snažím se být trpělivá...

Anonymní
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:37
- Nahlásit

Docela jste mně uklidnily,moje štěnátko kouše taky jako šílený.Tresty moc nezabírají.

Pastelka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 15:04
- Nahlásit

To přejde. Naší holčičce bude 5 měsíců a zhruba tak 3 týdny je jak vyměněná. Dokonce se nám zahojily všechny jizvy na končetinách. Taky jí to občas popadne, ale není to jako předtím. Myslela jsem, že nás doma všechny sní !

evina
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2005 21:29
- Nahlásit

Já mám pejska půlročního.Když jsme si ho v 7.týdnech přivedli dělal naprosto to samé.Plácnutí rukou nebo otočení na záda jeho agresivitu ještě zvýšilo.Pomáhá hl.chňapnutí za čumáček.Sice si dá už říci více ale i tak ho to ještě někdy "chytá".Především tahá za oblečení.Jednou dokonce chňapl po manželovi(do krve) protože se mu nelíbilo,že ho odvádí z místa ze kterého se mu zrovna nechtělo.Je velmi znát rozdílné chování k členům rodiny,třeba ke mně si dovolí nejméně.Naopak syna(7let)tahá za nohavice nejvíce.Myslím,že jediné řešení je,pejska usměrňovat a držet ho na "uzdě" aby měl určité hranice,co ještě smí a co už ne.Držím palce při krocení vzteklé šelmy...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání