Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěňátko a čistota
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 26 Lis 2005 23:00
- Nahlásit

Dobrý večer,
chtěla bych si pořídit štěňátko malého plemene, chtěla bych opravdu miniatuka, max do 2 kg, přemýšlím meti čivavičkou dlouhosrstou, krysaříkem a jorkšíráčkem.Určitě bych chtěla papírovou čubičku. Máte nějakou radu, či zkušenost s vybíráním? Ale hlavně jsem se chtěla zeptat, zda se takový malinký pejsek dá naučit na venčení na noviny nebo na kočičí záchod. Někde jsem o tom slyšela, ale ráda bych se dozvěděla jaké s tím máte zkušenosti?
Předem dík za odpovědi
Veronika (Pardon, nejsem zde registrovaná a zapomněla jsem na podpis) dík!
vpolakova@seznam.cz (ještě se omlouvám, že je tento článek i ve výchově, ale jaksi jsem si nebyla jistá zařazením ))

Joker
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2005 23:29
- Nahlásit

Naučit na noviny a pod. se samozřejmě dá. Ale stejně s ní budeš muset chodit ven. A proč chceš tak malinké? Mluví se o tom, že psi pod 2 kg trpí spoustou neduhů. Takže klidně prcka, ale aspoň ta 2 kila. Neboj, o tolik víc nesežere.

Anonymní
# Zasláno: 26 Lis 2005 23:39
- Nahlásit

Ani mi nejde o to, kolik toho sezere, spis vubec, ale prijdou mi tak skvele kapesni, kdyz jsou tak malinkati ) -Jasne ze budu muset ven, chudinka cubinka by nemohla byt doma cely den, ale je to pomerne dost prakticky bych rekla, kdyz to pejsanek umi a nelouzickuje po celem byte ) V.

Endy
# Zasláno: 26 Lis 2005 23:55
- Nahlásit

Veroniko,každý Tebou jmenovaný pejsek má společnou malou velikost,ale jinou povahu a vzhled.Pokud se Ti líbí všichni,vybírej podle povahy.Nejživější a nejzávislejší na pánovi je krysařík.Je taky nejvíce uštěkaný a téměř bez nároku na údržbu.Nejklidnější je čivava a ani dlouhosrstá varianta není na údržbu náročná.Jorkšírek je opravdový teriér a vyžaduje pravidelnou a dost náročnou péči o srst a to i v případě,že ho budeš stříhat.
Na noviny se dají naučit všichni snadno a většinou to umí již od chovatele.Do chovu se používají fenky od dvou kil nahoru,ale občas se narodí mini štěňátko.

ami
# Zasláno: 27 Lis 2005 10:51
- Nahlásit

a CO TAK Toy pudl?Já osobně jsem je v oblibě moc neměla,ale přítel si jednoho pořídil a je skvělý.A nelíná,takže z něho není ani chlup.A ani není tak choulostivý

Anonymní
# Zasláno: 27 Lis 2005 13:36
- Nahlásit

Dik za rady
Me se nejvic libi krysaricek, ale pritelovi prave moc ne, tak to zkusime nejak zkombinovat, prave ze ta kompromisni varianta by byl ten jorksirek, ktereho bych urcite chtela strihat, i kdyz vim, ze je to casove dost narocne. Chtela jsem se jeste zeptat, zda nekdo nevite jak se pohybujou ceny techto mini pejsku s PP, pod 10 tis. asi nejsou, ze?
Toy pudliky prave v oblibe moc nemam, asi je to prave tou nezkusenosti. V.

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2005 17:24
- Nahlásit

A co takhle boloňáček? Je to fakt úžasný pejsek. Toto téměř zapomenuté plemeno nelíná, je hravý, přizpůsobí se člověku, hodně do "rodiny".Mám teď 2 měsíční fenečku a je fakt skvělá.
S čistotností bojujeme pořád. Ale už na ní téměř 100% poznám, kdy chce čůrat a hned jí odnesu na podložku. Tak doufám,že to snad brzy pochopí.

Mohla bych se zeptat(nechci zakládat nové téma), jak moc vlhký má být nosánek? Připadá mi, že ho má až moc, vlastně mokrý.....
Byli jsme venku a vyválela se ve sněhu a sníh se jí dostal i do očí. Teď mi připadá, že má nějak červenější bělmo. Možná nastydla. Je to můj první pes, tak si nejsem jistá....Díky za radu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání