| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:12
- Nahlásit
Tak mám další námět na téma...co si myslíte o pesanovi u našich, o tom, co dorážel na moji holčičku, přestože je štěnisko. On je totiž hrozně, ale hrozně bojácný a asi se to už nikdy neodnaučí. Stačí, abyste před ním zapnuli vysavač nebo fén a pes je v p....Vloni jsme si s manželem pořídili motorku a když jsme se tam objevili v motorkářském, tak před námi utíkal a schovával se..Proto od malinka učím Tess různým nezvyklým situacím a hlukům, vysáváním před ní (malá má z toho srandu, na vysavač doráží a štěká..), fénuji se a ani aut se neleká, vlastně můžu říct, že se nebojí ani když mi spadne kastrol na zem, jen se tak vyčítavě podívá z pelíšku..jediný z čeho má respekt, když jí ukážu srolované noviny, to když už řádí moc..
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:21
- Nahlásit
ono nejde říci asi vysloveně pejsek posera......Pes má přirozený pud sebezáchovy a věcím, které nezná a připadají mu nebezpečné se snaží vyhýbat a někdy se opravdu bojí....
Jak píšeš, ty to děláš správně, že mrňavku učíš hned od mala zvykat na všechno možné.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:25
- Nahlásit
Některýmu psovi prostě něco nesedí. Moje stará čuba (nikdy štěňata neměla) taky štěňata nemusí. Když měla štěňata mladá, tak starou jsem k nim vůbec nepouštěla. Ono mezi námi, ani jsem se jí nedivila - už má ráda svůj klid, a najednou taková demoliční četa deseti zubatých krokodýlů Manžel jim říkal teroristi z Al-Kakajdy.
Jinak je to naprosto vyrovnaná , mj.canisterapeutická fenka.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:32
- Nahlásit
Ketrin
To je super. Canisterapie, to znamená nemocné děti, senioři apod? Nepletu se?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:36
- Nahlásit
No ale něčeho se teda rozhodně nebojí. Babička tuhle ve "slepičí zahradě" (tak tomu všichni říkáme) volně žijícího králíka domácího, kterej jí prostě jednou zdrhl z králíkárny do slepičí ohrádky. No nemohla ho chytnout, tak ho nechala být a milej králíček začal trošku divočet a vyhrabal si v zemi díru. Rody (ten pejsek) se tam nějak dostal a frk do tý díry (norník se v něm nezapře, má předky jezevčíka.. Nemohli ho dostat pryč, mohl vycouvat, prostě nechtěl. Asi po 4 hodinách to babička psychicky nevydržela a psa vytáhla za zadní nohy, prý i kdyby mu měla ty nohy zlomit.. No nevím, jak by se jí líbilo, kdyby měl pak zlomený obě zadní nožky..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:48
- Nahlásit
Syska
Jo, my chodíme k postiženým dětem (hlavně mozková obrna, autismus, poruchy chování).
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 14:58
- Nahlásit
Ketrin
Tak to je bezvadný, tohle hodně obdivuju, protože se mi to strašně líbí, na vlastní oči jsem to sice nikde neviděla, jen v televizi..ale hrozně to na mě zapůsobilo. je těžké fenku takto vycvičit, aby byla taková pohodová, protože u takových dětí nikdy nemůžeš vědět, co udělají, třeba ji plácnout nebo zakřičí...stalo se Ti někdy něco podobného?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 15:05
- Nahlásit
To se stává, ty děti jsou hodně nevypočitatelné, to se nedá moc cvičit (samozřejmě pes musí být poslušný) ale je to hlavně o povaze a vyrovnanosti. A aby prostě ten pes měl rád lidi a neměl s nimi žádné špatné zkušenosti a byl trochu splachovací.
|
Eva
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 19:47
- Nahlásit
Sysko děláš to správně a navíc buldočci jsou moc stateční pejsci, kteří se ničeho a nikoho nebojí.
|