Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Je to ok?
Autor Zpráva
Syska
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:48
- Nahlásit

Ahojky, kdo poradí? Naše malá teď poslední dva dny má jakoby řidší kakání...né úplně průjem, ale klasický tvrdý bobek to také není..Protože jsem jí vždycky sem tam přilepšila granulky těstovinami nebo rýží, tak jsem měla obavu, aby to nebylo z toho, poslední dva dny tedy jí jen granule, zkoušela jsem už i suché (normálně je namáčím) a vypadá to stejné..Mám změnit granulky (dávám Purinu) nebo jí něčím přilepšit jídelníček? Díkes

wensday
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:50
- Nahlásit

Ahoj, já nejsem odborník, ale můžu poradit z vlastní zkušenosti. My dáváme jen suché granule, od mala a bobky jsou OK. NIC bych nepřidávala... jo a krmíme taky Purinou.
Mělo by se to upravit samo, když budeš krmit jen granulemi.

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:57
- Nahlásit

wensday
Taky si myslím...asi to chce čas.

Frog
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:20
- Nahlásit

Syska
Zkuste přidat psyllium. Koupíte to v lékárně nebo v obchodě se zdravou výživou. Je to přírodní produkt žádná chemie. Zkuste to nám to také zabralo.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:57
- Nahlásit

Syska

já bych řekla, že je to těmi těstovinami.....Když jsem si brala štěndo od chovatelky, tak říkala, že přílohy jako tvrdý chleba a rýži štěníci už dobře snáší, ale že těštoviny jim ještě způsobují průjem (takže těstoviny jsem začala dávat pejsovi až tak od nějakých 4 - 5 měsíců a postupně, aby si na ně zvykl a pak už to bylo v pohodě.)
Jinak pokud je stolice řidší, ale není to průjem, tak jí zkus jeden den uvařit "na sucho" libové kuřecí maso (trošku) s rýží - když to uvaříš dohromady, rýže se masem pěkně ovoní - nech to rozvařit a po schladnutí postupně rozděl do krmných dávek a uvidíš, že druhý den už bude stolice lepší......Ta rozvařená rýže pěkně zevnitř obalí střeva a zklidní případné dřívější podráždění...

Jinak do granulí je skutečně zbytečné přidávat přílohu...podávat je buď suché nebo máčené, tak jak je pes zvyklý.....ale k nim už nic nedávat pokud je pes žere v pohodě.
Pokud by pejsek měl už opravdu průjem, tak se zas naopak musí granule vysadit (to je individuální - některým psům stačí den, dva na kuřeti s rýží či jen rýži, jiným to trvá pár dní...., ale pokud nejde o nemoc a je to jen průjem ze stravy, tak se to obvykle spraví a pak se zas můžou pomalu začít dávat granule)

Handy
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2005 19:12
- Nahlásit

Jáse v tom moc nevyznám, ale taky by to mohly být nějaké střevní potíže(tasemnice, škrkavky atd.)

Anonymní
# Zasláno: 27 Lis 2005 13:08
- Nahlásit

Sysko, zkontroluj, zda byla fenka odčervena u chovatele a i ty musíš po určité době odčervení opakovat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání