Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně v noci hrozně pláče
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 24 Lis 2005 06:55
- Nahlásit

Koupili jsme se včera s manželem štěňátko pudlíka. Je fajn, přes den už řádí, hraje si, ale v noci je to katastrofa. Hrozně pláče a naříká. Vstala jsem, chvíli jsem si s ním hrála a když usnul, šoupla jsem ho zpátky do pelíšku. Jenže za dvě hodiny to začalo na novo. Vstávání mi nevadí, ale bojím se, aby si na to nezvykl a budu muset k němu vstávat už pořád.

Anonymní
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:11
- Nahlásit

Vydržte! My máme dvouměsíčního bíglíka a trvalo to 4 noci. Budil se tak po půl hodině, vždy jsem k němu vstala, řekla jsem místo, vrátila ho do pelíšku, chviličku ho hladila a zase jsem šla spát. Dnes je to vpoho, celou noc o něm nevím. Naposledy jdem venčit tak okolo 22.hod. a ráno vstávám v 5. Dokonce máme loužičku už jen občas.

Niko
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:12
- Nahlásit

Anonymní
To je úplně normální!!! Zkuste se vžít do jeho situace....než jste si ho vzali, tak bylo pořád se sourozencema a maminou a teď je najednou samo! Kór když leží ve svým pelíšku a necítí teploučko od nějakého živého trvora na které bylo zvyklé. Takže proto pláče-teskní a svolává smečku. To se za pár dní zklidní, nebojte...
Naše teda musím říct bylo v pohodě, ale to taky mohlo být tím, že jsme se od prvního dne rozhodli, že bude spát s námi v posteli...
Pomáhá, když si vezmete jeho pelíšek k posteli a chlácholíte ho rukou...to vlastně cítí něčí dotyk a uklidní ho to.
Hlavně žádnou paniku, to si zažil se štěndem každej člověk!!!

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:20
- Nahlásit

Tak naše hafana nekníkala, ale pelíšek měla vedle mojí postele a když byla neklidná, tak jsem jí hladila a pak si tam zatáhla moji starou mikinu, tak jsem jí ji nechala.

Něco jiného je, že už teď spí s náma v posteli

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:28
- Nahlásit

no já nevím, ale já mám asi nějaké divné psy nebo co Ani jeden z našich psů (z nich od štěněte máme dva) přes noc nebrečel......akorát jen náš nejmladší si tak jako postěžoval jen chviličku tu úplně první noc, ale pak si vlezl ke staršímu pejsovi do pelíšku a spal jako dřevo.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 07:52
- Nahlásit

Evik
tak třeba když má společnost jinejch pesů, je to o něčem jiným, když se takhle ocitne od matky a sourozenců jinde, je mu smutno

Syska
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:00
- Nahlásit

U nás to bylo podobné. Máme doma štěndo měsíc a první noc jsem k ní vstávala snad 7x. Druhý den nevyspaná a totálně zničená jsem si řekla dost. Dnes je to takhle: Poslední venčení kolem 22 hod., mimi pak usne s námi v posteli, přendá se do pelíšku (který máme u postele), když se náhodou v noci vzbudí, dám na něj ruku a je klid. No a k ránu, cca kolem 4 je pravidlem, že se domáhá do postýlky, aby si s námi ještě polebedilo, takže od těch 4 chrní s námi... Prostě typické postelové štěndo.

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:09
- Nahlásit

fromeli

no u nás to s mlaďochem bylo tak, že já už jsem se na něj byla u chovatelky pravidelně dívat od necelého týdne jeho věku, takže když jsem si ho brala už domů, pejsa nekvík po mámě ani jednou, protože už mě bral úplně jako "svojí osobu" - už slyšel na jméno, uměl nosit obojek a trochu už i vodítko.....takže já to o tohle měla jednodušší. Je to super, když má nový majitel chovatele blízko a mít tu možnost ke štěndu jezdit.

Niko
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:14 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit

Evik
To je určitě plus, ale podle mě prostě nebrečelo kvůli tomu, že si vlezlo ke staršímu pesanovi. Kdyby bylo samo v pelechu, tak určitě brečet bude.

Naše štěndo nás vidělo porvé, když jsme si pro něj přijeli a taky nebrečelo a to proto, že bylo od první noci s námi v posteli.

Štendö je prostě od mala zvyklé na společnost živého tvora a tak je šťastné, když se mu společnosti dostává pořád a to podle mě nezáleží jestli někoho zná a nebo ne. I když se mu určitě stýská po známém pachu bývalé smečky, ale pocit tepla zvířete či člověka ho uspokojí.

To jest můj názor...

Jandula
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 08:39
- Nahlásit

Evik
Taky jsem měla něco podobnýho, Sára si ani nevzdechla, chrápala celou noc. Úplně mi to připomnělo Robina od Frýbový: ráno mi došlo, že úplně zapomněl proplakat noc... atd.

replik
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 10:56
- Nahlásit

Naše štěndo dostalo od dětí plyšovového lva a strašně rádo s ním spí. Lev byl stejně velký jako štěndo. Stále ho bere jako kámoše a narozdíl od ostatních hraček není rozcupovaný. Myslím, že mu nahrazuje ourozence

Denisa
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 11:09
- Nahlásit

U nás to bylo zajímavý... První 2 dny štěně vůbec nebrečelo, spalo pěkně v jiné místnosti. 3. začalo kňučet a kvílelo skoro celou noc. Nechala jsem ho tam, protože jsem věděla, že v ložnici s náma spávat nebude a myslela jsem si, že když ty dva dny byly úplně vklidu, tak že ty další dny to bude zase v pohodě... 4. den zase plakalo a ještě hůř, takže jsem si lehla k němu do kuchyně na spacák, zakryla se peřinou a štěně si spalo spokojeně ve svým pelíšku... Asi týden jsem takto bivakovala s ním v kuchyni a pak už jsem po půlnoci odcházela do ložnice. Pak nebyl problém. Ještě máme doteď rituál, že dostane těsně před spaním žrádlo, sežere, pošlu ho na místo a řeknu Dobrou...!

Anonymní
# Zasláno: 24 Lis 2005 14:32
- Nahlásit

naše štěndo teda moc nesmutnilo, měla jsem v živé paměti, jak to bylo ještě u rodičů (jéžiš to bylo probdělých nocí)
takže teď jsme nepodcenili přípravu

dobré je si přivézt od chovatele kousek deky (nebo tak něco), my dali do pelíčku plyšáka se zašitým budíkem, někde jsem to četla, nevím jesti ten budík měl vliv, každopádně toho plyšáka má oblíbeného dodnes (i když budík už byl vyoperován kvůli praní ) a to jiné plyšáky rozcupovala na malé kousky

zuzka
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2005 14:33
- Nahlásit

to jsem já

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání