| Autor |
Zpráva |
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 06:19 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
Ahoj děcka , tak už tady mám zase problémek!!!! No, jde o to... Ráno vstávám do práce brzičko a musím dát samozřejmě štěndo - 5 měsíců vyvenčit. Jenomže!! Někdy se stane, že když ho vytahuju z pelechu, který má v naší postely, tak začne vrčet!!! Jako že ho budím, nebo co????!!!!!! Dnes ráno se to stalo a tak jsem ho pěkně "sjela", protože na mě dost vyjížděl.
Když s ním ale manipulujeme v noci- posouváme ho, říkáme mu pozor, aby uhnul, tak nikdy nezavrčel!!!
Máte někdo recept co na to a stává se vám to taky???? Díky, spasitelé, díky...
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 07:44
- Nahlásit
Ahojky, já bych ho nevytahovala z pelíšku, ale nalákala na nějakou odměnku, pak vyleze samo
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 07:50 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
wensday
Když on ale chrupe a neví o světě a tím pádem ho nic nezajímá...
Ale ještě to nějak zkusím... přilákat ho...
|
reinhard von norden
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:18
- Nahlásit
Niko
Stačí hvízdnout a zamávat pamlskem u nosu - vyjede po něm a pak stačí jít k domovním dveřím a psa odpamlskovat až u nich...
Btw.: Jak velkého psa máš, že se ti vleze do postele a tobě to nevadí???
Ten můj moula chrápe nahlas skorem jak dospělej chlap, je to u 5timěsíčního pejsa NO normální???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:20
- Nahlásit
Že by už začínal šéfovat?
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:35
- Nahlásit
Mám Německýho pinče a teď má v 5 měsících 13 kilo a taky chrápe jak dospělej chlap ! Zrovna včera jsme ho při chrápání přistihli...no, přítel si nejdřív myslel, že to chrápu já!!!!!!!!!!!!!!!! hehehe!!!!!!!!!!
Necháváme ho spát v posteli u nás odmalička a chceme to tak nechat bo je krásný zahřívadlo a oblizovač .... Až bude velkej, tak bude střední velikosti a tak to není přeci obr, aby se k nám nevešel, ne?? Spí u nohou ...
On si jinak ve spánku nechá se sebou dělat co chce a tak nás to ranní vrčení docela znepokojuje, ale je to zase jen někdy a taky je hlavní problé, že rános trašně spěchám a tak nemám na lákání z pelíšku čas. Ale od těď nebudu líná a pěkně ho budu lákat, jak mi radíte.
Včera jsme byli u vety na očkování proti vzteklině a dost po něm při píchání vyjel a vet na to: "nojo, už se v něm probouzí vzpurnost bojovnýho plemena!" hehe... Všimpli jsme si, že se fakt jeho povaha mění...už to není ňoumík štěndo, ale učí se už hlídat... Kdy je pes v pubertě??????????????
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:41
- Nahlásit
vytahovat z pelíšku není dobré, pes se třeba může leknout a proto zavrčí, takže lepší je to na ten pamlsek či hračku.....Neříkej mi, Niko, že když na psa zavoláš, že se neprobudí..... Jinak já bych asi taky nenechala spát psa v posteli.....ale to už je každého věc, jak si to zařídí.
Nevím až do jaké míry to spolu souvisí, ale mám tu zkušennost, resp. vím od různých známých, že spousta psů, kteří spí se svými pánečky v posteli, má sklony k dominanci i vůči vlastní smečce....je to samozřejmě o výchově (jak moc je páníček nedůsledný či naopak apod.) ale já si z toho dovozuji, že pro psa je lépe pochopitelné jeho místo ve smečce, pokud má své vlastní přidělené místo - svůj vlastní pelíšek a nikoli dělenou postel s páníčkem
|
reinhard von norden
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:49 - Změnil/a: reinhard von norden
- Nahlásit
Niko
To ještě přijde...
Ten můj moula u veta vždycky injekce při vakcinaci ignoroval, ani se tam nebál chodit... až teď se mu to nelíbí, chodíme každej tejden na injekci na vstřebávání vápníku (kvůli řídnutí kostí) a ty injekce prej pěkně pálí... takže to už se mu nelíbí, ale na veta si nikdy ani netrouf zavrčet, natožpak vyjet. Při prohlídce, jak už jsem tu psal, se vyplácí mít naučený povel, třeba ČIŠTĚNÍ - pes při něm na sebe nechá relativně v klidu sahat - otírat oči, tlapy, vytřít ucho, zvednout pysky... samo, že se štěně zpočátku cuká, ale při opakování povelu a vykonávání činnosti chválit a dávat pamlsek a on to časem pobere... Ale jestli ho ty injekce bolí, tak hned tak ani povel nepomůže, možná by mu tahle procedůra mohla i jinak pozivtivní povel znechutit.
Kvůli psovi vstávám o 45 minut dřív, než bych běžně musel. 20minut venčení, doma pak otření ospalek, podání žrádla, když se to stihne, tak chvíli hra. Snídám až po cestě do práce. Při mém odchodu dostává třeba psí suchar, aby měl i tenhle negativní jev spojený s něčím pozitivním... a pejsa zatím nikdy nenapadlo štěkat, výt, vyvádět... celou tu dobu, co jsem v práci, asi prochrápe. Aspoň mě kvůli tomu nelynčujou sousedi...
Na postel mi pejsu nesmí, on ví až moc dobře, že je to MOJE postel jakožto jediné dominantní místo v bytě. Kdyby mi tam lezl (a občas to zkusí) a já ho nechal, dostal by se tak na úroveň mojí přítelky...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:52
- Nahlásit
Evik
No, přiznávám...je to hodně o mý lenosti a ranním spěchu. Já než pesu beru z pelechu, tak ho jemně probudím a beru do náruče a to právě někdy vrčí.... Ale chybama se člověk učí a sem ráda, že ste mi rosvítili v makovici!!! Budu ho lákat na pamlsek - piškotek a to určitě zabere. Teď si řikám, jak sem mohal bejt tak pitomá..... Je to tak logické....
Ohledně toho spaní u nás v posteli s tebou ale nemůžu souhlasit. Posílám názor Desenského a je to zajímavé:
http://erbak.com/PES/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=146
|
haha
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:53
- Nahlásit
Niko
nesmíš ho vytahovat ,ty bys nevrčela kdyby tě někdo vytahoval z pelíšku? je lepší ho zbudit ,zavolat ho apod. mí psi letí z postele sotva vidí že já vstávám protože vědí že půjdeme ven
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:56
- Nahlásit
Zajímalo by mě jak, v případě, že s vámi spí pes v posteli, řešíte situace poněkud intimnějšího charakteru. To pesa vyhodíte ven, nebo ho necháte v posteli i při tom? Vím, že je to trochu neomalená otázka, ale pro mě to byl jeden z důvodů, proč psa do postele ne, musela bych ho pak vyhazovat a říkala jsem si, že by těžko pochopil, proč teď musí pryč, když jindy se tam může válet
|
haha
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 08:59
- Nahlásit
to jsem si taky myslela co píše Artemis ,v přírodě spí smečka pohromadě ,nevyhání ani podřízené členy od sebe ,naši psi vždycky spali v posteli a nikdy se to na nich špatně neprojevilo,v noci si na něj kolikrát lehnem, nebo taky on na nás ale nic nevrčí je to normální, jiný je jak píše Niko vytahovat psa ,to je blbost ,ale to že vrčí asi nemá nic z dominancí jako spíš s tím že se ten spící pes lekne.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:00
- Nahlásit
reinhard von norden
Když pejsovi řeknu dolů, tak seskočí z postele. Myslím, že ze začátku si celkově trochu dovoloval a měl skolony k dominanci, ale velice rychle jsme ho srovnali!!!! Režim má a už ví co si smí a nesmí dovolit a není s ním už problém v ničem. Teď se akortát objevuje sem tam to vrčení což je mojí chybou... Jinak smí všude až na WC a koupelnu. Ale když si chceme sednou např. na křeslo kde přes den hodně spí a je to taky jeho pelech tak bez řečí seskočí.
Sousedi si naštěstí taky nestěžujou, že by kňučel.....a pod náma bydlí bábina a ta to má zmapovaný úplně všechno a tak vždycky, když jdu z práce tak hlásí: "Nikolko, Rotínek dnes vůbec někňučel"----úplnej zpravodaj!!!
|
haha
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:00
- Nahlásit
Anonymní
to je vyhodím ven ,nemusí se přeci na nás dívat,já se před psema stydím
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:04
- Nahlásit
Anonymní
A když spí pesan v pelechu u postele, tak ti to nevadí??? Vždyť je ve stejný místnosti... teda pokud ho tam máte...
My ho máme naučenýho, že během dne musí být sám v místnosti a nekňučet za dveřmi. Takže to je v pohodě...jde to o naučení...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:06
- Nahlásit
tu diskusi na Artemis už jsem četla dříve, taky se přikláním k tomu, že u 5měsíčního psa to vrčení nemá nejspíš nic společného s dominancí a že se pes prostě lekl...
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:07 - Změnil/a: Niko
- Nahlásit
haha Evik
Jo, je to tím, že ho budím a on se určitě lekne a proto vrčí... jsem to ale blbec hloupej!!!! Protože když spí - jak v noci, tak během dne...tak si na něj leháme, taháme ho a on ani nekňukne ba naopak nás ještě při tom olíže!!!! Ale ráno je v hlubokém spánku a tak to moje pípání taky nemusí pořádně slyšet.... pravda svatá.... musím to napravit!!!!![/b][b]
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:23
- Nahlásit
My máme psa v chodbě. Mě totiž probudí každý zvuk a ona má ve zvyku občas vstát a jít si lehnout jinam, podrbat se, olízat si celé tělo a dělat jiné takové činnosti, které mě pravidelně budí. Takže doma spí v chodbě a pokud někam jedem tak s námi v pokoji a někdy - zejména po ránu, kdy je sakra čilá smí i do postele aby dala ještě chvíli pokoj a nechala své upracované majitele vyspat
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:28
- Nahlásit
Niko
hele, to je prostě normální, pes je na nečekané situace lekavej tvor Můj brácha pravidelně děsí našeho mlaďocha tím, že když večer přijde po tmě domů, tak na něj vybafne, pes se lekne, začne vrčet a štěkat - brácha pak na něj "co blbneš, vole, to jsme já" - pes okamžitě začne vrtět zadkem a lísat se
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:36
- Nahlásit
žanda- je jasný, že každý si to zařídí, jak potřebuje, nebo jak mu to vyhovuje- můj pes se mnou v posteli spí. povahově je dominantní a sebejistý,ale to se týká jen smečky psů....můžete mi to věřit,nebo ne,ale doma nikdy po nikom nevyjel ani nevrčel,když se mu něco nezdálo...sahání do misky, čištění uší, odebrání čehokoliv........ale zase dodržuji jiná pravidla-jako já vcházím první.....pes mi z cesty uhýbá atd......a drobeček vyloženě není-má 30 kilo.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 09:38 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Náš pejsa spí v posteli občas (jen u mně). Když vstanu ráno, automaticky vstane taky a jde pryč. Když ale v noci třeba na záchod, tak zatímco když byl malý, tak šel za mnou, tak teď zjistil, že nemusí a zůstává tam (což je blbý, po¨kud ho chci nechat na "jeho místě" ).
Ale pokud je u mně v posteli, a chce ho vyhnat páník nebo i já aniž bych se zdvihla, tak nejde. Sebelepší pamlsek ho nenaláká (jen mu tečou sliny). Max. salámek - ale dej mu ho pokaždé že . Takže ho páník popadne a odnese za dveře. Pejsa se nechá, jen mu to znepříjemňuje tím, že ze sebe udělá naprosto vláčnou mrtvolu.
Pokud bych ho chtěla odnést já, tak pro jeho váhu už moc šancí nemám, takže ho prostě za kůži na krku z postele "shodím". (A pak nalákám na něco.. aby nepřišel zkrátka )
|
VH
|
# Zasláno: 23 Lis 2005 15:33
- Nahlásit
Niko
Vypůjčím si od pana Desenského jednu větu: "Něco jiného je to u nedovychovaných nebo dominantních psů."
Vůbec neznám tebe a tvého psa, ale pokud se v něm projevu dominance, dej na to bacha. Sama mám psa dominantního a jemu neuškodí, když ví že jsou místa, kam smí jen nadřízenej. On to tedy respektuje. Můj je ale už dospělý. Spává v ložnici u postele. Není mi proti srsti ho mít v posteli, ale vím co to s ním dělá.
Pes je sice lekavý, ale stejně jsem přesvědčená, že na svého pána vrčet nesmí. Psala jsi, že ho napřed jemně probudíš a pak bereš do náruče. Tak čeho by se měl lekat, když ho lehce probudíš? Radila bych nebrat ho do náruče a spíš na něj zavolat. Pokud s tebou spí v posteli, tak je vzhůru už když zazvoní budík. A i kdyby ho neprobudil budík , myslíš, že pes necítí že se škrábeš z potele? To víš, že jo
|