| Autor |
Zpráva |
evva
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:14
- Nahlásit
Mám 2 měsíční štěnátko Rhodeského ridgebacka a chtěla jsem se zeptat jestli s ním můžu chodit i v zimě ven.Už teď se mi zdá, že je na něj zima.Děkuji
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:18
- Nahlásit
A kde ho chceš venčit, kdybys nechodila ven?
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:31
- Nahlásit
ahoj..já jsem si v roce 1996 pořídila touhle dobou přesně tak starou fenku RR /narozená byla 2,8,1996/ a chodily jsme ven,sice byla tahove holatko..ale musíš s ní co nejvíce běhat aby se zahřála a ne na dlouhou dobu,často si tahy sedla a začala se třepat jako sulc atak to sme šli domů..rozhodně ji ber ven co nejvíce. aspon na chvilku
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:51
- Nahlásit
Majda
Ty jsi ale ironická... Ona to tak holčina určitě nemyslela!
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:53
- Nahlásit
evva
Určitě s ním choď často ven, jak Ti poradila Hanna...Já mám štěndo o něco málo starší než máš Ty a chodíme ven, jak to jen jde...hlavně po probuzení, aby si malá zvykla, že se čůrá a kaká venku. Ne na dlouho samozřejmě, stačí chvilička, max. deset minutek a šup domů. Uvidíš, že štěňátku to neublíží, spíš posílí!!! A budeš mít z něho zdravého pejska.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:03
- Nahlásit
Syska
Já to ironicky nemyslela. Jen jsem se tak podivila? Je to taková dětinská otázka.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:08
- Nahlásit
Majda
Třeba je to dítě...co ty víš. Ne v pohodě.....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:14
- Nahlásit
Já když jdu s malou ven, tak strašně remcá a štěká. Nechce vůbec jít a třese se zimou(možná to bude tím, že je tak těsně u země - je to boloňský psík). Už jen jak jdeme k východu, tak začne kňučet. Ale myslím, že si zvykne. Je jí 8 týdnů. Takže ještě takové mrně.
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:29
- Nahlásit
Syska
to je fakt, to mi nedocvaklo
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:47
- Nahlásit
Verca
Já začala s malou chodit od minulého čtvrtka a včera jí vlastně bylo 10 týdnů, takže je to také prcek. Když jí nesu ze schodů, taky se třese jak blázínek a občas stávkuje, sedne si a nechce jít, ale když vidí, že ji mizím (mám natahovací vodítko) většinou se rozběhne a pak už hezky cupitá. Jen se strašně motá pod nohy..
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 19:30
- Nahlásit
Já chodím od 8.týdnů a to i na delší dobu,protože mám druhého psa a ten musí na delší procházku.Štěně je venku v pohodě,ale pozná ,kdy se blížíme domů a hrozně se těší narozdíl od toho druhého,kterému se pro změnu nechce.
|
Klára
|
# Zasláno: 27 Lis 2005 13:57
- Nahlásit
Určitě s ním chodtě ven! Sice ne na moc dolouho,ale určitě ano.
A jestli se štěně bude klepat zimou,pořidtě mu obleček!!!
|
evva
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:15
- Nahlásit
Majda
Je jasné, že ho nebudu držet v bytě a venčit ho chodím na zahrádku, ale myslela jsem tím procházky. Teď jak napadl sníh tak se mu na dvorek moc nechce a po chvilce se začne klepat zimou.Tak jsem to myslela. Jestli ho mám nutit i přesto, že nechce. Bojím se, aby se nepochladil, protože je opravdu malinkej. Ale i tak děkuji za odpověd.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2005 12:23
- Nahlásit
evva
do ničeho štěndo nenuť - tedy ne tak, aby to vnímalo jako něco špatného.....Prostě, když chceš jít ven, musíš ho něčím strašně zaujmout, aby sám chtěl jít --pamlsky, hračky...co jávím co všechno na tvé štěndo platí.....
Pokud zvládnete veselý pohyb na zahradě, pak teprve zkoušejte na chvíli vyjít před dům, zas domů, pak ujít kousek od baráku a všechno hlavně hravou formou. Uvidíš, že za chvíli se pejsa bude ven těšit a naopak nebude chtít domů
|
KristynaProkopova
|
# Zasláno: 6 Pro 2005 22:26
- Nahlásit
Klára
Ahoj, ja jsem četla,že oblečky nejsou moc dobre, protože se pejsek zvykne na teplo a pak se mu parkrát neoblékne a pejsek může strašně rychle prostydnout nebo dokonce dostat zapal plic.
Jinak k dotazu evky si myslím,že stenatko by mělo chodit hodně ven (ne na dvorek), aby si zvyklo na prostředí venku a začalo poznávat okolí a tak. a kdyz bude víc běhat tak by mu nëmusela byt taková zima, ale určitě by se to nemelo přehánět, prostě tak akorat
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Pro 2005 15:43
- Nahlásit
Čauky já mam štěňátko čivavky a tomu se ven také vůbec nechce, klepe se zimou už když mě doma vidí že se oblékám . Tak už se naučil, že když vyjde ven ihned se vyčůrá a vykaká aby mohl zpět do teplíčka. Samozřejmě ho hrozně moc chválim jak je šikovnej pejsek
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2005 20:27
- Nahlásit
Anonymní
Když se oblékáš tak se netřepe zimou. Třepe se stresem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 07:38
- Nahlásit
já vím že je z toho chudáček vystresovanej že musí ven do zimy, ale jsme tam nejdéle 5 min a pak šup domů.. Nevím jak to udělat aby se netřepal stresem když se oblékám.. Vždycky na něj vlídně mluvim, chválim ho ale ven se mu prostě nechce.. Přeci ho nebudu učit na kočičí záchod, navíc také to dělám kvůli socializaci
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 09:33
- Nahlásit
Já chodim se štěndem (8 týdnů) taky už ven.Mám ještě velkýho pejsu takže je beru na jednou a malá vždycky cupitá za velkým a když se náhodou zastaví a začne stávkovat tak na ní radostně zavolám poběž honem a nebo si poklepu na nohu a zavolám jí jménem. Je dost učenlivá, ale hlavně se snaží dohonit velkýho. Zrovna dneska ráno, když jsem je venčila tak se do mě i do sebe roztomile zamotávali
|