| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 22:28 - Změnil/a: Moderátor
- Nahlásit
Ahojky,
prosím poradí mi někdo?Chci si pořídit pejska do rodinného domu s velkou zahradou.Chtěla bych,aby byl dobrý hlídač,ale máme půlroční mimča,tak mám obavu pořídit ostřejší plemeno.Poradí mi někdo vhodneho pejska k dětem i na hlídání?Zatím jsem si vyhlídla labradora,retrievra,bernského salašnického a rhodéského ridgebacka ,ale stále nevím...Má někdo podobnou zkušenost?Díky moc a mějte se hezky
|
haha
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 22:34
- Nahlásit
Anonymní
já bych ti asi poradila labradora nebo zlatého retrievra,jestli je to tvůj první pes tak by byl asi nejlepší,berňáka maj naši sousedi ,při správný výchově je to asi dobrej pes ,ale ten jejich je děsnej, pořád jim utíká a je docela agresivní vůbec ho nezvládli,dobrej pes k dětem je taky boxer ten by vás i ohlídal
|
iva
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2005 09:43
- Nahlásit
Anonymní
Nejprve by to chtělo sdělit více informací - kde bude pesan ubytovaný (venku - doma - střídavě), jaké máte zkušenosti s výchovou a výcvikem, jak se pesovi hodláte věnovat - čas, cvičák atd. Co se týká dítěte, v tom bych problém neviděla, pokud psa od štěněte správně socializuješ a vychováváš, přijme dítě jako štěně své smečky. Ale je nutné od mala vychovávat i dítě, jak se k pejskovi správně chovat.
Jinak pokud chceš opravdu hlídače, tak labrador ani GR nebudou asi to pravé ořechové. Tito psi prostě nehlídají, většina z nich každého příchozího nadšeně vítá. RR sice hlídat dovede, ale není to jeho původní poslání a navíc je to hladkosrsté a na své rodině hodně závislé plemeno, takže trvalý pobyt venku je pro něj naprosto nevhodný. Berňák prý hlídat dokáže, ale já takového neznám, ani jsem o něm od nikoho konkrétně neslyšela. Jsou to milí méďové, za plotem štěkají, ale jinak mají radost z každého příchozího. Pokud budu hledat hlídače, tak bych toto plemeno nevolila. Záleží na tom, co od hlídače očekávám - jen štěkání, upozornění (pak to může být i čivava) nebo skutečnou ostrahu pozemku a všeho na něm.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 12:34
- Nahlásit
Anonymní
většinou ti každý radí toho svého já bych svého vždycky neradila, ale v téhle situaci prostě musím. No radím ti tedy fenku leonbergera nebo pokud chceš tak i psa,ale musíš počítat s tím, že to není žádný drobeček proto bych brala spíš fenku. Leonberger se vyznačuje obrovskou láskou k dětem a je to taky velmi dobrý hlídač, dobře se učí a naučené si pamatuje. Říká se jim "nežní obři" no obři to opavdu jsou takže při koupi tohoto psa je třeba taky zvážit finance. Já sama budu mít fenku leonka za dva měsíce. Taky jsme dlouho vybírali a nakonec vyhrál Leonberger.
Jinak labrador ani zlaťák ti toho moc neohlídají jestli chceš někoho z řady retrívrů tak bych to viděla na Flat coated retrívra svým zbarvením už vzbuzuje strach na cizího sice štěkne, ale to je asi tak vše ,retrívři nejsou prostě hlídací.
Jinak třeba Německý ovčák, Bíly švýcarský, možná i Landseer by se k Vám mohl hodit.
Ale jak už někdo psal tak by to chtělo více informací pak bude výběr lehčí
Hlavně výběr pořádně zvažte
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 17:14
- Nahlásit
Anonymní
Mě napadl velký japonský pes (není to moje plemeno). Z těch vámi zvolených bych nebrala žádného
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 17:23
- Nahlásit
birma
Radit jakykoli japonsky plemeno zacatecnikovi je docela odvaha. Ti psi jsou povahove uplne neco jineho nez tady vetsina lidi zana a umi stim pracovat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 17:32
- Nahlásit
Tchor
Moje známá je má a jsou to pusinky, je pravda že ona se psama umí, ale spíš mi přijde k dítěti japonec než RR, zvlášť pokud by měl být pes převážně na zahradě
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 17:39
- Nahlásit
No on RR taky neni nejvhodnejsi pro zacatecnika. Ja bych osobne videl jako nejlepsiho psa pro zacatecnika NO snese nehrubsi chyby, kazdej druhej s nima umi delat a daj se pomerne snadno precvicit kdyz se uz naucily blbost.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 17:45
- Nahlásit
Tchor
No to neni, ale je to jedno z plemen, který se zadavatelce dotazu líbí....
Jinak mě teď napadl ještě beauceron - hlídač, k rodině ideální a je to ovčák, takže vychovat ho by neměl být takový problém jak otřeba právě u toho RR, ale to už asi víc rozvede Adélka jestli se tu ukáže
|
hana
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 18:22
- Nahlásit
hlavně si pořiďte takového, kterého fyzicky zvládnete. Pokud nemáte zkušenosti se psy, pravděpodobně uděláte nějakou chybu ve výchově a bude problém. Žádné plemeno není automaticky a samozřejmě zcela bezpečné k dětem, musí se to učit.
|
ami
|
# Zasláno: 20 Lis 2005 18:35
- Nahlásit
Já doporučuji boxera,ale jen když nebude v zimě venku .Máme taky miminka a jsou to super psi do rodiny s dětmi a zároven i výborní hlídači,což se nedá o labrad. a retr.říct.A taky štěkají jen když je potřeba na rozdíl od ovčáků.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 19:53
- Nahlásit
Tchor
Chjo, já nevím, proč pořád někdo má potřebu odsuzovat japonce jako nevhodné pro začátečníky Právě proto, že začátečník není "zkažený" ovčouny apod., si může s japonci dobře rozumět.
Nooo, ale já bych zase nikomu, kdo nechce psa vyloženě na práci, nedoporučovala NO ani BO, to je fakt
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 20:24
- Nahlásit
A co takhle něco menšího, zvladatelnějšího?
A hlavně jak už bylo řečeno, jsou věci, které je potřeba zvážit, a podle toho vybírat. Kde bude pes bydlet? Bude to pes venkovní? Budete s ním i pracovat? Budete schopní mu vyplnit čas nějakou smysluplnou činností psychickou i fyzickou, aby se nenudil a neničil? Uvědomte si, že minimálně do roka (např. u NO) se budete muset plně štěněti věnovat a vychovávat ho. Budete mít čas to zvládnout? Pokud se budete štěněti věnovat a uděláte všechno pro správnou výchovu, socializaci, pak nebudete mít celý psí život možná žádné problémy, pokud toto podceníte, tak budete mít celý psí život samé problémy.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2005 20:49
- Nahlásit
pokud by zadavatelka netrvala na pracovním plemenu, ale šlo by jí hlavně o hlídání ve smyslu upozorňování,
doporučila bych Českého strakatého psa, ideální rodinný pes, ale kvůli velikosti (50cm) to není velký obranář
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 00:01
- Nahlásit
shiba
Japonci jsou fakt jiny a malo kdo tady s nima umi delat takze zacatecnik se nedovola pomoci a kdyz mu bude radit nekdo kdo ma zkusenosti jen z klasickejch plemen bude to jen cesta do pekel. Jsem porad presvedcenej ze jakekoli japonskej pes neni nejvhodnejsi pro zacatecnika. BOM (teda spis BO obecne) ale treba taky ne.
|
sugar
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:22
- Nahlásit
ahoj, já jsem si pořídila na zahrádku křížence labradora a bernského salašnického psa, mohu tedy doporučit obě dvě rasy moje Sugar je výbornej hlídač jen tu zahrádku si trochu upravila k obrazů svému
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:35
- Nahlásit
Já nedám dopustit na kolie. Přítulné, přátelské, poslušné, velmi snadno vychovatelné a za plotem tu hrůzu taky pouštět umějí
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 11:43
- Nahlásit
Já bych mohla vřele doporučit chodského psa. Miluje děti, přirozený talent pro všechny možné psí sporty, dobře se cvičí a je i dobrý hlídač. Prostě "univerzální pes", jediné, pro co se choďák moc nehodí je lovecký výcvik, ale jinak se dobře uplatňuje fakt ve všem. I obranář je velmi slušný, když se v tomto ohledu cíleně vede....
|
Meta
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 12:06
- Nahlásit
My máme k stejným účelům hovawarta, ale po studiích netu jsem s ním začala preventivně chodit na cvičák. Asi ani tak nezáleží na rase, jako na výchově. Jsem zvědavá, jaký hlídač z něj vyroste. Berňáka jsem svýho času zavrhla kvůli krátkověkosti...Hovík by teoreticky měl být ideální. Zeptej se mně za dva roky, zda je , zatím jako štěně je poslušný, klidný a rozvážný. Až přijde puberta, se uvidí.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 12:09
- Nahlásit
Taky bych se přimluvila za Choďáčka a z Tvých výběrů pak za retrívra, ale z dobrého chovu. Zdá se mi, že potkávám nějak moc retrívrů ujetých v povaze do agresivity
Ridgebacka ne, je náročnější na výchovu. Mimochodem sousedi ho mají (mají dvě malé děti) a čekám na malér... (neví jak na něj, zrzeček je v pubertě, tvrdohlavý a majitelé o výchově psa, navíc takového, ví málo. Je to jejich první pes.)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 12:11
- Nahlásit
Meta
howík je prima pes, ale výcvik potřebuje každopádně. Toto plemeno se nevyplácí rozmazlovat způsobem jako to zpousta lidí dělá s malými psy.......Moje kamarádka si tímto způsobem úplně rozhodila rodinou situaci, protože své howině dovolila úplně všechno, pořád omlouvala její chování, až z čubiny vyrostla pěkná domina, která doma vládne a poslechne na slovo jenom jediného člověka (zajimavé je, že to není nikdo z rodiny, ale jeden kamarád s přirozenou autoritou). U nich už je to tak daleko, že když si čuba někam lehne, tak si ji nikdo nesmí dovolit ani překročit, jinak vyjede....
Na druhou stranu znám od nás ze cvičáku perfektní howinu, posloušnou, kamarádskou, - prostě je to o výchově, která jde u některých plemen snáz a u některých to chce už hodně zkušeností....
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 12:15
- Nahlásit
Terri
To je právě ono.....člověk nesmí dát na to, že jak je to které plemeno krásné, ale hlavně dbát o povahu. Pro člověka, který je začátečník, zatížený na psy ovčáckého typu, je choďák ideální - má atraktivní vzhled, je střední velikosti (do 57 cm k.v.), lehký, odrostlejší dítě ho na vodítku zvládne. Jsou to psi s přirozenou inteligencí, ochotou učit se, spousta z nich jsou šílení milovníci aportu, takže na míček se také dobře cvičí...
Já už bych jiné plemeno ani nechtěla i kdybych byla bůhvíjak zkušený kynolog
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 12:52
- Nahlásit
Evik
Já už bych jiné plemeno ani nechtěla i kdybych byla bůhvíjak zkušený kynolog
To je ono!
Anonym by taky musel napsat trochu víc, kolik času a jak se chce pesovi věnovat...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 12:59
- Nahlásit
Terri
jasně. Choďák je sice strašně moc přizpůsobivý tvor, ale na druhou stranu hodně aktivní zvíře, které potřebuje dost pohybu a pokud už nemá dlouhou procházku, tak aspoň pořádné vyblbnutí třeba s tím balonkem, nebo cvičit.....prostě zahálení mu nesedí a jen zavřený byť na 10hektarové zahradě by byl nešťastný.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2005 13:35
- Nahlásit
Meta
Howík je skvělej hlídací pes. Ségra ho má, ale dost zanedbali jeho výcvik. No spíš úplně. Ti jejich pidi zahrádku u baráku hlídá skvěle. Nikdo tam nevleze. Teda kromě mě, já se ho nikdy nebála a my dva to spíš máme naopak, že se pes bojí mě
, nikdy na mě nezaštěkal, ségra byla vždycky překvapená, že já jsem ve dveřích a Denny ani neštěk. Jenže milý Denny jim taky pokousal jednu pani. Byl s páníčkem před barákem na cestě (páníček je jediný tvor, kterého trošku poslechne a to jen díky domu, že mu jednou dal řádně přes papulu) a šly okolo lidi a on jim říká, běžte normálně vedle sebe a pomalu, pán šel a ženská přiblblá začala ječet a zvedla ruce a hned měla Dennyho zakouslého v zadku To ož jí udělal i jednou, ale to měla dlouhou bundu asi jí fakt nemá rád. Ty jsou z toho teď nešťastný a nevědí co sním mají dělat Jenže si za to můžou sami, pořídí si psa a pes odmalička cvičí je. V letě sním šla ségra do řeky aby se schladil, na vodítku, on v té době pupek před porodem jenže Denymu se z vody nechtělo a když chtělo tak přesně na ten druhý břeh do kopřiv, no tak ven lezly koprřivama . Už ho v té době absolutně neutáhla. Veterinář ho taky vyšetřuje venku, neboť Denny do té chodby dolů po schodech k panu doktorovi prostě nebude. Poprvé ho dostala do půlky chodby a podruhé už ani né do dveří A to ještě všem kolemjdoucím ukazoval, ať tak blbě nekoukaj, nebo budou vidět jeho zuby na svém těle.
Nevíte někdo nějakou radu, co se psem, který se vymyká kontrole??? Sice začínají hodně pozdě, ale přece jen tu snahu začínají mít.
|
Meta
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:16
- Nahlásit
Evik
Meggi
Já vím, že mají často sklony k dominanci. Proto si ho hlídám od prvních dnů. A taky mě to donutilo začít chodit na cvičák. Zatím je štěně ale v pohodě, do dveří nás pouští odjakživa první, na gauče neleze, kostičku dá, poslouchá na slovo. Ale taky se umí urazit, od postele už se odstěhovalo na spaní do chodby, kde "hlídá", je vidět, jak každou akci "promýšlí" a jak mu to v hlavince šrotuje. Kocourům už vládne pevnou tlapou. Odmala je velmi samostatný. První dny nekvílel po mámě, v odložení trpělivě čeká a neštěká jako NO. Při obranách utočí na hadr až když ho figurant dráždí. Jinak sedí a čeká, ostatní štěňata se jdou urvat z vodítek. Asi to není pes pro lidi, co jim zvířata "nežerou" z ruky. Já to vidím u dětí. Starší syn má zvířata moc rád, stará se o ně a stejně ho tak nějak "neberou". Mladší si s nima už jako batole mohl dělat, co ho napadlo a zvěř mu dovolila všechno...I nechovací kocour se od něj nechá mudlit.
|
ami
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:32
- Nahlásit
Tak ještě jste tu neprobrali ty boxery
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:33
- Nahlásit
myslimže labrador ani retriever není v žádném případě pes vhodný na hlídání!
|
jana33
|
# Zasláno: 22 Lis 2005 14:54
- Nahlásit
Anonymní
už jsme tady několikrát psali,že takový černý labrouš za plotem udělá taky svý
|
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Lis 2005 09:58
- Nahlásit
Beardedka - je fajn k dětem a umí i hlídat. To si fakt nedělám srandu, máme je 2 a hlídají
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2005 20:00
- Nahlásit
Já jsem na boxery.Tak bych volila boxera.K dětem spíš boxerku.Já jsem měla malé dítě a boxerku a bylo to opravdu super.Boxerka byla druhá máma.Na hlídání jsou taky výborní.Jen spát by měli boxeři doma,což asi tak nevadí.
|
Adele
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2005 21:40
- Nahlásit
Děkuji za odpovědi a užitečný rady Snad nakonec vybereme dobře!Byl tam dotaz na mé zkušenosti s pejskama.Měla jsem velmi dlouho yorkšírka a ten rozhodně moc výcviku nepotřeboval.Pejska bych chtěla mít raději venku,ale není problém ho mít i doma.Spíše vidím větší problém v čase;kvůli malým miminkám určitě nebude čas chodit na cvičák...Jestli jěště poradíte budu moooc ráda
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 13:55
- Nahlásit
no a kolik času mu chceš věnovat denně třeba na procházky? myslimže s cvičákem to není zase tak nutný, třeba já si cvičím svého prvního psa sama a nemůžu si stěžovat...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 14:06 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Adele
Kedze nie je problem mat psa dnu, tiez sa priklanam k boxerovi. Ale ani fundlak nie je na zahodenie k detom, ale kvoli vydavkom s miminkami radim boxera, fundlak by vas v provom roku svojho zivota zozral aj s ponozkami a straznik je len ked natrafite na takeho, co to ma v povahe
|
anonymní
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 14:45
- Nahlásit
Adele
ja se naopak k boxerovi nepriklanim, pokud byste ho chtela mit radeji venku, tak na to vhodny neni a hlidace znam jen jednoho, jinak jsou to strasni kamaradi i s cizima lidma. Spis by ho to musel nekdo naucit. I tak je to o boxerech znamy, ze jsou mazlove, asi by nebudil takovej respekt jako treba nemeckej ovcak! Ja bych byt vama vubec teprve pockala az ta mimina trochu vyrostou a psa si zatim neporizovala, myslim ze starosti budete mit az az a jeste k tomu vychovavat stene. Kamoska si taky poridila k miminu stene a ted je ten mladej pes na zahrade ponechanej svymu osudu, protoze se nestiha mu venovat. Nerikam, ze by to byl vas pripad, ale je mi takovych psu lito. Neberte to prosim jako rypani, ale jen jako namet k zamysleni.
|
hana
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 15:45
- Nahlásit
souhlasím s anonymní - žádné plemeno není bez výcviku či výchovy spolehlivé k dětem, ani ten vychvalovaný boxer - mám bohaté zkušenosti. Někteří jedinci v každém plemeni jsou bezproblémoví a lze na nich dříví štípat, ale ve 2 měsících se to ještě nepozná a co když narazíte na zvíře, které takové není. K dětem patří jedině malý pes a nikdo mně to nevymluví. Příklad z našeho města - 3 leté dítě a roční velmi milá dobrmanka - v nestřežené chvíli při hře dítě škrábla - nikdo neví, jestli zubem či drápem- dítě mělo nad uchem asi 1 cm povrchovou ranku. Rodiče jak uviděli krev, ubodali dobrmanku vidlemi.Kdyby šlo o malého pejska, jistě by byl ještě naživu.Navíc na jakoukoliv výchovu či výcvik nebude moc času.Asi jsem zaujatá, ale velmi nemám ráda kombinaci velký pes+malé dítě, zvlášť u začátečníků.Takže přeji chladnou hlavu při rozhodování a hodně štěstí.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:02
- Nahlásit
hana
no já nevím, spíš bych řekla, že bych se bála mít dítě+malého vzteklého psa...jak je známo, nejkousavější plemeno je kokršpaněl a ten je vcelku malý.... velká plemena a děti? podle toho, jaké plemeno...třeba bych nechtěla mít středoasiata a dítě...ale třeba NO ano! nebo třeba pittbulové nebo stafordi...ti mají k lidem sqělí vztahy, jen ne ke psům! byli vždy šlechtění k lásce vůči lidem a agresi vůči psům či jiným zvířatům! jde taky o výchovu....to je jasné..a o chování dítěte ke psu!!!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:08
- Nahlásit
Hm, to ano, ja som dnes zase bola svedkom, ako moj uz teraz dost bojacny pes voci malym detom zase utrzil od nich ranu pod pas... Dve deti + ich otec hadzali do mojho psa snehove gule a este sa na tom zabavali. Ja bych ich roztrhala ako hadov, vsetkych troch. A na moju otazku, ze co to ma byt, mi otec povedal, aby som sa neposrala, ze to je len pes... Dokladna vychova deti k vykoledovaniu si kusanca od psa... Kam to len spejeme...
|
hana
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:19
- Nahlásit
jistě, ale my, co máme za sebou mnoho psů to lehce zvládneme,já bych si sama taky troufla na kombinaci dítěte a jakéhokoliv plemene, ale výchova prvního psa je tak trochu experiment, majitel se na něm teprve učí a výsledek je trochu nejistý - viz stále se opakující dotazy a nejasnosti kolem výchovy.Rodina zkušená v kontaktu se psy jakýkoliv problém pozná ještě dřív, než vznikne, pes dává najevo dost dopředu, když se mu něco nelíbí, ale majitelé prvního psa musí spolehnout na to, že dostanou jedince klidného a naprosto neútočného. Pak nezáleží na plemeni, ale na jednotlivém psovi. Proto si myslím, že vše lépe dopadne s malým psem, ev.chyby nemají fatální důsledky. Viz dobrmanka a další psi známí z televize. Ještě poznámka : např. dobrý NO, boxer,staford....dítě nenapadne, ale někteří jedinci zkusí dítě vychovávat, pokud to uznají za vhodné, a může se to projevit "výchovným slabým kousnutím".
|
hana
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:41
- Nahlásit
ještě bych upřesnila, co mám na mysli, abych neurazila všechny, kterým funguje velký pes a dítě - otázka byla položená chybně: ne jaké plemeno k dítěti, ale lépe by bylo se zeptat jaký pes k dítěti. Pak je správna odpověď: pes vyrovnaný, klidný, se zkušenostmi s dětmi, socializovaný, ve správně fungující smečce. Pak celkem nezáleží na plemeni. Ale řada lidí si koupí velkého psa, protože si přečte, že plemeno je vhodné k dětem a potom se zacházení se psem teprve za pochodu učí a ne vždy se vše povede bez chyby.
|
anonymní
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 16:58
- Nahlásit
No ja zas myslela na to, když pani v uvodnim prispevku psala, ze ma půlrocni mimca a chce k detem psa, tak ze to budou asi dvojcata, tam je pece narocnejsi nez u jednoho ditete a pak nasledujiciho. Aspon to tak teda vsude uvadi, ze to je docela makacka. K tak malym dvojcatum jeste stenisko velkyho plemene, který má hlídat a zaroven byt k detem, to je hodne narocna kombinace na psa. Zkusenost ma pani s jorksirem, kteryho pry nebylo treba nejak moc cvicit. Klobouk dolu, jestli si to troufa vse zvladnout. Ale nerikam, ze by to neslo, jen bych pockala az budou deti starsi a na psa by mela vic casu.
|
gg
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 17:11
- Nahlásit
cerny labrous udela svy a kdyz se ho clovek nebude bat a vleze dovnitr, tak se pujde rychle pomazlit a ukaze, kde ma rodina schovane sperky, ne:-D lidi, budte soudny... retriever je pes jen tak na mazleni, pokud se nepovede, coz jsem za svuj zivot videla jen jednou...Pani by si mela prohlednout atlasy psů a domluvit se s nekym, kdo psům obecne rozumi a ne s nekym, kdo chvali to, co ma doma...hloupost...taky nebudu rikat, at si poridi RTW, protoze jsou skveli k detem, sice ti nasi jsou vsichni, ale nevim, odkad by si stene vzala...mozna by bylo lepsi, kdyby si vzala nejakeho hodneho psa, ale uz dospeleho, nebude s nim mit problem s vychovou a uz bude vedet, co z nej je.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 19:02
- Nahlásit
Já bych doporučil buď boxera, leonbergera nebo bernskýho salašnickýho
|
Klára
|
# Zasláno: 26 Lis 2005 19:13
- Nahlásit
Howavart je skvělí,ale jestli s tím mimčem máte málo času tak bych si radči pořídila něco méně náročného na výcvik.Třeba boxera,ale žáný pes nemůže být zanedbávaný v jakémkoliv ohledu, tak jestli máte opravdu málo času počkejte až mimčo trochu vyroste.
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 22:42
- Nahlásit
pigie
Je to hrozný jak se nějaký lidi ke psům chovaj...a děti jsou někdy fakt bezohledný.V televizi třeba řeknou,že pes pokousal dítě a tak,ale už nikdo neví,že dítě předtim půl roku chodilo provokovat psa,protože ten mu přece nic neudělá když je za plotem...jo,jasně že jsou výjimky,ale tohle se taky stává.
Jinak souhlasím,že když chce někdo psa k malým dětičkám,tak spíš záleží na povaze toho konkrétního psa než na plemeni.Naši známí mají pitbullku a dvouletýho chlapečka a je to úplně v pohodě.
|
Adele
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 20:13
- Nahlásit
Jsem ráda za všechny příspěvky.Taky zastávám názor ,že za pokousaným dítětem není pouze zlý pes,ale spíše dítě které psa dráždí.Psa si chci pořídit ,protože bydlíme docela na samotě a proto bych chtěla dobrého hlídače.Je samozřejmý,že se nevyhnu kontaktu psa s dětma a proto jsem chtěla poradit vhodného pejska.V žádným případě ho nechci ho mít nikde zavřenýho,chci aby byl členem rodiny.Ale taky se nechci obávat,že děti pokouše.O dospělém psovi jsem taky uvažovala,ale měla jsem zato,že když by pejsek vyrůstal s dětma od malička bylo by to leší.
|
Adele
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 20:21
- Nahlásit
Jsem ráda za všechny příspěvky.Taky zastávám názor ,že za pokousaným dítětem není pouze zlý pes,ale spíše dítě které psa dráždí.Psa si chci pořídit ,protože bydlíme docela na samotě a proto bych chtěla dobrého hlídače.Je samozřejmý,že se nevyhnu kontaktu psa s dětma a proto jsem chtěla poradit vhodného pejska.Chci aby byl členem rodiny, ale taky se nechci obávat,že děti pokouše.O dospělém psovi jsem taky uvažovala,ale měla jsem zato,že když by pejsek vyrůstal s dětma od malička bylo by to leší.
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 20:27
- Nahlásit
Adele
To já budu zase vychvalovat boxery.Jsou to převážně dobráci.Děti mají opravdu rádi.Taky plánuju ještě jedno mimčo a mám štěně boxera/raději mám fenku/.I když dohled hlavně nad dětmi musí být,aby psa netrápily.A své území si opravdu brání.Malého psa bych jako hlídače nevolila.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 12:15
- Nahlásit
no já jsem asi hrozná, ale prostě se mi k Vám opravdu ten leon hodí. Ohlídá, a opravdu strašně miluje dětičky jediný problém je asi, že je to fakt velké plemeno. A navíc bys teďka měla dobrý výběr v nejlepších stanicích se kolem Vánoc narodí štěňátka takže v začátkem března k odběru.
No a menšího bych asi ještě poradila NO a taky Choďáčka.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 12:33
- Nahlásit
Já bych poradila Leonbergra - fenku. Známí mají 4 děti a pejsana je úžasná a taky je to fakt pořádný hlídač!
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 12:46
- Nahlásit
joli
seš můj člověk
|
dan
|
# Zasláno: 11 Pro 2005 13:36
- Nahlásit
Připojím se do diskuse, protože máme podobný problém. V jednom atlase jsem četl o bernardýnech: (Cituji)- "Většinou dobře hlídá."
mně se to dost nezdá, že by bernardýn dobře hlídal, co vy na to?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 13:49
- Nahlásit
dan
já jsem toho v atlasech už četla
|
dan
|
# Zasláno: 11 Pro 2005 14:01
- Nahlásit
Taky to píšou u leonbergra. To se mi taky nezdá. Je lepší leon nebo bernardýn? Nebo je blbost obojí?
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 16:22
- Nahlásit
dan
Ono u leonbergera je to takový individuální.V podstatě by to měl mít v sobě zakódovaný,aspoň to teda píšou.Ale náš učitel na kynologii má leona a nehlídá teda vůbec...ono je to taky dost o tom,že když někdo uvidí za plotem takhle velikýho psa,tak tam asi jen tak nepoleze...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2005 17:04
- Nahlásit
dan
znám jednoho bernardýna a ten je pěkně ostrý !!! Ale možná je to výjimka, to nevím...
|
badouch
|
# Zasláno: 11 Pro 2005 20:08
- Nahlásit
Anonymní
Anonymní
Vzhledem k tomu, že trochu znám povyhu retrieverů - je to úžasný pejsek k dětem, ale NENÍ NA HLÍDÁNÍ - on je tak trochu s každým kamarád...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 11:21
- Nahlásit
Vzhledem k tomu, co bylo řečeno, bych doporučila černou labradorku klidné povahy, trochu poserku. Nebudete mít problémy se zvládnutím labradořího temperamentu, s čímž může začátečník mít potíže. Bude hlídat. A vůči rodině a malým dětem bude při jen trochu rozumném a citlivém vedení naprosto oddaná a bezpečná.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2005 11:41
- Nahlásit
Tchor. prosím tě proč jsi tak zaujatý proti BO všeobecně. Já je mám už mnoho let a nevím proč by je neměli mít začátečníci. Já jsem s nimi velmi spokojena a znám mnoho chovetelů a majitelů kteří byli začátečníci a jsou spokojeni. Pokaždé jak někdo napíše dotaz na BO tak jseš proti tak by mě zajímalo proč? napiš prosím.
Jinak já jsem pro plemeno pro paní s miminama BERNSKÝ SALAŠNICKÝ
|