Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Čivava
Autor Zpráva
Simona
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2005 21:17
- Nahlásit

Ahoj. Už několik měsíců projíždím všemožné inzeráty týkající se prodeje krátkosrsté čivavy, ale zatím celkem bezúspěšně. Nabízí téměř jen ty dlouhosrsté a mám pocit, že jsou levnější, možná mám jen ten pocit. Máte někdo s touto rasou zkušenosti? Prosím, poraďte, neznáte nějakého chovatele (z Prahy a okolí) nebo nemáte nějakého známého, který čivavku má a mohl by mi poradit? Když už na inzerát narazím a majitele kontaktuji, chtějí za fenku s PP min. 10 tisíc. Přiznám se, že tolik peněz si zapejska nemůžu dovolit dát a vím, jaké asi budou ohlasy na psa bez PP, ale chci opravdu jen čivavku. Mooc díky za případné rady.

Endy
# Zasláno: 17 Lis 2005 22:21
- Nahlásit

Pokud chceš čivku s PP,budeš muset došetřit.Pejsci jsou levnější než fenky,u fenky se cena může vyšplhat až na 18 tisíc.Může se ti podařit sehnat štěndo s vadou chrupu nebo nesestouplým varletem a to je potom levnější.

Simona
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2005 15:29
- Nahlásit

O chovatelských stanicích vím, pokusila jsem se některé kontaktovat, ale buď štěňátka nemají nebo mají čekací pořadníky plné nebo chovají dlouhosrsté nebo nabízejí za víc, než jsem ochotna investovat (v jedné požadovali 20 tisíc). Jak jsem napsala, fenka s PP není podmínkou a vím, co "riskuji". Dívala jsem se na annonci apod., ale zatím bezúspěšně

iva
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2005 09:52
- Nahlásit

Krátkosrsté čivavy jsou skutečně většinou dražší, cena kvalitní fenky se může pohybovat kolem těch zmiňovaných 20 tis.Kč. Musíš si také uvědomit, že chov u tohoto plemena není jednoduchý, fenky mívají málo štěňátek. Výstavní čivavky bývají malinké a pak je zase problém s chovem. Jinak jsou to báječní psíci, máme doma 2 - matku s dcerou, taky bez PP, neboť v době, kdy jsme ji pořizovali, byly papírové fenky jen těžko k sehnání a cena převyšovala naše možnosti. Jen je potřeba důkladně vybírat a můžu ti říct, že mám fenečku naprosto zdravou, standardní, jen má malinko delší čumáček, ale skus plně korektní. Známá má fenečku s PP, levnější kvůli skusu a ta chudinka vypadá jak krokodýl, dokonce jí vypadávají z tlamičky granule, jakou má ve skusu mezeru. Doporučuji sledovat inzerci v Planetě zvířat a Fauně a velmi dobře vybírat, chtít vidět oba rodiče a rozhodně nebrat štěně z velkochovu, klecového odchovu, ale z bytového odchovu, kde mají max. 3 fenečky jako členy rodiny, mazlíky.
Chceš-li, koukni na : http://civinky.wz.cz

Simona
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2005 18:52
- Nahlásit

Taky jsem viděla inzeráty, kde prodávají s PP, ale samozřejmě levněji kvůli skusu, ale do toho bych nešla. Bylo by mi jí hrozně líto, pořád bych ji litovalaIvo, zajímalo by mě, jak se tvoje dvě fenky snášejí. A jak to děláte s háráním? Prodávají se mini kalhotky? Denně se dívám asi na 15 www stránek, ale zatím neúspěšně.Nevíš o někom, koho bys mi mohla doporučit jako solidního chovatele?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání