| Autor |
Zpráva |
grendel
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:39 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit
může být štěně NO od svých 4 měsíců v kotci? samozřejmně, že se mu budu věnovat odpoledne, hned po škole pro něj a večer zpátky...a přes den a v noci tam bude s mojí fenkou bígla...šlo by to?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:43
- Nahlásit
grendel
Jde hodne o to zda je aklimatizovany na venkovni pobyt. U stenete odchovanyho venku by nemel bejt problem, ale u stenete z bytu nebo vytapene mistnosti bych se bal ho takhle na zimu vystrcit ven.
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:05
- Nahlásit
tak jak píše Tchoř ,pokud bylo zvyklé venku a bude tam s druhým psem který ho k sobě pustí do boudy tak jo
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:10
- Nahlásit
no ono je to tak, že nejspíš budu totiž na SŠ v jiném městě a budu moct bejt u babičky, ale psy nebudou smět do bytu natrvalo...tak si chci v červnu pořídit štěně, celý léto do září se mu věnovat, socializovat, vychovávat a zvykat postupně na kotec, aby v září mohlo nastoupit do něj...to mu právěže budou ty 4 měsíce..jde mi o to, jestli se do zimy(tak listopad) dostatečně zasrstí..jinak je tam zateplená bouda s předsíňkou vyrobená pro dva psy a v zimě se dává na vchod stará deka, aby tam netáhlo, takže si myslim, že bouda v pohodě
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:21
- Nahlásit
grendel
Takhle pres leto by se sice aklimatizovalo v pohode, ale na tvem miste bych si hodne rozmyslel zda za takovehle situace stene porizovat. Nebudes mit dost casu se mu venovat. NO potrebuje denni kontakt a praci se svym psovodem (a stene obvzlast). Pokud s nim nemuzes byt denne aspon nekolik hodin tak ti vyrazne nedoporucuji do toho jit.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:52
- Nahlásit
když už je tady tohle téma tak se taky zeptám... my si budeme pořizovat Leona začátkem února takže by asi bylo lepší aby ze začátku byl s námi vevnitř a v létě až bude větší a venku bude větší teplo aby se pomalinku přesouval ven do kotce... Co myslíte?? Pro leona je asi pobyt venku lepší ne? je to chlupáč...díky
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:54
- Nahlásit
Shadow
určitě ,malinkýho bych ho nechala doma a až se oteplí tak bych ho zvykala být venku .
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:00
- Nahlásit
haha
díky ti
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:01
- Nahlásit
Shadow
není zač
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:02
- Nahlásit
haha
jo jo a ještě když seš tady měl by být v nějaké chladnější místnosti nebo může být klidně s náma vevitř??
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:05
- Nahlásit
já bych ho nechala s náma vevnitř on si potom přes léto přivykne a přispůsobí se .
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:06
- Nahlásit
haha
děkuju teď už je to všechno o bude takovej mazlík
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:32
- Nahlásit
Tchor
já se psovi věnovat budu! nesnesla bych, kdyby se u mě jakýkoliv zvíře trápilo! z čeho usuzuješ že bych se o něj denně nestarala? já svojí čubinku venčim kolem 3-4 hodin denněa chodíme na agility 2x-3x týdně.
samozřejmně, že se budu psovi věnovat denně a je jedno jakého bude plemene, ať už by to byl ratlík nebo doga, takže i NO.
nenávidim lidi, kteří drží svoje psy neustále venku na zahradě nebo v kotci a nevěnují se jim a neberou je na procházky denně. já mezi takové lidi rozhodně nepatřím.
za těmi psy budu jezdit denně, vždyť je musim i denně krmit, takže to propojim i s několika hodinovou procházkou..
a pokud myslíš na ty psy, tak mysli ta tu bíglici, která by tam byla sama přes noc a dopledne.. bude pro ní lepší, když bude mít kamaráda
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:43
- Nahlásit
No pokud si myslis ze budes mit dost casu na praci se stenetem nevidim v tom problem, jen aby jsi ten cas fakt mel.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:44
- Nahlásit
grendel
tos to špatně pochopila,Tchoř myslí když pes nebude ustájený tam,kde budeš bydlet...ono psu nestačí ho jednou denně vzít z kotce,několik hodin venčit,trénovat a nakrmit...chce to žít tam kde je pes,abys mohla hned po příchodu ze školy otevřít kotec,a zas ho zavřít až k půlnoci,když jdeš spát a nemůžeš sledovat,co dělají sami na pozemku,pokud ho nenecháš odpočívat doma...ráno vyvenčit,uklidit co uděla přes noc,dát ranní krmení,skouknout zdravotní stav,a po příchodu ze školy zase hned kontrolovat,jestli je pes OK,
Co budeš dělat,když bude hnusně,lejt,sněhat,tma,zima,.....třeba se tam ani za nima nedostaneš,auto asi těžko máš,autobus nepojede,silnice namrzla...hele vím co říkám,v zimohnusu obecným být několik hodin venku ani nejde,a pes potřebuje společnost....jak mu jí dáš????
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:49
- Nahlásit
grendel
štěně se krmí v těch 4 měsících ještě 3xdenně,čili ráno,po příchodu ze školy,a večer před spaním....
Máš promyšlený kdo ty psy bude sledovat a postará se o ně,když omarodíš a lehneš?
mě se v létě stalo,že mě po stopách na vyběhání za odměnu malina zbourala,nekoukala kam letí,a já si přetrhla kolenní vazy...
nemít auto s klecema na psy a psy ubytovaný doma, na pozemku kde se můžou venčit,byla bych těžce v prdeli...
S ortézou se pes na vodítku neudrží...na povel mi chodili na volno do auta,vozila jsem je na louku,vyběhávala po jednom kolem auta...nemám tušení,jak bys tohle řešila....ale i to se stát může.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:51
- Nahlásit
Na všechno je potřeba myslet. I na to, že člověk může skončit ve špitálu... Pes může být nemocnej a potřebuje trvalou péči a dohled...
Nelze spoléhat na to, že vše půjde jak na drátkách.
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:53
- Nahlásit
grendel
to je pravda ,nikdy jsem nevěřila že by se mi něco mohlo stát a teď sedím dva měsíce doma a jsem ráda že pajdám se psema chvíli ven a když jsem nesměla pajdat vůbec byla jsem ráda když je vzal někdo z rodiny a to je mám doma mít je někde jinde než bydlím tak je to v pr..
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 17:30 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit
já mám v ČB přátele, co jsou schopni mi pomoct
jo a todle není můj první pes, vim jak se člověk musí starat o štěně apod.
jak vás tu ale tak čtu, tak ste toho názoru, aby ta moje bíglová čuba zůstala sama v tom kotci... ale nebojte se, já se umim o svoje zvířata postarat a posnažim se, jak jen budu moct, nemám choutky nebýt se psem, chci s mími miláčky být co nejvíc a nejdíl...pokud to půjde, pokusim se je co nejdřív dostat do bytu k babičce, jde jenom o přemluvu, aby tam mohli být nastálo...jinak o každém víkendu budu celý víkend v bytě se psy a každé volno a každé prázdiny, neměla bych to srdce nechat je tam samotné.. každou volnou chvíli chci být s nima, nevydržela bych to, být bez nich vidim to už teď na tý mojí čubince, jak se mi nechce nikam, do kina, do čajovny, jenom kvůli tomu, že chci být s ní a že by mi jí bylo líto...
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 17:53
- Nahlásit
grendel
jasně že pro tvojí čubinu je lepší když tam budou ve dvou,předpokládám že ten ovčoun by měl bejt taky čuba doufám pokud máš někoho kdo ti na 100 procent pomůže a můžeš se na něj spolehnout tak proč ne ,ono se to konec konců týká i té bíglïce protože když by ti třeba něco bylo někdo musí pečovat i o ní,jenomže se dvěma je to pak těžší mojí matce třeba můžu s klidem svěřit ovčouna i středoasijata ale svýho bláznivýho labropita bych jí ven nepůjčila ,tudíž mi nezbylo nic jiného než nasadit mu ostňák vzít si berli a pajdat na odlehlé místo kde ho můžu pustit, bohužel jsem tam nemohla dojet ani autem protože mi noha nešla ohnout
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 18:35
- Nahlásit
haha
moje kamarádka je stoprocentní
sama má deset psů, takže ví co to jo....je fajn, to ubytování my vlastně zařizuje ona....a kdyby nemohla, tak má ještě 3 syny a manžela(dělí se s ní o péči o psy)
mexa je má hrozně ráda a oni jí taky, takže v pohodě...sama mě přemlouvá, abych si pořídila druhého psa, kvůli pobytu v kotci
|
joli
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 19:35
- Nahlásit
A co když se ti dva nebudou kámošit !
To se může stát. Mě se to už stalo, pořídili jsme k jednomu pejsanovi druhého, aby mu nebylo smutno a když ten mladší dospěl začali se silně nesnášet
A druhá špatná zkušenost : kdysi jsme "vysvobodili jednu rodinu ", která si pořídila jako druhého psa fenku molosse - am. buldoka. Když bylo fence 7měs. museli ji dát pryč, protože se šíleně rvala s tou jejich první starší fenkou /myslím, že ji tenkrát bylo asi 5let/!!!!
Měli strach, že ji zabije - už jí roztrhala někde kolem krku, šili ji to - 22 stehů.
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 20:23
- Nahlásit
grendel
Ty jsi z ČB?Nebo tedy budeš mít pejska v ČB?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 20:40
- Nahlásit
joli
samozřejmně že se to může stát, ale kvůli tomu nezavrhnu pořízení druhého psa! a kdyby se to už už stalo, tak je tam i jeden kotec oddelený pletivem....ale nemyslim si, že by se to stalo, znám dobře vlčí etologii a když jim jasně stanovím, kde má každá svoje místo, tak by to mělo jít....doufám
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 20:42
- Nahlásit
Velvetka
budu mít psa v ČB, jsem z Prahy, ale letos se hlásím na střední veterinu v ČB.....ty seš v ČB?
jinak máš dobrou přezdívku, jedna moje potkanice se jmenuje Velvetka
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 20:48
- Nahlásit
grendel
Juuu.Já jsem na střední veterině A bydlim přímo tady v ČB.
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 21:10
- Nahlásit
jé!!!!!!!!!!!!!!! tak to se potkáme! do jakého chodíš ročníku????
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 21:11
- Nahlásit
grendel
Teď do druháku.Je to super škola...je o ní velikej zájem
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 21:43 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit
velvetka
já vim ale snad se tam dostanu! doufáááááááááám!
jinak co je v příjimacím pohovoru???
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 11:32
- Nahlásit
Budějce ty já miluju,léta jsem tam žila a pracovala...sportovní kynologie se tam dělá na slušný úrovni.Všude nádherný terény na stopy,rovinka,všude se dá dojet na kole,.....
grendel
pokud máš všechny eventuální průserový možnosti obšlápnutý,a máš kolem sebe lidi co ti helfnou,nevidím žádný problém...jen jsem chtěla,aby si každý v tomhle věku uvědomil,co všechno se může stát...já taky začínala pořádně pejskařit touhle dobou,panebože to snad ani už není pravda....
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 11:57
- Nahlásit
Sali
to jo, mám...doufám, že se u mně ten pes bude cítit dobře, moc by se mi nelíbilo, kdyby ta moje čuba musela být 4 roky celé dopoledne a celou noc sama v kotci....
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 12:06
- Nahlásit
grendel
Určitě se dostaneš...co jsi měla na konci 8. třídy za známky...nebo teda průměr?Test neni těžkej...je to na ABC...ale fakt se na to nauč...ať tam zbytečně neztrácíš body...a k tomu pohovoru..já to měla úplně v pohodičce...ptali se mě co mám za zkušenosti se zvířatama.Tak jsem řekla že se od 8 let věnuju koním,vyprávěla jsem jim co se ve stáji kam chodim narodilo za hříbátka a tak a pak sem jim vyprávěla o svejch andulkách Fak úplná pohoda...jenže jinejch lidí se třeba ptaj na otázky z biologie...já měla štěstí na dobrou komisi,ale u tebe by to tak nemuselo bejt,takže se radši fakt uč ať to zvládneš Jinak minulý pondělí jsme měli praxi na cvičáku.Pán co to tam vede je náš profesor A taky učitel na kynologii má leonbergera a vodí ho na hodiny
A taky jsem ti chtěla říct...ve škole v areálu jsou kotce,kde mívaj lidi co jsou tam na intru svý pejsky a na víkend si ho berou domu...to je kdyžtak taky možnost...
Sali
Myslíš na cvičáku na výpadovce na Č. Krumlov?Na Litvínovickej ulici?
Máš pravdu,je tady krásně...krásná příroda na procházky a tak
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 13:12
- Nahlásit
Velvetka
nevím jako to tam vypadá teď,u Vráti Petrů,ale dřív tam ve Stromovce bylo slušný soukromý cvičiště....a teď prý mají kluci něco v hale na výstavišti...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 13:15
- Nahlásit
grendel
celé dopoledne a celou noc sama v kotci
je to nepříjemný,ale spousta lidí to tak má a dokonce si to pochvaluje...že jim to pak pěkně cvičí,natěšený na jakýkoli kontakt...víš,jak FiSt to pojmenovává "systém díra".....
Nějak takový věci moc nemusím.
Kotcovat po sehraných dvojicích,pokud to jen jde.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 13:18
- Nahlásit
grendel
jinak až budeš v budoucnu makat,zjistíš že je bohužel zcela nevyhnutelný,aby pes byl,pokud je trvale kotcovaný,sám nebo se svým kamarádem klidně 20 hodin denně... a nikomu to nepřijde divný,fakt ne....
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 18:38 - Změnil/a: grendel
- Nahlásit
Sali
mě se to moc nelíbí, že by tam byla sama...jsou psi, u kterých je to v pohodě, ale bígl je typicky smečkový pes, kterého samota ničí...s ovčandou by jim mohlo být líp v budoucnu už kotcová nebude, to budu snad zase v Praze a budu mít čubiny v bytě... ten kotec je prostě poslední možnost, jak bych mohla mít Mexu u sebe...a dá se to krásně propojit s mim snem-NO.
jinak ten kotec je jestli znáš na cvičáku M. Hlaváčové u stromovky..teď tam má svích 10 psů, ale bude se stěhovat...mexa tam tedy bude
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 18:43
- Nahlásit
Velvetka
průměr jsem měla 1,46.........no nevim nevim, nbeni to zrovna nejlepší a teď zrovna propadám z fyziky..dostali jsme nového učitele, který známkuje pětiminutovky buď 1 a nebo 5..je to magor...
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 11:09
- Nahlásit
Sali
Nojo...pan Petrů je náš profesor na výživu a dietetiku.Výcvik tam pořád probíhá podle mě dobře,ale když jsou nějaký soutěže...no prej nějaký ruší že se hlásí strašně málo lidí s pejskama.Jinak já tam se svým budoucím pesanem určitě chci chodit.Pan Petrů je fakt v pohodě člověk.
grendel
Já měla na konci osmičky asi 1,55 a pak jsem měla asi taky 1,46 v půlce devítky a byla jsem na příjmačkách 21. ze 109 lidí.Měla jsem za test i pohovor plnej počet.Takže s průměrem 1,46 se nemusíš bát.S tou fyzikou je to blbý,budu držet palečky ať to v pohodičce vytáhneš na něco lepšího...hele ale i kdyby to byla 3,tak to nevadí,jim jde o průměr Spíš si nenech nasekat špatný známky z takovejch těch věcí jako rodinná výchova,občanská výchova a tak...protože do toho počítaj úplně všecko.Když se na příjmačky pořádně připravíš,tak se myslim nemáš čeho bát
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 11:15
- Nahlásit
grendel
Velvetka
ale jo,znám to tam dobře....zrovna ty kotce tam co si pamatuju teda nic moc nebyly,to je přesně ten styl co srdečně nesnáším, hromadný ubytování psů na cvičáku...nutný zlo.Třeba se to za těch snad už 10 let co jsem tam nebyla změnilo...ale připomíná mi to ustájení kobyl....někam z toho mizí potřeba smečkového kontaktu psovod a jeho psi...říkám nutný zlo,no.
|
Velvetka
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 11:19
- Nahlásit
Sali
Mě se to taky nelíbí.Neřeknu že tam má pan Petrů svý psy když tam bydlí.Ale některý další členové tam maj taky psy,protože je třeba nemůžou mít doma...no ty kotce jsou tam dost malý a ty psi tam štěkaj a lítaj z jedoho konce kotce na druhej a vždycky vyskočí na stěnu...no a nějakej pán tam má dokonce tříměsíční štěně NO který je tam přes den samotný v kotci...chudák...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 12:57
- Nahlásit
Sali, Velvetka
já nechci mít maxu u nich v kotci, to jsou malé kotce tak to ne-e. mám v ČB kamaráku, která má zahradu, soukromí cvičák agility a kotce, ale jsou to spíš výběhy tam jí chci mít
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:53
- Nahlásit
grendel
tak ten agility plac už neznám....
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:57
- Nahlásit