| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:41
- Nahlásit
Mám jeden docela zajímavý dotaz.. Mám 3měsíční štěně, fenku Zlatého retrievra.. Když si hraje s ostatními psy, snaží se je "nakrývat", chtěla bych se zeptat, jestli v tom je nějaký podtext, nebo jen hra a jestli vůbec ví o co jde??
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:53
- Nahlásit
nejsem odborník, ale myslím, že to souvisí s dominancí
snaží se dostat na žebříčku o něco výš, ale předpokládám, že si to ostatní nenechají líbit a přiměřeně ji usměrní
je to běžné a rozhodně to nepatří k sexuálnímu chování
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:55
- Nahlásit
Já si to taky myslela, četla jsem to v nějaké knížce.. Zajímavé je, že na to psi moc nereagují, teda aspon ti, kteří si s ní hrají.. Přišlo mi ale divné, že už se snaží bejt dominantní ve 3tím měsíci..
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:32
- Nahlásit
už jsem pár dominantních retrievrů viděla a fakt to není sranda. Některý umějí docela dost slušně terorizovat celou rodinu. Pokud to bude narůstat, měla by ses snažit fenku usměrnit. Mezi štěňaty se to většinou samo vyřeší, ale dej pozor, aby nebyla dominantní i doma. Ale to uvidíš.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:40
- Nahlásit
Doma to snad nějak zvládnu, ale bojim se aby s tim neměla problémy u jiných psů a v tom případě vůbec nevim, jak bych tomu zabránila..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:43 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
3mesicni stene je mimino, proste si to jenom trenuje nanecisto (i jako sexualni chovani, i jako dominanci), dominance k jinym psum prichazi az v obdobi dospivani a puberty (a to jeste pouze nejprve ke stejne starym), do te doby je to jenom hra, opakuji HRA!
Neblbnete lidi tolik s tou dominanci, je to porad dokola, vemte uz jednou rozum do hrsti a nejprve si prectete neco o psim vyvoji a chovani, nez si toho psa poridite...
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 22:14
- Nahlásit
Já jsem fakt viděla několik retrievrů se takhle chovat. A myslím, že neblbnu. Toho psa, co mám teď na mysli, tak ten to zkoušel nejdřív na štěňátka, pak doma na paničku a když přišel do puberty, tak byly dny, kdy ho otáčela na záda průměrně třikrát, aby se podvolil. Zvládla to, psovi je rok a půl a doma je v pohodě, jen občas vystrčí růžky a jde hned na záda, ale vládne mu pevnou rukou. Na psy to zkouší pořád přestože už párkrát dostal do zubů. Tak tedy nevím, možná opravdu blbnu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 22:24
- Nahlásit
VE 3 MĚSÍCÍCH JDE O SEXUÁLNÍ HRU ! NE O DOMINANCI !
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 22:38
- Nahlásit
Majda
ale tady se resi 3 MESICNI STENE!!!!!!!!
|
Anetka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 22:53
- Nahlásit
Wami- Myslim, že pokud se někdo, jako já zeptá na věc u 3 měsíčního štěněte, z jakého důvodu nakrývá jiné psy, není až tak pádný důvod k tomu, abych si neměla pořizovat psa!!! Nemusim bejt chodíci encyklopedie, abych měla doma štěně! A pokud jde o, jak jsi napsala sexuální trénování, nevim, kdyby to bylo feně platné.. Jen jsem se zeptala na názor ostatních...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 07:18
- Nahlásit
wami
právě, že my čteme! Ale pak nás tu za to málem ukamenujete.
Jinak v prvním příspěvku jsem nemyslela dominanci jako problém, ale jako chování, kdy se pes snaží dostat druhého "pod sebe" v hierarchii.
Že to štěně zkouší, by mělo být normální
Anetka
moje fenka to taky jako malinká dělala, většina psů ji "shodila" a dnes se rozhodně nedá říct, že by byla dominantní
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:00
- Nahlásit
Anetka
Jednak to nebylo osobne (potrefena husa...), druhak ono to cteni ja fakt dobra vec... Neustale - cim vic se o danou vec zajimas, tim vice o ni nevis... (A chodici encyklopedie tu fakt neni vubec nikdo!)
(A promin, ale dotazy na dominanci jsou tu na dennim poradku, pricemz casto jsou uplne zcestne. Pripadne mi, jako kdyby to bylo strasne moderni tema, kazdej pes s osobnosti je hned dominantni a agresivni.)
zuzka
Ale nikdo nikoho nekamenuje, ja rvala akorat na Majdu, ktera si neustale vedla svou...
Jinak sexualni chovani trenuji vsechna stenata bez ohledu na pohlavi, kopulacni pohyby jsou proste jen dalsi pohyby vhodne k procviceni, ke koordinaci tela, ke hre. I fenky mohou v dospelosti "nakryvat", dokonce to nekdy patri k namluvam, ze nejprve fenka jakoze nakryje psa, a teprve v dalsi casti namluv nakryje pes fenu...
Jako dominantni chovani to funguje teprve druhotne, prenesene. Porad to jsou "kopulacni pohyby", i kdyz vyznam techto pohybu je jiny, pokud pes neni vzruseny a akorat si tak podrizuje jineho psa.
Ne kazde stene tuto hru vyuziva stejne, nektere vice, jine mene. Dobre je akorat pohlidat to v obdobi puberty, protoze dospivajici a dospele psy od dospivajicich to uz muzou zacit brat ne jako hru, ale jakoze to dotycny mladik mysli vazne (nemusi byt stale jeste dominantni, jen nepozna, kdy uz pro nej tahle hra konci). Pak je dobre naucit sveho psa, ze hrat si na rvacky pro trenovani sily a obratnosti jo, ale kopulacni pohyby na jinych (byt slabsich) psech zakazovat. Jen a jen z toho duvodu, ze kdyby si to vas mladik zkusil na silnejsim dospelem psovi, a ten by to (na rozdil od psiho pubertaka) jako hru nebral, mohlo by to vest k otevrenemu konfliktu.
Takze v puberte pak jde spis o predchazeni problemovym situacim. A nebojte se, pri spravne vychove ani nepoznate, ze vas pes je dominantnejsi, nez jini...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:12
- Nahlásit
Anonymní
Moje retrieverka to dělala taky, nakrývala hračky i psi venku... Zakazovala jsem jí to. Teď (je jí něco přes rok) je v pohodě, tak jednou měsíčně jí to rupne v bedně a dělá to svojí kačeně... Ale buď v pohodě, přejde jí to, hraje si, blbne.
|
jana33
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:18
- Nahlásit
U štěňat jde o normální hru, tam není na místě to zakazovat. U dospělého psa jde o dominanci (teda pokud nekryje háravku:biglol a to já osobně zatrhávám. Štěněti taky takovéhle chování bude u většiny psů procházet, jakmile se ale dostane do určitého věku, ukážou mu,že už to není na místě
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:26 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
Když jsem četla NALÉHAVÉ, tak jsem si myslela, že se někdomu ztratil pejsa, to by bylo naléhavé. Souhlasím s Wami a Jandulou,
moje fenka to dělala taky, nesměl zůstat na zemi žádný plyšák, polštář, prostě nic, nakrývala úplně všechno. Teď to občas taky udělá, ale to už musí být. Takže buď v klidu, přejde jí to.
|
Anetka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 17:40
- Nahlásit
Super, tak díky Moc jste mi pomohli Knížky sice čtu, ale z mojí, i z jiných zkušeností, jsou v některých knížjách docela voloviny a lajk se v tom moc nevyzná, takže dám radši na radu z praxe.. a to se nejedná jen o knížky "psí" ale i o jiné..
|
zbyněkwerner
|
# Zasláno: 20 Pro 2005 19:46
- Nahlásit
muže mi někdo poradit jak řešit prujem psa,kterej trvá asi tři dny.co je nejučinnější mimo toho nedavat jíst
|
Majda
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 19:53
- Nahlásit
Jít na veterinu. Jak je starý ten pes? Nesežral něco špatného?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2005 20:34
- Nahlásit
zbyněkwerner
Ak trva viac ako tri dni ==> rozhodne veterina!
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 15:40
- Nahlásit
zbyněkwerner
Veterina v každém případě,
+ doporučuji v lékárně koupit lék zvaný Smecta (jsou to pytlíčky, které se rozpustí ve vodě a dají psu vypít, používá se to i pro lidi. Je to myslím přírodní, nedráždivé.
Dodržovat pitný režim, hrozí dehydratace!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2005 16:05
- Nahlásit
zbyněkwerner
1. den mělo být živočišné uhlí, dieta
2. den dieta, voda
pokud stále průjem - veterina!
|