| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:52
- Nahlásit
Ahojky, chtěla bych se zeptat na váš názor, na vaše zkušenosti. Předevčírem jsme byli s fenkou na druhém přeočkování (má devět týdnů) a veterinář řekl, že za pět dní můžeme zkusit normálně ven, mezi pejsky. Čeká ji teď ještě nějaké poslední očkování a pak vzteklina. Doteď jsme s ní chodili do parku, kam nesmí pejsci, tímto se omlouváme všem městským strážníkům.. . Strašně se jí venku líbí, jen to čůrání a kakání ji venku zatím nejde. Ale to nemám strach, to půjde. Díky za odpověď!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:08
- Nahlásit
pokud máš nějakého dobrého známého, který má dobře vychovaného psa, který se k ostatním psům chová pěkně a víš o něm, že je zdravý, tak bych už začala pejska zvykat na psy a lidi zatím aspoň takto.... Ve věku 9 týdnů pejsa ještě stejně nezvládne žádné dlouhé prochajdy, stačí chvilku, pohrát si venku, pejsa se rychle unaví...
|
VlastaK
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:54
- Nahlásit
Podle našich zkušeností a doporučení veterináře jsem naše štěňata brali do veřejných prostranství, kde se venčí všichni psi, až po třetím přeočkování. Je pravda, že máme zahradu, takže nebyl problém s venčením. Náš vet doporučuje do třetího přeočkování štěndu styk pouze se psy, u kterých máš jistotu, že jsou zdraví a očkovaní.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:58
- Nahlásit
Tak za tohle bych veterináře i chovatele zavírala. Proboha, štěně v období od cca od 6 do 8 týdnů mě své nejdůležitější období v životě a pokud je právě tehdy naprosto izolujete napácháte nenávratné škody. Nevím jaké je to plemeno a co s ní máte v úmyslu za výcvik. Je to stejné jako kdyby jste nepustili dítě ven dokud není proti všemu proočkované. Samozřejmě nechodím mezi nemocné psy. Ale ruku na srdce, kde se nejspíš potkáte se psem s psinkou, parvovirozou nebo vzteklinou?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:13
- Nahlásit
My chodili ven hned, chtěla jsem, aby byla pesana zvyklá na ostatní pejsky.
Kamarádka se svojí první fenkou také podlehla moudrým radám a do kompletního naočkování se svou teriérkou mezi pejsky nechodila, pak už se jí škody do konce fenčina života nepodařilo odstranit. Se svou nynější fenkou chodila mezi psy hned a sama konstatovala, že rozdíl je markantní.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:22
- Nahlásit
Já teda s tím, že pesan nemá chodit ven do očkování taky NEsouhlasím!!! Když jsme si štěndo přivezli, tak sem se tady na to taky ptala a všichni byli proto, abych s ním šla ven hned a správně si na všechno přivykal. Dávala jsem prostě jen bacha na cizí pesany. Ale zase né tak šíleně přehnaně, abych ho okamžitě s šílenou hrůzou chytila, když se nějaký pes objevil na obzoru a tím mu vštípila strach z nich!!!!! Štěně si musí okolní svět očíhnout a představa, že by byl tak izolován mi příjde přímo děsivá!!! Nechápu, proč mají vetové takový názor. Jasně, že má být člověk opatrný, ale tohle...!!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:34
- Nahlásit
Je to francouzský buldoček a určitě s ní nemám v plánu jezdit na výstavy ani chodit na cvičák.. Ale jak už jsem psala, venku už jsme párkrát byli, moc se jí to líbilo a rozhodně nemůžu říct, že by před vším ustrašeně utíkala a krčila se za nás. A do styku se psem přišla jak jsme byli u toho vetoše, tak se oňufávaly s velikou labradorkou a rozhodně se nebála!!
|
VlastaK
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 10:58
- Nahlásit
Ale to jste mě špatně pochopili nebo jsem to štatně napsala. Co je špatného na názoru, že by štěně před přeočkováním mělo přijít do styku pouze se zdravými a přeočkovanými psy? Vždy jsme se snažili neriskovat zbytečně zdraví svých psů, nikdy nebyli v absolutní izolaci a nikdy neměli problém s ostaními psy. Ruku na srdce, komu z vás, kteří se tady tak zbytečně rozčilujete, umřel pes na zmíněné choroby? Možná byste pak nebyli tak striktně proti. Když mám celkem velkou zahradu a možnost toho, že známí přijdou se svými pesany k nám, tak byste mě snad za to nemuseli zavírat, ne? Navíc jsme si brali pejsu skoro tříměsíčního, takže po dvou dnech očkování, pak pár dnů jen na zahradě a pak normálně ven.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 11:08
- Nahlásit
VlastaK
Já jsem to ale takhle psala... Pokud člověk venčí mrně venku a né na zahradě, tak by si měl dávat pozor na cizí pesany. Zbytečně nenechat štěně, aby se s nima muchlovala. Ale když mají známí hafany o kterých vím, že jsou zdraví, tak ho normálně nechám se muchlovat.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:05
- Nahlásit
Niko
Myslím, že jsme v podtatě zajedno
Spíš jsem reagovala na Anonymní z 9:58
Myslím, že každý z nás se snaží dělat pro pejsany to nejlepší podle svého vědomí a svědomí
A jak už tady bylo mnohokrát napsáno, mně zase připadá trochu zvrhlé přirovnávat děti a psy.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:48
- Nahlásit
VlastaK
ano ano ano ------ souhlasím
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:03
- Nahlásit
Já mám ted druheho psa a nedovedu si predstavit,že bych čekala na plnou vakcinaci.Štěnátku je 10 týdnů,je to malé spol.plemeno a chvilka na vyčurání mu už rozhodně nestačí,už s ním dělám trochu větší okruhy a nezdá se mi potom moc unavený.Včera jsme byli na očkování,tak jsem procházku dnes ráno trochu zkrátila a lítal pak doma ještě hodinu,než zalehl ke spánku.Dělala jsem to takto i s prvním psem a v pohodě.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:06
- Nahlásit
Zany
tak to máš o týden starší štěndo..
je fakt, že jakmile jsme byli venku, ikdyž na chvilku, tak pak spala jak zabitá. Dokáže spát teď od půl jedenácté večer do půl šesté, než vstávám.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:50
- Nahlásit
Asi nejseš z Prahy ,viď ? Sháním štěnátko - kamaráda,ale nikdo se mi neozval.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:57
- Nahlásit
Zany
Bohužel, jsem z Brna..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:05
- Nahlásit
Souhlasím se vším co tu bylo napsáno. A to přirovnání dítě a pes taky není nevhodné, vždytˇjsou to všechno mimina.Socializace štěňat probíhá do 12 týdnů. Je důležitý styk s ostatními zdravými psi a lidmi, jinak nastávají problémy.
|
VlastaK
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 13:49
- Nahlásit
Občas mám pocit, že se tady diskuze zvrhává úplně jinam, než byl původní úmysl. Někdo se na něco zeptá a pár lidí mu v dobré víře odpoví. Ale pak se přidají ti,kteří mají zaručeně správný názor a ostatní by za jejich odlišný názor zavírali. Každý (nebo alespoň většina) z nás má rozum v hlavě a dokáže si vybrat tu radu, která je pro jeho pejsu vhodná. A ti méně zkušení se raději asi poptají u chovatele či veterináře. A hlavně, nic se nemá přehánět, ani psa izolovat, ale ani si myslet, že když štěndo v 6 až 8 týdnech neseznámím s cizími psy, tak že zněj bude trotl. Našeho prvního kavalíra jsme dostali v 6 měsících, protože jeho původní majitelé se o něj nestarali, venčili ho jen na balkóně apod. Takže vůbec netuším, jak proběhla jeho socializace v ranném věku. U nás si zvykl za den, byl to absolutní miláček a nikdy neměl problémy s ostatními lidmi, ani psy. Takže stejně jako lidi, děti, mimina i pesani jsou v něčem stejní a v něčem individuality, proto si každý s rozumem vybere tu radu, která je jeho psovi nejbližší.
Vadí mi ti přispěvatelé, kteří rady ostatních velice nekompromisně odsuzují, někdy i vulgárně.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 19:46
- Nahlásit
berte pejska všude a často a stále kdy to jen jde !
Jistě je to normální jedinec s vlastní přirozenou imunitou a BUDE PAK SOCIALIZOVANÝ ! TO JE U PSA DŮLEŽITÉ NA CELÝ ŽIVOT.......Měla jsem štěňátka i za mnoho tísíc korun /pokud to vezmeme přes peníze...brr to nemám ráda/ a stejně jsem je tahala všude i mezi psy.....Raději nic, než nesocializovaného věčného problémistu...
Mína
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2005 00:14
- Nahlásit
já s fenkou začala chodit ven mezi psy asi týden po tom, co jsem si jí přivezla...chodila bych dřív, ale ona ne...nechtěla chodit vůbec, hrozně se bála..ale jsem ráda, že jsem jí pustila mezi psy dřív než mi poradil vet, protože jinak by se bála i psů, stačí mi, že se dost bojí lidí a nezvyklích věcí
|