Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěňátko a granule
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:49
- Nahlásit

Ahojky, mám doma devítitýdenní fenečku, doteď baštila jak granulky, tak masové konzervy (které jsem jí vždycky promíchala s granulkami), baštila jak suché tak navlhčené. Před pár dny jsme fence uvařila kuřecí masko, smíchala s granulkami a mohl se po něm utlouct. Včera mi přišlo, že se na konzervu s granulemi moc netváří a do papání jsem ji musela vyloženě nutit. Neudělala jsem chybu, když jsem jí uvařila maso, bude mi teď žrát granule? Dají se granulky něčím ochutit, aby štěněti víc chutnaly? Děkuji za odpověď!

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:18
- Nahlásit

granulky se dají ochutit vším možným, ale záleží na psu, co mu bude nejvíc chutnat, to musí vypozorovat jeho majitel....Doporučuje se např. kuřecím vývarem (samozřejmě z kuřete nikoli z kostky...) přelít granule, nebo do granulí přidat kousíčky toho masa, pokud je pes nevybírá a zbaští všechno dohromady......
Někdo také přidává lžičku vepřového sádla (ale to bych asi u tak malého štěnda nedělala)
Jelikož by pes měl mít stravu co nejpestřejší, tak to zkus občas prostřídat. Já to dělám tak, že třeba 4 dny v týdnu mají psi granule (různé dny v týdnu, ne za sebou) a 3 dny uvařím - např. to kuře s rýží, s těstovinami, nebo hovězí, játra, do toho zeleninu, doplňkové vitamíny apod..... Psi mi žerou všechno - samozřejmě, že vařené baští s větší chutí než granule a zpočátku jsem je také přelívala tím vývarem, ale teď už to ani nepotřebují a klidně zbaští granule i suché.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 09:42
- Nahlásit

Naše hafana má ráda granule zakáplé pupalkovým nebo olivovým olejem, někdy jí je posypu sýrem, někdy přihodím kousek syrového masa, někdy zeleninu nebo ovoce, strouhaný tvaroh, ale vše dělám jen za předpokladu, že zblajzne všechno. Jakmile začala stávkovat a jedla jen ta ochucovadla, nastal tvrdý režim a granule jsem neochucovala.
Dneska jí granule tak 50% dní bez ochucení a 50% ochucené, podle toho, co zrovna vařím

Libka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:48
- Nahlásit

Taky mám stejný problém, mám štěně 3 měsíce a granule zalité vodou jedla do neděle s neuvěřitelnou chutí. V neděli dostala granule zalité vývarem a s kuřecím masem. Včera ráno už ke granulím bez kuřete jen čuchla, odpoledne snědla asi 3/4 a večer teda všechno. Před tím mi mlátila vždycky ještě do misky když to snědla. No a dneska se to opakuje

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 12:57
- Nahlásit

Libka
no klasika, zkouší, jestli nedostane to "lepší".

Já bych zase začla dávat jen max. zalité vodou, možná pár dní bude stávkovat, ale když jedla předtím, bude jíst zase

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:03
- Nahlásit

Libka
to je přesně náš případ. Je ale fakt, že ty navlhčené už jí moc nejedou a jedou jí spíš suché. Nevím, ale jestli to tak malé štěndo může...9 týnů.

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:04
- Nahlásit

Libka
a co máš za rasu?

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:10
- Nahlásit

Syska
naše feňula taky máčené nechtěla, takže jsem začala dávat suché a vše bylo v pohodě, jen je potřeba, aby měla dostatek vody k dispozici a po krmení jí držet v relativním klídku.

Libka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:21
- Nahlásit

Syska
Mám boxera, ty suchý by měly být v pohodě, mě na veterině řekli, že máčet nemusím, ale když jsem jí to dala suchý, tak mi přišlo, že si s nima spíš hraje než aby je jedla, tak zatim máčim

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:30
- Nahlásit

Libka
Jo tak to je taky docela problém! Vžycky, když papká, zdlábne toho trošku a pak si s granulkama hraje, vyahazuje a ožužlává...ale to je asi u všech štěňat stejné, ne?

Libka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:36
- Nahlásit

Syska
Taky si myslim že to bude u všech stejný, já jen tim, že jsem s těma máčenýma problém neměla, tak jsem to nějak neřešila.........A co máš ty za rasu?

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:49
- Nahlásit

Libka
Francouzskýho buldočka...držtička spláclá moje milovaná

Libka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 13:59
- Nahlásit

Syska
A máš někde foto? Fenka nebo pejsek? To musí být stejnej miláček jako ta moje................

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:10
- Nahlásit

Libka
Je to fenka, foto aktuální zatím bohužel nemám, nemám je ještě stáhlé na počítači... Ale mám když jí bylo zhruba pět týdnů, taky roztomilé...napiš email a já Ti je pošlu!

Libka
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:15
- Nahlásit

Syska
libuse.nohavicova@seznam.cz

Syska
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2005 14:19
- Nahlásit

Libka
Ok, za chvíli to pošlu...a ty máš někde nějaké fotečky? Nebo taky pošleš na mejlíka?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání