| Autor |
Zpráva |
joli
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:01
- Nahlásit
Jak unavit puberťáka ? Je mu skoro 8 měs., štěně velkého plemene a tak nemůžeme chodit na moc dlouhé procházky. Chodili jsme 2x denně na asi 30 - 45 min., teď jsme přidali a chodíme 3x denně. Ale je to pořád asi málo , má šíleně energie !!! Co dělat, aby se unavil, ale si nezatížil klouby ?
|
ami
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:06
- Nahlásit
J8 dala svému hafíkovy do bazénku pro děti (bez vody)spoustu balonků a nějaké hračky a pamlsky a vydržel tam opravdu dlouho
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:08
- Nahlásit
Zkus ho utahat psychicky - cviky spíš na "přemýšlení" než na fyzičku.
|
cherry
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 14:41
- Nahlásit
Chtěla bych se zeptat Ketrin. Mám LR 13 měsíců, váha 38 kg. V pátek totiž jsme byli venku, zkoušeli jsme stopy. Při odskákání ze stopy se mi ztratil mobil (večer jsme ho našli při zvonění). No ale šla jsem zpět po louce dost naštvaná, pes navolno, už byla tma, takže mi pes utekl za jedním LR (ten má 3 roky tak byl v klidu) a sápal se po něm, no úplně mimo. Těch řečí co jsem si vyslechla (že neposlouchá, je tlustý atd.). Ale hlavně se chci zeptat, jestli ho to trochu přejde, protože jak vidí psa tak si chce hrozně hrát a lítat. A taky jestli je ten můj tlustý. Mám ho s PP, je mohutný, ale tlustý se mi nezdá. (otec Vitality of Tankaram). Ten jeho je taky s PP, ale úplně jiný, proti mému chrt.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:03
- Nahlásit
cherry
Sorry, to jsou trochu srandovní dotazy....
Jak mám vědět, jestli je tlustý, když jsem ho neviděla-podle váhy nelze soudit. Můj pes má ve 20 měsících 38,5 kg a je spíš téměř hubený, je to takový "atlet". Ve 13 měs. měl asi 36-37 a rozhodně ještě nebyl "hotový"-to není ani teď. Labrador se dodělává tak do tří let. Má být mohutný, ale ne tlustý. Někteří lidi si to pletou a pokud pes nemá silnou kostru a pevnou substanci, snaží se to na výstavy nahnat sádlem, ale to se samozřejmě pozná a psovi to nesvědčí. Víš co, zkusím dát do mé galerie "Další labrouši" pár jeho fotek ve 13-14 měsících v postoji a můžeš si to porovnat.
A že si v tonhle věku chce hrát se psy a utíká za nimi se dá pokládat celkem za normální, ovšem je jasné že ne každý majitel je z toho nadšený a tak to chce s tím něco dělat. Samo ho to určitě nepřejde.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 15:06
- Nahlásit
Ty fotky tam dám zítra - teď mám práci. Stačí?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 20:41
- Nahlásit
joli
Ted jsi me pobavila...
Mam stene, v 10 mesicich 38 kg, takze taky zadny drobecek.
Chodime 3x denne, 2x na hodku, a jednou tak na 2-3. Ne jen tak vybehat, ale stopicky, kousacky, tancovani + klasicke vylitani se psama (takze teoreticky unava jak psychicka, tak fyzicka).
Pes je neustale neutahatelny, unaveny je po 30 km prochazce v zaprahu, ale to vyspi za par hodin.
Cekala jsem lepsi rady, jak utahat psa... Ale koukam, ze mam hrube smulu, holt jsem si nemela porizovat vytrvalce!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 20:46
- Nahlásit
wami
Ale joli chcela poradit, ako ho utahat, ked chce
aby se unavil, ale si nezatížil klouby ? No neviem, ci kusacky a pod setria klby a tiez prechadzka v zaprahu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 20:56
- Nahlásit
pigie
No, pokud vsechno delas s rozumem, tak je to v pohode. Tahat Lumpa teprve ucim, takze maka par kilaku a zbytek se jen prochazi.
Kazdopadne stopicka a hodne prvku z tance se psem je na klouby urcite v poho!
Ale Joli me proste pobavila svym dotazem, nedivim se, ze jeji pes neni utahany... - me proste dve pulhodinove prochazky prijdou na utahani malo. I kdyz je pravda, ze se tu a tam v tydnu stane, ze nestiham, a taky je Lump venku jen chvilu, ma jen tzv. curpauzy, ale druhy den je s nim absolutne k nevydrzeni...
Uprimne - co se kloubu tyka, pes by nemel delat neprirozene veci, pro ktere se sam nerozhodne, aby si neublizil (extremne vysoke skoky, zebriky, a pod.) - pokud je ale zivy a skace ve hre nebo v lese, tak to nasvaleni ma vetsi vyznam, nez prehnany strach o klouby. Nemluve o tom, ze i kdyby dysplazku mel, tak nasvaleni udrzi nohy dlouho v lepsim stavu.
Nic se nema prehanet, ale steneti bych pohyb rozhodne nijak NEOMEZOVALA (kdyz clovek nemuze jinak, nu coz, spouste psu to proste staci)...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 21:29
- Nahlásit
wami
Ani ja by som pohyb neobmedzovala, suhlas.
Inak joli ja radim plavanie. Vet mi k tomu povedal, ze plavat moze, pokym sa neutopi a zatazenie na klby skoro ziadne
|
wami
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 23:15
- Nahlásit
pigie
jo jo, plavani je taky super, akorat ted v zime tu je jiste nebezpeci prochladnuti (ja nechavam psy koupat pokud je tak +10 stupnu, pak uz mi venku blbe schnou. Pokud jdou dovnitr, tak se muzou koupat temer kdykoliv... )
|
cherry
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:11
- Nahlásit
Ketrin
Už se těším na ty fotky. Jinak chodíme na cvičák, kde přivolání trénujeme. Psi necháme trochu vylítat, ale ten můj nedá pokoj, rád někoho provokuje, aby se honili. Ale pracujeme na tom.
Základní cviky mu jdou dobře.
Procházka 30 min to je určitě je málo. Brzy se teď stmívá, takže hned jak dojdu z práce musíme ven aspoň na 90 min. Na louku, aby se mohl vylítat. Po cestě taky zkoušíme základní poslušnost.
|
cherry
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:20
- Nahlásit
Na fotky už jsem mrkla, bezva. Teď budu porovnávat. Díky
|
cherry
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:21
- Nahlásit
Na fotky už jsem mrkla, bezva. Teď budu porovnávat. Díky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 08:32
- Nahlásit
cherry
Víš, řečma laiků jak je LR tlustý, bych se moc nezabývala. Je fakt že někteří jsou, ale lidi to často říkají i o psovi, který je prostě mohutný a osvalený. Labrador zkrátka není chrt ani setr.
Vyšlechtili ho tak, aby vydržel namáhavou práci v ledové vodě a v obtížných pobřežních terénech. Jeho vzhled není samoúčelný. I v naší současnosti a v našich klimatických podmínkách např.na listopadových a prosincových kachních honech už většinou ve vodě pracují jen labradoři. Ohaři se klepou zimou na břehu.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 18:38
- Nahlásit
Ketrin
Prosim, hod sem fotku jednoho spravne nasvaleneho labrouse! Ja to nemyslim nejak ve zlem, ale taky mam radsi, kdyz se psovi alespon pri pohybu rysuji zebra (na plemeni nezalezi), tak treba par labrousu v duchu nespravedlive osocuju...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 18:59
- Nahlásit
Když s ním jdu na delší procházku / hoďku a víc/ tak mi během ní pořád sedá nebo lehá.... Tak si myslím, že je to moc a mám strach o ty klouby...... teď je v tom blbém věku.Šíleně narostl, má v kohoutku 74 cm !!! Vet taky říkal, že raději moc nezatěžovat. Víc procházek a kratších! Jenže nemůžu jít 6x denně na 0,5 hod. procházku.....musím dělat i jiné věci...
A když si hraje s jiným psem /má tady na okolí hodně kámošů /, tak nezná míru, je schopný běhat do mrtva ! Už nemůže a pořád blbne!
Takže to taky omezujeme kvůli těm "podělaným" kloubům
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:02
- Nahlásit
joli
pokud máš strach o jeho klouby (a třeba máš pocit že je nemá úplně v pořádku), tak mu je nech nafotit, ať víš na čem si a můžeš se podle toho zařídit
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:27
- Nahlásit
joli
na delsi prochazce se taky muze nudit...
ja mela radost, kdyz se mi podarilo najit pro stenisko partaka, kterej by mel alespon stejnou vydrz jako on...
Ale nenapsala jsi, o jake plemeno vlastne jde, jinak clovek premysli o vlkodavovi a jinak o brazilske file...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:35
- Nahlásit
wami
šarplaninec, toto je 2měs. stará fotka. Co máš ty za pejsana ?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:51
- Nahlásit
joli
Tak ja mam neco lehciho, i kdyz je to taky takovy maly mastodontik...
krizenec ctvrtvlk x csv
(fotka v 9 mesicich)
|
joli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:58
- Nahlásit
wami
moc pěkný a moc povedené foto
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 21:48
- Nahlásit
joli
Dik
- a ted neco k tematu...
Osobne si myslim, ze sarplaninec sam o sobe nebude patrit mezi uplne nejakcnejsi plemena (ale nemam s nimi zkusenosti).
Dovolila bych steneti tolik pohybu, kolik sam uzna za vhodne, ale sezeni muze byt i z nudy, chce to se psikovi nejak venovat, vymyslet mu zabavu, neco ho ucit, nechat ho, at si zamstna taky mozek.
Jinak ja nejsem pro nejake omezovani pohybu, ale taky by clovek nemel stene nutit nad jeho miru. Nicmene v osmi mesicich uz s pejsanem zijete nejakou dobu, mela bys uz poznat, kdy se citi unaveny a kdy se jenom nudi...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 07:07
- Nahlásit
wami
Sem to neumím
Koukni do galerie Labradoři Sali Bresta a Rambo, např.na fotku Postoj - to je moje chov.fena, focené je to nedávno, v jejích 5 letech. Ta už je dodělaná. Žebra se jí rýsují.
V druhé mé galerii Další labrouši je asi 2x Rambo v postoji, ale ve věku 13-15 měs., ten ještě není dodělaný.
Myslím, že některé jedince neosočuješ nespravedlivě, fakt je jich hodně tlustých. LR k tomu prostě má sklon a nemůže se krmit ad libitum - je schopný zkonzumovat neuvěřitelné množství potravy. A bohužel to nejsou jen bezpapíráci, ale často i psi chovatelů, kteří jen jezdí po výstavách, ale nepracují s nimi.
|