| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:30
- Nahlásit
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neporadí, kdy se očkuje štěně proti vzteklině...včera jsme byli na druhém přeočkování s devititýdením hafíkem, na poslední máme přijít za tři týdny a pak vzteklina. Ikdyž se příště s vetošem domluvíme, přesto bych to ráda věděla už teď.. Je to myslím v šesti měsících?
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:48
- Nahlásit
Není... Ve třech měsících (při třetím očkování) se očkuje vzteklina. A konec. Teda pokudl si ještě nedáš leptospiru, tak se pa kpřeočkováváí po 3 týdnech
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:48
- Nahlásit
Od tří měsíců věku štěněte. Dříve se očkovalo až v těch šesti, co vím, ale dneska jsem slyšela doporučení spíš 3-6 měsíců. Já osobně očkuju v prvním vhodném termínu po ukončeném třetím měsíci.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:49
- Nahlásit
Ahoj, já mám doma taky štěně a na posledním přeočkování byla cca v 13týdnech, což by tak sedělo i u tebe a pak mi veterinářka řekla, že už chybí jen vzteklina a ta se očkuje od 3 týdnů po posledním přeočkování, takže v nejdřív v 16. týdnu. Snad to takhle stačí. No a pak se chodí jednou za rok stejně jako na psinku.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:52
- Nahlásit
Joker
TAk úplně bych nesouhlasila. My třeba vzteklinu neočkujeme zásadně s jiným očkováním. Očkujeme v 6 týdnech puppy (DP), za 3 týdny DHPPI+L a totéž za další 3 týdny. Ony jsou ty očkovací kalendáře různé A za další cca měsíc tu vzteklinu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:57
- Nahlásit
No však přesně takhle jsem to myslela. Vzteklina jde jako poslední cca 3-4 týdny po posl. štěněcím očkování, tj. DHPPI+L. Ale tys to napsala lépe
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:04
- Nahlásit
Anonymní
No já to taky nepsala jako reakci na tebe ale na Joker
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:10
- Nahlásit
My očkovali vzteklinu až v cca 6 měsících, vet říkal, že od 3 měsíců to jde, ale pokud nikam nespěcháme, nejedem ven, nejdem na výstavu, že je lepší pozděj, kvůli případné reakci na vakcínu apod.
Po roce bylo očkování sloučeno a nyní očkujeme xkombinaci a vzteklinu dohromady.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:16
- Nahlásit
Já právě nechtěla čekat až tak dlouho, protože chodíme hodně mezi psy a na cvičák by taky nemohla
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 12:06
- Nahlásit
já měla pesana taky oočkovaného proti vzteklině po 3. měsíci jeho života.....taky proto, že jsme v rámci socializace chodili mezi pesany hned od začátku....Já myslím, že pokud je štěndo zdravé, tak by reakce na očkování i v těch 3 měsících neměla být žádná.... Ona zanedbaná socializace je mnohem horší, než "riziko" vedlejších účinků z vakcíny...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 12:48
- Nahlásit
Evik
my jsme chodili mezi pesany také, to neznamená, že když byla očkovaná v půl roce, že by se psů stranila
|
sara03
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 12:49
- Nahlásit
Ahojky.
Eviku,máš 100% pravdu.Socialiace je mnohem důležitější.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:03
- Nahlásit
u nás to bylo stejně jako u fromeli,
vetka nám vzteklinu nabídla, ale současně doporučila očkovat až v půl roce, což nám nijak nebránilo chodit mezi psy,
pokud vím tak v ČR se případ vztekliny neobjevil už dlouho,
navíc malé štěně stejně nepustím do kontaktu s divně vyhlížejícím psem (např. toulavým a pod.)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:09
- Nahlásit
fromeli, zuzka
no jasně....dneska už není riziko vztekliny takové, jako bývalo dřív,ale jistota je jistota....Je ovšem zajímavé, jak má každý vet jiný názor na věc....nám zas vet říkal, že čím dřív tím líp.....no a pak si vyberte
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:26
- Nahlásit
Evik
já myslím, že hodně záleží na prostředí
když máš psa doma (ne na zahradě, kde přes plot "komunikuje" s klemjdoucími psy i lidmi), na menším městě (kde není tak velká kumulace psů, ale ještě ne volně se pohybující divoká zvířata), máš dost přehled s kým se štěně potká...
jinak je pravda co vet, to názor, mně naše vetka vyhovuje, většinou se ptám: a mají to vaši psi? (např. očkování proti borelioze, psincovému kašli...)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:30
- Nahlásit
zuzka
no já mám psy na zahradě, v domkové oblasti na okraji města, kde je psů hodně, jsme taky blízko pole a lesa, kde žije divoká zvěř, takže tam se to očkování vyplatí co nejdřív....Jinak souhlasím, že kdo má psa v bytě a stále pod dozorem, že klidně může počkat i do toho půl roka..
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:39
- Nahlásit
Kvoli Hugovej oslabenej imunite bol ockovany v 5 mesiacoch. Mal byt ockovany 3 tyzdne po poslednej stenacej vakcinacii, co sa aj stalo, pretoze mal tie ockovania uplne rozposuvane
|
aktivka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 16:51
- Nahlásit
Kdy nejdříve očkovat vzteklinu?potřebuji štěně dostat do Anglie..jen že, sem nesmí pes mladší 3 měs a 21 dní po očk.vztekliny a "nemužu" ho nechávat dlouho u feny a na 1 -3 týdny mu hledat hlídání, abych si pro něho přijela do ČR ( poraďte děkuji
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 18:52
- Nahlásit
aktivka
Vzteklina se může očkovat od 3 měsíců, proto tam taky nesmí mladší štěně, bylo by ještě nenaočkovaný.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 19:28
- Nahlásit
Vzteklina od 3měsíců, pokud se třeba dvouměsíční štěně převáží v rámci EU je třeba komplet očkování KROMĚ vztekliny, ALE potřebujete vet. potvrzení, že se v okolí nevyskytla vzteklina za já nevím kolik let v okruhu nevím kolik km, že štěně nebylo v kontaktu s jinými psy než matkou a sourozenci. Existuje na to snad i nějaký formulář, veterinář by měl vědět. Také je potřeba čip a pas.
Vím to, protože ségra si takhle vezla 2měsíční štěně z Německa.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 19:31
- Nahlásit
Případně je vhodné se informovat na Státní veterinární správě.
Odtud jsme taky měli tyhle informace, cca před rokem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 19:40
- Nahlásit
ssshhhhh
Anglie je jinej případ, tam ještě nedávno chtěli titr na vzteklinu a nedostalo se tam štěně mladší 9 měsiců. Očkování na vzteklinu tam mít musí.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 20:07
- Nahlásit
ssshhhhh
pokud se třeba dvouměsíční štěně převáží v rámci EU je třeba komplet očkování KROMĚ vztekliny, ALE potřebujete vet. potvrzení, že se v okolí nevyskytla vzteklina
Nene, Anglie ma jiny pravidla, tam bez vztekliny mladsi stene nevyvezes.
aktivka
S tim ti asi nikdo neporadi, vet ti nenaockuje vzteklinu driv, nez ve 3 mesicich tady. A pak 21 dni, nez muze stene do Anglie vycestovat, tak to proste je. + k tomu ty dalsi pravidla, cip, petpass, odcerveni 1-5 dni pred prevozem, viz https://www.gov.uk/take-pet-abroad
|
aktivka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 22:16
- Nahlásit
Nu, někde jsem četla, že vzteklina se muže očkovat už 11 týden....což by dobu zase o " něco zkrátilo ".Nebo jak by se tvářili na to, že štěně má 3 měs a 10 dnu a vzteklinu má naočkovanou -21dní zpátky / a vše ostatní v pořádku / ?
řešil by to někdo?
|
aktivka
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 22:24
- Nahlásit
http://www.svscr.cz/index.php?art=5318
tak nevím jak to mám pobrat.....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 22:25
- Nahlásit
aktivka
Nu, někde jsem četla, že vzteklina se muže očkovat už 11 týden..
Nu, to je dost znacna prasarna vuci steneti. Nechapu, proc by stene nemohlo byt u chovatele tri tydny v klidu navic, nebo proc na to tak strasne spechas??? A ono to tam neni moc jednoduchy, kdyz bys neco osulila tady, v CR, tak z overenych info jsou pak vetove v GB dost neprijemni.
Jinak nahoda je blbec, kamaradce jen zkontrolovali petpas u psa, nic vic nezkoumali, ale hrabat se v tom zacit muzou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 22:34
- Nahlásit
aktivka
Co na tom nechapes? dyk je to jasny, presne popsany.
Pes, kočka a fretka musí být očkováni proti vzteklině, a to OD 3 měsíců stáří.
Jestli ti nekdo na vzteklinu naockuje psa mladsiho, je to cune a ne vet, neb porusi i predpis svs.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2013 22:56
- Nahlásit
aktivka
Angláni si to dost hlídaj, když to ošulíš, klidně se ti může stát, že ti psa nepustí do země a co budeš dělat pak?
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2013 14:30
- Nahlásit
Fifi
aaah tak to ju.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2013 14:32
- Nahlásit
Teda štěně mladší dvou měsíců bych na vzteklinu neočkovala ani kdyby šlo o cokoliv. To by taky nemuselo přežít.
|