Anonymní
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:15
- Nahlásit
dobrý den, teď jsem se tu na těchto stránkách konečně zorientovala, tak ještě jednou. Pořídili jsme si štěňátko - velkého knírače. Nyní má 2 měsíce. Pravděpodobně se chová jako každé štěně, pořád si chce hrát a trhá oblečení, které máme na sobě a jen trošku vlaje, kouše. Vzhledem k tomu, že je to sice štěňátko, ale poněkud psa většího vzrůstu, tak to celkem bolí, když kouše. Můžete mi dát nějaké rady, co se týče štěňátek, nebo odkaz na nějakou dobrou knížku. Také ho chci začít cvičit, vím, že musím začít od malinka, můžete mi dát zase nějaké doporučení? Knírači jsou chytří psi, vychovatelní, takže bych to měla při troše dobré vůle zvládnout. Matka od něj je velmi dobře vycvičená.
|
Danuš
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:46
- Nahlásit
Hlavně ho nenechávej zbytečně řádit a oblečení. Dobrý je mít u sebe pořád něco o co se může tahat - kus hadru,.. Jakmile po tobě skočí, řekni mu fuj, odstrč ho, ale hnedka mu strč pod nos to, o co se tahat může. Hodně si s ním hraj, tahej, házej balonek, klacek. Hodně ho uč, aby přišel na zavolání. Vždycky mu něco podstrč - dobrotu - piškot, kousek sýra, granuli. A hnedka ho zase pusť řádit.
Jinak to kousání bude ještě další 4 měsíce bolet - až vymění zuby bude to lepší, ale za chvíli by měl pochopit, že se chceš tahat o hračky, nikoliv o ruce nebo oblečení a sám si začne nosit hračky.
|