Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Dobrman místo krysaříka?!!!
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:24
- Nahlásit

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat někoho, kdo má zkušenosti s chovem pražského krysaříka, jestli je normální, že štěně tohoto plemene staré 13 týdnů má už 1,5kg. Mám obavy, že jsem si místo prcka koupila dobrmana. Je bez papírů, ale znaky krysaříka má. Nepřipadá mi, že by došlo ke křížení s pinčem. Koupila jsem si i knížku, ale tam jsem se dočetla pouze, kolik má mít fenka v dospělosti. Vzhledově ale jako krysařík vypadá (tvar hlavy, tělíčka apod.) Předem děkuji za odpovědi.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:32
- Nahlásit

A opět jsme u problému s nepapírovým psem. Marné lidem říkat že jedině PP je záruka toho co jim z roztomilého štěňátka vyroste... Co se dotazu týče, 1,5 kg je vážně dost veliké štěně, když v dospělosti má vážit cca 2 kila. Nejspíš to opravdu bude s něčím křížené - bohužel. Jakou má kohoutkovou výšku?

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:37
- Nahlásit

a zalezi snad na tom kolik vazi??

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:38
- Nahlásit

Bráno láskou k psovi ne. Bráno podle standartu plemene velice.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:41
- Nahlásit

ale pokud je bez PP tak na tom opravdu nezalezi

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:46
- Nahlásit

Víš, pokud si někdo kupuje krysaříka s tím, že chce krysaříka, tak mu záleží na tom, aby jako krysařík vypadal...a ty PP mu to přece jen zaručují. Pokud je mu v podstatě jedno co z toho vyroste, tak pak ano, ať si koupí bezpapíráka s překvapením...

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:47
- Nahlásit

no dobrman vám ze štěnda nevyroste. Je i docela dobře možné, že je to skutečně krysařík, ale např. po neuchovněných rodičích, kteří neslnili podmínky chovnosti, např. pro velikost větší než je povolená standardem plemene.
Viděla jste rodiče štěnda nebo aspoň matku?
Prostě pro příště, pokud chcete mít záruku, že máte psa daného plemene, kupujte psa s PP, chtějte vidět rodiče, jejich PP a vůbec - pořádně vyzpovídejte chovatele...

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:50
- Nahlásit

Já jsem takhle kdysi dostala "kokršpaněla". A když jsme v půlroce štěnda udeřili na darovatele co je to za zvláštního kokra tak se přiznal že maminka je napůl kokršpanělka a tatínek neví, ale asi prý ten "malej bílej pejsek od sousedů"

Byl celý svůj život moc fajn a bez problémů, ale kokra by v něm vážně nikdo neviděl

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:52
- Nahlásit

to je na bezpapiracich to nejhezci.Jako kindervejce (s prekvapenim)

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:59
- Nahlásit

Jojo, ale někdy to překvapení nemusí být příjemné.
Můj dnešní pes je striktně papírový, chtěla jsem mít záruku co z něj vyroste. Navíc je pejsa vážně "kus" a bylo by škoda jí připravit o výstavní úspěchy když je tak povedená. A to by u bezpapíráka bohužel nešlo i kdyby vypadal jako interšampión plemene .

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:08
- Nahlásit

No je pravdou, že je to moje zlatíčko, tak i kdyby byla v dospělosti 10ti kilová, tak ji nevyměním ani neprodám. Když ji bylo 11 týdnů, potkala jsem paní, co měla papírovou fenku a ta byla trochu větší a trochu silnější. Tak jsem obavy neměla, ale teď mi doslova začala růst před očima, tak se začínám obávat. Rodiče jsem bohužel neviděla. Já vím, že papíry jsou záruka, ale taky se za ně platí. A já ji na výstavy nechtěla, jen jako mazlíka. Kolik má tedy štěně ve věku 3 měsíců vážit, když v dospělosti má mít těch 2,2kg? Díky

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:09
- Nahlásit

jo jo tise zavidim ze to bylo bez prekvapeni

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:16
- Nahlásit

Záleží na stavbě kostry a spoustě dalších věcí, ale asi tak něco málo přes kilo.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:18
- Nahlásit

A pes bývá větší/mohutnější než fena obecně...

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:27
- Nahlásit

No pravdou je, že není moc velká, spíš má silnou stavbu. Škoda, že tu nejde přidat fotka, mám ji vyfocenou v 9-10ti týdnech, tam by možná šlo poznat, jestli mám doma krysařici nebo ne. Ale stejně nejdůležitější je, že je zdravá a má se čile k světu. A když jsem si přečetla o povaze těchto malých psíčků, tak jí odpovídá na 100% Aspoň v něčem jde o krysaříka

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:32
- Nahlásit

Ono je to fakt jedno, budeš jí mít přece ráda tak jako tak. Jde jen o to, že jestli je třeba bezpapírová a bude vypadat opravdu hodně dobře v exteriéru, jednou tě třeba může mrzet že nemáš šanci jí předvést někde na výstavě nebo její vlastnosti předávat dál v chovu. Já jsem napřed taky přemýšlela o pejse bez PP kvůli penězům, ale nakonec jsem moc a moc ráda, že z toho sešlo. Koupila jsem ze známé ChS pejsa je exteriérově dost dobrá a vlastně jen díky těm PP může dostat všechny příležitosti, které bude chtít.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:35
- Nahlásit

jen aby si nekdo po ni kupoval stenata

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:41
- Nahlásit

Nehodlám na ní množit, jestli myslíš tohle. Ale jestli bude tak pěkná jako je dnes, tak se o tohle vážně nebojím.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:43
- Nahlásit

a co mas vubec za rasu??....teda pokud to neni tajemstvi

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:44
- Nahlásit

Pokud jde o chov, tak jestli jednou bude mít štěňátka, tak v inzerátu uvedu velikost a váhu obou rodičů. Nechápu, proč když někdo prodává štěňata bez PP to tají. Tak si ji koupí zájemci, kteří s tím budou seznámeni a nebude nikdo zpětně naštvaný, že jsou větší než mají být, ne? Jo a mě nemrzí, že nemá papíry i kdyby byla sebevíc krásná, tak já bych s ní stejně po výstavách nechodila. Proto jsem nechtěla papírovou, přišlo by mi to zbytečné a někdo jiný by toho určitě využil lépe. Mám taky pocit, že majitelé, od kterých štěně pochází to snad i požadují, ne? A to není nic pro mě. Já ji chtěla jen jako mazlíka do rodiny

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:50
- Nahlásit

Pravda pravda. Já jí původně chtěla taky jen jako mazlíka, vždycky jsme měli doma "jen" křížence. Dnes ale fakt přiznávám, že mě těší když slyším ostatní majitele ChS že jí chválí. Asi by mě mrzelo že i přes tu chválu nemá šanci se ukázat na soutěži.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:56
- Nahlásit

muzu se zeptat co mas za rasu??

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:58
- Nahlásit

kólii

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:00
- Nahlásit

Tak hlavně, ať je zdravá a daří se jí vyhrávat Já mám doma ještě pudlíka, resp. pudlici, ale to už je stará dáma. Je taky bez papírů, ale tentokrát čistokrevná Kolik vlastně váží ta tvá fenkanebo pejsek? Nějak jsem to z tvých zpráv nevyčetla. A jak je stará/ý?

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:02
- Nahlásit

jé já myslela, že máš taky krysaříka. Jo tak kólie jsou krásní psi, na těch je co vystavovat. Ten můj krysoněk je spíš roztomilý, než krásný

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:04
- Nahlásit

Díky za přání, to zdraví beru hned, ta vítězství (pokud budou přicházet) sice s radostí, ale jaksi druhotně. To že je pejsina povedená i podle standartu není moje zásluha, i když nemůžu říct, že by mě to netěšilo. Mojí čubí je necelý rok a váží 18,5 kila, tak akorát.
Krysaříky mají shodou okolností sousedi

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:06
- Nahlásit

teda piseme tady 3 anonymove a me se to zacina motat

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:09
- Nahlásit

Zrovna na to myslím taky já sem nepíšu, spíš vždycky jen pročítám, takže ani zaregistrovaná nejsem, přišlo mi to zbytečný ale teď to ho lituju.

Osobně jsem taková psí máma, mám ráda všechny psy bez rozdílu, i ti krysaříci jsou roztomilí drobci, hotoví ďáblíci a žádní strašpytlové.

shiba
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:09
- Nahlásit

Anonymní
Já vím, že papíry jsou záruka, ale taky se za ně platí.
Ale dát tisíce za kříženečka, to je trochu luxus, ne?

Je taky bez papírů, ale tentokrát čistokrevná
Nedá mi to, abych do toho nerýpla To, že pes vypadá jako představitel určitého plemene, rozhodně neznamená, že je čistokrevný - to dokládá jedině PP (při pochybnostech doplněný genetickým vyšetřením)

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:13
- Nahlásit

Pořád to říkám, pokud chce člověk "jen" psa, tak ať si pořídí cokoliv. Ale pokud chce nějaké plemeno, pak bych rozhodně byla pro PP - ne proto, že by to co se ze psa nakonec vyklube neměl třeba rád, ale proto abych nekupoval "zajíce v pytli" (kokršpaněla co má tátu malýho bílýho pejska :smirk

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:15
- Nahlásit

PETRA[b][/b]
Možná je to křízenec, ale spíš měla křížence předky, protože podle fotek jako krysařík vypadá. Takže si myslím, že třeba její babička pinč,ale rodiče nee. A zas tolik nestála
A co se týče druhé poznámky, tak znám od pudlice rodiče a prarodiče, máme je totiž v rodině, resp. prarodiče měli, takže čistokrevná je. Ale není papírová

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:19
- Nahlásit

Teď už je to stejně jedno, ne? Z domu jí přece dávat pryč nebudeš i kdyby vůbec nevypadala jako krysařík ale třeba jako kólie
To spíš poučení pro příště, nebo jako rada lidem co se zeptají až budou chtít kupovat psa.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:21
- Nahlásit

Anonymní
pokud ti pes strasne rychle roste pred ocima, odstehuj se okamzite z okoli Temelina ...

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:24
- Nahlásit

PETRA
to bych tam musela bydlet,abych se odtamtud stěhovala. A i tak bych neměla strach
Jinak to víš, že to je jedno, já se jen chtěla zeptat resp. dozvědět, kolik bude přibližně v dospělosti vážit. Ale že se nechám takhle napálit. Dobře mi tak Tak za 15 let si koupím s Papíry

evina
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:38
- Nahlásit

Takto si před lety pořizovala moje kamarádka s rodiči pejska.Marně jsem jim říkala ať si pořídí s PP,že jinak nevědí co jim pořádně vyroste.Stále dokola omílali,že nechtějí na výstavy ani cvičit a tak jim to stačí.Nakonec si pořídili fenku "novofudlanďáka".Nejdříve to vypadalo,že bude mít tak hrozný podkus,že ani nebude schopná samostatně přijímat potravu(podle slov veta)Prognóza se naštěstí tak tragicky neprojevila.Nicméně když byli čubině asi 3 roky zkolabovala při procházce-vrozená vada srce.Teď už mají druhého pejska s PP.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:42
- Nahlásit

PETRA:
ja mam doma krizence netopira s veverkou a jsem s nim spokojenejsi nez mnoho znamych, kteri maji psa s PP. a to me nic ta moje potvurka nestala, protoze v utulku byli fakt radi, ze si ji nekdo vezme. je fakt, ze bych si poridil bud psa s PP nebo kdyz nechci vystavy a podobne, tak z utulku.

FROG
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:46
- Nahlásit

Jirikovo
Přesně tak.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:48
- Nahlásit

Petro, nezoufej, možná že není křížená, ale třeba bude jen trochu přerostlá

monika
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:51
- Nahlásit

tak takové krysaříka si koupila švagrová. v kohoutku měří skoro 40 cm a váží 9 kilo.skáče jak guma a je celý nějaký poblázněný.je černý s pálením a vypadá jak malý dobrman.taky bez PP.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:54
- Nahlásit

tak to uz je Nemecky pinc

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 10:58
- Nahlásit

PETRA
9 KILOOO!!!!!! Nestraš. Já myslela tak 3-4 ale 9? Kolik vážila ve 3 měsících, taky 1,5kg? No tak teď už se asi začnu bát Néééééé.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:00
- Nahlásit

PETRA:
Rozbehnuty devitikilovy pes dokaze udelat z bytu kulnicku na drivi driv, nez se otocis .... ) je fakt, ze asi napacha vic skody nez dvoukilovy krysarik ...

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:01
- Nahlásit

Kámoška má v garsonce vlkodavku. Přežít se to dá.

Endy
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:02
- Nahlásit

Tak zrovna krysaříka bez PP bych se bála koupit.A kdyby to měl být OPRAVDU krysařík,nebude stát málo.Vždyť štěňata bezpapírových pinčů se prodávají za dva tisíce,tak když čtu,že to chce někdo za krysaříka,je mi jasné,že to krysařík není.V chovu se začala hlídat luxace pately,dost krysaříků na ní trpí a podle toho se vybírají rodiče.U bezpapíráků to nikdo nesleduje.
Tvoje fenka bude poněkud větší,ale hlavně Ti přeju,aby byla zdravá.Hodně majitelů bezpapírových krysaříků musí na oparaci s nožičkama a to tě potom pejsek vyjde dráž,než kdyby měl PP.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:16
- Nahlásit

PETRA
Pro nás laiky, co je to luxace pately? Zatím je zdravá, tak jí to snad vydrží.

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:48
- Nahlásit

už jsem si to našla, děkuju za upozornění. Snad se jí to vyhne. Všem děkuji za rady a příspěvky a loučím se. Ahoj

Evik
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 12:10
- Nahlásit

tady je vysvětlení, co je luxace pately = vyklouvení čéšky...
http://sweb.cz/pudlinfo/czech/clanky/luxacepately.html

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání