| Autor |
Zpráva |
Míša N.
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 18:50
- Nahlásit
Zdarek, nejednou jsem tady psala o me milé fenecce, která se mi venčí doma atd. Vzdávám to, už jsme i odstranili koberec aby ji to tolik nelákalo, zamezila ji prístup kdyz nejsme doma do pokoje, ve kterém ráda konala potrtebu, aleč bez uspechu. V klidu ji delá nekde jinde . Tak jsem opet koupila vencici pliny a curáme na ně!!!! Končím . nevim si rady, tu moji toi asi nikdy !!!! Neprejde!!!!!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 19:01
- Nahlásit
já měla se svým psem to samý čůral mi doma do 9 měsíců,přišli jsme z venku a on se běžel vyčůrat na hadr do koupelny ,už jsem se smířila s tím že bude nečistotný ale že si ho necháme ,pak jsme jeli na 14 dní pod stan a tam pochopil že se musí čůrat i venku ,od té doby jako když utlo, byl to ten nejčistotnější pes už nikdy nic neudělal
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:39
- Nahlásit
Počkej, jak tě jednou mile překvapí.
|
Endy
|
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:49
- Nahlásit
Můžeš to tak mít už napořád.Kamarádka si naučila jorkšírku na noviny a potom s ní mohla courat půl dne venku a přesto se nevyvenčila.Po příchodu domů letěla na noviny a udělala louži jak trám.Vydrželo jí to do stáří.
Můžeš zkusit poslední možnost.Fenku nech doma zavřenou v malém prostoru(přepravka,výstavní klec).Před tím jí nech dostatečně vyběhat venku a při udělání potřeby projevuj přehnaně svojí radost.Doma jí běhat pouze po vyvenčení,nedovol,aby se jí venčení doma povedlo.Když se nebude chtít venčit venku a bude si to držet na doma,zavři jí.Možná se ti to bude zdát kruté,ale je to otázka pár týdnů a pejsek to většinou rychle pochopí.Zdravý pejsek si do pelíšku nenadělá a naučí se to držet ven.Musíš mít ale možnost jí venčit pravidelně po pár hodinách.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 23:40
- Nahlásit
Alebo ako Anonymní vyriesil situaciu, skus aj ty. Hor sa pod stan
|
VlastaK
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 16:32
- Nahlásit
My máme doma 3 měsíční štěně. Od začátku jsme s ním chodili každé dvě hodiny, někdy i vícekrát, a já dokonce i vnoci. Tato metoda se mi osvědčila u všech pejsanů, které jsme kdy měli. Ale chce to trpělivost a donutit všechny členy rodiny, aby vám s tím pomohli
|
moll
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 17:08
- Nahlásit
naše lajkoknírka čurala od malinka pouze doma v bytě. až asi po půl roce pochopila, že má k dispozici i zahradu a tak přestala čurat v bytě a začala čurat jen na zahradě. teď má už 3 roky a můžete s ní chodit po venku jak chcete dlouho (naposledy 9-hodinový výlet, celou dobu v zeleném) - ona čeká, až bude doma na zahradě. už jsme se naučili tento stav respektovat a tak hned po příchodu domů musíme nejkratší cestou na zahradu, kde může konečně spáchat obrovskou louži. zkoušeli jsme setrvat chvíli na předzahrádce, ale to není ono, musíme za barák. a to má doma 4 kamarády, kteří jí od jejího příchodu k nám v 6 týdnech dávají příklad slušného a normálního psího chování. moll
|
Míša N.
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 17:30
- Nahlásit
no jo, ale my se vencime bezproblemove i venku.jen kdyz nejsme doma tak je nadilka. kdyz doma jsme tak je to v pohode. Kdyz je nekde na hlidáni, tak se taky venci jen venku...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 18:45
- Nahlásit
Míša N.
My jsme s tímhle měli problémy taky docela dlouho... A časem to samo odeznělo... Chce to nešidit procházky venku a fakt poctivě venčit... Klidně i častěji ne normálně a hlavně pořádně pře tím, než někam odcházíte
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 21:10
- Nahlásit
Míša N.
A nemstí se tak za to, že je sama?
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:00
- Nahlásit
Anonymní
už jsem se smířila s tím že bude nečistotný
Já bych se pejska zastala - on byl velmi čistotný, dělal to přesně tak, jak ho to naučili
My s šibinkama naštěstí tyto potíže nemáme, velmi záhy se samy snaží dostat ven, aby se vyvenčily
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:39
- Nahlásit
Míša N.
Taky mám pocit, že se trochu mstí za to, že je sama doma. My jsme měli ovčandu, která nás doháněla k šílenství tím, že když jsme ji nechali samotnou doma, tedy na zahradě, tak sice pečlivě hlídala, ale jakmile jsme se vrátili domů, tak nás slušně přivítala a pak během pár vteřin zdrhla. Žádný plot pro ní nebyl překážkou.
|
Misa N.
|
# Zasláno: 5 Lis 2005 00:26
- Nahlásit
Taky si myslim, že se mstí za to,že je sama doma.A co mam delat? mam moznost dalsi fenku cicavy k ni poridit 5 let starou.uz jsem to tady nekde s nekzm probirala. nic mi v tom nebrani, snad jen too, ze jak budeme mit tak za rok ci dva mimi, tak nevim jak budu zvladat dva psy a mimi...
|
sarula
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2005 16:31
- Nahlásit
Ahojky, tak to já svůj boj snad už konečně vyhrála,sice se asi nebude líbit leckomu jak, ale naučil se to.Byl to stále ten samý problém,jen jsme vytáhly paty z baráku, už to tam bylo a jedno na jak dlouho.Můj partner nekompromisně ho v tom máchal a pak se musel jít vykoupat, což ho také zrovna nebavilo,zamezily jsme mu přístup kam nejčastěji čůral a bingo po roce se naučil dělat potřebu pouze venku a dokáže si říct i v noci,když má nějakou tu krizi(běhavka).Už jsem to vzdávala a smiřovala se s tím že můj pes do smrti bude čůrat doma.TRPĚLIVOST!!!!!!!!!!!
|
VlastaK
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:53
- Nahlásit
Misa N.
Za rok či dva už bude z nynějšího štěňátka dospělý pejsek, takže hravě zvládneš dvě fenky a miminko . Náše štěndo kavalírka zase miluje hrátky na zahradě, kde je i v tomto počasí ochoten, na rozdíl od nás zimomřivců, lítat hodiny. Ten si pro změnu usmyslel, že nebude reagovat na přivolání, protože by to eventuálně mohlo znamenat, že půjde domů. Někdy to jde, ale někdy je to honička
Držím palce, ať se fenka brzy naučí vydržet do vašeho příchodu a nedělá vám naschvály.
|