Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Poplatky
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:02
- Nahlásit

Zdravím, chtěl jsem se zeptat v jakém věku je nutné přihlásit psa na Měst.ůřad ohledně poplatku? Máme ho v paneláku, za našeho dědulu jsme platili 2x ročně ale už si nepamatuju jak to je u štěněte, někde jsem četl že až od 1roku věku, nebo je to v každém městě jinak?

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:06
- Nahlásit

Anonymní
V Praze se pes přihlašuje hned, ale platí se až od 6 měsíců.

Jarča
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:13
- Nahlásit

Přihlašuje se ve 3 měsíci a platí též ve 3 měsíci.
.

evina
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:22
- Nahlásit

WW:určitě?Já myslela nahlásit do 6.měsíců.Teprve se tam totiž chystám...je mu5.měs.

Majda
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2005 20:42
- Nahlásit

Rozhodně se přihlašuje hned a platí se od tří měsíců. Jen výše poplatku je v každé obci jiná, podle toho co schválilo tamní obecní zastupitelstvo.

Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 22:09
- Nahlásit

http://www.praha-mesto.cz/(0ye531n53nydyz550tkoky55)/aplikace/vyhlasky /detail.asp?id=602
"Poplatek ze psů je místní poplatek, který na svém území zavádí obec obecně závaznou vyhláškou. Poplatek má charakter daně. Předmětem poplatku ze držení psa, který je starší než tři měsíce."

Od 6 měsíců je v Praze povinné trvalé označení psa čipem či tetováním. Podrobné informace k přihlášení do evidence (Praha) jsou na
http://www.praha-mesto.cz/(0ye531n53nydyz550tkoky55)/default.aspx?id=6 5232&ido=5674&sh=1858121304

Anonymní
# Zasláno: 1 Lis 2005 22:19
- Nahlásit

Musí se platit za lovecky upotřebitelnéh psa? Někde jsem četla, že ne.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 09:18
- Nahlásit

Anonymní
Ne. Já za ně aspoň neplatím, i když nejsou využíváni v myslivosti v praxi, ale jen mají spoustu zkoušek.

Eny
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 10:04
- Nahlásit

Anonymní
Ketrin
No je to podle toho kde bydlíte, někde se za psa se zkouškou platit nemusí, jinde ano. Přečti si vyhlášku daného města, tam to je určitě napsané

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 15:02
- Nahlásit

před dvěma lety to totiž změnili, dříve se pes přihlašoval až půl roce, teď je to ve třech měsících.

Loni jsem přihlašovala naši fenku v půl roce a velice milá úřednice mě upozornila na změnu, a že mi to napíše až později, abychom to nemuseli doplácet
Jsmem z malého města a máme domek, takže doplatek by byl minimální, ale i tak to potěší
(jo a dávají k tomu kilo granulí zdarma )

evina
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:06
- Nahlásit

Teď jsem si tu jejich registrační kartu vytiskla.Chtěla bych to tam poslat poštou(v Praze).Nemáte někdo zkušenost?Složenku mi pak pošlou?

Mel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:54
- Nahlásit

evina
To jsi špatně pochopila. Psa musíš přihlásit a zaplatit poplatek na úřadu svojí městské části, ekonomický odbor - poplatky.
Ta karta, kterou sis vytiskla (předpokládám, že je to ta z webu magistrátu hl. m. Prahy) slouží k zapsání do evidence magistrátu. Prostě a jednoduše řečeno - magistrát a městské části nejsou propojeny. Platí se na příslušné části a tam se i eviduje a pak se ještě jednou eviduje za celou Prahu.

evina
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:08
- Nahlásit

Mel:aha,tak díky

Mel
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:09
- Nahlásit

evina
To víš, je to tu takovej kocourkov - proč to dělat jednoduše, když to jde složitě

fromeli
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 06:42
- Nahlásit

evina
Já bydlím na Praze 4 a fenku jsem registrovala po telefonu a poštou mi přišla registrace s variabilním symbolem, složenky se na P4 neposílaj, každý si to musí hlídat sám.
¨
Teď jsme čipovali a na magistrát jsem kartu posílala poštou na P4 jsem hlásila číslo čipu telefonem, abych dostala slevu.

Takže to zkus nejdřív telefonem se svojí městskou částí

Anonymní
# Zasláno: 3 Lis 2005 08:58
- Nahlásit

co všechno potřebujeme k registraci psa? Nevadí, když nahlásíme adresu(trvalý pobyt) a pejsek bude bydlet jinde? Zjišťuje se to nějak? Jde o to, že máme podnájem, kde jsme "načerno" a nemůžeme tam tudíž nahlásit pejska. Díky moc za odpovědi. P.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání