| Autor |
Zpráva |
Shadow
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:09
- Nahlásit
ahoj
Když jste si přivezli prcka určitě jste s ním byli ňáký čas doma, ale co pak když už jste museli do práce nebo do školy?? Musí se co 2 hoďky venčit... Jak dlouho jste ho nechávali samotnýho a od kdy?? Předem díky za odpovědi
|
Aida
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 16:29
- Nahlásit
Shadow
Já jsem byla s Aidou týden doma, bylo to před začátkem semestru, a během něj jsem ji postupně učila, že když odejdu, tak zase přijdu. Postupně jsem prodlužovala dobu, kdy jsem byla pryč. Je pravda, že nebyla úplně sama, byla s druhou fenou, ale s tou jsem to dělala úplně stejně a ta sama byla. Docela rychle si zvykly.
S těma dvěma hodinama... štěnisko nemusí být venku pravidelně každý dvě hodiny, ale ideální je jít s ním tehdy, když je největší "šance", že se mu chce - tzn. po probuzení a po najezení. Tak se taky nejpřirozeněji naučí, že se venčí venku.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2005 17:10
- Nahlásit
Já měla dovču 2 týdny. Manžel měl možnost v poledne zaskočit domů.
Během dvou týdnů fenka pochopila, že doma je to fuj a louže se dělají venku, ale je jasné, že to nevydržela celý den, takže zůstávala jen v místnostech, kde je dlažba a prostě první příchozí podlahu vytřel.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 09:15
- Nahlásit
Shadow
Já byla doma celou dovolenou. 3 týdny. Potom pomalu zvykat, 5 minut, 15 minut, půl hoďky. Pak hodinu a pak už kolik bylo třeba. Bohužel do práce se musí...
Manžel se mohl stavit domů a vyvenčit ho, ale tak po 3-4 hodinách. No loužičky byly...
Teď máme 4,5 měsíce. Vydrží 4-5 hodin, manžel se stavuje domů. Louže jen sporadicky, někdy to ale nejde. Hned jak přijdu domů, jdu venčit, krmit a hurá na dlouhou procházku.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 09:49
- Nahlásit
Terri
Přesně tak to mám já...a stejně starý štěně
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2005 22:24
- Nahlásit
Ja pol roka, ale neber si z toho priklad. Podotykam, ze chcene!
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:42
- Nahlásit
díky díky teď jsem se sem dlouho nedostala mám toho strašně moc ve škole....
|
Lenka2
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:37
- Nahlásit
Shadow
Můžu doporučit klec.Já si ji pořídila a je to supr.Moje fenka si na ní asi za týden zvykla.Chce to pomalu zvykat a po tom týdnu jsem mohla na hodinku či dvě odejít z domu.Dnes jí je pět měsíců a vydrží v kleci i 5 hodin.Nikdy se do klece nepočůrala,tak si myslím,že i na tu čistotnost to není špatný.Není to samo na celodenní pobyt,jak to bylo v té kauze v TV.Jinak super!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:51
- Nahlásit
Lenka2: A co máš za štěndo? Jak velkou máš tu klec a na kolik tě vyšla? Zvykala jsi ji už od mala?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:53
- Nahlásit
myslíte, že by štěně rozkousalo ohrádku ze dřeva? Ze by se prokousalo ven?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:59
- Nahlásit
Anonymní
záleží kolik by na to mělo času... a jak moc je to štěně "akční"
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:02
- Nahlásit
Ketrin
Podle mě je každé štěndo akční ne? A nebo je lepsí udělat ohrádku z pletiva enbo kára (takové ta betonová armatura(nebo jak se to jmenuje). Přemýšlím nad tím, z čeho je nejlepší udělat tu ohrádku... Kupovat se mi ji nechce, jsou strašně drahé (2000-3000)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:10
- Nahlásit
No, jestli se ti chce mít v bytě armovací rohož... ta sice vyjde levně, ale zas to musí někdo svařit a mělo by se to aspoň něčím natřít a to zas bude štěně ohlodávat ten nátěr. Ty kupované štěněčí ohrádky jsou tuším komaxitované.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:13
- Nahlásit
armovací rohož?
A můžeš mi třeba poradit, z čeho je to tedy nejlepší. Díky. Fakt si už nevím rady.
|
Lenka2
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:15
- Nahlásit
Anonymní
Mám boxera.Klec mám asi 107x72.Sehnala jsem ji na internetu za necelé 2500kč.Ale myslím,že náklady se mi už vrátily.U prvního štěnete jsem ji neměla a náš byt byl zralý na rekonstrukci.Zatím nemám zničené nic!Spí v ní od první noci.První týden byly nářky a pak konec a chodí tam sama,když chce mít klid.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:21
- Nahlásit
Lenka2
dáš mi prosím tě link na ty stránky s klecemi. Nebyl to baron?
|
Vcelka
Člen |
- Nahlásit
My jsme si prcka přivezli v pátek tak sme s nim byli doma jen o víkendu a v pondělí a úterý jsem si vzala půl dne dovolený, takže byl doma sám necelých pět hodin a od středy už devět hodin. Ze začátku byli loužičky a nakakáno, učili sme ho na noviny, někdy šel na ně někdy ne. Časem se ta čistotnost zlepšovala a trochu začal i demolovat byt a protože pak už začínalo léto, tak sme ho začínali když sme byli v práci nechávat venku. Teď sme koupili prolejzací dvířka, takže bude moct v zimě chodit ven a zároveň do vnitř ne teda přímo do bytu, ale do dílny která je součástí baráku. Jinak když jsme doma tak je kde chce být on, takže většinou s námi doma.
|
Ketrin
Člen |
- Nahlásit
Armovací rohož je to co píšeš (betonová armatura)
1 ks rozměrů 2x3 m stojí mezi 200,- - 300,-Kč
jsou tam oka 15x15 cm nebo 10x10
šlo by to rozřezat na třeba 1-metrové pruhy a z nich svařit ohrádku
(dělám ve stavební firmě)
ale já jsem své štěně o samotě moc nenechávala a už vůbec ne v ohrádce, chodilo se mnou ze začátku dost do práce a druhý a další pes už měl výhodu psí společnosti.
Kdybych tohle řešila, asi bych pro začátek vyčlenila jednu místnost - holobyt
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:28
- Nahlásit
jenže máme garsonku. )
Chtěla jsem mít tu ohrádku jako její pelíšek a taky, aby nedemolovala byt. Nábytek totiž není náš.
A jak si to řešila v práci, když ti nadělala loužičky? Já jsem v kanceláři a občas někde lítám a přítel si ji na důl asi těžko vezme.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:29
- Nahlásit
Ketrin
A musí se to teda natírat? JInak by to zkorodovalo?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:48
- Nahlásit
Anonymní
Já jsem taky v kanclu. Naštěstí jsem manželka majitele a tak si tu mohu dělat co chci neee, to byl blbý vtip. Jednou se mi stalo, že jsem jen na chvilku někam odběhla a nechala tu samotného asi 3 měs.pejska. A on vytahal z koše a rozcupoval použité vložky ještě že jsem se vrátila dřív než kolega. No a loužičky... ty se prostě utřou, no... je tu lino a zedníci nadělají větší binec.
Ty arm.rohože jsou bez nátěru dost hnusný.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 11:23
- Nahlásit
a ještě když si ho přivezete tak si ho necháváte ty první dny doma tedy kdo máte zahradu i dům) a pak časem ho pomalinku přesouváte ven nebere to jako trest?? My máme dům i zahradu a budem moct chodit kam chce venku bude mít kotec vevnitř taky nějakou dečku pelíšek....Díky
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Lis 2005 12:08
- Nahlásit
Shadow
Nám se taky moc osvědčila ta ohrádka pro štěňata. Má v ní svůj pelíšek a misku s vodou. Nemusím mít strach, že si něco udělá nebo zlikviduje byt, když je samo. Zvyklo si na ni za den. Jsou mu 3 měsíce a snažíme se ho nechávat samotného co nejméně. holt se celá rodina musí uskrovnit a přizpůsobit. děti ze školy nejdřív domů, obstarat štěndo, a pak teprv zábava
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 12:47
- Nahlásit
Anonymní
Však štěndo je ta nejlepší zábava, ne?
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 13:07
- Nahlásit
no tak tu ohrádku asi obstarám podle toho co řikáte to může být dobrý dík za radu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 13:33
- Nahlásit
A jaké máte rozměry ohrádky pro to štěndo?Já budu mít boloňáka uvažuji o 100/70/80 (délka/šířka/výška). Ruční výroba ze dřeva....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2005 13:37
- Nahlásit
A ještě dotaz. Myslíte, že by štěně mohlo prokousat laťku 32mmX14mm? Tipuji že ne, ale je to můj první pes, tak nevím, co čekat....
|
VlastaK
|
# Zasláno: 8 Lis 2005 11:27
- Nahlásit
Verca
Máme kavalíra, rozměry 90/90/80. Ale je drátěná. Do dřeva bych nešla, to naše zvíře všechno kouše, už začal i s nábytkem. Máme ji v kuchyni pod stolem, takže má jakoby i střechu a zároveň nemůže vyskočit, ani se o to snažit.
|
Mufík
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2013 21:54
- Nahlásit
No my máme výhodu, že máme zahradu. Takže po tom, co jsme si přivezli štěndo domů, jsme se s ním na víkend nastěhovali do psí boudy, aby si zvykl, že není u mámy a dalších 10 dní jsme měli dovču. Problémy se samotným štěnětem ani nebyly, začaly až když byl starší - začal třeba ohlodávat fasádu domu.
|