Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Jméno psa v PP
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:12
- Nahlásit

Ahojky. Jak je to s tím jménem psa v PP? Můžu navrhnout, jak chci, aby se štěndo jmenovalo nebo už má jméno "předem dané"? A já mu můžu maximálně říkat jinak než má v PP? Díky

Joker
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:22
- Nahlásit

Říkat mu můžeš jak chceš. Klidně úplně odlišně.
A pokud máš štěně vybrané před zadáním jmen, tak pokud je rozumn chovatel, tak Ti ho i pojmenuje jak chceš (samozřejmě od daného písmenka)
My jsme měli smůlu, neb na nás zbyla aš poslední slečna, takže jsem si nemohli vybrat a tak nám bylo jméno přiděleno

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:24 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Aha, takže to štěndo má akorát určený první písmeno jména? Ta naše by měla být asi na R, ale přítel (i já )chce,aby se jmenovala Phoebe.

Joker
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:28
- Nahlásit

ÁÁ, někdo kouká na čarodějky
No jestli je od R, tak si ji opravdu budete muset přejmenovat. Já měla 2 možnosti: Sally a nebo Storm. Naštěstí na mě zbyla Storm. A druhá pejsa se jmenuje Assis. Ale oboum jsme jména nechali

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:32
- Nahlásit

no přítel jednou viděl plakát z Čarodějek a na tom bylo napsané Phoebe a úplně se do toho jména zbláznil. Když mi řekl, že chce, aby se tak jmenovala jeho dcera(dejme tomu, že bude i moje ), tak jsem radši navrhla, že se tak bude jmenovat pes. Ale stejně hodně lidí říká pejskovi úplně jinak, než má napsáno v PP. ???

ati
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:50
- Nahlásit

To co se líbí chovateli ,nemusí se líbit i majiteli Svému psovi můžeš říkat jak chceš jen na oficialních akcích musíš použít jméno z PP

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:54
- Nahlásit

Když jsme byli za chovatelkou, tak říkala, že bude mít dva jména pro fenečky a my si vybereme fenečku i jedno z těch jmen. Prostě jí jedno přiřadíme. Tak jsem tomu rozumněla já. A přítel mi tvrdí, že říkala, že řekneme jméno jaké chceme a to napíše do PP.... A tak se pořád hádáme.
Nejsou pro to nějaká pravidla?

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 07:56
- Nahlásit

Já sem si štěně brala už se jménem ale chovatelka mi řekla že si ho mužu pojmenovat jak chci, ale já sem jí nechala to jméno nechala protože se mi líbilo. Takže je jedno jak se pejsek bude jmenovat.

*sara*.
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:01
- Nahlásit

My máme fenku a říkáme jí jak má v papírech, docela se nám to jméno líbilo. Další pes má v papírech Eno a říkáme mu Bak. Prostě jsme chtěli psa se jménem Bak.

cherry
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:05
- Nahlásit

Nám chovatelka řekla, že se má jmenovat na "CH", a že to můžeme vymyslet. Takže jsme dali Chauni - ale v papírech má Cherry, protože to vet spletl a vyměnil jména s jiným štěnětem. Ale mi mu říkáme Chauni (Šauny). Takže v PP musí být jméno začínající na urč. písmeno, ale říkat mu můžete jak chcete.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:06
- Nahlásit

Verca
"...hodně lidí říká pejskovi úplně jinak než má napsáno v PP..."
Jasně... zkus na psa volat třeba "Heatherbourne Moondancer"

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:11
- Nahlásit

Ketrin

JInak díky za objasnění.

Eny
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:25
- Nahlásit

No já znám pesa a ten je křestním Baskerwill Buddha, to by se taky pěkně volalo no a to si to dávala ta dotyčná sama, prostě je to domácky Vilda je jedno jak mu budete říkat, hlavně aby se to dobře volalo a bylo to jednoduchý, nejlepší jsou jedno nebo dvouhlásková jména, což Phoebe splňuje (jen tak na okraj, kdybych měla fenu od P taky bych použila tohle jméno, a ne kvůli čarodějkám ) prostě mám slabost pro jmény co končí na "i"

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:32
- Nahlásit

nevim mě se Phoebe docela blbě vyslovuje. Ale je hezké. J8 mám fenku kteá se jmenuje Pupa(jméno už měla) a má dřávější fenky byla Hoky.

Eny
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:35
- Nahlásit

Pupy
jenže to to nemůžeš vyslovovat "Phoebe" ale tak jak se to čte tedy "Fíbí"

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:38
- Nahlásit

Eny
Aha no to mi nějak nedošlo. Sem to pitomec.
No ale ted si předtsavte že sem byla jednou ve městě a tam takový obrovitánský pes a oni mu říkali "Ňufíčku" a druhému malému pejskovi říkali "Azore" no docela dobrá kombinace

Garfield
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:45
- Nahlásit

Tak v tomhle je to u bezpapíráků naprosto jednoduchý.
Dovláčeli jsme domů štěndo a pozorovali jeho přirozený projev (zvídavost, hravost, jak se tváří, jak na co reaguje) a už jsme vymýšleli jméno. Já prosazovala Tweetee, ale došlo mi, že u dospěláka NO by to znělo trochu divně, kamarádi trvali na Bart Simpson, ale zazněl i Alcatraz a vyhrál to Garfield nazývaný ve štěněčím věku Gafíííí, v dospělém Gaf alias Geri.

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:47
- Nahlásit

Já jsem tak jednou po ránu šla hafanem (na hlídání) ven. Byl to X labradora a jmenoval se Max. Připletl se k nám malý krysařík a Max začal vrčet. Řekla jsem Maxi nesmíš a majitel krysaříka zavolal: Maxi k noze!.

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:56
- Nahlásit

Verca
taky dobrý. Když sem chodila na cvičák tak tam byli 3 psi stejného jméno(Turbo) a když zavolal jeden, tak se otáčeli všichni psy. Ale naštěstí se to moc nepletlo, ale jen ps čuměli kdo to na ně jen volá

*sara*.
# Zasláno: 27 Říj 2005 08:59
- Nahlásit

U nás na vesnici je jeden pes a tomu říkají Psík.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:06
- Nahlásit

Garfield
náš pes je papírově Bárt, protože ale Bart Simpson je oblíbenec mýho bráchy, kterej měl takhle pojmenovanou napřed krysu, pak papouška a teď dva roky i svýho psa, tak sme tomu našemu museli dát jiný jméno a řikáme mu Viky.

VlastaK
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:41
- Nahlásit

[b][/b] Verca

Náš pejsek má v PP jméno Kay of Happy Haliba. Taky dobrý, co? Říkat mu Keji nebo Kí nebo Hepíku se nám fakt nechtělo, tak je to Majki (vtipná složenina od naší dcery My-Key). Naši předchozí psi měli od svých chovatelů docela hezký jména, tak jsme jim je nechali, ale tohle nás nějak nenadchlo. Takže jí pojmenujte, jak budete chtít. Hlavně aby byla zdravá a dělal vám jen samou radost.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 09:43
- Nahlásit

tak naše papírová westice je Charlota z Aklic, ale jelikož má předkus takže na ofic.akce jsme nechodili, ale civilně by byla stejně Kelly, takže je to naše malá Kellynka co chcete Beverly Hills :biglol no a náš rotvajler bez papírů se jmenuje Píďa, ještě tak uvažuju že si pořídím jorkšíra a tomu dám jméno Rambo

VlastaK
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:09
- Nahlásit

Kalliope

Píďa je moc hezký jméno. Naši kamarádi maj taky rotvika a říkaj mu Eda. Já jsem pro našeho kavalíra taky prosazovala nějaké vtipné jméno, ale neprošlo to přes děti

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:48
- Nahlásit

VlastaK

Píďa je prostě Píďa, nechtěli jsme žádný profláklý jméno jako třeba Cézar apod. tak je to Píďáneček, když mě naštve stačí zaměnit jedno písmenko

Anonymní
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:49
- Nahlásit

naši chovatelé nám dali vybrat, takže máme ve vrhu pejsky (brášky): Ben, Beny. Benjamin
my tedy máme Belu a už jí to zůstalo

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 10:50
- Nahlásit

Eny
Baskerwill Buddha
Jo Míša má taky dobré nápady!

monika
# Zasláno: 27 Říj 2005 14:15
- Nahlásit

já měla kdysi NO a ten měl v papírech Cak.To fakt nešlo.Tak jsem mu říkala Dag.Teď mám dogu Doru a kokra Anetu.Legrační bylo, když k nám přijeli známí s dětma a psem (americký kokr)a ten se jmenoval Tom.Když zavolali na dceru Aneto! přiběhla naše fena a když já zavolala na syna Tome!, přiletěl jejich pes.

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 14:25
- Nahlásit

Verca
No, my sme se včera potkaly s "Ejmi" (nevim, jak se psalo jméno tý fenky) , tak to bylo taky docela veselý, když panička volala na svou Eimy, tak moje nevěděla, co má dělat

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 14:28 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

No, my mame papieroveho Huga, ale ked je dobry, inak ako Bubáčik mu nepoviem. Ked je zly je Hugo

monika
# Zasláno: 27 Říj 2005 14:40
- Nahlásit

tchýně má dva srnčí pince a ti se jmenují Rex a Bax.hrozně se jí líbil komisař Rex.

haha
# Zasláno: 27 Říj 2005 14:47
- Nahlásit

náš Dag se původně u cigánů jmenoval Míša jenomže zaprvé už jednoho Míšu mám zadruhé mě to přišlo pitomý na tak velkýho psa ,tak jsme ho přejmenovali, myslím že při celkový změně lidí ,prostředí a všeho mu to bylo asi jedno

evina
# Zasláno: 27 Říj 2005 14:54
- Nahlásit

Jelikož jsem měla pesana zamluveného dost dopředu,tak mi sama chovatelka navrhla abych si rozmyslela jméno na "M".Byla jsem dost ráda protože mám ráda jména která mi jdou takzvaně od pusy a obsahují r.Takže se jmenuje "MARTY".

Zany
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 15:07
- Nahlásit

Mně chovatelka nenabídla vlastni,ale dala mi vybrat.Jelikož se pejsku narodilo 5 ,měla jsem alespon více možností .Takže jsem si vybrala to ,z kterého se dá něco utvořit pro běžný život.Mně se nelíbí ,když se psu říká úplně jinak než je jeho oficiální jméno.

Eny
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 15:11
- Nahlásit

Nikita
Jo Míša je ve jménech fakt machr, říkala mi že od A měla něco jako Acylpirin .... to si fakt nepamatuju Jinak se mi dost líbí popisek fotky v PPČ že posílá Baskerwilla na pomoc tonoucímu no řekni, nezní to krásně

shiba
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 16:52 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

Ha, já jsem si vybavila Phoebe z Přátel Ale je to dobrý jméno. Pokud však budou štěňda na R, tak nepoužitelný, leda napsat R´Phoebe, to by prošlo.
Já osobně jména vybírám zásadně sama, jen 2x jsem přistoupila na jméno, které si vybrali majitelé, ale líbilo se mi. Ale jinak podle pořadníku nechám lidem vybrat, které jméno chtějí pro své štěně.

A naši psi to mají jak který - Bakuchi je Bíba, Zenji je Kissy (říkali jí tak u chovatelky), Joyú je Joy (to jméno jsem si moc přála podle Joy Adamsové ), Ebi je Ebi, Alva byla Kita a Aikido byl Kid. Prostě jak to přijde. Ale když to jde, snažím se, aby to z oficiálního jména aspoň vycházelo.

Nikita
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 17:28
- Nahlásit

Eny
Na "C" měla vymyšleného Celaskona
Já mám pro tohle pochopení, jeden z mých odchovů se jmenuje Beefeater

LUCKA
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 18:19
- Nahlásit

Od mýho psa táta se jmenuje Migth Be A Show Dog of Tintagel Winds...takže taky veselý jméno

Lea
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:36
- Nahlásit

Tak já se taky přidám - jedna naše fena se jmenuje Lea Ravangradska, pak z ní byla Maxa, pak Máca, Macek, Macecha, Maceška...

nels
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:50
- Nahlásit

my sme koupili Bastiena,ale už od začátku to byl Nelson.je to RR,tak ať má tu africkou historii taky ve jménu

evina
# Zasláno: 27 Říj 2005 21:36
- Nahlásit

Tak to moje teta měla ovčandu s oficiálním jménem "PERRY".Jenomže se jí říkalo "PEŘINA"....lidi nevěřili vlastním uším a ještě se tety ptali "jakže tomu psovi říkáte?" a teta jim s naprostým klidem odpovídala

Danuš
# Zasláno: 28 Říj 2005 16:58
- Nahlásit

Já jsem dvěma pejskům ze svého vrhu dala tato jména - Merlin a Matrix. Matrixovi jsem myslela, že budou říkat Trix, o Merlinovi jsem tolika nepřemýšlela. No a oběma říkají Denny., což je jméno, který se mně osobně opravdu nelíbí, neb je bezpohlavní. Znám spoustu Denny psů i Denny fen.

Lea
# Zasláno: 28 Říj 2005 17:08
- Nahlásit

U koní jsme měli dva nalezence. Ten co přišel první dostal jméno Rum a ten druhý pak Becher

Kujík
# Zasláno: 28 Říj 2005 22:24
- Nahlásit

Já se taky přidam. Mam fenku, ta se jmenuje Cloud a my jí říkáme Klodinko,Kujísku, Kujíku.......

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání