Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Krmení
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:36
- Nahlásit

Ahoj. Mám štěně křížence boxera, jsou mu 3 měsíce. Potřebuji poradit, kolik toho má denně sežrat? Vaříme mu domácí stravu. A co všechno mu můžem dávat jíst? Přijde nám, že má furt hlad a nebo jen loudí. Dík. Pavel

Břetislava
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:50
- Nahlásit

A co takhle mu dávat granule? Má tam všechno,co potřebuje a sem tam mu někdy uvařit třeba rýži s masem - samozřejmě NESOLIT. Nebo těstoviny s vajíčkem. Brambory psi nesnesou. Doporučuju krmit nějakými lepšími granulemi.

Anonymní
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:56
- Nahlásit

Granule do něj nenarvu. Jde mi o to, že nevím, jak velkou dávku jídla mu mám dát. Dám mu misku jídla a on chce ještě přidat. Váží 12 kg. Pavel

wami
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:58 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Anonymní
Granulemi krmit nemusis, neni to treba.

Pokud varis, davka musi byt DLOUHODOBE vyvazena. Řiď se pravidlem tretin: tretina masa, tretina priloh, tretina zeleniny.

Maso: jakekoliv, co sezenes a chces mu davat, radeji syrovy, nez vareny (ale nekteri psi syrove nezerou).

Prilohy: krmne testoviny, klasicke testoviny, ryze, ovesne vlocky.

Zelenina: ceho je zrovna obdobi a co dum da.

+ dalsi: vajicko, mlecne vyrobky (ne mliko - spis tvaroh, jogurt, pribinak), vitaminy (Roboran dle navodu nebo jsou dobry vitaminovy premixy od Fitminu), lzice oleje, lnene seminko (nebo slunecnicove, sezam),... Tohle "dalsi" nemusi byt denne, ale tu a tam pro zpestreni, pripadne podle toho, v jakem obdobi rustu je zrovna pejsa (treba pri prezubovani jsem pridavala tvaroh kvuli vapniku).

Kolik toho ma stene sezrat? No, me bylo receno, ze dokud je maly, at ho pucuju, kolik jen bude chtit. Tak do pul roku byl v pohode, pak jsem to zacala trochu hlidat, aby netloustl...

Pupy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2005 19:35
- Nahlásit

wami
Nevim proč ale prý se ssrové maso dávat nemá, ne že by to pes nesměl. Nevim proč ale asi je to blbost co? Jen sem to někde slišela. Když něco dělám tak jí dám kousek syrového a baští to s chutí. A proč raději syrové?

sus
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:47
- Nahlásit

Já slyšela , že syrové maso se nemá dávat, protože to v psovi probouzí divoké instinkty a pak může být ostrý, zlý, jde po krvi.

haha
# Zasláno: 9 Lis 2005 22:06
- Nahlásit

Sus
to je nesmysl, syrové maso se nemá dávat kvůli cizopasníkům ale ne kvůli tomu že by se ze psa stal vlkodlak

wami
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 23:38
- Nahlásit

Pupy
Syrove = neztraci varenim zadne ziviny, ktere pes dobre stravi a potrebuje je v prirodni forme.

Syrove maso muze byt nebezpecne zvysenym vyskytem zarodku vnitrnich cizopasniku. Ja to resim tak, ze psum davam bud jen maso, ktere proslo hlubokym mrazem (ted si to nepamatuju presne, ale myslim je ta podminka -30 stupnu), kdy uz nic nepatricneho neprezije, nebo kupuju maso pro lidi v normalnim krame.

No a 2x rocne pravidelne odcervuju, resp. nechavam prihlidnout hovnajse na cerviky...

sus
Jako for fak tdost dobry! (Ale doufam, ze to nikdo nemuze myslet vazne... )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání