Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Pobyt venku nebo vevnitř???
Autor Zpráva
Shadow
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 20:45
- Nahlásit

Kolem března bysme si chtěli přivést štěňátko rasu ještě musíme rozhodnout Berňák, Leon nebo NO. A mám otázky Máme velikánský pozemek tak jestli mít štěndo v kotci nebo vevnitř?? A jak první noc?? Vzít k sobě nebo ho nechat?? A co v zimě? Necháváte pejsky venku nebo je třeba přestěhujete do nějaké místnosti vevnitř?? Samozřejmě kdyby měl místo venku tak by dovnitř mohl taky. Díky

Nela
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 21:20
- Nahlásit

Když byl můj pes mimino, byl v chodbě ve sklepě, protože bylo ještě chladno, bylo to taky v březnu. A hlavně mě prolejzal velkýma dírama z kotce ven. Kotec byl z kari sítě 10x10 cm (nebo 15x15 cm už si to nepamatuju). Aby si na zahradě neublížil, byl prostě asi 14 dnů vevnitř. Od té doby už venku. V zimě v létě je venku. Je otužilý (NO) a fascinuje mě, že když mu dělám na jeho oblíbených místech pelíšky, aby se neotlačil a nenastydl, tak leží mimo ně. To mě může "trefit". Prostě je chlupatej a zima mu není. Má taky kotec, který je otevřený a má zateplenou boudu. Když bylo hnusně, pršelo nebo padal sníh, schoval se do boudy. Ale zima jim nevadí. Pokud mají kvalitní krmení, vytvoří si energii. Musí mít ale možnost se pohybovat, kdy potřebují, aby se proběhli a zahřáli se. Myslím, že je úplně nejhorší nechávat psa přes den venku a brát ho na noc dovnitř. Je to moc velký rozdíl teplot a pes zchoulostiví. Ale to je jen můj názor, nemusí s ním všichni souhlasit.

Shadow
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 13:52
- Nahlásit

Díky poradilas mi

Nela
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:27
- Nahlásit

Evik
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 15:51
- Nahlásit

Nela

musím trošku nesouhlasit s tím "zchoulostivěním" psa....Naši psi jsou přes den venku a v noci v boudě, ale když uhodí mrazy, bereme je na noc do domu. Pelíšky mají v předsíni, kde se netopí, ale přece jen tam nemrzne, takže psům je tak akorát. Přes den běhají po zahradě, takže se zahřejí. Už to tak děláme roky a psy rozhodně přecitlivělé nemáme. Něco jiného by bylo, kdyby si psa bral majitel na noc "do postele" a ve dne ho "vystrčil na mráz", pak bych se toho zchoulostivění bála taky, ale tak jak popisuju výše je to myslím vpořádku.

Anonymní
# Zasláno: 18 Říj 2005 16:00
- Nahlásit

Já mám psy celoročně venku a i feny rodí v boudě a odchovávají štěňata celou dobu venku.Jsou zdravá a bez nemocí .A dlouhověká.U nás nejsou takové mrazy,aby psi nemohli být venku,když mají k dispozici kvalitní boudu.Srst se upraví podle toho,kde ten pes je.

kacka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 17:21
- Nahlásit

Tak s tim zchoulostivěnim nesouhlasím. Mí psi jsou přes den venku a jakmile přijdu domů tak jsou se mnou doma. Mám NO a křížence jezevčíka a oba pak spí doma. No v obýváku a druhý u mě v pokoji na křesle. Jelikož mám v celém přízemí(kromě mého pokoje) dlaždičky a topím elektrikou tak tam zas až takové vedro není. A mí psi rozhodně choulostivější nejsou. Prostě sou rádi všude se mnou. Praktikuju to už 4 roky a je to v pohodě.

Čimi
# Zasláno: 29 Říj 2005 22:35
- Nahlásit

Zajimalo by me, jestli muze byt venku celorocne i pes s kratkou hladkou srsti, myslim, ze se na to hodi spis chlupatci...
A lze psika navyknout na pobyt venku,i kdyz na noc predtim chodil dovnitr????:

joli
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2005 15:00
- Nahlásit

Měla jsem krátkosrstého psa / am. buldok / a vet říkal, že tak do -5 to je O.K. a na víc nejsou zvyklí a trpí tím klouby...... Takže jsme měli problém! Už jsem to tady jednou popisovala. Fenka si na podzim utvořila pěknou zimní srst a když pak uhodily mrazy, tak jsme ji měli jen vevniř a postupně tu srst začala ztrácet...
takže to bylo velmi nepříjemné, všude jsme měli bílé krátké chlupy. A navíc jsem ji pak měla strach pouštět ven, aby se nenachladila. Vevnitř bylo 20 stupňů a venku třeba -20 to je šílený rozdíl. Podle mě i když, jak tady někdo psal,že spí vevnitř, kde je chladněji, tak je to pořád šílený rozdíl teplot. I v chladné verandě je určitě +10.
Takže můj názor je krátkosrstí jen doma a chlupáči jen venku !

Jumi
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2005 15:01
- Nahlásit

Náš pes ZR je od štěňátka venku. Když jsme doma tak je s námi ale až do nedávna byl venku i přes noc(teď má potíže s klouby tak nechci aby prochladnul), jenom když měly být v noci opravdu velké mrazy(třeba -20)nechala jsem ho doma na předsíni na dlaždičkách, takže pokud si vás pes užije když jste doma, pobyt venku mu nevadí.Samozřejmě má kvalitní boudu. Pokud máte velký pozemek bylo by mi líto omezovat psa kotcem. Štěňátko by první noc nemělo být samo, je poprvé bez mámi a v cizím prostředí, tak bych ho vzala k sobě a spala u něj(nemyslím rovnou v posteli).Taky pokud si ho pořídíte v březnu a chovatel ho měl doma v teple není rozumné ho hned strčit na mráz, ale to bych konzultovala s chovatelem.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 18:31
- Nahlásit

My si budeme v lednu pořizovat štěně leona.Můj učitel kynologie ho má taky a řekl mi,že když bude mít pořádně izolovanou boudu,tak může bejt normálně venku i přes noc,akorát když bude třeba mokrej od sněhu že ho máme vzít nachvíli dovnitř a až ho osušíme a oschne,tak ho můžeme zas dát ven.V těch největších mrazech ho ale budeme dávat asi dovnitř

Anonymní
# Zasláno: 2 Lis 2005 19:04
- Nahlásit

no já bych ětěně venku nenechávala ,až tak od půl roku ,začala bych ho učit až na jaře až se trochu oteplí, v mrazech určitě ne ,jiný je když je v boudě se sourozencema a matkou a jiný sám ,mohl by ti nastydnout

Velvetka
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 19:16
- Nahlásit

Mě bylo veterinářem (ten co nás má na kynologii) řečeno,že ho venku nechával.Má dobře izolovanou boudu.Pejskovi to prej nevadí.On si ho taky pořizoval v zimě a že to fakt nevadí,i v mrazech.Tak leonberger je pěkně huňatej

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 21:00
- Nahlásit

Velvetka
takovýho učitele bych chtěla na něco mít, když už mu teda nebude zima, tak mu především bude smutno, vytrhnete štěně z kolektivu, ze svojí smečky, od matky a strčíte ho do tmavý studený boudy, proboha, kdo vás to učí......

Majda
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:23
- Nahlásit

Můj názor je ten, že pokud pořizujeme štěně na jaře, má dost času si zvyknout pobývat venku a tak mu to nevadí. Kámoš má krátkosrstý psy a jsou celoročně venku. Mají samozřejmě zateplené boudy a když je hodně velkem mráz tak jim dává do boudy takový vyhřívací koberečky. Prý je to bezvadné. A o tom vystrkávání ven do studený boudy... Pokud jsem se psem přes den co nejvíc, má dostatek pohybu i psychické práce, myslím, že je rád, že může odpočívat a spát. Mluvím samozřejmě o velkých chlupatých psech. Něco jiného jsou malá choulostivá plemena. Ale NO, leonberger, zlaťák .... to jsou psi, kteří mají bohatou srst a na zimu mají pěkný kožíšek. Můj pes nechce být doma, jen se projde bytem, pobyde s námi pár minut a chce ven. Je mu tam asi dobře. Pokud máte štěně na zimu, je to na zvážení, kdy ho dát ven a jak mu to v boudičce zařídit. Já mám moc ráda svého psa, ale do postele mě tedy nesmí. Nejsem žádnej blázen co se týká čistoty, myslím, že jsem zdravý normál, ale chlupy všude tedy nemusím. Asi se do mě pustíte, ale všechno chce svoje, a ovčák patří ven. Můj pes má možnost se schovat před nepřízní počasí do zateplené boudy, kotec má stále otevřený, navíc má možnost se schovat do sklepa, kam má průchozí otvor, který je zakrytý, aby dovnitř netáhlo. A hádejte kde spí a celý den leží, pokud neběhá po zahradě a nehlídá ? Za dveřmi do chodby, kudy chodíme dovnitř. Je mu tam určitě dobře.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2005 22:35
- Nahlásit

Majda
Hm, tak to máme asi jiné názory, já mám ovčáků devět, 7 NO, 1 BO a 1 HO, ale všechny štěňata do půl roku (i dýl) spí s námi doma v posteli, možná je to tím, že já od svých psů požaduji víc, než aby se váleli za dveřmi od vchodu, dost s nimi cvičím a potřebuji velmi těsný vztah, který si se štěnětem, který nechám v kotci v boudě, neudělám. A pes, který se krčí za domovníma dveřma, místo aby spal v zateplené boudě (kde je tedy tak spokojený).....???
Právě proto že vím, že dospělí psi by raději spali na studeném schodu za dveřmi (protože by nejraději byli s námi) tak je na noc zavírám do suchého kotce se zateplenou boudou, byla bych ráda, aby taky tady vydrželi co nejdéle a neodešli co nejdřív na nohy......

Anonymní
# Zasláno: 3 Lis 2005 08:36
- Nahlásit

Ebony
Naprostý souhlas s Ebony!
Martina

Anonymní
# Zasláno: 3 Lis 2005 08:39
- Nahlásit

Majda
Nemyslíš, že kdyby mu bylo tak dobře v boudě, ja píšeš, tak by byl tam a ne za domovními dveřmi? Ty si fakt myslíš, že tam leží, protože mu je tam dobře? Promiň, ale to psy asi moc neznáš. Samozřejmě, že chce za Vámi domů, za svojí smečkou

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 11:24
- Nahlásit

Jo dobře, tak to si fakt asi necháme každej ty svoje názory. Já se psem aktivně cvičím, čuchám, děláme zkoušky, závodíme. Máme velmi dobrý vztah, na to vemte jed. Nechte si svoje psi ve svejch postelích. A nebojte se o mýho psa, má pěkný pelíšek za těmi dveřmi, v kotci brečel, tak co bych ho zavírala. Když je zima, má kobereček vyhřívaný, takže od spodu má teploučko. I já samozřejmě doufám, že tady se mnou bude co nejdéle, protože ho mám moc ráda. Ale předpokládala jsem, že se do mě pustíte. Co se týká psů, mám opravdu čisté svědomí, starám se o ně dobře. Mám s nimi velmi těsný vztah. A nemám potřebu se tady obhajovat, protože není ani důvod

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 12:21
- Nahlásit

Majda
Moji psi v kotci nebrečí, protože jsou za celý den tak utahaný, že jdou rovnou chrnět, obvzlášť, když jim tam dám ještě pořádnou kost na dobrou noc......
Ano, můžeš mít hezký vztah, ovčáci jsou velice vděční a pracovití psi, bohužel, vděční i za nic.......
A takový štěně, přilepený na mě v posteli a spokojeně spící pod mojí ochranou, mi nenahradí nic, ale každýho věc, o co se ochuzuje a jak to má se svým svědomím......
Ale jak píšeš, každý má svoje svědomí a podle toho se chová

haha
# Zasláno: 3 Lis 2005 12:26
- Nahlásit

i podle mě pes kterej leží za dveřmi leží tam proto že je mu smutno, a chce dovnitř, jelikož mí psi si umí dveře otevřít tak za nima nemusí ležet, boudu jsme sice měli ale ted v ní přespávaj kočky psům je v tý posteli asi lépe protože si můžou vybrat kde chtějí být a venku to rozhodně není

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 12:54
- Nahlásit

No asi tomu tedy nerozumím, vy jo. Já holt nemám patent na rozum. Ale to nevadí. Svý psy znám a mám je ráda. To, že na to má někdo jiný názor neznamená, že to co dělám, je špatně. A velký pes - ovčák - v posteli, no to se na mě nezlobte, ale to se mi zdá dost nehygienické. A abych psa koupala, to se mi zdá pěkný blbost. Ale asi jsem divná. Já tedy svoje psy nepolidšťuju, ale to neznamená, že je mám míň ráda. To jste tedy vedle. Ale nebudu se hádat. Co hlava to jiný názor.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:00
- Nahlásit

Majda
no hlavně ať žije hygiena
tos mě pobavila, kdybys řekla něco jiného, ale hygiena?, v tomhle světě plném bordelu, smogu a jedů - hlavně ať nemám v posteli psí chlup
Může ti být útěchou, že tak, jako ty, se o své psy stará kdekdo, tak je to asi správně, jen já, jako správný nehygienický úchyl, budu se tulit ke svým prckům v posteli

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:04
- Nahlásit

Ebony,
když máš prcky, tak se tul, já bych se se svými ovčáky do postele nevešla, a co se týká chlupů, o tom to není. Pes z venku ale přinese prach a bláto. I když ho vyčešeš, tak jeho srst se sama vyčistí - k tobě do postele.
Ale mě už to nebaví. Každý je chytrý až na půdu. Proč bych měla mít svoje psy v posteli? To abych jim dokázala lásku? To může být zrovna tak sobecký, jako když já je tam nemám, protože mám alergii na prach a nemůžu celý den prskat. Láska není přece o tom, jestli mám psy v posteli nebo ne. Ale nemá to cenu diskutovat. Mě zas přijde divný mačkat se v posteli s chlupáčema3. Velký pes má svoje místo a prostě do postele nepatří. To je můj názor. Howg

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:06
- Nahlásit

A vůbec, jdu dělat něco užitečnějšího. Hezký den s pejsky

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:07
- Nahlásit

a najust sem dám jednu nehygienickou

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:09
- Nahlásit

Majda
Já mám alergii skoro na všechno, i na prach a ještě astma, ale nic si z toho nedělám, a kupodivu mi psi nevadí........

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:11
- Nahlásit

Ebony
Tak to mě tedy těší. Mě prach vadí.

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:14
- Nahlásit

Majda
prcci myslím štěňata, 8 dospělých ovčounů se mi sem taky bohužel nevejde
pro mě je láska o kontaktu, o mazlení a o společných chvílích, ale možná to máš jinak.......
jinak máme vysoce výkonný vysavač
každopádně taky končím

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:17
- Nahlásit

No, náš pes je taky častokrát v noci venku.Zakňučí si u dveří mi ho pustíme, on si lehne na terase a až do rána do domu nechce,takže předpokládám, že mu to vyhovuje. To že si někdo bere nebo nebere psa do postele je snad jeho věc a že ho v posteli nemá neznamená, že by s ním neměl dobrej vztah.Já naprosto chápu lidi, kteří si svoje psi do postele berou, ale můj do mé nesmí. Nesmí ani na gauč. Všude má ovšem svoje dečky vedle gauče a na všech místech kde trávím víc času,aby mohl být se mnou. Nemyslím si že bychom neměli dobrý vztah.

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:18
- Nahlásit

Jumi

Ebony
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:28
- Nahlásit

Jumi
no hlavně se bavíme o malých štěňatech, který potřebují kontakt, taky mám dospělé psy venku, ale štěně prostě ven na noc nevykopnu

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:36
- Nahlásit

Ebony
K tomu jsem se vyjadřovala už výš.Rozhodně není možné nechat nové štěňátko první noc ještě ke všemu uprostřed března venku.A to kdy ho dát ven se odvíjí od toho v jakých podmínkách bylo odchované.Jinak u nás, když je problém a je potřeba, abych se psem byla v neustálém kontaktu, jako třeba teď když byl po operaci, tak s ním spím na zemi

Velvetka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:05
- Nahlásit

Ale my nebudeme pejska místo toho abychom s nim byli zavírat do tmavý studený boudy.Proboha!Tohle jsem neřekla.Jen to,že od veterináře vim,že když má izolovanou,pořádně zateplenou boudu,tak mu venku bejt nevadí.

Je snad jasný že se štěněti budu věnovat co nejvíc,to snad dá rozum.Můj učitel leonbergrů měl už několik a s timhle nikdy neměl problém.Ale pejsek může přes noc spát i v pelíšku u nás v chodbě,kde je stejně teplo jako v celým bytě.Rozhodně ho ale nechceme mít v bytě.

Co člověk,to názor...

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:10
- Nahlásit

Už jsem si připadala jako vlkodlak. A přitom já ty brouky psí tak miluju.

Velvetka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:15
- Nahlásit

Jinak souhlasím s Majdou

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 14:56
- Nahlásit

Anonymní
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:01
- Nahlásit

Víte, naše pejsa leží nejradši před vchodovými dveřmi do domu na rohožce. Dveře má otevřené (tedy teď v zimě samozřejmě ne ale když je venku do 15 stupňů tak pořád), občas přijde, zkontroluje stav smečky, pomuchlá se a zase jde ven. Večer když chce spát se jde sama rozložit před vstupní dveře na rohožku (je kobercová). To místo si vybrala sama už jako štěník když jsme jí přivezli. Nikdo jí tam nikdy neodkazoval a přesto je tam nejspokojenější. Asi hlídá...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání