Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Z rodinných důvodů daruji pejska
Autor Zpráva
Eva Loosová
# Zasláno: 15 Říj 2005 15:48
- Nahlásit

Dobrý den! Z rodinných důvodů a s velice zlomeným srdcem,nabízím velmi hodnému člověku nádhernou, sladkou,hodnou a přátelskou 1,5 roční fenečku bígla amerického.Bohužel trpí nemocí, zvaná epilepsie.Vzhledem k okolnostem,že se pejskovi musí podávat pravidelně léky,aby se předešlo záchvatům a vzhledem k tomu,že já i obě mé dcery jsme zaměstnané a máme neskutečný strach jí od doby,kdy se nemoc projevila, nechávat doma samotnou,rozhodly jsme se k tomuto drastickému kroku pejska někomu darovat.Vzhledem k těmto všem okolnostem by případný zájemce měl být někdo,kdo by našeho pejska miloval a mohl by s ním zároveň trávit většinu svého dne.Jmenuje se Chelsinka a jsem seï jistá,že Vám veškerou starost s ní několikanásobně vynahradí.Děkujeme za odpovědi. Eva.Loosova@seznam.cz

shiba
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 17:49
- Nahlásit

Eva Loosová
Je mi vašeho pejska moc líto. Doufám, že se najde vhodný a hodný páníček. Budu držet palce.

Ale chtěla bych se zeptat na to plemeno - o americkém bíglovi jsem nikdy neslyšela...

birma
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2005 18:27
- Nahlásit

shiba
já slyšela jako o výmyslu jakéhosi množitele

Eva Loosová
# Zasláno: 16 Říj 2005 16:08
- Nahlásit

Dobrý den! Chovatel,který nám pejska prodával,říkal,že plemeno se jmenuje americký bígl a má to napsané i ve svých "papírech".Každopádně je tak 1x menší,než všichni bíglové,které znám,přesto,že stavbu těla a všechny vlastnosti bígla má.Barvu má hnědobílou.Vypadá spíš,jako bíglí štěnátko.Je rozkošná a úžasná,vůbec si tu nemoc nezaslouží.Děkuji za projevenou lítost!! Eva Loosováshiba

Joker
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 17:19
- Nahlásit

Ona nedávno byla aféra, že někdo prodává americké bígly, ale byli to kříženci. A prý to byl podvodník a měl štěňata v hrozných podmínkách. Ale snad to plemeno existuje..

haha
# Zasláno: 16 Říj 2005 17:33
- Nahlásit

tý čubiny je mi líto ale americkýho bígla jsem nikdy neviděla,slyšela jsem taky o tom podvodníkovi co prodával voříšky coby americké bígly, docela by mě zajímalo jak ta fenka vypadá.

Terka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 18:38
- Nahlásit

Taky je mi fenky líto, snad se najde někdo, kdo se jí bude moct náležitě věnovat. Ale protože sama mám bígly, tak by mě taky hodně zajímalo, jak fenečka "amerického bígla" vypadá nemáte její fotku třeba na poslání mailem?

beagle
# Zasláno: 16 Říj 2005 18:42
- Nahlásit

lidi, neblázněte, americký bígl samozřejmě neexistuje, tím samozřejmě neupírám fenečce právo na nový domov, ale průkaz původu vydaný FCI nemá.....
menší jsou, protože jsou špatně živení,a držení v malém prostoru, matky i štěňata, takhle se vydělává na důvěřivosti lidí......

Anonymní
# Zasláno: 16 Říj 2005 18:50
- Nahlásit

http://www.beagleclub.cz/Chov/americky_bigl.htm

Anonymní
# Zasláno: 16 Říj 2005 18:51
- Nahlásit

Když se podíváte na fotky , tak se mi zdá že to nejsou moc dobré podmínky

ati
# Zasláno: 16 Říj 2005 19:52
- Nahlásit

Že nejsou moc dobré je to hnus,hafíci jsou ustrašení,no síla

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 20:07
- Nahlásit

Eva Loosová
Věřím, že jste svoje rozhodnutí dlouho zvažovali, ale domnívám se, že epilepsie není důvod dát fenku pryč a tuto situaci byste jistě zvládli i bez celodenní péče. Psů epileptiků není v dnešní době málo a jejich páníci jistě nejsou se všemi doma celý den:
http://www.bara-bodie.com/bara/zdravi.htm

Anonymní
# Zasláno: 16 Říj 2005 21:17
- Nahlásit

přidávám se k Jumi,
nevím, jakou epilepsií Váš pejsek trpí, ale v rodině jsme měli dva jezevčíky s epilepsií a u obou se to po lécích velmi zlepšilo, na záchvat jednou za dva měsíce a u druhého pak záchvaty přicházely velmi vyjímečně.
Léky jsme podávali jednou denně.
Zkuste ještě popřemýšlet, pro pejska s epilepsíí by byla změna prostředí a pána dvojnásob stresující.

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2005 22:01
- Nahlásit

A co najít si práci, kde může s váma i fenečka? Řeknu to natvrdo. Vaše nabídka ve mně vzbudila smíšené pocity. Fenky mi je líto a nabídnout ji někomu jinému je lepší, než kdyby jste ji nechali utratit. Nechápu ale, proč chcete přehodit svou zodpovědnost za nemocné zvíře na někoho jiného. Je vaše životní situace opravdu tak těžká, že nemáte na vybranou?

kery
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 11:53
- Nahlásit

Eva Loosová
Souhlasím s gabifi a Jumi. Myslím si, že právě teď vás fena potřebuje víc, než kdyby byla zdravá. Je taky dost možné, že změnou prostředí a majitele se záchvaty mohou zhoršit. A pokud fenka pochází z toho "chovu am. bíglů", tak tam taky může jít o velice úzkou příbuzenskou plemenitbu a epilepsie nebude jediný problém.
Je jednoduché starat se o krásné a zrdavé zvíře, ale těžké šlechetné je poskytnout pomoc v nouzi a nemoci.

kery
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 11:57
- Nahlásit

Když o "chovu amerických bíglů" někdo víte a navštívili jste "chovatele", co jste udělali? Zvítězila zase jen lhostejnost?Měl ten výlet smysl a cíl? Nebo šlo jen o reportáž?
Možnosti máme všichni stejné, jako občané jsme povinni nahlásit porušování zákona. Soucit nestačí, je třeba pomáhat!
Lhostejnost z vás dělá spolupachatele. K.

Majda
Člen
# Zasláno: 17 Říj 2005 21:34
- Nahlásit

Měla jsem psa s epilepsií. Záchvaty byly ale následkem nemoci, měl nádory. Nechávala jsem ho uspat, protože byla prognóza velmi špatná. Nechtěla jsem, aby se trápil. Bylo na něm vidět, že už nemůže s nemocí bojovat. Byl na lécích asi tři měsíce. Záchvaty se zmírnily, neměl je často, ale rakovina zřejmě metastázovala do dalších orgánů, protože měl stále teplotu, byl na antibiotikách, ale bylo to špatné. Bylo to hrozné rozhodování, ale nemohla jsem vidět, jak se trápí. Očima mě prosil, ať to skončím. Tak jsem to udělala. Ale pokud má pejsek tu epilepsii co není následkem nemoci nebo úrazu, dá se s tím většinou skoro normálně žít s práškama, protože tim se omezí počet a intenzita záchvatů. Neopouštějte teď svého pejska, potřebuje vás. Dlužíte mu to, protože jste na sebe vzali zodpovědnost, když jste ho pořídili!!!

Lidka
# Zasláno: 24 Říj 2005 10:56
- Nahlásit

Já byla jeden rok majitelkou epileptika-bígla.
Ale bohužel jeho záchvaty byly moc silné a boj prohrál.
Moc nám bylo smutno...

Pup
# Zasláno: 24 Říj 2005 12:38
- Nahlásit

Lidka
To mi je líto. a co máte nového pejska ?

Lidka
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:06
- Nahlásit

Ani se neptejte!
Rok jsem nechtěla psy ani vidět. Pak přišla labradorka- zlatíčko a pozítří dostanu miminko jorkšírka.
Moc jsem Maxíka- bígla milovala, ale s takovouto psí smečičkou už to tolik nebolí.
Moc na něho s láskou vzpomínám.

Pup
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:30
- Nahlásit

Lidka
labrouš a jorkšír suprová dvojka jen si dávejte pozor at rabroušek jorkšírka nezašpápne

Lidka
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:34
- Nahlásit

Z toho mám trochu strach,ale snad to zvládnem.
Určitě nejsem sama s takovouto kombinací
Určitě se s dojmy podělím...

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:36
- Nahlásit

Pup
Lidka

Ja som rozmyslala nad yorksirom k fundlakovi alebo malinkatym orieskom Ale to ubehne este vela vody

Lidka
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:50
- Nahlásit

Už jenom dožít do středy, moc se těším.

Denisa
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:55
- Nahlásit

Lidka - určitě nejste sama s touto kombinací, navíc tak módních plemen, u nás přes pár ulic bydlí labradorka s jorkšírem, oba i hlídají zahradu, chodí navolno po ulici... labrouška je žlutá. Sranda dvojka. Jorkšír si furt pobafává.

Pup
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:56
- Nahlásit

až budeš štěnítko mít tak dej vědět.

Pup
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:58
- Nahlásit

Moje když byla malá narazila do plotuale nic se jí nestalo a následky to nezanechalo.

Lidka
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:59
- Nahlásit

Já mám taky žlutou labradorku.
Štěnítko je od mé kamarádky, má se tam líp než dobře, doufám, že se pro něj nic nezmění.
Určitě se ozvu, to bych nevydržela.

Anonymní
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:27
- Nahlásit

vv

Filipes
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:38
- Nahlásit

U nás v ulici mají dobrmana a pražského krysaříka, dvojka je to nádherná a dobrmanka si svou malinkatou kamarádku pěkně hlídá.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání