| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Led 2005 17:42
- Nahlásit
Dobrý den, máme doma fenu Aljašského Malamuta a chtěli bychom, aby měla štěňata. Jedno štěně by jsme si rádi nechali, ale bojíme se, že by o ostatní nebyl zájem. Četli jsme inzerát na výkup štěňat, ale nechceme, aby se štěňátka dostala do zverimexů.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 17:47
- Nahlásit
inzerujte všude možně, psí časopisy, vaše www, na fórech...
a prověřte si, komu prodáváte.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 17:47
- Nahlásit
S vykupem opravdu nepocitejte ten zverimex by pro takove stene byl ten lepsi osud. Jinak ja osobne nemam rad zbytecne mnozeni psu. Kazdy by si mel rozmyslet jestli nemuze koupit lepsi stene nez vyprodukuje chovem, v tom pripade by si ho mel urcite koupit a nemnozit zbytecne stenata je jich víc nez dost.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2005 19:33
- Nahlásit
Sezente si dopredu alespon tri ctyri zajemce, nevim, kolik maji malamuti priblizne stenat, ale kdyby jich meli treba kolem osmi, uz to chce mit aspon polovinu zadanou.
|
Tonny
|
# Zasláno: 19 Led 2005 22:31
- Nahlásit
Se štěňatama malamutů to asi nebude jednoduché, znám lidi co měli před rokem a půl štěňata hasky (s PP, sportovně vedení rodiče) a dvě fenky jim zůstaly a to je neprodávali draho, nakonec je chtěli klidně i darovat, jenom pro svá štěňata nenašli vhodný domov a nechtěli se jich zbavit za každou cenu...
|
Evička
|
# Zasláno: 20 Led 2005 11:37
- Nahlásit
Dobře si to rozmyslete, útulky jsou plné těchto severský plemen a pokud nemáte zájemce dopředu sehnané, tak raději nekryjte. Malamut je zajisté plodné plemeno a když si jedno štěně necháte, tak co třeba s dalšími pěti, šesti. Lepší je si vážně štěně koupit. Pokud se vám nechce dát peníze za pořizovací cenu, třeba se vám to zdá moc, tak si jen spočítejte, co bude stát péče o gravidní matku, veterina, péče o štěňata. Ta částka bude rozhodně větší. Prosím Vás a jen ne do výkupu. To by jste měli to svědomí udělat, když občas v televizi lze vidět podmínky ve kterých tyhle štěňata jsou a když jdou bůhvíkam. Třeba na západ do laboratoří?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 11:44
- Nahlásit
Můžu se zeptat na ty výkupy? Asi to bude divné, ale já se s tím ještě ani v televizi nesetkala - asi mám štěstí, že mě tahle zkušenost míjí . Mám jen potuchy, že něco takové existuje, ale co přesně si představit a co se s těmi štěňaty pak děje?...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Led 2005 11:54
- Nahlásit
Přečtěte si tento článek a budete mít bližší představu. I když situace je ve skutečnosti asi mnohem horší. Také by mě lákal chov, ale co pak se šťěňátky?
Ivana. S.
http://www.schnauzer.cz/clanek.php?id=56
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 12:11
- Nahlásit
tak k tomu není potřeba žádný komentář - vážně jsem ale netušila, že se to děje běžně i u nás
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Led 2005 12:47
- Nahlásit
No to je sileny! Taky jsem nemela o necem podobnem ani tuseni, to je hruza
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 12:48
- Nahlásit
Zase jsem se zapomnela prihlasit.
|
Evička
|
# Zasláno: 20 Led 2005 13:36
- Nahlásit
Je to přesně tak, jak píše článek. Máme příbuzné na Slovensku, často tam jezdíme. V ulici,kde bydlí naši je obrovská honosná vila kolem dokola obehnaná vysokou zdí. Za tou zdí a ve vile bydlí právě takový překupník - výkupčí psů. A když je den D, tak se dodávky jenom míhají a vozí a vozí. Pak už je jen slyšet štěkot, kňučení, vytí, atd. Za tu zeď se nikdo nedostane, hlídají tam dva velcí psi. Za pár dní se zboží "vyexpeduje" a zase je chvíli klid. Lidi v ulici si už zvykli, ale pro nás to byl šok. Výkupčí jsou hyeny a slušní lidé by se s nimi nikdy neměli zahazovat.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2005 13:39
- Nahlásit
A co na to zákon o týrání zvířat?
|
Tonny
|
# Zasláno: 20 Led 2005 14:27
- Nahlásit
Hlavně je důležitý, že nikdo by si odtamtud (ale ani od jiných "chovatelů") neměl štěně brát a to ani z litosti, protoze sice toho jednoho tím možná zachrání, jenže zároveň s tím podpoří tuto činnost na dalších a dalších.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2005 13:36
- Nahlásit
když jsem si článek přečetla, chtělo se mi vážně brečet. Jako zapálený pejskař a milovník všech zvířat tohle zkrátka nedovedu pochopit, že vůbec může existovat někdo takto zkažený a zlý. Je mi na nic z toho, že takové hnusné exitence žijí mezi námi (ani snad nejde označovat je za "lidi" - pro všechny takové bych zavedla nejraději trest smrti!) Nejraději bych všechny pejsky zachránila, ale to je bohužel nemožné. Dokud se ti šmejdi vážně nezačnou popravovat nebo aspoň zavírat na hodně dlouhou dobu, nepřestanou se tyto věci dít. Ono by prozatím stačilo upravit trestní zákoník tak, aby pes ani jakékoli jiné zvíře nebylo považováno za věc, a trestné činy napáchané na nich byly posuzovány stejně jako u lidí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2005 13:37
- Nahlásit
tedy těmi šmejdy jsem samozřejmě myslela ty množitele a překupníky psů...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 10:38
- Nahlásit
Eviku, jsi asi z jiné planety. Současná situace lidstva jsou prachy a zase jen prachy. A každý způsob, jak se k nim dostat je správný a účelný. Že to nemá s humanitou a lidskostí nic spoleného nevadí. Důležitý je jen výsledek. Se ztrátami se počítá. Znám bohužel takových lidí i mezi samotnými rádoby pejskaři dost. Je to hnus, ale nedá se s tím nic dělat. A navíc, žádná společnost neuzná, že je pouze živočišný druh jako kočka ,žába, myš. Jen jsme měli v evoluci to štěstí, že jsme se dostali trochu jinam.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 12:12
- Nahlásit
O této problematice krásně píše Erich Fromm ve své knize "Mít nebo být". Doporučuju - když si to přečtete, budete na tuto společnost ještě více naštvaní, ale spokojeni, že to takto chápe víc lidí (a napíše o tom).
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 12:28
- Nahlásit
Terri díky za tip, vždycky si ráda přečtu dobrou knížku. Je to teď nějaké nové vydání nebo mám hledat v knihovně.Jo a když jsme u knih, tak já zase vřele doporučuji knihy Monty Robertse, který nádherně píše o komunikaci s koňmi v řeči Equs ( latinsky překlad kůň). První díl "Muž, který naslouchá koním", volné pokračování "Plachý hoch" a poslední z knih "O koních a lidech". Prostě nádhera, úžasné, povznášející a hlavně to budete hltat jedním dechem. Obzvláště první dva díly.Třetí díl převádí na ekvivalentní situace z koňské říše do říše lidské.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 3 Úno 2005 19:45
- Nahlásit
Evicka
Díky - o koních si vždy ráda něco přečtu!
Fromm - hledej raději v knihovně
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2005 13:34
- Nahlásit
Evička
já vím že jsem asi dost naivní, když si myslím, že by se s hajzly, co ubližují zvířatům dalo něco dělat, ale říci rovnou, že se s tím nic dělat nedá se mi taky nechce.....Určitým lidem na určitých místech jen chybí vůle. Ono, kdybychom měli my pejskaři tolik prachů, kterými bychom uplatili zákonodárce, jistě by brzy vzešel v platnost zákon , který si tak toužebně my milovníci zvířat přejeme.
|