| Autor |
Zpráva |
Winnie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:45
- Nahlásit
Ahoj,
mam takovy problem, se kterym si nevime rady. Mame 12-tydenni stene labradora. Vzhledem k tomu, ze chodime do prace, zustava od 3. tydne, kdy jsme si ji privezli, sama doma. V poledne za ni jezdim vencit a krmit, vzdy s ni stravim aspon hodinu, doma je tedy sama 3,5 hod dopoledne a 4,5 hod odpoledne.
V poledne nam ale od tohoto tydne nechce moc zrat (krmime suchyma granulema), nekdy sni polovinu, nekdy si vezme jen par granulek, nekdy si nevezme vubec. Do vcerejska ale vecerni davku vetsinou snedla skoro celou. Vzhledem k tomu, ze dnes rano nam nechtela jist ani ranni davku, dost nas to prekvapilo.
Je pravda, ze je na nas hodne zavisla. Kdyz jsme doma, tak se od nas nehne ani na krok, porad za nami beha jako ocasek a lezi u nasich nohou. Venku ji dopravame hodne pohybu, kazdy den vecer beha s ostatnimi labradory, je vesela a hrava. Jen to jidlo nas zlobi a je podle nas na labradora taky celkem hubena. Uvidime, jak to bude ted o vikendu, kdyz budeme doma.
Poradite mi, co tim? Jestli je to psychickeho razu, tak jestli mate nejakou fintu nebo jestli neni nahodou nemocna.
Predem moc dekuju a preju hezky den.
Andrea a Winnie
|
Antal
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:54
- Nahlásit
Zkuste jí granulky ovonět šťávou ze sradinek, nebo přidejte bílý jogurt (dobrý na mikroflóru)nebo syrečky či třeba romadůr a uvidíte co se bude dít. U nás to docela zabralo. Granulky to nikterak neznehodnotí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 11:58
- Nahlásit
To se takhle na dálku těžko radí.
Nedávno tu byl případ nežravého štěňátka (ne LR) a nakonec se ukázalo, že je vážně nemocné. Tím nechci strašit.
Fakt je, že normální labradoří štěně žere jako o závod. Zkuste jí ty suché granule něčím ovonět (vývarem, trochou masa). Poraďte se s chovatelem, od kterého ji máte. A když se vám nebude něco zdát, honem k veterináři.
Je opravdu hubená? Možná se to jen zdá, tomhle věku se už může začít "táhnout" do výšky... ve 12 týdnech by měla vážit cca 12 kg.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:04
- Nahlásit
Mně Sára takhle dělala problémy, když měnila zuby... Tak třeba jí bolí dásně... Jestliže to začalo z ničeho nic, tak bych ještě chvilku počkala a když by to pokračovalo, tak bych došla na veterinu... Jinak Sára je teď pravá retrieveří popelnice, i když jí nesu obyčejný suchý granule, tak tancuje tanec jak profesionál...
|
Winnie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:06
- Nahlásit
Ketrin,
stenatko jsme si brali v 7. tydnu a mela 3,6 kg, ted ma 7,3 kg. Je celkem drobounka.
My si spis myslime, ze ma jidlo spojene s nasimi odchody do prace, proto neji, protoze je smutna. Vzdycky si k ni sednu k misce a mluvim na ni, ale ona jen sedi, kouka na me tema smutnyma ucima a obcas knukne Urcite ji pridame neco dobreho do granulek.
S chovatelkou jsem dnes mluvila a poradila nam vynechat poledni jidlo a krmit ji pouze rano a vecer. Pry bude mit vetsi hlad. Mame to takto pres vikend zkusit a pokud se to nezlepsi, tak s ni mame zajit k veterinari. Taky ji mame dat odcervovaci tabletu a zmerit teplotu.
Snad to neni problem zdravotni, i kdyz ten psychicky taky nestoji za to, mne uz taky nechutna jist
Diky Andrea
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:12
- Nahlásit
Winnie
Cože??? Tedy, v 7.týdnu 3,6 kg - to vůbec není dobré! To měla mít tak 7-8 kg. Minimálně šest.
Mohu se zeptat, od koho je? Napiš mi to prosím na email: Ketrin2000@seznam.cz
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:38
- Nahlásit
To jo taky mi to příde málo, náš boxer měl v sedmi týdnech 5 kilo ve třech měsících asi deset a myslim že labradoři mívaji ještě víc. Ta váha je fakt nějaká divná.
|
Maya
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:46
- Nahlásit
A je to vůbec labrador? Můj špic měl v 7 týdnech 4 kg a je snad o polovic menší než labrador.
Co se týká jídla, já bych zkusila změnit granule.
|
Winnie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:55
- Nahlásit
Maya
Ano, mame doma venku labradorskeho retrivra s prukazem puvodu a je z jedenacti stenat.
Granule uz jsme zkouseli i jine a nepomaha to. Ale kdyby ji nechutnaly, tak by je nejedla vecer a z ruky? Dnes rano nam to udelala poprve.
Ted se nastesti blizi vikend, tak uvidime, jesti je to opravdu nasi pritomnosti / nepritomnosti nebo ji vazne neco je.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:01
- Nahlásit
Winnie
Koukalas na ty zuby, nevyklá se jí nějaký? Sára mi fakt v tý době žrala jen rýži s masem.
Já mám GR bez papírů (moje chyba já vím) a je taky malinkatá, má necelých dvacet kilo. Můj známý má GR s průkazem, taky fenku, a je jen o pár centimetrů větší než Sára a váží taky do dvaceti kilo (on jí teda udržuje hodně štíhlou).
|
Winnie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:06
- Nahlásit
[b][/b]Jandula
Na zoubky se ji podivam, jesti by to nemohlo byt tim. Zkusim ji zitra rano na radu chovatelky do granulek pridat trosku konzervy, a pak ji dam dalsi davku az vecer. Snad se to zase rozjede. Taky ji odcervime, pry by to mohlo taky pomoci.
Ach jo. Jedine, co me drzi pri zivote je to, ze je hrozne vesela a ziva, kdyz jsme doma a kdyz je venku s pejskama. Kdyby byla nemocna, tak by prece nebyla, ne?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:12
- Nahlásit
Winnie
zkus jí dát jen tu rýži s konzervou. Je to měkký, nebo tvaroh, pribiňáčka atd.
|
Winnie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:13
- Nahlásit
Jandula[b][/b]
Zkusim. Pribinacek jsme jednou zkouseli, ale zvracela nam po nem.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:18
- Nahlásit
Winnie
Ta moje poblijónka taky zvrací po všem, hlavně když hltá. I když díky Canivitonu, který dáváme na klouby, přestala (jí to s tim tolik nejede). Mně takhle zvracela, když jsem přešla na Royal Canin, najednou jak když prostě utne, snědla a za 10 min zvracení.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:19
- Nahlásit
Já myslela, že se štěňata mají krmit 5x denně??? Alespoň jsem to tak dělala u obou čubin, když byly malinké. Ta první teda jezdila s přítelem do práce, takže jí měl u sebe celý den. Ta druhou už teď musí jezdit on z práce přes den, ty 3km ho nezabijou. Má se tedy krmit jen 3x nebo 5x??? Hlavně jsem jí to dost střídala, neměly jen granule, ty spíš minimálně, hlavně tvaroh a vařené těstoviny, rýže s masíčkem atd.
Mě si poslední dobou malá čubina zvykla jíst z ruky, nevim proč? Dělá to tedy většinou z tvarohem, jinak ho z misky už nechce.Tak možná i ta tvoje by chtěl společnost při žrádle a pěkně si to od tebe nechat podávat
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:23 - Změnil/a: Kamca
- Nahlásit
Meggi:
taky jsem myslela, že má štěně jíst 5x denně-je to všude psané, ale veterinář nám doporučil jen 3x denně a nevypadá to, že by náš štěník (2,5 měsíce) nějak strádal . Já dávám granule+v poledne mléčné výrobky (tvaroh nebo pribináček s ovesnýma vločkama, apod.). Granule máme Purina ProPlan.
|
Maya
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:28
- Nahlásit
Meggi
Já myslím, že by se mělo krmit 5x denně, ale většina zaměstnaných lidí to nestíhá, takže krmí jen 3x.
Winnie
Promiň, nechtěla jsem tě urazit, já jen, že existuje spousta lidí, co si koupí "čistokrevného psa bez PP" a pak ho srovnávají se standardem a diví se, že má něco jinak.
Můžeš zkusit zalít granule teplou vodou, třeba i s trochou masa z konzervy a maso rozpatlat po všech granulích, já mám taky nežravce a tohle jediný u nás zabralo.
Někdo taky zamíchává do granulí drcené piškoty.
Ale pokud vám nežere jen jeden den a pak zase bude, tak bych si s tím hlavu nedělal, můj pejsa to taky tak dělá odmalička, prostě jednou za týden/14 dní si udělá dietní den a nežere.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:32
- Nahlásit
Kamca
Nám bude zítra 5 měsíců a taky už jsem to omezily na 3x denně. Dávali jsem jí 5x za den, protože to tak nějak vyžadovala, takže 3x by pro ní bylo asi málo, ale asi taky by to nevadilo. Granule máme Acanu, ale ze všeho nejrači sežere velké čubě Chappi ty měké červené čtverce, tak jí to občas dám taky i když je to pro dospělé hafy
|
Winnie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:33
- Nahlásit
Maya
Ja jsem se vubec neurazila. Tuhle labradorku jsme chteli papirovou, i kdyz labradorku, kterou jsme pred sesti lety koupili rodicum, mame nepapirovou a je to krasna zdrava fenka.
Mne vaha nasi Winnie neprijde nijak zarazejici, do minuleho tydne pribyvala skoro kilo tydne, coz mi prijde optimalni. Tento tyden ale nechce moc zrat, jak jsem psala. Zkusime ji ty granulky trosku ochutit, "mokre" nam jist uz nechtela a radeji chroupla suche, ale mozna zkusim i tohle, kdyz to pomuze. Hlavne aby byla zdrava.
Diky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:57
- Nahlásit
Winnie
Winnie, odepsala jsem Ti na mail.
Ještě doplním: moje fena měla 10 štěňat, porodní váha mezi 350-490 g, na 7 týdnech měli všichni mezi 7 a 8 kg. Čili není to v početnosti vrhu.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:09
- Nahlásit
Winnie Ahoj, štěňátko labradora by nemělo v 8 týdnech vážit pod 6 kg.
S tím krmením bych určitě nedávala šťávu ze sardinek, jak tu kdosi psal, zo toho bude mít tak leda průjem. Nám Anne taky nežrala, když jsme ji přivezli od chovatele, ale to bylo stravovacími návyky - byla zvyklá na kašovitou stravu a my jí dali suchý granule. Tak jsme ze začátku přidávali pribiňák a piškoty, pak se to naučila. Já bych jí to ochutila buď tímhle nebo nějakou konzervou pro štěňata......a já bych asi zavolala vetíkovi a poradila se pro jistotu s ním .....
Hana
|
cherry
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 14:23
- Nahlásit
Mě ta váha přijde taky hrozně málo, v 7 týdnech necelé 4 kg?..
To si nedovedu představit. My jsme si našeho brali kolem 9. týdne a to už byl macík měl kolem 10 kg. To je divné, náš žral od počátku úplně bez problému, krmili jsme 5x denně.
|
Antal
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 15:44
- Nahlásit
wensday
Šťávu z rybiček nám doporučil náš pan doktor, kterej chová psy už 30 let. Opravdu to zabralo a dokonce bez průjmu! Pejsi mají prostě rádi smradlavky . Nebojte se toho a určitě to vyzkoušejte. Tvaroh nedoporučuji kvůli vysokému obsahu fosforu. Jo a romadůr je taky moc fajn. Dejte vědět jak to dopadlo,jo? Co máte za pejska?
|
Antal
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 15:48
- Nahlásit
Jééé to bylo pro Winnie. Jsem tele jasně, že labradora Ale rozhodně dejte vědět jak to pokračuje, ano?
|
VlastaKr
|
# Zasláno: 19 Říj 2005 09:37
- Nahlásit
[b][/b]Winnie
Jak už tady psala Ketrin, byl to smutný případ našeho štěňátka, které špatně žralo a nakonec se ukázalo, že má vrozenou vadu jater a po necelém měsíci, kdy jsme ho měli doma, tak umřelo. Nechci strašit, ale doporučovala bych návštěvu dobrého veterináře a nehcala udělat vyšetření moči, exkrementu a krve. Někdy nastane nehcutenství po odčervení, ale někdy naopak tehdy, když má štěně škrkavky. Sice ta laboratorní vyšetření stojí (dohromady) asi 1600 Kč, ale aspoň máte jistotu, že není někde skrytý zdravotní problém. My jsme taky zkoušeli všechny možné i nemožné triky na rozežrání, ale důvod byl jinde. Po tom, co jsem si zažila a prodělala doporučuji jednoznačně navštívit veterinu a poradit se. Vím co je to za nervy, když štěndo nechce jíst. Můžete si pro ilustraci přečíst celý náš příběh na tématu Štěně nám nežere.
Držím moc a moc palce a dejte vědět, jak pokračujete.
|
ondra444
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2011 22:53
- Nahlásit
SIREČKY
JEN CHCI UPOZORNIT ŽE PSI NESMĚJI SUL KTEROU NEDOKAŽÍ VYLUČOVAT (POTI SE Z PACEK A PACKY SE NIČÍ)
|
moll
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 10:20
- Nahlásit
kupte syrovou rybu a uvařte, namíchejte s rozvařenýma vločkama a přidejte granule - měla by to vymést rychlostí blesku. nedávejte pribináky - jsou ochucené, dejte živý jogurt nebo kefír, bílý tvaroh nebo něco podobného. máme štěndo sao - v 5 týdnech 4,5 kg, teď v 8 týdnech se blíží 10 kg ...ta vaše hmotnost je na labíska nízká. dáváme i vitamínové kapky pro mimina, nevím jak se jmenují - v lékárně mi je dali místo AD-vitamínu, který je na předpis, stojí kolem 100kč. a určo nekrmte jen 2x denně, štěndo najednou nesní moca bude mít hlad. a v tomto věku nechat vyhladovět, aby se pak najedlo, není zrovna vhodná metoda. držím palce, aby se rozjedlo...
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 10:29
- Nahlásit
ondra444
moll
To asi nebude aktuální téma, je to z roku 2005.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 14:04
- Nahlásit
Martinna
jo - teď taky koukám - ale jak se dostalo mezi aktuální nabídku témat k diskusi????
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2011 14:15
- Nahlásit
moll
Dostalo se do aktuálních témat, protože tam ondra444 psal o těch sirečkách.
Tak snad už labík pěkně prospívá .
|