| Autor |
Zpráva |
Amaya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 10:20
- Nahlásit
Ahoj,
máme doma štěně (kříženec šeltie) dnes přesně 4 měsíce staré. Od necelých 3 měsíců zkouší při čurání zvedat nohu, poslední 3 týdny ji zvedá naprosto pravidelně, vybírá si rohy, sloupy, keře apod. Prostě zdá se, že to není náhoda a značkuje. Navíc začal po vyprázdnění hrabat zadníma, jak jsem se dočetla, další způsob jak zanechat svůj pach.
Včera u nás byla návštěva, najednou pes zvedl nohu a očural nohu od stolu. Přitom čistotnost má už vcelku zvládnutou na 95%, toto spíš vypadalo jako jednoznačné gesto návštěvě.
Je možné, aby takto malé štěně už projevovalo tak jasné teritoriální chování? Nebo je to puberta? Nebo obojí?
Díky
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 16:19
- Nahlásit
Amaya
seš si jistá věkem štěněte?
|
Amaya
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 18:58
- Nahlásit
Ano, máme ho od známých, takže datum narození je jisté.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2017 20:32
- Nahlásit
Amaya
to je dost divný ,protože do cca 3 měsíců jim pořádně nefungují ani svěrače, a psí kluci zvedají nožičky kolem puberty, záleží taky na velikosti a plemeni...........ale co vím tak je to později než ve 4 měsíci
|
Amaya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 17:28 - Změnil/a: Amaya
- Nahlásit
Tak jsem právě mluvila s kamarádkou, která má bráchu toho našeho a prý to ten jejich dělá taky. Od konce 3. měsíce zvedá nohu při čurání. Takže to asi bude gen jejich neznámého tatínka - nějakého místního macha :-D
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2017 19:42
- Nahlásit
Amaya
Tak úplně normální to není, ale možný je asi všechno. Tak stejně s tím člověk nic nenadělá. Mě značkuje teď štěně tak od 7 měsíce.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2017 06:34
- Nahlásit
to je dost divný ,protože do cca 3 měsíců jim pořádně nefungují ani svěrače, a psí kluci zvedají nožičky kolem puberty, záleží taky na velikosti a plemeni...........ale co vím tak je to později než ve 4 měsíci
tak můj pastevecký psí kluk začal zvedat nožičku již cca ve 3 měsících, zatímco hovi kluk až v průběhu druhého roku...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 00:13
- Nahlásit
Neumi
můj pastevecký psí kluk začal zvedat nožičku již cca ve 3 měsících
a do ty doby jezdil na koleckach?
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2017 06:14 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
a do ty doby jezdil na koleckach?
tož musíš číst v kontextu, přeci.....
a že ti nebyly divný ty dva roky hovíka?!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2017 13:35
- Nahlásit
Neumi
tož musíš číst v kontextu, přeci....
nenenen nemusim niš jsem nadbůch a navíc letadlo
a že ti nebyly divný ty dva roky hovíka?!
nebyly bo vím, že hovníci nemaj nohy, jsou jen rozplajzly a lezej furt
|