Iserin23
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2016 08:41
- Nahlásit
Mám dotaz. Řekl bych, že se bude jevit jako směšný ale přesto
Mé tříměsíční štěně se včera nejprve chovalo jako obvykle, do všeho kousalo, hrálo si atd. Kolem sedmé hodiny večerní zrovna s PET flaškou, já jsem seděl u stolu opodál. Zničehonic rámus z PETky, a vlastně jakýkoliv jiný rámus, ustal. Tak jsem se za ním ohlídnul a štěně jen tak sedělo a koukalo do blba, což už je u něj samo o sobě divné Uši stažené dozadu.
Tak jsem vstal, že si s ním pohraju, ale nic. Zkusil jsem ty nejoblíbenější hračky, ale nic s ním nehlo, ani se nenamáhal otevřít tlamičku, to se za celý měsíc ani jednou nestalo! Ani do mé ruky kousnout nechtěl. Prostě jen seděl. Tak jsem zkusil pamlsek, taky nic, což se taky ještě nikdy nestalo. Dal jsem mu jídlo do misky, normálně ho zhltne za 5 sekund jako by týden nejedl, k ní si alespoň přisedl, ale granule jen očuchal a ani se jich nedotkl. Také novinka. Doteď by se dalo říct, že mu bylo prostě špatně.
Jenže kdyby u toho tak blbě neseděl Seděl přímo a jenom na zadku, shrbeně, zadní nohy rozpláclé do stran, takhle ještě nikdy neseděl. Normálně sedí jako běžný pes i na zadních nožkách. No a od těch sedmi hodin večer, poté co si normálně hrál s PETkou, už nedělal nic jiného, než že tak divně rozplácle seděl, a neuroticky se začal přemisťovat z ložnice do obýváku na vzdálenost asi dvou metrů, kdy vždy po ukončení přesunu zaujal pozici rozpláclého sedu. Nepostavil se, nelehnul, pouze tato pozice. Nadto se kolem sebe těkavě rozhlížel a pokyvoval hlavou nahoru a dolu. To mu vydrželo cca do tří do rána.
Nenapadá někoho, co by to mohlo znamenat? Jestli vůbec něco? Kdyby alespoň zakňučel, že ho něco bolí, ale on úplně oněměl, normálně si furt něco brumlá, nespokojeně si zabručí, štěkne, ale teď jen koukal do blba, o nic nejevil zájem, nic jiného než rozpláclý sed nezaujal, těkavě se rozhlížel, pokyvoval hlavou nahoru a dolu a každou minutu se přemisťoval na vzdálenost dvou metrů mezi dvěma místnostmi. Takhle ho pozorovat ve dvě ráno bylo docela děsivé, už jsem si myslel, že zcvoknul. Přišlo mi, že mi ho někdo během jedné sekundy vyměnil Dokonce ani do postele, kam ho pouštíme velmi zřídka ráno, a o kterou by se popral, nechtěl! Dal jsem ho do postele a on hned vyskočil (což se taky ještě nikdy nestalo), a jal se provozovat výše popsanou činnost.
Napadlo mě, že si třeba něco udělal s páteří nebo tříslama, protože chvíli před tím, než se začal divně chovat, zalezl pod pohovku. A jak roste, už mu nešlo moc vylézt, takže z ní vylézal po břiše celý prohnutý a rozpláclý, tak mi přišlo, že mu ta rozpláclost už zůstala Ale prohmatával jsem mu nožky i záda a nic ho nebolelo. Taky jsem ho donutil násilím lehnout, aby dělal něco jiného než rozpláclý sed a vůbec nevypadal, že by ho to bolelo, ale jak jsem ho pustil, v mžiku zaujal pozici rozpláclého sedu.
Taky mě napadlo, že mu prostě přeskočilo.
Nebo že se něčeho leknul, ale to fakt nevím čeho. Nadto on se ničeho nebojí, Silvestr jako by nebyl, a když se lekne nějakého hlasitého zvuku venku, za sekundu na to zapomene.
Ale ráno jakoby nic. Probudil jsem se a kupodivu ležel na boku a spal. Choval se jako vždycky, a když si sednul, seděl normálně a nikoliv rozplácle.
No vůbec tomu nerozumím Co ho mohlo vést k tomu, že se ráz na ráz choval tak divně, úplně jinak než jindy? Jako vyměněný.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2016 15:43
- Nahlásit
Sledovala bych ho asi jako ostříž, ale já jsem teď ta novopečená štěněčí matka, tak jsem trochu citlivější
Pokud seděl "na řiti", tedy asi jako když pes sáňkuje při svědění konečníku, setkala jsem se s tím jednou, když té mé malé bylo cca 6 nebo 7 týdnů. Zničehonic začala sedat na zadek, nahrbená, ale rozhodně nebyla zticha, jako tohle štěndo, naopak kňučela, trhavě se snažila popoběhnout, ale pak se zas "rozplácla" na zadek, byla skoro hysterická. Břicho měla nafouklé, ale výrazně nereagovala na osahání nikde na určitém místě. Trvalo to pár minut, už jsem chtěla startovat auto, ale pak to začalo ustávat. Nakonec to byly prdíky!!! Dostala jogurt, zajedla ho blíže neurčeným počtem nezralých jablek na zahradě a toto se z toho vyvrbilo....
|