| Autor |
Zpráva |
Mikael el Hakim
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 23:02
- Nahlásit
Mám dotaz, který se tu několikrát opakuje. Takže předesílám, že vím, že štěňata koušou ze hry, bitkaří, že je to normální, že nejsou agresivní atd.
Chci se jen optat, zda je normální i to, že mé desetitýdenní štěně občas popadne rapl a útočí na nohy, ruce a vydává u toho zvuky, které obvykle vydávají psi, kteří se perou do krve. Není to takové to klasické vrčení, vlastně nevím, jak ten zvuk popsat. Možná to zní jako toto v čase 0:20 https://www.youtube.com/watch?v=AFBO5BeZBXw
resp. nerozumím tomu, proč, když se hraje s hračkami a čímkoliv jiným, nikdy u toho nevydává takové "hrůzyplné" zvuky, ale jen takové to obyvklé vrčení při hře. Ale jakmile se zakousne do rukávu nebo ponožky, nebo čehokoliv, co je na člověku, hned se to v něm vzbudí a takto vyvádí. Jakmile jeho pozornost odvedu na nějakou hračky, ihned přestane takto "vrčet"
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 23:09
- Nahlásit
Je to jen štěně ale nesmíš to nechat zajít daleko. Jen ze zvědavosti jaké je to plemeno ?
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2016 23:22
- Nahlásit
Kdyby tě chtěl opravdu kousnout jak při rvačce tak ho polož na bok a drž ho tam dokud se nezklidní. Až se zklidní tak odejdi a nevšímej si ho.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 03:08
- Nahlásit
Mikael el Hakim
Na zadny bok ho nepokladej. proste mu nedovol delat to, ce ti přijde přílíš. To jde udělat určitě i něžně a láskyplně. Hlavně žádné zazríčne speciální polohy a cviky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 03:13 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Mikael el Hakim
ad video - typicka ukazka, jak zku*vit psa
nechat psa delat takovehle divadlo je IMO proste spatne. tedy pokud nejsem smireny s tim, ze ho to pak necham delat kdykoliv a ze me treba muze klidne rafnout, kdyz mu to budu chtit nekdy zatrhnout.
Kdyz nechate male dite blbnout treba s tyckou v pokoji, jeho projev bude nejspsie take stupnovat az dosahne faze, kdy zacne okoli destruovat. Lidi, kteri nechaji psa takhle vyvadet, navic ho v tom podporuji a vlastne i hecuji, by zadneho nemeli mit, je to neucta k zivemu tvorovi IMO.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 06:41
- Nahlásit
A jak ho to chceš asi udělat ?! Chceš ho odtlačovat dokud tam nebude mít modřinu ?! Pokládaní na bok není žádné neláskyplné ale jen tomu psu ukazuješ kdo je pán.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 06:52
- Nahlásit
Mikael el Hakim
Hele dělej to jak chceš. Buď se nechej kousat jako hračku nebo to začni řešit mě to může být jedno já mám své psy pod kontrolou.
|
Mikael el Hakim
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 08:08
- Nahlásit
dík za rady. Je to JRT jinak zatím volím jedno ze tří řešení. Když už vidím, že se na tu nohu chystá, příp. se do ponožky s tím divným "vrčením" zakousne poprvé a je to teprve zpočátku, tak zkrátka odvedu pozornost a je vyřešeno.
Když už je ale rozjetý, a začne i běhat přede mnou kolem dokolečka a vrčení se stupňuje s tím, jak se ke mně při každém kolečku přiblíží a dokonce i štěkne, tak ho bud chytnu a znehybním (stojí u toho) a snažím se ho uklidnit, příp. ho vyhodim z pokoje ...
Občas někdy pomůže i to, že na něj koukám jako na blázna, s nohama vůbec nehýbu, chovám se lhostejně a znechuceně mu říkám, že je asi magor To ho pak taky někdy přestane bavit, ale jen z počátku. A taky tento můj nehybný a znechucený postoj ne vždy vydržím, když do toho chodidla hryzá a "útočí" na něj
jinak si nejsem jistý, jestli na něj moc nepospíchám. Vzal jsem ho na sedmém týdnu, teď ho mám týden jedenáctý, a každý týden ho učím jeden povel, takže chápe ke mně, sedni, místo, a od včera lehni Nejdu na něj moc rychle?
Třeba včera, když si sedal a lehal, tak vždycky před tím lehnutím se děsně rozčiloval, že si jako musí lehat Ale nakonec to udělal, páč chtěl pamlsek
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 10:37
- Nahlásit
tak ho nauč ještě povel PUSŤ, móóóc by se ti hodil....
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 13:08
- Nahlásit
Andrejsek
A jak ho to chceš asi udělat ?! Chceš ho odtlačovat dokud tam nebude mít modřinu ?! Pokládaní na bok není žádné neláskyplné ale jen tomu psu ukazuješ kdo je pán.
Jak to chci udělat? Normálně ho usměrním, přidržím, navedu. Pro koho je to moc slozity, nemel by psa mit a uz vbec ne treba dite ...protoze jak mu treba zabrani, aby nelezlo do krbu?
Povalovani psa na bok c na zada apod urcite nedoporucuji nikomu, kdo si takovyma technikama neni zcela jisty a hlavne neni si zcela jisty komunkaci se svym psem. Jinak toho psa nanejvys jeste domrvi. Cesar Milan je proste showman a vydelava timhle penize prioritne, o psy tam moc nejde v tech jeho exhibicich.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 13:16 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Mikael el Hakim
vcelku mi prijde Vas postup/y rozumny a spravny, pokud teda "vyhodim z pokoje" neznamena ze by letel 5 metr vzduchem ale to nepredpokladam
a každý týden ho učím jeden povel, takže chápe ke mně, sedni, místo, a od včera lehni Nejdu na něj moc rychle?
No rychle...zalezi jak moc ho to ucite.
Kazdy povel pokud ma byt zvladnuty se pes uci velkou cast zivota.
Je rozdil, kdyz pes chape, co povel znamena a kdyz ho ma zazity/nauceny.
Podle mne je celkove lepsi ucit poradne psa jen par povelu, ktere jsou proste dulezite pro jeho ovladatelnost a zajisteni jeho zakladni bezpecnosti, treba privolani, sedni, zustan, mozna k noze ....zalezi, jak si to nalajnujete Vy a jak ak budete povely pouzivat, obecne neni dobre ucit povely s obdobnym vyznamem, mohou se psovi plest.
Ja bych psa ucil intenzivne opravdu jen ty zakladni a zbytek nechal kdyztak proste jako vylozene nastavbu/hru do budoucnosti.
Ale ucit ho kazdy den novy povel, s tim, ze na zaklade tohoto by to mel umet...to moc smysl nema...ty povely je hlavne treba opakovat, nacvicovat v ruznych prostredich a situacich a to je proste beh na dlouho trat v podstate celozivotni zalezitost.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:02
- Nahlásit
zbrnd
A proč má tedy tak dobré techniky ? A taky proč má 40 psů ? Já jsem se od něj naučila zvládat mého poloagresivního psa.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:05
- Nahlásit
Andrejsek
A proč má tedy tak dobré techniky ?
a ty věříš všemu co v televizi uvidíš? Ono jde taky o to, koukat na detaily. Pak uvidíš, že pes, kterého odnaučil honit dom. zvířata má na krku "kouzelnou krabičku" která ovšem nejen způsobí to, že to psa bolí, ale také ho to dosti hodí jinam.
A taky proč má 40 psů ?
to přeci o ničem nevypovídá, že má velký počet psů.
Já jsem se od něj naučila zvládat mého poloagresivního psa.
a víš, že byl určitě agresivní, nebo si to myslíš na základě toho, co jsi viděla u pana CM
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:19
- Nahlásit
Tak ty si myslíš pes který chce toho druhého zabít není agresivní ? A jak tomu říkáš ty detaily tak to má asi nějaký důvod. A nepoužívá to často.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:25
- Nahlásit
Andrejsek
není "agrese" jako "agrese"
Pokud jsem takový odborník, za jakého se prezentuje, tak pak v případě psa - který prezentuji - tuhle věcičku opravdu potřebovat nebudu. A hlavně pak výsledek neprezentuji tak, že pes to zvládl. Protože, pes to ve skutečnosti vůbec nezvládl, jen má na krku tu věcičku. Pokud tvrdím, že pes to zvládl, nebude tohle potřebovat.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:26
- Nahlásit
Ta věcička se jmenuje elektrický obojek a není tak na pořád.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:34
- Nahlásit
Andrejsek
A proč má tedy tak dobré techniky ? A taky proč má 40 psů ? Já jsem se od něj naučila zvládat mého poloagresivního psa.
On má nějaké dobré techniky? Já teda ty jeho techniky, které jsem viděl, za dobré rozhodně nepovažuji. Naopak jsem často viděl absolutní hnustechniky u něj.
40 psů míti neznamená nic IMO. To měla třeba i Šíblová.
Paní Synková měla psů 60a myslím, že i podstatně více a ani jedna z nich psům nerozumí, prostě nemyslím, že počet psů je odrazem něčeho.
A jestli myslíš, proč ho jeho psi berou i když jich má tak hodně....tak to by byla debata na dlouho ... ono natočit do TV jde taky ledacos ..hraje tam určitě roli spousta dalších faktor a hlavně bychom se o tom mohli reálně bavit až ve chvíli, kdybychom tam u něj byli, viděli jak s nimi reálně funguje.
Navíc docela logicky on se jim asi moc nevěnuje, to prostě nelze časov vzhledem k jeho ostatním aktivitám.....den má jen 24 hodin.
Já jsem se od něj naučila zvládat mého poloagresivního psa.
no to bych tě s tvým poloagresivním psem nejspíš musel vidět naživo před i po abych ti tady mohl napsat, co jsi se to vlastně od Cesara Milana naučila. Jak se projevovala ta jeho poloagresivita? Neumím si moc představit, co máš na mysli totiž.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:37 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Andrejsek
Tak ty si myslíš pes který chce toho druhého zabít není agresivní ?
To nejspíše žádný pes nikdy nechce.
Co je podle tebe agrese? Aspoň tedy ta, o které je zde řeč. Může to mít hodně významů to slovo, sice podobných, ale ne stejných.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:37
- Nahlásit
Mám takový neovladatelný pocit, že kdyby mi kdokoliv položil kteréhokoliv z mých psů na bok, tak ho nakopu do pr.ele.
Mikael el Hakim
Nemluvě o tom, že pokud by na bok položil desetitýdenní štěně, už by si příště jó rozmyslelo mu cokoliv věřit a nácvik běžné "údržby", jako je česání, stříhání drápů, čištění zubů atd. by musel probíhat z pozice síly, nikoliv vzájemné důvěry.
Snažte se předvídat, kdy ho chytne rapl, a odvěďte ho do hry, jak to už děláte. Určitě bych psa nechytala a nezvedala jako prostředek k přerušení hry, pokud není hloupý, naučí se před vámi uhýbat a utíkat.
Jinak s povely "nepospíchejte", ale neznamená to, že by se je tak malý prcek nemohl učit! Jen to musí být všechno sranda, patřičně odměněno a jen chvilku. "Výcvik" musí pro něj být chvíle, kdy prožíváte zábavu a navíc z toho kouká odměna. Nevyžadujte dlouhé setrvávání v pozicích nebo přesnost, to až bude vědět jistě, co který povel znamená. Doporučuju kromě klasických povelů zavčasu pracovat na věcech, jako je právě koukání na zuby, stříhání drápů atd.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:38
- Nahlásit
Tím poloagresivní jsem měla na mysli že je agresivní vůči psům. Máme dohromady 3 psy. Jednu čubu a dva psy a s tím psem se už 2krát popral do krve.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:45
- Nahlásit
corgi
Mám takový neovladatelný pocit, že kdyby mi kdokoliv položil kteréhokoliv z mých psů na bok, tak ho nakopu do pr.ele.
Není to moc tvrdý? Jako jistě chápu, že tě coby alfu štve, že se někdo z tfýý smečky nechal položit na bok, ale hned ho za to kopat? No nefím teda.
Andrejsek
a s tím psem se už 2krát popral do krve.
a to je jako zvlastni chovani? na to jako nestaci proste mit ty psy zabezpeceny?
nebo jako myslis, ze kdyz ho polozis na bok, uz nebude chtit bojoat o tu fenku s tim druhym?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:45
- Nahlásit
Andrejsek
a to já zas vím, jak se ta věcička jmenuje . No jo no není napořád, není napořád...... tak proč ji ten pes tedy měl, když už jí nepotřeboval, dle toho, že se tedy tu nežádoucí činnost odnaučil? Nedává to smysl.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:48
- Nahlásit
Mikael el Hakim
s tema odmena opatrne, je mnohem lepsi byt schopen psa dostatecne odmenit tim, co nasleduje, treba pochvalou vybuchem radosti pusou pohlazenim nez ho zbykat na pochvaly typu piskot, to muze byt naopak mnohdy kontraproduktivni, kdyz se k tomu ze strany cloveka pristoupi spatne.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:50
- Nahlásit
PetraKtak proč ji ten pes tedy měl, protože Milan je Dežo
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:50
- Nahlásit
Vy to nechápete. A nekope je jenom je napomíná.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:54 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
AndrejsekVy to nechápete.jj my jsme tady tím někteří pověstní, že ty opravdově velkokynologické autority nechápeme. Obzvláště pak já jsem komplet mimo, nejen že jsem psa nikdy neměl, dokonce jsem nikdy ani žádného naživo neviděl a ještě horší je, že vůbec nevím jak takový pes vypadá, občas se mi plete pes, jez, lez a ves ... tím jsem tu pověstný, takže ze mne není třeba dělat si těžkou hlavu.
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 15:56
- Nahlásit
No to jsi prostě ty no
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 16:06
- Nahlásit
Andrejsek
Jasný! Ty mě znáš? To nevěřím, to by ses se mnou vůbec nebavila
|
Andrejsek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 16:11
- Nahlásit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2016 16:17
- Nahlásit
Andrejsek
A nekope je jenom je napomíná.
a to já bych byla celá nadšená, kdyby mě podobným způsobem napomenul třeba šéf, nebo učitelka, když jsem chodila do školy.
Zvláštní je, že naše stará feňule, když vychovávala mlaďase, rozhodně nepoužívala takovéhle intenzity napomenutí..........
|