| Autor |
Zpráva |
Iserin23
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2015 11:39
- Nahlásit
Mám doma třetí den osmitýdenní štěně. Každé dvě, tři hoďky se jej snažím venčit kvůli vyměšování. Vždycky jen tak na 5 minut, ani ne, i když jednou ušlo po louce asi 400 metrů a pak z toho dvě hodky spalo. Můj dotaz směřuje k venkovním teplotám. Zatím to není kvůli extrémně teplé zimě problém, ale i tak se po návratu chvilku zimou děsně klepe (z ničeho jiného to nebude, venku je vždycky veselý a skotačí). Chtěl bych se zeptat, do jaké teploty bych ho už neměl tahat ven, když bude např. pod 0, -5 nebo i -10, i když pochybuju, že ještě letos nějaká zima bude, a to jsme vyšší polohy. Jedná se o Russel teriéra.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2015 15:42
- Nahlásit
To nejde zevšeobecnit. Měl byste to posoudit i prostě citem, na základě vlastního pozorování jak moc je mu zima, jak dlouho apod.
Nebrat zdravé štěně ven vůbec kvůli zimy by správné asi nebylo.
Pokud budou mrazy apod, štěně by nemělo zcela prochladnout. Ale nechat ho se vyčůrat, vykadit proběhnout by se nejspíš mělo, pro zdravé zvíře by to neměl být vůbec problém.
Taky by doma nemělo být třeba přetopeno . Víc mě nyní nenapadá, ale určitě mě nenapadlo všechno důležité.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2015 18:18
- Nahlásit
Iserin23
ja bych hlavne dbala na to, jak pise zbnrd, aby neprochladl. My si privezli stene ( i kdyz hunatejsiho spice) v 8mi tydnech v pulce ledna do mrazu kolem -10 a curaci a vencici rychlovky v pohode, do pul hodinky venku taky.
ono je spis blby, ze kdyby se nachladil a treba vic cural, tak u tak malyho stenda se blbe poznava, jestli cura proto, ze je stene, nebo ze prochladlo. ja bych se nebala tech curacich rychlovek ani v -5, ale treba -15 uz by mohlo byt diskutabilni. nekdo pouziva i u stenat svetry pro psy, aby neprochladli (coz u stenda se muze stat rychle, jako u staryho psa) a mohl by poradit i chovatel. ono JRT je celkove celkem drobnej pes, kterej prochladne asi i mnohem snaz i v dospelosti, nez 20kg zvire
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2015 22:08
- Nahlásit
Iserin23
Pokud venku skotačí a běhá, tak to je dobrý i v mrazech, nenechat ho polehávat nebo moc dlouho postávat, to už je pak lepší jít hned domů. Doma se nemusí klepat zimou, ale spíš tou změnou teplot, štěňata ještě nemají takovou termoregulaci, ale časem by to mělo přestat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2015 23:14
- Nahlásit
Iserin23
máme holoprtky plemeno - MOK, nemají podsadu. Když jsme si přivezli na konci listopadu štěně, hned jsme ho brali ven. Nebyla tehdy takhle mírná zima, jako je teď a i tak se prostě chodilo von. Štěndo se vyčůralo, krátce proběhlo a pak se šupajdilo domů. Nenastydlo. To spíš my, když jsme v noci s ním běhali ven, jen v pyžamu Jen teď o vánocích a silvestru nepodceňte dělbuchy. Mějte štěně na vodítku.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2015 00:40
- Nahlásit
Jen teď o vánocích a silvestru nepodceňte dělbuchy. Mějte štěně na vodítku.
Přesně, nikdy nenechte štěně, aby je odpalovalo samo, bez dozoru.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2015 07:12
- Nahlásit
zbrnd
fakt mas talent me vzdycky rozesmat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2015 09:21
- Nahlásit
zbrnd
tady bude někdo trpět!! a já to nebudu!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2015 16:13
- Nahlásit
cernej caj
je mi to jasny, rozesmivam vsechny zeny, v realu staci staci potkat kteroukoliv zenu na ulici a pokud si mne vsimne je rozesmata dost hodne
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2015 20:41
- Nahlásit
zbrnd
...pokud si mne vsimne je rozesmata dost hodne
A taky se při tom červená ?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2015 23:45
- Nahlásit
Walda
No většinou zčervená hned po té, co začne zvracet.
|
Iserin23
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2015 09:09
- Nahlásit
zbrnd
Já si myslím, že pokud štěněti pečlivě přečtu návod k obsluze a štěně mě bude pozorně naslouchat tak, že mu nic ze správného postupu neunikne, nic nebrání tomu, aby dělbuch odpálilo zcela samostatně, aniž by došlo k úhoně jeho nebo kolemjdoucího, a to i bez mého jakéhokoliv dozoru.
Jinak jsem v podstatě rád, že zažívá Vánoce a Silvestr jako malé štěně, alespoň si to zažije, a pak se jako dospělý třeba nebude bát. Teda samozřejmě pokud mu to někdo nehodí přímo pod nohy. Pár dělbuchů už v našem okolí bouchlo, a zatím nebyla reakce štěněte veskrze žádná..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2015 16:52
- Nahlásit
Iserin23Já si myslím, že pokud štěněti pečlivě přečtu návod k obsluze a štěně mě bude pozorně naslouchat tak, že mu nic ze správného postupu neunikne, nic nebrání tomu, aby dělbuch odpálilo zcela samostatně, aniž by došlo k úhoně jeho nebo kolemjdoucího, a to i bez mého jakéhokoliv dozoru.
Tak pokud zvolíte takto zodpovědný přístup, nelze s Vámi než souhlasit.
Jinak k těm teplotám...základ je asi fakt, aby neprochladlo. Ale zas to nesmíte nechat na něm ve smyslu, že dokud vyvádí/baví se, je to OK.
|