Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / samota štěněte / štěně v noci
Autor Zpráva
Iserin23
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2015 19:45
- Nahlásit

Dočetl jsem se, že si má štěně postupně zvykat na samotu. Nejprve 10, pak 20 minut, pak hodinu, dvě atd., coz je tedy logické a správné. Ale v té samé knížce tvrdí, že hned první den má spát štěně v noci ve svém pelechu samo, tj. i v jiné místnosti nez páníčci, a to i když knuci, má se nechat být. Což je tedy v rozporu s větou první Ledaže by byla noc výjimka. Nadto se má štěně prý venčit každé dvě hodiny, coz by tedy také neplatilo v noci, pokud by mě byt celou noc samo. Jak to tedy je? Jde mi o 8týdenní štěně, co přijde čerstvě do "nového".

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2015 21:29
- Nahlásit

Štěně není stroj, nejede podle žádných tabulek, jízdních řádů na čůrání a předpisů
Dost bude záležet, jak žilo štěndo u chovatele - jestli bylo stále v kontaktu s někým, odchováno třeba v ložnici, obýváku, nebo jestli už v útlém věku mělo možnost zažít samotu. Samozřejmě v prvním případě to bude o něco horší. Pokud je štěndo už zvyklé na situaci, že není kolem něj ani člověk, ani máma, je to u nového páníčka snadné. Moji odchovanci údajně celou první noc v klidu prospali a ani nepípli
Radím pozdě večer udělat poslední procházku, s pejskem si pohrát, něco maličko třeba pocvičit, až bude umět, dohlídnout, aby se vyčůral, vykadil a pak na jeho místo a nechat být. Ráno hodně brzo vstát, ihned pustit čůrat - někdy se povede, někdy ne
Jinak k tomu nácviku samoty popisovanému v knížkách - něco jiného je situace "noc, všichni spí, já taky, ale sám" a něco jiného "den, páníček mě tu nechal, odešel pryč, nevím, co mám dělat".

Neumi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2015 09:14
- Nahlásit

Iserin,a jak by ses choval, kdybys žádná moudra nečetl?

Iserin23
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2015 10:43
- Nahlásit

Neumi

Kdybych žádná moudra nečetl, dal bych si ho k naší posteli, nic netušíc, že pak bude třeba velký problém ho naučit spát jinde (což jsem si taky přečetl ), takže to nakonec asi skončí tak, že si lehnu na první noci k němu (pokud by to nezvládl hned první noc sám, jak se stalo Corgi, že hned první noci prospali, ani nepípli)

Neumi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2015 12:17
- Nahlásit

Tak dělej, že jsi nic nečetl, řiď se citem a svým štěnětem a bude to v pohodě. Ono je to malé mimino, vlastní dítě taky hned po šestinedělí nevyšoupneš ze dveří s tím, že si na tebe přeci nemůže moc zvyknout,páč přeci jednou stejně z domu vypadne.......Všechno má svůj čas a to nejdůležitější pro tebe je si štěně na sebe "navázat", stát se pro něj dobrým vůdcem a dát mu jistotu smečky.
Co máš za plemeno?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání