Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně zvrací psí piškoty
Autor Zpráva
Marketa1
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2015 23:42
- Nahlásit

Dobrý den,
máme doma 8týdení štěně JRT. Když jsem jí přnesla domu, píříel jí hned nacpal lidský piškot jako úplatek za dlouhou cestu domu (nic jí nebylo). Protože moc neveřím na psi a lidské jídlo, hned druhý den jsem mastila koupit psí piškoty. Druhý den jsem jí dala psí piškot a během pěti minut šel ven. Předtím kousala šišku, tak jsem si myslela, že to má z toho a šisku zabavila.Pak už byla v pohodě a navečer s chutí jedla. Dnes jsme byly venku a jako odměnu dostala ani ne celý psí piškot a za pět minut ho zase vyhodila. Piškoty jsem hned vyhodila a už mi nesmí přes práh. Podotýkám, že jinak je živá líta jako blázen , hraje si, žádný průjem nic, řere v rámci možností. Granulky ji namačím (domácí vývar jen z masa, neslaný, nemastný) se suchými se pere a sezobne jich sotva pár, mokré baští. Mám letět k veterináři, i když vím po čem zvracela? Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Moc děkuji za radu
Markéta

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2015 07:33
- Nahlásit

nemohla by to byt teoreticky alergie? zeptat se veterinare, ze zvraci piskoty ale jinak basti dobre, stolice dobra, ale po piskotech vzdy zvraci, jestli lze nejaky vysetreni na potravinovou intoleranci?

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2015 08:21
- Nahlásit

Prostě jí něco v těch piškotech nesedlo, tak jí je nedávejte a víc bych to nehrotila. Ono ty psí věci jsou kolikrát pěknej humus a že se po tom pes pozvrací nebo má průjem ne častý. Dávejte jí dětstký piškoty a problém mít nejspíš nebude. A nebo koupit sušený psí maso jako pamlsek. Ale jinak samo jsou nejlepší kousky sýra nebo povařenýho masa, srdce a tak.

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2015 17:49
- Nahlásit

Za skoro 8 let, co mám ty psy, co mám, jsem nekoupila psí piškoty. Lidské jim dám, když přijedou moji rodiče a přivezou jim pytlíček. Je to podle mě docela nevhodný pamlsek, existujou stovky lepších - a úplně nejlepší je, když si je vyrobíte doma. Játrové sušenky, sušené maso, vařené srdíčko atd. atd. Žádá obarvená, sladká, umělohmotná nebo chemická srajda ;)

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2015 20:35
- Nahlásit

corgi
To ja klidne koupim psi Dingo suchary, coby balast. Nebarvene. Obcas dam kazdymu clenovi smecky jeden a zadna ujma na zdravi se nekona.
Kdyz piskoty, tak pro lidi. Kdysi jsem si z vystavy privezla pytel "psich" piskotu, nebarvenych. Ochutnala jsem a prisly mi sladke stejne jako ty pro lidi.
Marketa1
8tydenni JRT je asi prcek, tam bych piskoty lamala ne na ctvrtiny, ale na osminy. Ale porad je to suchy pamlsek, ktery se muze sprajcnout u zraveho stenete a to ho potom vykasle/vyblije. Nez piskoty, jak je psano vyse, tak radsi "mokre" pamlsky ala varene kureci zaludky, srdicka, najemno nasekat.
Zvraceni tak nejak patri ke steneti - nemyslim, ze by melo provadet savlovy tanec. Ale kdyz ochutna sisku, pet lahev, trisky z dreva - je normalni, ze stene obsah zaludku radsi vyhodi a nemusi to mit spojitost vubec s piskotama.

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2015 07:47
- Nahlásit

a já ještě dodám k piškotům, že bych brala Opavia (prostě ty klasické). Tuhle jsem jedny koupila a bylo na nich napsáno, že jsou nevhodné pro děti do tří let . Opavia mají složení: mouka vejce cukr.
Jako vhodná potravina pro denní konzumaci to není ani pro psa, ani pro dítě.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2015 15:30
- Nahlásit

Marketa1
a proc myslite, ze se vyrabi psi piskoty?
no protoze se tam mohou nastrkat sra*ky, ktery o lidskyho jidla nesmi

a proc myslite, ze se vyrabi granule? uz vite? no preci protoze s tam mohou nacpat sra*ky, ktery do lidskyho jidla nesmi

no ale hlavne to nehroti, jak pise Maya vetsina psu prezije krmeni granulemi a i kdyby ne, tak se to vetsinou svede na neco jinyho, takze klidne ji davejte dal granule, maximalne po nic pomre ona, ne vy...pokud je teda nejite

kachna_
tak hlavne komplet opavia je uz jen a jen dalsi srajda, co to koupili Spanele )) ale opravdu, hlavne teda vetsina chutna mnohem hure, aspon usetrim

Neumi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2015 16:01
- Nahlásit

tak hlavne komplet opavia je uz jen a jen dalsi srajda
jo,jo a ještě jednou jo,kruci....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání