| Autor |
Zpráva |
lolo
|
# Zasláno: 9 Říj 2005 23:27
- Nahlásit
Mam pejska, jorksirka. Jeste mu neni rok. Chtela bych si na jare poridit jeste jednoho a koupit ho v Cesku. Pouze ze sentimentalniho duvodu a podle vsech predpisu. Musim to delat jak podle predpisu tady u nas ve Svedsku a podle ceskych predpisu. Moje otazka je, myslite, ze by mi s tim pomohl chovatel, ma urcite kontakty s veterinarem. Pochopitelne bych tu praci zaplatila. A jak dlouho to asi trva, ty papiry a ockovani vylitat? Abych vedela jak dlouho tam musim byt. Dekuji za radu!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Říj 2005 09:51
- Nahlásit
lolo...ja som si pred nedavnom importovala psika z ciech na slovensko...takze postup na ceskej strane je taky, ze chovatel odcervi a zaockuje psika (v podstate by to amlo byt bez dalsich nakladov navyse, pretoze to je standard a mal by to mat v cene, ktoru si za psika pyta) dalej mu musi dat vystavit petpass...toto sa treba dohodnut, ci si to necha v cene stenata, alebo si bude pytat navyse. Standardne sa vydavaju len ockovacie preukazy, ale stym psika do svedska nevyvezies. Za vsytavenie petpassu a cipovanie si moj chovatel pytal cca 2000sk ako uhradu u veterinara ...neviem, co to stoji v skutocnosti, ale ja som to nakoniec odmietla, predsa len medzi CR a SR su dost volne pohranicne vztahy, tak sme cestovali len na medzinarodny ockovaci preukaz ) Cize...k ockovaniam (uz musi mat aj besnotu a ta sa neodporuca skor ako v 3 mesaicoch, kvoli tomu, zeje to silna vakcina) a petpassu potrebujes uz len export pedigree. To sa v cechach robi na Ceskomoravskej kynologickej unie (CMKU) v Prahe. Dlzka trvania zavisi od toho, ci sa to posiela postou, alebo ci tam chovatel ide osobne. U nas to bolo asi 3 tyzdne, ale pocula som aj o dlhsich, aj o kratsich casoch. Je tam nejaky poplatok, z pamati neviem, ale maju to na stranke http://www.cmku.cz/ opat zalezi od toho ako sa s chovatelom dohodnes...moj chovatel za to nechcel nic, este mi to aj doporucene poslal na Slovensko, lebo sa to nestihlo, kym sme brali stena. A to je vsetko...potom uz len dohodnut odber...ak si ho budes brat osobne, tak nei je o com...ak chces aby ti stena poslal, zrejme sa cena navysi o naklady na cestu...
Postup vo svedsku si musis zistit ty, ale u nas v SR bolo treba len priniest exportny pedigree na plemennu knihu, kde mi ho na pockanie zaregistrovali za poplatok na slovensku a to je vsetko...
Drzim palceky a snad som trochu pomohla
|
Maya
|
# Zasláno: 10 Říj 2005 15:15
- Nahlásit
lolo
Ono do Švédska to není tak jednoduché, mají výjimku.
Podmínky jsou:
Cestování se zvířaty z České republiky do Velké Británie, Irska, Švédska a Malty
Musí být splněny tyto požadavky:
pas
identifikace zvířete mikročipem
očkování proti vzteklině
sérologické vyšetření na vzteklinu
ošetření proti echinokokóze
ošetření proti klíšťatům
Sérologické vyšetření není nutné opakovat, pokud po něm bylo zvíře pravidelně očkováno v intervalech doporučených výrobcem vakcíny.
Štěňata a koťata mladší 3 měsíců nesmí cestovat. Cestovat s nimi lze pouze tehdy, pokud tyto členské státy udělí výjimku.
Poznámka: Při obchodování se zvířaty v zájmovém chovu, musí být zvířata ještě doprovázena potvrzením veterinárního lékaře, že 24 hodin před odesláním zvířat bylo provedeno klinické vyšetření a zvířata byla shledána v dobrém zdravotním stavu a jsou schopna přepravy do místa určení.
Více na http://www.svscr.cz/hlavni.php?co=clanek&AOID=6BBB5266-5DCF-42EC-802F- 9F179B05B653
|
lolo
|
# Zasláno: 10 Říj 2005 17:00
- Nahlásit
Dekuji Vam za rady! Precetla jsem si to a musim ted jen najit nejakeho dobreho chovatele. Mozna,ze mi jeste nekdo tady poradi nejakeho chovatele s kterym ma zkusenost. Podle toho jak to tady ctu, jsou s tim najit seriozni, nekdy problemy. Jeste jednou dekuji moc za odpovedi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Říj 2005 18:13
- Nahlásit
Podívejte se na www.stenata.cz, kde najdete ch.s. zabyvajici se vasim plemenem a podle toho, ktera vas zaujme, patrejte dal. Hodne stesti!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Říj 2005 23:10
- Nahlásit
Nebo kontaktujte primo kynologicky klub, ktery zastresuje chovatele vaseho plemene. Kazdy klub ma sve stranky, kde jsou chovatele obvykle uvedeni, pripadne i vrhy. A chovatele uz take maji vetsinou prezentaci na webu a myslim, ze i z ni si muzete udelat malinko obrazek, jak jejich psici a stenata ziji.
|
lolo
|
# Zasláno: 11 Říj 2005 21:17
- Nahlásit
Dekuji vsem za odpoved!! Vsechny vas zdravi Michelle
|