| Autor |
Zpráva |
uai1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2015 07:50
- Nahlásit
Dobrý den pořídili jsme si 7-týdenní fenku jezevčíka (voříšek) a přijde mi že se strašně bojí jen leží v pelechu a pokukuje jen se zajde najíst napít a zase leží a spí. První noc kňučelo tak jsem si jí vzal k sobě to se mazlila a pak i spala, ale ráno když jsem ji pustil tak zase zaběhla do pelechu a šla spát. Vyleze opravdu jen na jídlo nebo na záchod ale jinak nic ani když ji vytáhnu tak jen kouká smutně a zase odejde do pelechu. U veterináře jsme byli prohlídli ji a prý ji nic není. Tak jestli je to v tomto věku normální a časem se rozkouká ?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2015 09:35
- Nahlásit
uai1
Mně to moc normální nepřijde. Z jakých je podmínek? A co jí veterinář dělal za vyšetření? Odčervená je?
|
uai1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2015 09:41 - Změnil/a: uai1
- Nahlásit
Jen jí prohlídli a dali mě přípravek na odčervení že ji to mám dát až za pár dnů aby se netrápila tolik najednou, ale teď sem sní byl na zahradě a tam pobíhala atd.. jen doma když je tak je nějaká smutná.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2015 09:42
- Nahlásit
Normální to rozhodně není. Takhle staré štěndo má objevovat okolí, prozkoumávat, kde co je, hrát si, seznamovat se nejdřív se svou novou rodinou, třeba i nejistě, ale mělo by mít zdravou zvědavost a jisté sebevědomí. Pokud tohle nemá, je buď ze zanedbaných podmínek (nulový styk s okolím, štěňata neměla výhled ven, nechodila nikam...), nebo po rodičích zdědilo příšerně "slabou" povahu. S obojím se dá něco dělat, ale chce to postupovat pomalu, nepospíchat.
|
uai1
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2015 09:44 - Změnil/a: uai1
- Nahlásit
Byli ve stodole v boudě s fenou ale měli výběh na zahradu. V pelechu si hraje s hračkama, ale prostě bojí se z něho vylézt občas i zakňučí. Tak teda myslíte že to zvládneme nebo ji máme chovatelům vrátit což asi by nešlo (nechtěli).
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2015 12:17
- Nahlásit
uai1
tak podle mě máte hned několik možností (za předpokladu, že tam není skrytý zdravotní problém)
- vnutit štěně původním majitelům (a radši nepřemýšlet nad tím, co s ním bude
- nechat ho uspat, protože to nemá cenu
- smířit se s tím, že budete mít prostě divnýho psa a nějak s ním těch 10 - 15 let překlepat
- najít si v okolí někoho zkušenýho s citem pro psy a zároveň se snažit se o chování psů naučit co nejvíc a společně s oním člověkem se snažit štěně přesvědčit, že svět je fajn místo
a v každém případě byste se měli poučit, že jsou podmínky a lidi, od kterých je lepší štěňata nezískávat
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2015 21:50
- Nahlásit
|