| Autor |
Zpráva |
Wixiee
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2015 09:05
- Nahlásit
Zdravím, mám 11ti měsíční štěndo BOM. Je to velká piraňka a velmi sebevědomý pejsek. Při přetahování si občas lehá na bok, tím budto hračku pouštím, nebo se pomocí přetahování snažím dostat na nohy. Je to podřizování, její ukončení hry, nebo jí to prostě tak baví? Mě moc né Přetahuje se velice ráda, je to její nejoblíbenější hra, jen nevím co s tím leháním. Za rady moc děkuji Krásný den
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2015 13:15
- Nahlásit
Wixiee
Je to podřizování, její ukončení hry, nebo jí to prostě tak baví?
Bylo by třeba vidět, takhle se to říct asi nedá.
Ale ono je to celkem jedno, každopádně bych to řešil tím, že bych zkrátil dobu jednolitého přetahování, dřív přetahovadlo pustil a couval před psem a měl ho k tomu, aby mi věc cpal zase do ruky.
Nejvíc by bylo pořeba dát pozor, kdyby to mělo být válení z nudy, tedy, že se už přetahujete moc dlouho. Pak bych sice nasadil výše uvedené, ale i dřív přetahování úplně ukončil a dal pauzu.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2015 20:47
- Nahlásit
Walda
Bylo by třeba vidět, takhle se to říct asi nedá.
Ano ano ano, naprostý souhlas.
Uf to je pocit!
|
Wixiee
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2015 21:55
- Nahlásit
Tak to moc děkuji za rady Je i možné, že je to z té nudy. Ale že se začne nudit někdy už po cca 30 sec.. Raději možná najít něco jiného, jindy se může přetahovat 3-4 minuty v kuse a někdy jí to třeba holt nebere.. Ono možná také záleží na hračce. Zkusím vypozorovat. Každopádně moc děkuji za postřeh!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2015 23:09
- Nahlásit
Wixiee
se začne nudit někdy už po cca 30 sec..jindy se může přetahovat 3-4 minuty v kuse a někdy jí to třeba holt nebere.. ..Ono možná také záleží na hračce.
Může to záležet i na prostředí, nebo na okamžitém naladění psovoda - někdy si psovod "líp hraje", jindy to není z pohledu psa ta správná hra. Někteří psi ze začátku udrží pozornost jen pár vteřin.
Podle mě se nic nezkazí tím, když se doba zkrátí tak, aby to vždycky klaplo. Prostě kratší hry častěji a v různých prostředích.
A zlaté pravidlo všech výcviků - když v sobě cítím, že mám "den blbec" a všechno mě štve, necvičím vůbec a jdem jen tak ven ven. Bude líp.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2015 00:52
- Nahlásit
A platinova pravidlo:
Chcili se bavit se psem, tak se s ním bavim, chovam se prirozene a nehledam v tom vedu.
Chcili aby pes slapal jako svycarske hodinky, poridim si svycarske hodinky misto psa.
|