| Autor |
Zpráva |
Vojtech Sames
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 11:33
- Nahlásit
Dobrý den,
je toho tu asi už mnoho, něco sem i početl a nějaké zkušenosti také mám, ale je to přeci jenom déle. Tak mám nějaké otázky ohledně štěněte. Bydlíme v menším městečku v Krkonoších, máme byt jen 2+1 a máme dceru 7roků. Jde o to že holky by pejska strašně chtěly a já nejsem v zásadě proti, jsme celkem aktivní rodina co se týká pohybu: běhání, já fotbal a v zimě běžky atd..., tak že pohybu by měl mraky. Jedná se spíše jakou řasu pořídit? Vím že nechci žádného gaučáka, ale pejska co semnou vydrží půl dne na běžkách a cca 10km běhu po horách. Vždy jsme měli kokříky, ale to jsme měli barák a zahradu a staral se hlavně tatík. Takže bych rád znovu toto plemeno, problém jako děti jsme nikdy s fenami také neměli tak snad fenku. Víte o nějakých chovatelích ve východních čechách? případně doporučíte nějakou jinou vhodnější rasu? děkuji za odpovědi.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 12:26
- Nahlásit
Vojtech Sames
doporučíte nějakou jinou vhodnější rasu?
u kokra budete s největší pravděpodobností muset řešit jeho lovecký pud. předpokládám, že byste rád, aby pesan byl co nejvíc navolno. Takže na to byste se pak musel hodně zaměřit.
Teď v posledním čísle časopisu Pes přítel člověka bylo hodně článků věnovaných americkému kokru. Tam ten lovecký pud tak velký není. Nicméně - pořád je to aktivní plemeno, a těm povětšinou, jen tak poběhání nestačí, máte prostor i pro to věnovat se mu jinak - aspoň trochu nějaký výcvik nezbytný bude.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 13:03
- Nahlásit
Vojtech Sames
Nikdy jsem dlouhosrsté plemeno neměla, ale jak tak čtu zadání - kokr a sníh? To musí být poměrně nešťastná kombinace, ne?
Každopádně u loveckého plemene, jak píše Petra, budete muset pracovat mnohem víc na přivolání, odnaučování "lovení", navázání na sebe atd.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 13:09
- Nahlásit
jen pro ilustraci kokr ve sněhu, do sněhu to holt chce plemeno s jiným typem srsti
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 14:09
- Nahlásit
na stranu druhou - znám pudla, který byl nadšený lyžník (uměl i naskočit zezadu na lyže a svážet se s páníkem dolů z kopečka... a taky ta pudlí srst na sníh není - když byl blbý sníh (neb není sníh jako sníh), nosil kombinézu a uši a tlapátka se čas od času očistily. Býval na lyžích v zimě (a u nás bývá dlouhá) každý víkend...
Ještě připomínka - na hodně místech v posledních letech psům na udržované stopy (třeba skoro celé Jizerky) je vstup zakázán...
|
Vojtech Sames
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 14:20
- Nahlásit
Jasně sněhu je zde většinou hafo ale lyžařské-běžkařské trasy jsou zde upravovány pravidelně a lidé co tu kokříky mají říkají že je to malinko více práce, ale jak se ríká "když je milujete není co řešit". Co se týče výcviku, tak na to se chci co nejvíce zaměřit abych ho nehonil po kopcích , spíše by jsme chtěli Anglického Kokříka. Nevíte o někom kdo tyto pejsky chová nejlépe Trutnovsko, Jíčínsko, Mladoboleslavsko, Královehradecko, díky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 14:35
- Nahlásit
Vojtech Sames
chovatele kokrů teda neznám a ani si nevzpomínám, že by někdo tady na czpes měl kokra
ale můžete se obrátit na klub zde http://cockerclub.cz/ nebo zde
http://www.kchls-kokri.cz/ a poradit se s poradcem chovu s tím, že chcete spíš výstavní linii než pracovně lovecky vedenou. Poradce chovu by měl být schopný vás k nějakému chovateli nasměrovat.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 14:41
- Nahlásit
Vojtech Sames
by jsme chtěli Anglického Kokříka. Nevíte o někom kdo tyto pejsky chová nejlépe Trutnovsko, Jíčínsko, Mladoboleslavsko, Královehradecko, díky.
tady ta holčina je odsud (už sem tedy moc nechodí) ale kokříci jsou její srdeční záležitost, a má o nich dost přehled, zkus se zeptat jí určitě poradí a dá typ kde je šance dobře vybrat
http://www.benji.websnadno.cz/
jinač ang. kokřík je taky moje srdcovka..to byl můj nejlepší pes..jen jsem ho měla moc brzo a nedokázala dostatečně ocenit jeho kvality, byl tototiž zlatej pejsek, tělem i duší
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 15:06
- Nahlásit
Maya
jen pro ilustraci kokr ve sněhu, do sněhu to holt chce plemeno s jiným typem srsti
nooo hezký! To by ten amík na tom byl asi ještě hůř , mají tu srst vydatnou.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 17:30
- Nahlásit
Vsak se ten pes da ostriihat ne? A uz se mu ten snih lepit nebude. Pokud bude i kastrovanej, mozna nebude utikat joa kdyby nemel nohy, neutikal by zrejme vubec, moh by bejt tra na provazku vlecenej a nebyla by ani prace s poslusnosti.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 17:32
- Nahlásit
corgi
a jak jsi prisla na lovecke plemeno? jaka cast kokru jsou u nas loveckym plemenem?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 18:40
- Nahlásit
zbrnd
jaka cast kokru jsou u nas loveckym plemenem?
Hm, na tom bohužel něco bude...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 22:36
- Nahlásit
corgi
neni, vsechno je to slunickovy, ty jsi hrozna pesimistka ))
|