| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 18:49
- Nahlásit
ahoj, tak se tak brouzdám netem a okukuju chs. skvělé návody jak si vybrat štěně z vrhu nějak už asi neplatí,když většina je zamluvená předem a výběr tudíž neexistuje......a během roku cena štěňat nějak šla docela nahoru,když za psa bez pp už chtějí balík................jak jste to řešili vy ?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 18:52
- Nahlásit
žanda
během roku cena štěňat nějak šla docela nahoru,když za psa bez pp už chtějí balík....
spíš bych tipla, že lidi jdou po psech bez PP, tak zasáhla ruka trhu. U psů s PP bych výrazný nárůst cen nečekala (ale je to můj předpoklad, nemám ověřeno).
jak jste to řešili vy ?
útulkem
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 18:54
- Nahlásit
birma
já vím, že ty jsi volila takto
nevím jak u jiných plemen, ale u sbt šla cena nahoru i u těch papírových.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 18:56
- Nahlásit
žanda
u sbt šla cena nahoru i u těch papírových
to bych tipla spíš na rostoucí popularitu plemene, než obecný trend, nemyslíš?
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 18:58
- Nahlásit
birma
možný to je.....holt si člověk připlatí,když už se rozhodne....ale ten výběr mi štve
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 19:06
- Nahlásit
žanda
to by mě štvalo taky. Ale zas - milovat ho budeš ať bude jakejkoliv
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 19:08
- Nahlásit
birma
a to je pravda,tak že vlastně co řeším, že jo
to jsi mě vlastně potěšila
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 19:11
- Nahlásit
nevybírala jsem si konkrétní štěně. Jela jsem si pro něj hodně daleko, a zajímal mě rodokmen, věk rodičů, typ rodičů... a chovka. Psa jsem znala jen z fotky... Zatím nelituju (povaha je báječná, zbytek zhodnotím tak za 5 let)
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 19:32
- Nahlásit
birma
útulkem
to já zas bydlím v kontejneru
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 19:49
- Nahlásit
Vyriesil osud. Lacne PP stena, som si vzdy myslela, ze take ceny PP psov ani nemozu existovat A hoc malo polroka, aj tak som si mohla vyberat este Takze asi zalezi od plemena hodne...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 20:08
- Nahlásit
zbrnd
to je myslím tvoje věc, na bydliště majitele psa se žanda neptala
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 20:37
- Nahlásit
žanda
.......jak jste to řešili vy ?
Nedávno o tomhle byla nějaká anketa v PPČ. Jelikož jsem to loni absolvoval, napsal jsem tohle:
1) Chovatelskou stanici si vybírám na základě doporučení známých, kteří se zabývají chovem víc než já a znají mě a mé psy.
2) Vybírám si malé „rodinné“chovatelské stanice s porodní bednou v obýváku.
3) Rodiče vrhu vybírám s co nejmenší příbuzností.
4) Vybírám rodiče z pracovní větve plemene, ne exteriérové.
5) Snažím se kontaktovat chovatele co nejdřív, abych měl přednost při výběru štěněte a nemusel čekat, které na mě zbude.
6) Chci se setkat alespoň s matkou vrhu, jít společně na procházku, vidět její povahu a temperament.
7) Před výběrem štěněte vysvětlím chovateli, jak chci štěně vést, jakou hledám povahu a na základě toho ho požádám, aby mi v budoucnu nabídl podle něj pro mě nejvhodnější štěně. On jim bude v té době nejblíž a bude mít nejlepší přehled.
8) Snažím se štěňata co nejvíc navštěvovat, pozorovat je, komunikovat s nimi a dělat si vlastní úsudek a výběr.
9) Nakonec proberu svůj výběr s chovatelem a porovnám ho s jeho vlastním návrhem a vyberu si štěně.
10) Stejně je to vždycky sázka do loterie. Výběrem štěněte to všechno teprve začíná.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 20:47
- Nahlásit
birmato je myslím tvoje věc, na bydliště majitele psa se žanda neptala
já se inspiroval Tebou, jak jsi ji odpovídala, že ty jsi to vyřešila přestěhováním se do útulku:
útulkem
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 20:53
- Nahlásit
zbrnd
jak jsi ji odpovídala, že ty jsi to vyřešila přestěhováním se do útulku
odpovídala jsem na otázku, která byla na pořízení psa. Pokud myslíš, že se dá pořízení psa vyřešit přestěhováním se do útulku, pak gratuluji k zázračné logice. Stále však nechápu, jak s tím souvisí bydlení v kontejneru.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 21:10
- Nahlásit
birma
Pokud myslíš, že se dá pořízení psa vyřešit přestěhováním se do útulku, pak gratuluji k zázračné logice
Já jsem ale vůbec neřešil, co si myslím, že se dá čím vyřešit. Psala jsi to ty, ne já, takže bych spíše předpokládal, že si Ty myslíš, že se to dá takto vyřešit, když jsi to takto řešila. Aspoň tak jsem si tedy já vyložil Tvůj výrok.
birma
Stále však nechápu, jak s tím souvisí bydlení v kontejneru. Jednoduše. Záleží mi na tvém zdraví a optimální fyzické i psychické kondici a tak jsem se Tě snažil podpořit. Tedy aby jsi neměla případný stres z toho, že jsi nyní nastěhovaná v útulku, sdělil jsem Ti, že já jsem nastěhovaný v kontejneru!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 21:13
- Nahlásit
zbrnd
Aspoň tak jsem si tedy já vyložil Tvůj výrok....Záleží mi na tvém zdraví a optimální fyzické i psychické kondici a tak jsem se Tě snažil podpořit. Tedy aby jsi neměla případný stres z toho, že jsi nyní nastěhovaná v útulku
Pak sis ho vyložil chybně. Nicméně mě moc těší, že ti na mě tolik záleží přestože mě pokládáš za idiota a ztroskotance
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 21:24 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
birma
mě pokládáš za idiota a ztroskotance
Jak jsi k tomu dospěla?
tak zkusím dál reagovat
Pak sis ho vyložil chybně
To jsem si i myslel,ale to přeci není podstatný, obzvláště ne tady, prostě se mi to hodilo si to takto zrovna vyložit.
mě pokládáš za ///cokoliv///
chodím tu za zábavou ne kvůli snahy pokládat ostatní za to či ono
No a jinak zkrachovalci/ztroskotanci jsme myslím všichni...jinak bychom nemohli žít v týhle žumpě...nemyslím RD forum, ale naši společnost.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 21:35 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
žanda
.jak jste to řešili vy ?
já bych to doporučoval řešit stylem, že pokud mi přijde pořizovací cena psa jako balík, měl bych zvážit, jestli je vhodný si psa vůbec pořídit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 21:38
- Nahlásit
zbrnd
Jak jsi k tomu dospěla?
kdo jiný by se stěhoval do útulku, aby tím vyřešil potřebu získat psa?
jinak bychom nemohli žít v týhle žumpě...nemyslím RD forum, ale naši společnost
jdi a konej, změň ji k lepšímu
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 22:07
- Nahlásit
zbrnd
je to balík,ale když něco chceš,tak našetříš.............
ne že by prachy nebyly důležitý,spíš jsem si říkala, jestli nepředražují jen někde a jeden aby nebyl zbytečně za vola.
vím dlouho co chci a až na to příjde, ráda bych si sen splnila.
Walda
jo tak bych to viděla,ale mnohé je někdy i neřešitelné a zase čekat roky na štěně to v mém případě nepůjde..........
roky myslím vážně,některé fenky už mají zamluvená míma letos a nakrývat budou až za rok.........co bude za rok....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 22:22
- Nahlásit
žanda
mno, naposled jsem viděla fotku fenky a věděla, že štěně po ní musím mít. Když jsem procházela rodokmen, zjistila jsem, že je to z části náš první špic, z části náš druhý (myslím předky)
Je to úžasný zvíře, povahou naprosto nepodobný těm dvěma
Jinak vybírám dle popisu v útulku. Soustředím se na slova bláznivá a divoká a super.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 22:27
- Nahlásit
kachna_
já chci pejska s pp, alespoň jednou za život víš,ale bláznivá a divoká-jo to je asi taky moje kafe
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 22:32 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
birma
kdo jiný by se stěhoval do útulku, aby tím vyřešil potřebu získat psa?
netuším nicméně jak jsem již psal:
Já jsem ale vůbec neřešil, co si myslím, že se dá čím vyřešit
jdi a konej, změň ji k lepšímu
proč já?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 22:44
- Nahlásit
zbrnd
proč já?
protože ti to vadí? jestli nevadí, tak se usmívej a neřeš
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2015 23:28
- Nahlásit
birma
protože ti to vadí? jestli nevadí, tak se usmívej a neřeš
to je nějaký zaběhaný postup, co je třeba dodržovat?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 00:06
- Nahlásit
zbrnd
Není, taky na to můžeš nadávat kudy chodíš a nehnout prstem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 08:32
- Nahlásit
No ač mám psy s PP, tohle jsem zatím víceméně řešit nemusela a s mejma preferencema ani do budoucna nejspíš řešit nebudu.
Jeden pes - za celej půl rok dva vrhy, tak výběr jednoduchej, ve vybraným vrhu výběr ze dvou štěńat s povahama tak rozdílnejma, že výběr opět jednoduchej, i když pravda někdo by mohl říct, že to nebyla šťastná volba, tak mě to tak nepřipadá
druhej pes - vybraná barva a široko daleko x let před a po jediný štěně, tož vybírat nebylo z čeho
no a tak mám doma to co mám
při mý nerozhodnosti nakupovat štěně plemene, kde jsou k mání desítky štěňat, to by mě asi kleplo
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 09:00
- Nahlásit
birma
Není, taky na to můžeš nadávat kudy chodíš a nehnout prstem
A jinak už nic? Já bych to raděší nechal, tak jak to je, ale pokud trváš na tom, že jsou jen nějaké předepsané metody, jak se k tomu postavit, můžeš je klidně odpreztentovat, ja urcite zvazim, jestli se k nejake nepriklonim. Treba ze bych si pravidelne klikal a kapal na sebe carovne lekvary
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 09:09
- Nahlásit
žanda
hele jako nevím, ale tipnu a nejspíš nebudu daleko od pravdy:
pokud je to u sbt jak nyni popisujes nejspis to mimo jine iopravdu znamena jak zde jiz nekdo spravne zminil vysoky zajem o plemeno
pokud stav zvyseneho zajmu trva a ceny jsou nahore je to blby z duvodu, ktery vidis sama a navic i z dalsiho, ze v pp chovu, ktery te zajima se "zacnou dit veci" proste lidi jsou lidi-samo ne kazdej, nekteri maji fakt dobrou moralku treba Walda nebo Birma no ale ti zas nechovaj SBT, ale vetsina lidi je proste normalnich takovych jako treba ja nebo spousta dalsich proste hovada a tedy pravdepodobnost, ze v pp chovu poridis neco, ///co bude vlastne mnohem mene SBT nebo kde proste to bude SBT jen diky tem PP a jinak to bude kdovico/// co tedy vlastne vubec nebude stat za to.
Strucneji receno, zvyseny zajem=vice fixlovani v tzv chovu.
Takjze ja bych se spis snazil dopidit proste zvirete a chovatele, chterej preferuje treba zdravi a ani na vse pp nema... hele konkretni tip nemam nevyznam se v SBT.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2015 09:41 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
žanda
zase čekat roky na štěně to v mém případě nepůjde..........
Hele, to nikdy nevíš. Já jsem zadal výběr vrhu kamarádce před vánoci 2013 s představou, že se snad v průběhu roku 2014 nějaký dobrý objeví. Ale volala mi ještě mezi vánoci, že bude jeden dobrý, tak jsme proces nastartovali hned po Silvestru, patnáctého ledna se narodili štěndové a dneska je Juniorovi šestnáct měsíců. Je proto tak trochu "neplánované" štěně, protože přišel mnohem dřív, než jsem počítal, a je skvělý.
Jdi do toho
|