| Autor |
Zpráva |
erunis
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 14:40
- Nahlásit
Dobre odpoledne vsem,
jsem velky milovnik pejsku. Uvazuji o koupi fenky jack russel teriera.
Bohuzel delam na 12ctky. 15 dvanactek za mesic, nocni i denni.
Bydlim sama. Zajimalo by me, zda by fenka vydrzela 13-14h sama doma?
Nebo bych ji musela dat do psiho hotelu? Za 24h 300kc..
Chtela bych ji vycvičit za ucelem terapie a nasledne slozeni zkousek.
Budu rada za jakekoliv napady.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 14:52
- Nahlásit
erunis
l delam na 12ctky. 15 dvanactek za mesic, nocni i denni.
to je na psa potažmo na štěně moc. Za prvé je to moc na jeho tělo - je to týrání, pokud se pes nemůže tak dlouho jít vyvenčit. a Za druhé je to moc na jeho psychiku, zvlášť u mladého psa. Být doma tak dlouho sám. Navíc JRT, což je velmi akční plemeno, které potřebuje pořádné vyžití. pokud nemáte nikoho, kdo by s ním v tu dobu byl a pokud jste opravdu velký milovník psů, tak to tomu psu neuděláte.
|
erunis
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 15:02 - Změnil/a: erunis
- Nahlásit
Jak to udelat, aby fenka se citila dobre a byla ve společnosti lidi a psu. Znate nekoho, kdo dela na 12ctky a ma pejska?
Zatim u me pripada v uvahu psi hotel.
Ma nekdo se psimi hotely zkusenosti?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 15:26
- Nahlásit
erunis
Takze si budu muset priplatit za psi hotel jen v dobe kdy budu v praci?
a kdy jindy? teď nerozumm otázce.
Počítáte s tím, že pes žije deset a více let? a že celých tu dobu budete-pokud budete mít stejnou práci - platit za ten hotel,či nějaké hlídání?
objizdet ustavy a domovy se seniory
otázka je, zda zrovna temperamentní JRT bude nejvhodnějším kandidátem na tuhle práci. A zda při tom pracovním vytížení, které máte budete mít prostor na to všechny aktivity s ním podnikat, protože russlíkovi musíte dát především možnost vybití té hromady energie, co v sobě jako původně lovecký, pracovní pes má. A že jí má neúrekom!!!!! Mám maďary. Také jsem si původně představovala, že se svým prvním maďarem , pro jeho lásku k lidem budu dělat canisterapii, kapek se ta láska tloukla s jeho velkou dávkou aktivitou a pošahaností.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 16:08
- Nahlásit
PetraK
a taky nezapomenou dodat, ta během tolikahodinové nečinnosti se JRT pravděpodobně vyřádí na zařízení bytu, tak investice pořád, buď hotel a nebo periodické rekontrukce bytu
erunis
zapomenout na terapii a pořídit si kočku, teda radši dvě, je asi nejlepší řešení
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 16:17
- Nahlásit
erunis
Znate nekoho, kdo dela na 12ctky a ma pejska?
Znám, ale pejsek je tak trochu knedlíček, s jrt bych ho rozhodně nesrovnávala
Chtela bych ji vycvičit za ucelem terapie a nasledne slozeni zkousek.
a když by ji to náhodou nebavilo nebo nebyla vhodná, tak co? Na canisterapii jsou určitě vhodnější plemena než jrt a a jrt zase mnohem víc ocení jiné aktivity bych řekla.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 16:23
- Nahlásit
Maya
a taky nezapomenou dodat, ta během tolikahodinové nečinnosti se JRT pravděpodobně vyřádí na zařízení bytu, tak investice pořád, buď hotel a nebo periodické rekontrukce bytu
ano, toť taktéž podstatná věc.
teda radši dvě,
ano, to by bylo ideální řešení. Bez rejpání to myslím, v dobrém. protože tohle nejsou podmínky pro psa. i když bude mít ten hotel, ale takhle na střídačku velmi čast furt být někam převelen - to myslím pro toho psa není optimální řešení.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2015 23:30
- Nahlásit
erunis
já teda dělám nejvíc 10tku (jednou týdně) a bydlím kousek od práce - takže 10,5 hodiny, a i tak mi chodí venčit kamarád (přesto, že vím, že můj pes by to vydržel). 13 - 14 hodin je strašně moc.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Dub 2015 01:16
- Nahlásit
jak dlouho vydrzi stene samo doma?
dokud jeho ostatky nesporadaji bakterie
|